Goedkope scooterverzekeringen

Bereken hier je premie en zie direct of jouw scooterverzekering goedkoper kan.

Goedkoop je scooter verzekerenVergelijken

De goedkoopste scooterverzekeringen

InShared
Scooterverzekering

Kenmerken & opties:

 • WA-dekking
 • Beperkt casco (WA+) dekking
 • Allrisk dekking
 • Opzittendenverzekering
 • Pechhulp
 • Vervangend vervoer
Centraal Beheer
Scooterverzekering

Kenmerken & opties:

 • WA-dekking
 • Beperkt casco (WA+) dekking
 • Allrisk dekking
 • Opzittendenverzekering
 • Pechhulp
 • Rechtsbijstand verkeer
Alpina
Scooterverzekering

Kenmerken & opties:

 • WA-dekking
 • Beperkt casco (WA+) dekking
 • Allrisk dekking
 • Opzittendenverzekering
 • Rechtsbijstand verkeer
Univé
Scooterverzekering

Kenmerken & opties:

 • WA-dekking
 • Beperkt casco (WA+) dekking
 • Allrisk dekking
 • Opzittendenverzekering
 • Pechhulp
 • Rechtsbijstand verkeer

Verzeker je scooter goedkoper!

Of je nu als 16-jarige je eerste scooter hebt of al een meer ervaren scooterrijder bent, voor de verplichte verzekering wil je uiteraard niet meer betalen dan nodig is. Maar van de andere kant is het natuurlijk wel belangrijk dat je goed verzekerd bent!

Door de verschillende aanbieders van scooterverzekeringen met elkaar te vergelijken ze overzichtelijk de verschillende in premies en kun je kiezen voor de goedkoopste scooterverzekering met toch een complete dekking.

De WA-verzekering is altijd verplicht, maar deze verzekerd alleen schade die jij bij een incident bij anderen veroorzaakt. Als je je eigen scooter ook goed wilt verzekeren is het beter te kiezen voor een wat uitgebreidere dekking, maar ook daarvoor vind je in de vergelijker nog steeds een betaalbare scooterverzekering.

Bezoekers geven ons gemiddeld een
9.3

Wij zijn lid van:Keurmerk webwinkel vergelijkingssite

Goedkoper verzekerde scooters

 • 23:28:
  een scooter verzekerd bij
  ANWB
 • 21:22:
  een scooter verzekerd bij
  Centraal Beheer
 • 20:24:
  een scooter verzekerd bij
  HEMA

Gemiddeld waren zij € 61 goedkoper uit!

Bron: geanonimiseerde data van de scooterverzekeraars.

Veelgestelde vragen over het afsluiten van een scooterverzekering.

 • Ja, volgens de wet ben je verplicht om je bromfiets te verzekeren. Deze verplichting geldt voor elke eigenaar van een motorvoertuig, inclusief bromfietsen. De verplichte basisverzekering is de Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA). Deze dekt de schade die je aan anderen veroorzaakt.

 • Er zijn drie soorten bromfietsverzekeringen. De basis is de Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA), die de schade dekt die je aan anderen veroorzaakt. Daarnaast is er de WA+ of Beperkt Cascoverzekering, die extra dekking biedt voor bijvoorbeeld brand, diefstal of stormschade. Tot slot is er de Allrisk of Volledig Cascoverzekering, die ook de schade dekt die je aan je eigen bromfiets veroorzaakt.

 • Als je een ongeluk veroorzaakt terwijl je niet verzekerd bent, ben je meestal persoonlijk aansprakelijk voor de schade. Dit kan leiden tot aanzienlijke financiële gevolgen. Bovendien is het in veel landen, waaronder Nederland, wettelijk verplicht om een verzekering te hebben voor je bromfiets. Het rijden zonder verzekering kan leiden tot boetes en andere strafrechtelijke sancties.

 • Het kan zijn dat je premie omhoog gaat als je een schadeclaim indient. Dit hangt af van de voorwaarden van je verzekeraar en het soort claim dat je indient. Sommige verzekeraars bieden 'no-claim' kortingen aan, wat betekent dat je korting krijgt op je premie als je geen claims indient. Als je dan een claim indient, kun je deze korting verliezen.

ALLE VRAGEN

In 4 stappen naar een goedkopere scooterverzekering

Wil je overstappen van scooterverzekering? Met deze vier stappen is dat zó geregeld.

Controleren

Kijk eerst op de polis van je huidige verzekering of je vrij bent om deze op te zeggen en wat in dat geval de einddatum zal worden.

1
Vergelijken

Gebruik de vergelijker voor scooterverzekeringen om de goedkoopste polis te vinden die de dekkingen biedt welke jij wenst.

2
Afsluiten

Sluit de nieuwe goedkopere scooterverzekering af via de vergelijker en geef als ingangsdatum de einddatum van je huidige polis op.

3
Opzeggen

Zeg je oude verzekering pas op nadat je geaccepteerd bent voor de nieuwe scooterverzekering. Wacht dus op de bevestiging hiervan.

4

Bouw schadevrije jaren op voor een goedkope scooterverzekering

Door het opbouwen van schadevrije jaren kun je aanzienlijk besparen op de verzekering voor je scooter. Hoe werkt dat?

