Zorgverzekering kiezen 2021

Veilig en betrouwbaar zorg kiezen

 • Direct afsluiten via de zorgverzekeraar of Zorgkiezer.
 • Jouw gegevens worden niet bij ons opgeslagen.

Makkelijk en zonder risico overstappen

 • Je hebt na het kiezen altijd 14 dagen bedenktijd.
 • Je wordt altijd geaccepteerd voor de basisverzekering.
Vind jouw
polis in de
zorgverzekering
kiezer
Internetproviders vergelijken
De zorgkiezer voor zorgverzekeringen

Jouw zorgverzekering 2021 kiezenVergelijken

Eventueel gewenste aanvullende verzekeringen kun je op de volgende pagina opgeven.

De meest gekozen zorgverzekeringen

Ditzo zorgpolis aanbieding
Goede Keuze

basisverzekering
met € 385 eigen risico

€ 109,85 p/mnd

1
Univé zorgpolis aanbieding
Zorg Select

basisverzekering
met € 385 eigen risico

€ 110,90 p/mnd

2
Just zorgpolis aanbieding
Naturapolis

basisverzekering
met € 385 eigen risico

€ 111,70 p/mnd

3
De Friesland zorgpolis aanbieding
Zelf Bewust Polis

basisverzekering
met € 385 eigen risico

€ 113,00 p/mnd

4
UnitedConsumers zorgpolis aanbieding
Eigen Keuze (VGZ)

basisverzekering
met € 385 eigen risico

€ 125,59 p/mnd

1
OHRA zorgpolis aanbieding
Restitutiepolis

basisverzekering
met € 385 eigen risico

€ 126,75 p/mnd

2
Postcode Zorgcollectief zorgpolis aanbieding
NN Restitutiepolis

basisverzekering
met € 385 eigen risico

€ 128,10 p/mnd

3
FBTO zorgpolis aanbieding
Restitutiepolis

basisverzekering
met € 385 eigen risico

€ 128,50 p/mnd

4

Kies de juiste zorgpolis voor aankomend jaar

De premies voor de zorgverzekering van aankomend jaar zijn bekend en de kiezer voor zorgverzekeringen op onze website is dan ook online. Vrijwel alle zorgpremies zijn gestegen, maar door de grote verschillen in deze verhogingen valt er dit jaar echt wat te kiezen. Want door over te stappen naar een goedkopere zorgpolis kun je in sommige gevallen tot enkele honderden euro’s besparen!

Onze zorgverzkering kiezer laat in één oogopslag de voor jou meest gunstige zorgverzekeringen zien. Hierbij wordt ten eerste gekeken naar jouw wensen die je in de kiezer en de filters opgeeft en vervolgens worden de polissen op volgorde van de prijs voor jou geselecteerd. Aanvragen doe je vervolgens direct op de website van de zorgverzekeraar zelf of voor een aantal verzekeringen via Zorgkiezer.nl.

Bezoekers geven ons gemiddeld een
9.3

Wij zijn lid van:Keurmerk webwinkel vergelijkingssite

Zorgverzekeringen zojuist gekozen

 • 17:04:
  iemand gekozen voor
  Nationale Nederlanden
 • 16:46:
  iemand gekozen voor
  Salland
 • 15:40:
  iemand gekozen voor
  Zilveren Kruis

Gemiddeld € 131 bespaard!

Bron: geanonimiseerde data van de zorgverzekeraars.

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over een zorgverzekering kiezen.

 • Voor de basisverzekering hebben zorgverzekeraars een acceptatieplicht. Dat betekent dat de verzekeraar je altijd moet accepteren als klant, ongeacht je leeftijd of gezondheid.

  Voor de aanvullende verzekeringen is dit echter anders, hiervoor geldt geen acceptatieplicht. Als je daarom voor bepaalde lopende behandelingen afhankelijk bent van een aanvullende verzekering bij je huidige zorgverzekeraar, informeer dan eerst bij de nieuwe verzekeraar of je ook voor de aanvullende verzekering zal worden geaccepteerd. Dit om te voorkomen dat na het overstappen blijkt dat je een voor jou belangrijke aanvullende dekking niet meer kan afsluiten.

 • Nee. Het basispakket verandert ieder jaar, ook als je blijft zitten waar je zit. Ook de premies worden ieder jaar opnieuw vastgesteld en stijgen dan doorgaans. Dit geldt ook als je niets doet. Het is daarom aan te bevelen om ieder jaar opnieuw te kijken of je nog wel goed zit bij je huidige verzekeraar. De vertrouwde zorgpolis van 2019 kan namelijk in 2020 wel minder goed aansluiten bij jouw situatie en budget.

 • Nee hoor. Partners en kinderen boven de 18 kunnen bij verschillende verzekeraars verzekerd zijn. Dat kan goed uitpakken, want een zorgpolis die voor jou prima is, kan door andere zorgbehoeften misschien niet de beste zijn voor je partner of kinderen.

  Kinderen onder de 18 worden gratis meeverzekerd op de zorgpolis van één van de ouders. Als de ouder aanvullende verzekeringen heeft gelden die ook automatisch voor het kind. Je kunt kinderen daarom het beste bijschrijven op de polis van de ouder die het meest uitgebreid aanvullend verzekerd is.

 • Nederland staat inderdaad in de top 10 van Europese landen waar het meeste uitgegeven wordt aan zorgkosten. Daar staat een hoge kwaliteit van zorg tegenover. Toch is het lastig om premies van zorgverzekeringen één op één te vergelijken met andere landen omdat zorgstelsels in de verschillende landen heel verschillend zijn. In België ben je bijvoorbeeld voor nog geen 10 euro per maand verzekerd bij een ziekenfonds, maar daar staat tegenover dat er voor ieder huisartsbezoek, medicijnen en ziekenhuisbehandelingen een eigen bijdrage geldt van 25 á 30 procent. Ook zijn medicijnen daar veel duurder dan in Nederland.

