ANWB Verzekeringen

ANWB logo

www.anwb.nl

Klantenservice:

088 269 2222
werkdagen: 8:30 - 18:00 uur,
zaterdag: 10:00 - 16:00 uur

De ANWB is de Koninklijke Nederlandse Toeristenbond. De ANWB heeft bijna 4 miljoen leden waarvan de belangen behartigd worden. De ANWB gaat niet alleen over het bevorderen van de toerisme, maar zet zich ook in voor mobiliteit, vakantie en vrije tijd. Naast dat de klant centraal staat, is de ANWB ook erg begaan met het milieu en de samenleving in zijn algemeenheid. Daarom besteedt de toeristenbond veel aandacht aan duurzaam ondernemen.

De geschiedenis van de ANWB

In 1883 was de vraag naar de behartiging van wielrijders groot. Om die reden werd in dat jaar de ANWB opgericht. In de tweede helft van de twintigste eeuw groeide de ANWB behoorlijk. Daardoor werd de ANWB een steeds professionelere organisatie. Inmiddels is de bond één van de meest bekende dienstverleners in Nederland. In overleg met de leden zet de ANWB zich in voor zowel maatschappelijke als dienstverlenende taken.

Taken

Deze taken bestaan uit diverse activiteiten. Deze activiteiten zijn gebaseerd op de drie beloftes die de ANWB aan leden doet. Ten eerste: als er problemen zijn, komt de ANWB voor de verzekerde op. Bovendien helpt de bond met het kiezen van de juiste autoverzekering, en helpt bij problemen.

Dankzij deze drie belangrijke pijlers is de ANWB met het verlenen van verschillende diensten begonnen. Inmiddels maken bijna 4 miljoen leden gebruik van de wegenwacht, de autoverzekering, rechtshulp, informatie over reizen en rijopleidingen. Daarnaast verzorgt de ANWB, net als de Verkeersinformatie Dienst, een eigen verkeersinformatiekanaal.

Voor verzekeringen op het gebied van mobilteit, reizen, recreatie en wonen heeft de ANWB een apart verzekeringsbedrijf: Unigarant.

Maatschappelijk betrokken

Omdat de vereniging maatschappelijk betrokken is, probeert het een belangrijke plek in de samenleving in te nemen. Daarom doet de ANWB aan MVO: Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Zo worden de activiteiten steeds groener. Op die manier is de vereniging niet alleen goed voor de mens, maar probeert het ook goed te zijn voor het milieu.

Verzekeringsproducten

Overige gegevens

Postadres:
ANWB Ledenadministratie
Postbus 93200
2509 BA Den Haag

Opgericht: 1883

ANWB op Wikipedia

Uitgelichte producten van ANWB

ANWB Wegenwacht Fiets
Wegenwacht Fiets

Wegenwacht Fiets is pechhulp voor je fiets, e-bike, racefiets of mountainbike.

Altijd inclusief:

  • Dag en nacht hulp
  • Reparatie ter plaatse
  • Vervoer naar bestemming of fietsenmaker
  • Gratis jaarlijkse fietscheck
  • Ook in heel België pechhulp
  • Inclusief woonplaatsservice!

€ 20,00 p/jaar
voor ANWB leden

Nu extra voordelig!


AANBEVOLEN
ANWB ANWB Smart Driver
ANWB Smart Driver

Nieuw! Voorkom pech en onverwachte reparaties met ANWB Smart Driver als aanvulling op je Wegenwacht abonnement. 

€ 2,50 p/mnd


AANBEVOLEN

ANWB opzeggen

Als je met een ANWB verzekering wilt overstappen naar een andere verzekeraar, dan wordt de huidige verzekering meestal opgezegd door de nieuwe verzekeraar. Wij raden je dan ook aan om daar gebruik van te maken, op die manier voorkom je namelijk dat je een periode dubbel of juist helemaal niet verzekerd bent. De nieuwe en oude verzekeraar stemmen dan namelijk de overgangsdatum op elkaar af en er wordt automatisch rekening gehouden met eventuele contract- en opzegtermijnen.
Als je een verzekering gewoon wilt beëindigen dan moet je die uiteraard zelf opzeggen. Informeer bij de klantenservice van ANWB of op de website naar de procedure voor opzeggen.

Ervaringen met ANWB? Deel het!

Heb jij een verzekering of verzekering gehad bij ANWB? Of heb je op een andere manier ervaring met deze verzekeraar? Door je ervaringen te delen kun je wellicht anderen helpen een overwogen keuze te maken.

Jouw oordeel, positief of misschien minder positief, stellen we zeer op prijs!

Wij vragen je e-mailadres alleen ter controle. Deze wordt niet getoond bij de beoordeling, nooit gedeeld met derden en wij sturen je geen ongevraagde e-mails.

Wij vragen je e-mailadres alleen ter controle. Deze wordt niet getoond bij de beoordeling, nooit gedeeld met derden en wij sturen je geen ongevraagde e-mails.

Dit zeggen anderen over ANWB

Andy N.

ondanks dat er tegenwoordig meer bedrijven zijn die wegenwacht aanbieden en misschien ook wel goedkoper zijn, geeft de anwb voor mij toch het meest vertrouwd gevoel.