Alle verzekeraars geven een korting op de premie voor ieder jaar dat je niets geclaimd hebt voor je verzekering. Dit is een beloning en stimulans om schade te vermijden. Als er minder voor schade hoeft te worden uitgekeerd kan de verzekeringspremie namelijk voor iedereen goedkoop worden gehouden.

De totale korting, welke ook wel no-claim korting wordt genoemd, kan oplopen tot maar liefst 75 procent! Op die manier ben je dus een stuk goedkoper uit met je scooterverzekering!

Als je net 16 jaar bent of als je voor het eerst een scooterverzekering afsluit, dan heb je natuurlijk nog geen schadevrije jaren en begin je dus op nul. Maar na één of twee jaar schadevrij scooteren pak je toch al een leuke korting op je premie.

Een aantal verzekeraars adverteren ermee dat je ook als beginnende scooterrijder al begint met een flinke no-claim korting. Feitelijk is dit echter niet de korting voor je schadevrije jaren, maar meer een marketingstunt.

Als je eerder een scooterverzekering op jouw naam hebt gehad dan tellen daarvan de schadevrije jaren mee, mits dit niet langer dan drie jaar geleden is.

scooter rijden goedkoper met schadevrije jaren

Hoe meer jaren zonder schade, hoe goedkoper je verzekering!

Voor ieder jaar dat je niets claimt bij je scooterverzekering krijg je als beloning een korting op de premie.

Keuze uit verschillende polissen, wat zijn de verschillen?

Bij het afsluiten van een scooterverzekering kun je kiezen uit verschillende soorten polissen, bij de meeste verzekeringen zijn er drie keuzes. Wat zijn precies de verschillen en welke kun je het beste kiezen?

WA scooterpolis

WA scooterpolis

Dit is een goedkope scooterpolis, maar dekt alleen de schade die door jouw schuld bij anderen is veroorzaakt. Met deze optie is je eigen scooter nergens voor verzekerd. Deze WA-dekking (Wettelijke Aansprakelijkheid) is minimaal verplicht om te hebben als scooterrijder.

Beperkt Casco scooterpolis

Beperkt Casco scooterpolis

Deze polis dekt naast de WA-dekking ook in de meeste gevallen de schade aan jouw eigen scooter als deze is ontstaan buiten jouw macht. Denk hierbij aan diefstal, brand of schade door een omvallende boom. Als je zelf schuld hebt aan een aanrijding is jouw schade met deze polis niet verzekerd.

Allrisk scooterpolis

Allrisk scooterpolis

Met deze polis is vrijwel alle schade gedekt. Naast de WA-dekking en eigen schade veroorzaakt door externe oorzaken, dekt de allrisk polis ook de jouw schade na een ongeval als dit jouw schuld was. Dit is dus de meest uitgebreide polis, maar wel een minder goedkope scooterverzekering dan voorgaande opties.

Extra opties bij je scooterverzekering

Naast bovengenoemde type polissen waartussen je een keuze moet maken, bieden de meeste verzekeraars nog een aantal extra aanvullende opties aan. Bij de meeste scooterverzekeringen kun je onderstaande opties afsluiten.

Rechtshulp

Als jij betrokken raakt bij een ongeval dan kan het gebeuren dat je in een juridisch conflict verzeild raakt. Vooral als er sprake is van persoonlijk letsel, dan kunnen de kosten hierbij flink oplopen. Onder ander hiervoor biedt een rechtshulpverzekering, ofwel rechtsbijstand, jou de juiste hulp. Zowel bij de afhandeling als bij de financiële gevolgen.
Ook kun je een rechtshulpverzekering voor verkeer inschakelen bij conflicten over een reparatie of de aankoop van je scooter.

Opzittendenverzekering

Met een aanvullende opzittendenverzekering krijg jij of een eventuele passagier een uitkering in het geval je door een ongeluk ernstig blijvend letsel oploopt. Komt jij of je passagier te overlijden, dan kunnen nabestaanden rekenen op een uitkering.

Pechhulp

Als de scooter jouw belangrijkste vervoersmiddel is en je regelmatig ook wat langere afstanden aflegt, dan kan pechhulp een nuttige aanvulling zijn. Hiermee word je bij pech met je scooter ter plekke geholpen door een monteur of worden jij en je scooter naar een bestemming gebracht, bijvoorbeeld je eindbestemming, je huis of de scooterreparateur.

scooter minder zichtbaar in verkeer

Een scooter is vaak minder zichtbaar voor ander verkeer, een verzekering is ook daarom belangrijk!

Onze artikelen over goedkope scooterverzekeringen

gestolen brommer scooter voorkomen
Hoe voorkom je dat je brommer of scooter wordt gestolen? 8 tips!

Bregje 21 mei 2021

Scooters en brommers zijn populair, helaas ook bij het dievengilde. Je hoopt natuurlijk dat het jou nooit overkomt, en gelukkig kun je de kans dat je scooter of brommer wordt gestolen verkleinen. We geven 8 tips!

brommer scooter snorfiets
Wat zijn de verschillen tussen een brommer, scooter en snorfiets?

Bregje 5 mei 2021

Het lijkt wel of er steeds meer verschillende soorten tweewielers op de weg verschijnen. Naast brommers, scooters en bromfietsen zie je bijvoorbeeld steeds meer soorten e-bikes. Wat zijn de verschillen en overeenkomsten tussen al deze tweewielers?