ANWB Verzekeringen

Klantenservice:

088 269 2222
werkdagen: 8:30 - 18:00 uur,
zaterdag: 10:00 - 16:00 uur

De ANWB is de Koninklijke Nederlandse Toeristenbond. De ANWB heeft bijna 4 miljoen leden waarvan de belangen behartigd worden. De ANWB gaat niet alleen over het bevorderen van de toerisme, maar zet zich ook in voor mobiliteit, vakantie en vrije tijd. Naast dat de klant centraal staat, is de ANWB ook erg begaan met het milieu en de samenleving in zijn algemeenheid. Daarom besteedt de toeristenbond veel aandacht aan duurzaam ondernemen.

De geschiedenis van de ANWB

In 1883 was de vraag naar de behartiging van wielrijders groot. Om die reden werd in dat jaar de ANWB opgericht. In de tweede helft van de twintigste eeuw groeide de ANWB behoorlijk. Daardoor werd de ANWB een steeds professionelere organisatie. Inmiddels is de bond één van de meest bekende dienstverleners in Nederland. In overleg met de leden zet de ANWB zich in voor zowel maatschappelijke als dienstverlenende taken.

Taken

Deze taken bestaan uit diverse activiteiten. Deze activiteiten zijn gebaseerd op de drie beloftes die de ANWB aan leden doet. Ten eerste: als er problemen zijn, komt de ANWB voor de verzekerde op. Bovendien helpt de bond met het kiezen van de juiste autoverzekering, en helpt bij problemen.

Dankzij deze drie belangrijke pijlers is de ANWB met het verlenen van verschillende diensten begonnen. Inmiddels maken bijna 4 miljoen leden gebruik van de wegenwacht, de autoverzekering, rechtshulp, informatie over reizen en rijopleidingen. Daarnaast verzorgt de ANWB, net als de Verkeersinformatie Dienst, een eigen verkeersinformatiekanaal.

Maatschappelijk betrokken

Omdat de vereniging maatschappelijk betrokken is, probeert het een belangrijke plek in de samenleving in te nemen. Daarom doet de ANWB aan MVO: Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Zo worden de activiteiten steeds groener. Op die manier is de vereniging niet alleen goed voor de mens, maar probeert het ook goed te zijn voor het milieu.

Verzekeringsproducten

 • Autoverzekering
 • Motorverzekering
 • Pechhulp
 • Woonverzekering
 • Aansprakelijkheidsverzekering
 • Rechtsbijstandverzekering
 • Brommer-/scooterverzekering
 • Camperverzekering
 • Caravanverzekering
 • Bootverzekering
 • Reisverzekering

Overige gegevens

Postadres:
ANWB Ledenadministratie
Postbus 93200
2509 BA Den Haag

Opgericht: 1883

ANWB op Wikipedia

SPECIALE ACTIES van ANWB

ANWB Rijbewijsbox met gratis Wegenwacht lidmaatschap

ANWB Rijbewijsbox met gratis Wegenwacht lidmaatschap

ANWB Rijbewijsbox met gratis Wegenwacht lidmaatschap

Ben je pas geslaagd voor je rijbewijs? Gefeliciteerd, reden voor een feestje én een cadeau! Pak de gratis Rijbewijbox met o.a. een voucher voor een jaar lang gratis Wegenwacht lidmaatschap!

ACTIE
t/m 31-12-2020

Vergelijk alle pechhulpdienstenVergelijken

Vergelijk alle autoverzekeringenVergelijken

ANWB opzeggen

Als je met een ANWB verzekering wilt overstappen naar een andere verzekeraar, dan wordt de huidige verzekering meestal opgezegd door de nieuwe verzekeraar. Wij raden je dan ook aan om daar gebruik van te maken, op die manier voorkom je namelijk dat je een periode dubbel of juist helemaal niet verzekerd bent. De nieuwe en oude verzekeraar stemmen dan namelijk de overgangsdatum op elkaar af en er wordt automatisch rekening gehouden met eventuele contract- en opzegtermijnen.
Als je een verzekering gewoon wilt beëindigen dan moet je die uiteraard zelf opzeggen. Informeer bij de klantenservice van ANWB of op de website naar de procedure voor opzeggen.