Autoverzekering vergelijken 2021

Veilig en betrouwbaar vergelijken

 • Aanvragen op de website van de verzekeraar zelf.
 • Jouw gegevens worden niet bij ons opgeslagen.

Makkelijk en zonder risico overstappen

 • Je hebt altijd 14 dagen bedenktijd.
 • Je behoudt je no-claim korting voor schadevrije jaren.
Bereken
direct
jouw
persoonlijke
premie
Autoverzekering vergelijken
Autoverzekering vergelijken, afsluiten en besparen

Vergelijk autoverzekeringenVergelijken

Veel gekozen autoverzekeringen

FBTO aanbieding
Autoverzekering

geen eigen risico

€ 15,66 p/mnd *

of per jaar: € 187,92 *

1
Centraal Beheer aanbieding
Autoverzekering

geen eigen risico

€ 16,64 p/mnd *

of per jaar: € 199,68 *

2
UnitedConsumers aanbieding
Avéro Autoverzekering WA

geen eigen risico

€ 17,00 p/mnd *

of per jaar: € 204,00 *

3
InShared aanbieding
Autoverzekering

geen eigen risico

€ 17,76 p/mnd *

of per jaar: € 213,12 *

4
Hoe is deze premie berekend? Wat is een WA verzekering?
FBTO aanbieding
Autoverzekering

geen eigen risico

€ 18,20 p/mnd *

of per jaar: € 218,40 *

1
Centraal Beheer aanbieding
Autoverzekering

eigen risico: € 150,00

€ 18,55 p/mnd *

of per jaar: € 222,60 *

2
InShared aanbieding
Autoverzekering

eigen risico: € 135,00

€ 19,70 p/mnd *

of per jaar: € 236,40 *

3
UnitedConsumers aanbieding
a.s.r. Autoverzekering Beperkt Casco

eigen risico: € 250,00

€ 20,00 p/mnd *

of per jaar: € 240,00 *

4
Hoe is deze premie berekend? Wat is een Beperkt Casco verzekering?
UnitedConsumers aanbieding
a.s.r. Autoverzekering Allrisk

eigen risico: € 250,00

€ 25,00 p/mnd *

of per jaar: € 300,00 *

1
InShared aanbieding
Autoverzekering Volledig Allrisk

eigen risico: € 135,00

€ 28,00 p/mnd *

of per jaar: € 336,00 *

2
OHRA aanbieding
Autoverzekering Aanvullend Pakket

eigen risico: € 450,00

€ 28,01 p/mnd *

of per jaar: € 336,12 *

3
Univé aanbieding
Autoverzekering

eigen risico: € 100,00

€ 29,06 p/mnd *

of per jaar: € 348,72 *

4
Hoe is deze premie berekend? Wat is een All Risk verzekering?

Autoverzekeringen vergelijken en direct afsluiten

Op KiesZeker.nl kan ook jij de autoverzekering vinden die het beste bij jou en je auto past. Vul het kenteken van je auto in, klik op autoverzekering vergelijken en zie direct de beste deals voor jou persoonlijk. Ga je voor de goedkoopste verzekering of de verzekering welke de meeste extra’s biedt, zoals bijvoorbeeld pechhulp inclusief? De keuze is aan jou! En als je je keuze gemaakt hebt klik je eenvoudig door naar de website van de autoverzekeraar om daar vertrouwd en veilig de verzekering af te sluiten. De verzekeraar zal binnen enkele minuten jouw aanvraag bevestigen waarna je direct goed verzekerd de weg op kan!

Doordat we momenteel bijzondere tijden meemaken is het vergelijken van je autoverzekering juist nu extra verstandig. Door corona werken we namelijk meer thuis en gebruiken daardoor de auto wellicht minder. Sluit de autoverzekering dan nog wel aan bij het gebruik van de auto? Als je bijvoorbeeld minder kilometers rijdt val je wellicht in een lager verzekeringstarief. Door te vergelijken zie je direct of en wat je kunt besparen!

Bezoekers geven ons gemiddeld een
9.3

Wij zijn lid van:Keurmerk webwinkel vergelijkingssite

Recente slimme bespaarders

 • 20:17:
  een auto verzekerd bij
  OHRA
 • 20:03:
  een auto verzekerd bij
  ABN AMRO
 • 19:06:
  een auto verzekerd bij
  Univé

Gemiddelde besparing: € 144 per jaar!

Bron: geanonimiseerde data van de autoverzekeraars.

Veelgestelde vragen

Vraag en antwoord over het vergelijken van autoverzekeringen.

 • Wij kunnen voor verzekeringen geen inhoudelijke vragen beantwoorden of persoonlijk advies geven. Dit omdat wij zelf geen AFM vergunning hebben. Deze vergelijker wordt dan ook aangeboden en verzorgd door onze partner Komparu die wel over een AFM vergunning beschikt. Voor vragen en advies verwijzen wij je graag door naar de betreffende verzekeraar.

 • Ja, het aantal schadevrije jaren wordt altijd overgenomen door een nieuwe verzekeraar. Zo behoud je altijd je no-claim korting.

 • In Nederland is een autoverzekering met minimaal WA dekking verplicht voor alle auto's die gebruik maken van de openbare weg.

