De Christelijke Zorgverzekeraar

De Christelijke Zorgverzekeraar biedt zorgverzekeringen die aansluiten bij een christelijke levensovertuiging. Dit betekent bijvoorbeeld dat er geen vergoeding is voor bepaalde vormen van anticonceptie, euthanasie of geslachtsverandering. Klanten van De Christelijke Zorgverzekeraar betalen hier dan ook niet aan mee. Andere zaken vergoed de verzekeraar juist wel uit christelijke overtuiging, zoals christelijke psychologische hulp of een cursus natuurlijke gezinsplanning.

De geschiedenis van De Christelijke Zorgverzekeraar

De Christelijke Zorgverzekeraar is ontstaan in 1986 als label van Agis Zorgverzekeringen. Toen Agis in 2007 onderdeel werd van Achmea werd De Christelijke Zorgverzekeraar dit automatisch ook. Tot 2012 was er nog één andere christelijke zorgverzekeraar, namelijk DVZ zorgverzekeringen. Maar deze verzekeraar is gefuseerd met De Christelijke Zorgverzekeraar, waardoor De Christelijke Zorgverzekeraar nog de enige verzekeraar is met een christelijke levensopvatting.

Andere zorgverzekeraars die onder Achmea vallen zijn FBTO, De Friesland en Zilveren Kruis.

Tot 2023 was de De Christelijke Zorgverzekeraar bekend als Pro Life.

Verzekeringsproducten

Overige gegevens

Postadres:
Postbus 444
2300 AK Leiden

Opgericht: 1986

Zorgverzekeringen van De Christelijke Zorgverzekeraar

De Christelijke Zorgverzekeraar zorgpolis
Principe Polis Budget

budget-naturapolis

basisverzekering
met € 385 eigen risico

140,45 p/mnd

De Christelijke Zorgverzekeraar zorgpolis
Principe Polis

naturapolis

basisverzekering
met € 385 eigen risico

143,45 p/mnd

De Christelijke Zorgverzekeraar opzeggen

Een Nederlandse zorgverzekering is verplicht voor iedere inwoner van Nederland of wie in Nederland werkt. Opzeggen van je Pro Life zorgverzekering kan daarom alleen in speciale gevallen, bijvoorbeeld als je naar het buitenland gaat verhuizen of gaat werken in het buitenland.

Daarnaast kun je ieder kalenderjaar wisselen van zorgverzekering en op dat moment dus kiezen voor een andere zorgverzekeraar. Je kunt een andere verzekeraar kiezen vanaf half november tot en met 31 december. In dat geval hoef je Pro Life niet zelf op te zeggen, dit doet de nieuwe zorgverzekeraar voor jou.

Als je op 31 december nog geen keuze hebt kunnen maken dan kun je Pro Life zelf opzeggen en je in januari ook nog aanmelden bij een andere zorgverzekeraar. Dit kan echter alleen als je Pro Life vóór 1 januari hebt opgezegd.

Opzeggen kan online of via de klantenservice.

Ervaringen met De Christelijke Zorgverzekeraar? Deel het!

Heb jij een verzekering of verzekering gehad bij De Christelijke Zorgverzekeraar? Of heb je op een andere manier ervaring met deze verzekeraar? Door je ervaringen te delen kun je wellicht anderen helpen een overwogen keuze te maken.

Jouw oordeel, positief of misschien minder positief, stellen we zeer op prijs!

Wij vragen je e-mailadres alleen ter controle. Deze wordt niet getoond bij de beoordeling, nooit gedeeld met derden en wij sturen je geen ongevraagde e-mails.

Wij vragen je e-mailadres alleen ter controle. Deze wordt niet getoond bij de beoordeling, nooit gedeeld met derden en wij sturen je geen ongevraagde e-mails.

Dit zeggen anderen over De Christelijke Zorgverzekeraar

We bieden deze review mogelijkheid sinds kort, waardoor er op dit moment nog geen beoordelingen zijn voor De Christelijke Zorgverzekeraar. Heb jij ervaring met de diensten en producten van De Christelijke Zorgverzekeraar? Deel het hier en help anderen bij het maken van een keuze!