Goedkope zorgverzekeringen 2021

Veilig en betrouwbaar vergelijken

  • Aanvragen op de website van de zorgverzekeraar zelf.
  • Jouw gegevens worden niet bij ons opgeslagen.

Makkelijk en zonder risico overstappen

  • Je hebt altijd 14 dagen bedenktijd.
  • Je wordt altijd geaccepteerd voor de basisverzekering.
Bekijk
direct
jouw
goedkopere
zorgpremie
Internetproviders vergelijken
De goedkoopste zorgverzekeringen vind je hier

Goedkoop verzekeren voor zorgVergelijken

De goedkoopste zorgverzekeringen in 2020

Ditzo zorgpolis aanbieding
Goede Keuze

basisverzekering
met € 385 eigen risico

€ 107,90 p/mnd

1
De Friesland zorgpolis aanbieding
Zelf Bewust Polis

basisverzekering
met € 385 eigen risico

€ 110,50 p/mnd

2
HEMA zorgpolis aanbieding
Combinatiepolis

basisverzekering
met € 385 eigen risico

€ 113,00 p/mnd

3
Salland zorgpolis aanbieding
Naturapolis

basisverzekering
met € 385 eigen risico

€ 113,90 p/mnd

4
OHRA zorgpolis aanbieding
Restitutiepolis

basisverzekering
met € 385 eigen risico

€ 116,50 p/mnd

1
Postcode Zorgcollectief zorgpolis aanbieding
NN Restitutiepolis

basisverzekering
met € 385 eigen risico

€ 117,85 p/mnd

2
Nationale Nederlanden zorgpolis aanbieding
Restitutiepolis

basisverzekering
met € 385 eigen risico

€ 119,08 p/mnd

3
UnitedConsumers zorgpolis aanbieding
Eigen Keuze

basisverzekering
met € 385 eigen risico

€ 121,31 p/mnd

4

Je zorgverzekering kan voordeliger!

Iedereen in Nederland moet zich verplicht verzekeren voor zorg. in 2006 zijn de ziekenfondsen afgeschaft en sindsdien moet iedereen een zorgpolis afsluiten bij een zorgverzekeraar naar keuze. Omdat deze verzekeraars zelf het tarief voor de zorgpremie mogen bepalen zijn er veel prijsverschillen en loont het dus zeer de moeite om zorgverzekeringen te vergelijken!

Door te vergelijken en over te stappen kun je een aanzienlijk goedkopere zorgverzekering afsluiten en hiermee op jaarbasis honderd euro of meer besparen! Het basispakket van de zorgpolis wordt inhoudelijk door de overheid vastgesteld en is dus bij iedere verzekeraar hetzelfde. De verschillen zitten in de premie én de gecontracteerde zorgaanbieders.

Goedkoop en duurder: verschillende typen polissen

Zorgverzekeraars bieden verschillende typen polissen aan. De verschillen zitten dan in de gecontracteerde zorgaanbieders en waar je terecht kan voor 100 procent vergoeding. Is het voor jou niet zo heel belangrijk dat je naar iedere zorgaanbieder kunt gaan, maar een keuze moet maken uit de aanbieders waar jouw verzekeraar een contract mee heeft? Dan kun je voor een goedkopere zorgverzekering kiezen. Hieronder de verschillende soorten polissen.

Budgetpolis

Dit is de goedkoopste zorgpolis onder de zorgverzekeringen. Deze polis biedt alleen 100 procent vergoeding als je voor zorg naar gecontracteerde behandelaars gaat. Dit aantal is wel wat beperkter dan bij de andere polissen, maar daar krijg je dus een lagere premie voor terug.

Naturapolis

Deze polis is over het algemeen ook redelijk voordelig. Net als bij de budgetpolis biedt ook deze polis alleen de volledige vergoeding als je naar gecontracteerde zorgverleners gaat. Het aantal aangesloten zorgverleners is hier wel wat uitgebreider.