  Ook wordt vaak vergeten, en daardoor ook bij het vergelijken niet meegenomen, dat lagere inkomens een zorgtoeslag ontvangen. Afhankelijk van de hoogte van het inkomen wordt hiermee vaak meer dan de helft van de zorgpremie vergoed, soms wel tot zo'n 80 procent.

 • Als je je wilt verzekeren via een zorgcollectief, bijvoorbeeld een collectief van je werkgever of sportvereniging, dan krijg je in 2020 een korting tot maximaal 5%. Je moet je dan aanmelden bij de zorgverzekeraar waar jouw collectief de korting mee overeen is gekomen. Bij het online aanmelden bij de betreffende verzekeraar heb je dan een optie om het collectief te selecteren of een collectiviteitsnummer in te vullen waarmee de afgesproken korting vervolgens wordt toegepast.

ALLE VRAGEN

Met onze zorgverzekering kiezer vind je makkelijk de ideale polis

Met de filters selecteer je de zorgverzekeringen die passen bij jouw wensen én budget.

Een zorgverzekering kiezen verplicht voor iedereen

Iedereen die in Nederland woont of werkt is verplicht een zorgverzekering af te sluiten bij één van de Nederlandse zorgverzekeraars. Doordat er een groot aantal zorgverzekeraars is die vaak ook weer meerdere polissen aanbieden is er voor iedereen wel een passende verzekering, die je eenvoudig vind door middel van de kiezer op onze website. Voor het afsluiten linken we je vervolgens direct door naar de juiste pagina op de website van Zorgkiezer of de betreffende zorgverzekeraar.

Het verplichte deel van de zorgverzekering betreft het basispakket. Welke zorg er vanuit het basispakket is verzekerd wordt ieder jaar bepaald door de regering. Uitgangspunt daarbij is dat dit de zorg is die op de eerste plaats nodig waar iedereen op moet kunnen rekenen. Het basispakket is dan ook bij iedere verzekeraar en iedere polis hetzelfde.

Wel kan het per polis verschillen bij welke zorgaanbieders je terecht kan voor de verzekerde zorg die je nodig hebt. Er zijn zorgpolissen waarbij je hierin volledig de vrije keuze hebt, maar ook polissen waarbij je bent aangewezen op de zorgverleners waarmee je zorgverzekeraar een contract heeft.

Deze laatste type polissen zijn dan vaak wel aanzienlijk goedkoper. In onze zorgverzekering kiezer geef je eenvoudig je voorkeur hiervoor op: restitutie of vrije keuze.

Aanvullende zorgverzekeringen kiezen

Voor de zorg waarvoor de basisverzekering geen dekking biedt kun je je indien gewenst aanvullend verzekeren. Voor deze aanvullende verzekering geldt geen verplichting.

De meest voorkomende opties voor aanvullend verzekeren zijn:

 • Tandheelkunde
 • Fysiotherapie
 • Orthodontie
 • Bril & Lenzen
 • Eigen bijdrage medicijnen
 • Alternatieve geneeswijzen
 • Reisvaccinaties

Het verschilt per zorgverzekeraar en polis welke aanvullende opties mogelijk zijn. In onze kiezer kun je in de filters jouw wensen opgeven voor aanvullend verzekeren en je ziet direct bij welke zorgpolissen dit mogelijk is en wat dan de totale premie per maand wordt.

Bepaalde aanvullende verzekeringen kun je ook los afsluiten bij een andere verzekeraar. Zo kun je voor fysiotherapie en tandongevallen bijvoorbeeld een verzekering afsluiten bij Ixorg.

Ontvang tips voor het kiezen van je zorgpolis

Ontvang gratis tips en updates over het kiezen van je zorgverzekering en andere vergelijkers als eerste in je mailbox.

Wij sturen maximaal 6 keer per jaar onze bespaartips. Wij spammen niet, delen je gegevens nooit met derden en je kunt je op elk moment weer uitschrijven.

Wij sturen maximaal 6 keer per jaar onze bespaartips. Wij spammen niet, delen je gegevens nooit met derden en je kunt je op elk moment weer uitschrijven.

Artikelen over zorgverzekeringen kiezen

zorgverzekering vrijwillig eigen risico
Wel of niet kiezen voor hoger vrijwillig eigen risico zorgverzekering?

Bregje 25 november 2020

Met het verhogen van het eigen risico van je zorgverzekering kun je geld besparen. Je krijgt dan namelijk korting op je premie. Maar hoe werkt het nu precies als je het eigen risico van je zorgverzekering wilt verhogen en is het verstandig?

dit jaar veel besparen op zorgpolis
Overstappen van zorgverzekering kan dit jaar veel voordeel opleveren

Bregje 16 november 2020

Zoals verwacht stijgen voor bijna alle zorgverzekeringen de premies. Door de groter wordende verschillen in premies is het dit jaar extra interessant om te vergelijken en wellicht over te stappen. Het kan je soms een besparing opleveren tot ruim honderd euro per jaar!

besparen met een budgetpolis
Verzekerden veelal positief over budgetpolis

Bregje 12 november 2020

De premie voor zorgverzekeringen gaat in 2021 weer omhoog. Om kosten te besparen kun je kiezen voor een budgetpolis. De afgelopen jaren koos gemiddeld 13% van de verzekerden hiervoor. De afgelopen jaren koos gemiddeld 13% van de verzekerden hiervoor. Maar wat houdt een budgetpolis nu precies in?