Goedkope zorgverzekeringen 2021

Veilig en betrouwbaar vergelijken

  • Aanvragen op de website van de zorgverzekeraar zelf.
  • Jouw gegevens worden niet bij ons opgeslagen.

Makkelijk en zonder risico overstappen

  • Je hebt altijd 14 dagen bedenktijd.
  • Je wordt altijd geaccepteerd voor de basisverzekering.
Bekijk
direct
jouw
goedkopere
zorgpremie
Internetproviders vergelijken
De goedkoopste zorgverzekeringen vind je hier

Goedkoop verzekeren voor zorgVergelijken

De goedkoopste zorgverzekeringen in 2020

Ditzo zorgpolis aanbieding
Goede Keuze

basisverzekering
met € 385 eigen risico

€ 107,90 p/mnd

1
De Friesland zorgpolis aanbieding
Zelf Bewust Polis

basisverzekering
met € 385 eigen risico

€ 110,50 p/mnd

2
HEMA zorgpolis aanbieding
Combinatiepolis

basisverzekering
met € 385 eigen risico

€ 113,00 p/mnd

3
Salland zorgpolis aanbieding
Naturapolis

basisverzekering
met € 385 eigen risico

€ 113,90 p/mnd

4
OHRA zorgpolis aanbieding
Restitutiepolis

basisverzekering
met € 385 eigen risico

€ 116,50 p/mnd

1
Postcode Zorgcollectief zorgpolis aanbieding
NN Restitutiepolis

basisverzekering
met € 385 eigen risico

€ 117,85 p/mnd

2
Nationale Nederlanden zorgpolis aanbieding
Restitutiepolis

basisverzekering
met € 385 eigen risico

€ 119,08 p/mnd

3
UnitedConsumers zorgpolis aanbieding
Eigen Keuze

basisverzekering
met € 385 eigen risico

€ 121,31 p/mnd

4

Je zorgverzekering kan voordeliger!

Iedereen in Nederland moet zich verplicht verzekeren voor zorg. in 2006 zijn de ziekenfondsen afgeschaft en sindsdien moet iedereen een zorgpolis afsluiten bij een zorgverzekeraar naar keuze. Omdat deze verzekeraars zelf het tarief voor de zorgpremie mogen bepalen zijn er veel prijsverschillen en loont het dus zeer de moeite om zorgverzekeringen te vergelijken!

Door te vergelijken en over te stappen kun je een aanzienlijk goedkopere zorgverzekering afsluiten en hiermee op jaarbasis honderd euro of meer besparen! Het basispakket van de zorgpolis wordt inhoudelijk door de overheid vastgesteld en is dus bij iedere verzekeraar hetzelfde. De verschillen zitten in de premie én de gecontracteerde zorgaanbieders.

Goedkoop en duurder: verschillende typen polissen

Zorgverzekeraars bieden verschillende typen polissen aan. De verschillen zitten dan in de gecontracteerde zorgaanbieders en waar je terecht kan voor 100 procent vergoeding. Is het voor jou niet zo heel belangrijk dat je naar iedere zorgaanbieder kunt gaan, maar een keuze moet maken uit de aanbieders waar jouw verzekeraar een contract mee heeft? Dan kun je voor een goedkopere zorgverzekering kiezen. Hieronder de verschillende soorten polissen.

Budgetpolis

Dit is de goedkoopste zorgpolis onder de zorgverzekeringen. Deze polis biedt alleen 100 procent vergoeding als je voor zorg naar gecontracteerde behandelaars gaat. Dit aantal is wel wat beperkter dan bij de andere polissen, maar daar krijg je dus een lagere premie voor terug.

Naturapolis

Deze polis is over het algemeen ook redelijk voordelig. Net als bij de budgetpolis biedt ook deze polis alleen de volledige vergoeding als je naar gecontracteerde zorgverleners gaat. Het aantal aangesloten zorgverleners is hier wel wat uitgebreider.

Restitutiepolis

Dit is over het algemeen een duurdere polis. Maar met deze polis krijg je dan ook altijd een 100 procent vergoeding, ongeacht naar welke zorgaanbieder je gaat. Zoek je een goedkope zorgverzekering? Dan wordt dit waarschijnlijk niet jouw keuze.

Combinatiepolis

De naam zegt het al: een combinatie van de verschillende polissen. In vrijwel alle gevallen krijg je met deze polis een 100 procent vergoeding. Er zijn echter enkele uitzonderingen. Bij bepaalde behandelingen kun je alleen bij gecontracteerde behandelaars terecht.

Bespaar ook op je zorgpolis met onze tips

Meld je aan voor onze bespaartips, ook voor een goedkopere zorgverzekering voor volgend jaar!

Wij sturen maximaal 6 keer per jaar onze bespaartips. Wij spammen niet, delen je gegevens nooit met derden en je kunt je op elk moment weer uitschrijven.

Wij sturen maximaal 6 keer per jaar onze bespaartips. Wij spammen niet, delen je gegevens nooit met derden en je kunt je op elk moment weer uitschrijven.

zorgverzekerd buitenland
Reizen naar het buitenland: ben je verzekerd voor zorg?

Bregje 8 juli 2020

We mogen weer naar het buitenland op vakantie! Een fijn vooruitzicht, na een lange periode waarin we zo veel mogelijk thuisbleven. Maar let op, het coronavirus is zeker nog niet verdwenen. We zetten daarom op een rij waar je wat betreft zorgkosten allemaal aan moet denken voordat je op vakantie naar het buitenland gaat.

minder mensen overgestapt van zorgverzekeraar
Minder mensen stapten over van zorgverzekering

Eric 10 januari 2020

Voor de zorgverzekering van 2020 zijn in de laatste maanden van afgelopen jaar minder mensen dan verwacht overgestapt naar een andere zorgverzekeraar. Dit komt waarschijnlijk doordat premies minder zijn gestegen of zelfs goedkoper werden.

zorgverzekering kiezen overstappen
Dit jaar extra veel overstappers van zorgverzekering

Eric 20 december 2019

Veel meer mensen dan voorgaande jaren kijken dit jaar kritisch naar hun zorgverzekering. Dit wordt waarschijnlijk veroorzaakt door de verlaging van de korting op collectieve zorgverzekeringen.