Restitutiepolis

Dit is over het algemeen een duurdere polis. Maar met deze polis krijg je dan ook altijd een 100 procent vergoeding, ongeacht naar welke zorgaanbieder je gaat. Zoek je een goedkope zorgverzekering? Dan wordt dit waarschijnlijk niet jouw keuze.

Combinatiepolis

De naam zegt het al: een combinatie van de verschillende polissen. In vrijwel alle gevallen krijg je met deze polis een 100 procent vergoeding. Er zijn echter enkele uitzonderingen. Bij bepaalde behandelingen kun je alleen bij gecontracteerde behandelaars terecht.

Verplicht voor iedereen: het basispakket

Het basispakket ofwel basisverzekering is verplicht voor iedere inwoner van Nederland. De dekkingen die dit basispakket biedt worden jaarlijks vastgesteld door de regering en zijn gelijk bij iedere zorgverzekeraar.

Het kan echter wel per verzekeraar en per polis verschillen bij welke zorgaanbieders de verzekerde terecht kan voor een volledige vergoeding. Bij de meest uitgebreide, maar ook duurste zorgpolissen kun je terecht bij alle zorgaanbieders en ziekenhuizen. Bij de goedkopere zorgpolissen kom je alleen voor de volledige vergoeding in aanmerking als je naar een gecontracteerde zorgverlener gaat.

Hierdoor kunnen dus ook de basispakketten flink in prijs verschillen bij de ene of de andere zorgverzekeraar. Ga je voor goedkoop? Neem er dan genoegen mee dat je soms misschien wat verder moet reizen naar een gecontracteerde aanbieder. Wil je gewoon overal terecht kunnen voor zorg? Dan kun je kiezen voor een wat duurdere polis.

In alle gevallen geldt echter: vergelijken en eventueel overstappen kan je veel besparen!

Overigens kun je voor het afsluiten van het basispakket altijd bij alle verzekeraars terecht ongeacht leeftijd, gezondheid, beroep, opleiding etc. Een verzekeraar mag voor acceptatie geen voorwaarden stellen, dit is in de zorgwet vastgelegd.

Bespaar ook op je zorgpolis met onze tips

Meld je aan voor onze bespaartips, ook voor een goedkopere zorgverzekering voor volgend jaar!

Wij sturen maximaal 6 keer per jaar onze bespaartips. Wij spammen niet, delen je gegevens nooit met derden en je kunt je op elk moment weer uitschrijven.

Wij sturen maximaal 6 keer per jaar onze bespaartips. Wij spammen niet, delen je gegevens nooit met derden en je kunt je op elk moment weer uitschrijven.

kiezen van zorgverzekering
De juiste zorgverzekering kiezen met deze 7 tips

Bregje 2 oktober 2020

We zitten alweer in het laatste kwartaal van het jaar. De tijd van vallende bladeren, maar ook van nadenken over je zorgverzekering voor volgend jaar. Eind 2019 stapten zo’n 1,1 miljoen Nederlanders over. Denk jij erover na om dit jaar over te stappen? We helpen je graag op weg met het kiezen van je zorgverzekering.

zorgpremie stijgt bij DSW
Zorgverzekeraar DSW wederom als eerste met de nieuwe zorgpremie

Eric 22 september 2020

Zoals gebruikelijk is zorgverzekeraar DSW ook dit jaar weer de eerste die de zorgpremie voor het aankomende jaar bekend heeft gemaakt. De premie in 2021 zal bij deze verzekeraar stijgen met € 6,50 per maand, de basisverzekering gaat daarmee € 124,50 per maand kosten.

wijzigingen zorgverzekering 2021
Prinsjesdag en de wijzigingen voor de zorgverzekering in 2021

Bregje 16 september 2020

Iedere derde dinsdag van september is het Prinsjesdag. Dit jaar verliep de dag anders dan we gewend zijn. De impact van het coronavirus is te merken in de miljoenennota. Ben jij benieuwd wat de invloed van corona is op de premie van de zorgverzekering en inhoud van het basispakket? Lees het in dit artikel.