  Als je (tijdelijk) geen gebruik maakt van de openbare weg, dan kun je de auto laten schorsen bij de RDW. Tijdens een schorsing kun je ook de autoverzekering opschorten of opzeggen. Denk eraan dat de auto dan ook niet geparkeerd mag zijn op de openbare weg.

 • De auto moet door jou verzekerd zijn zodra deze op jouw naam is overgeschreven. Je kunt de verzekering van te voren al afsluiten en in laten gaan vanaf de dag dat de auto op jouw naam staat. Je hebt voor het afsluiten van een autoverzekering wel de meldcode nodig die op het kenteken staat. Als je de verzekering van tevoren wilt afsluiten vraag dan deze meldcode alvast op bij de verkoper.

 • Als je een autoverzekering afsluit en je wilt die direct of binnen enkele dagen in laten gaan, dan krijg je vaak eerst een voorlopige dekking. Dit betekent dat de verzekeraar je aanvraag nog moet beoordelen, maar dat je tot die tijd in ieder geval verzekerd bent indien je schade veroorzaakt.

  Meestal hoor je binnen maximaal 5 werkdagen of je wel of niet definitief geaccepteerd bent voor de verzekering.

ALLE VRAGEN

In vier stappen overstappen van autoverzekering

Controleren

Als eerste moet je weten of je huidige autoverzekering vrij opzegbaar is en wat de opzegtermijn is. Kijk dit na op de polis en noteer de eerst mogelijke einddatum.

1
Vergelijken

Gebruik de vergelijker voor autoverzekeringen om een polis te kiezen de aansluit op jouw situatie, budget en auto.

2
Aanmelden

Heb je een nieuwe autoverzekering gevonden? Sluit deze dan af met als ingangsdatum de in stap 1 bepaalde einddatum.

3
Opzeggen

Zeg je huidige autoverzekering pas op als je een bevestiging van acceptatie van de nieuwe verzekeraar hebt ontvangen.

4

Een autoverzekering is verplicht

Als je een auto hebt ben je wettelijk verplicht om deze te verzekeren. De verplichte minimale dekking is Wettelijke Aansprakelijkheid (WA). Met deze dekking ben je verzekerd voor schade en letsel die jij bij een onverhoopt ongeval toebrengt aan een ander. Een verzekering met alleen WA dekking vergoedt niet de schade aan jouw eigen auto, hiervoor kun je de dekking desgewenst uitbreiden naar Beperkt Casco (WA Plus) of All Risk (volledig casco).

Welke dekking moet ik kiezen?

Je kunt voor een autoverzekering kiezen uit 3 verschillende soorten. Het verschil zit in de dekking. Welke je het beste kunt kiezen is afhankelijk van je wensen en je auto. Een oudere auto wordt bijvoorbeeld meestal niet meer all risk verzekerd.

WA verzekerd

WA verzekerd

Een verzekering met minimaal Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) is verplicht. Hiermee verzeker je je tegen schade die je veroorzaakt bij anderen. Doorgaans wordt voor auto's ouder dan 10 jaar voor deze dekking gekozen.

Beperkt Casco verzekerd

Beperkt Casco verzekerd

Beperkt Casco (ook WA Plus genoemd) verzekert je ook voor schade door externe factoren, bijvoorbeeld tegen een omvallende boom bij storm of schade door steenslag. Meestal wordt deze dekking gekozen voor auto's van 6 tot 10 jaar.

All Risk verzekerd

All Risk verzekerd

Dit is de meest uitgebreide dekking en verzekert je ook tegen schade aan je eigen auto die je zelf veroorzaakt en tegen vandalisme. Bijvoorbeeld schade doordat je tegen een paaltje aanrijdt. All Risk wordt meestal voor auto's tot 6 jaar oud gekozen.

Aanvullende dekkingen

Naast de keuze voor WA, Beperkt Casco (WA plus) en All Risk (volledig casco) kun je je ook nog verzekeren voor aanvullende dekkingen. Deze aanvullende opties zijn niet verplicht, het hangt van jou persoonlijke situatie af of het al dan niet verstandig is deze mee te verzekeren.

Verkeersrechtsbijstand

Hiermee ben je verzekerd voor juridische bijstand na een verkeersongeval of conflict. De verzekeraar zal alles juridisch afhandelen en eventuele kosten voor bijvoorbeeld een advocaat worden vergoed.

Ongevallen inzittenden

Met deze aanvullende verzekering ben je verzekerd voor andere inzittenden. Er wordt een bedrag uitgekeerd indien een passagier door een ongeval invalide raakt of overlijdt. Het maakt hierbij niet uit wie schuld heeft aan het ongeval.

Schade inzittenden

Deze aanvullende verzekering keert de daadwerkelijke schade uit die een passagier heeft geleden door een ongeval. Het maakt ook hierbij niet uit wie schuld heeft aan het ongeval.

Pechhulp

Veel autoverzekeringen bieden als aanvullende optie een pechhulpverzekering. Hiermee wordt je geholpen bij pech onderweg en worden eventuele kosten vergoed. Je kunt echter ook losse pechhulp afsluiten bij een andere pechhulpdienst, deze bieden vaak meer opties.

Kies alleen de autopolis dekkingen die je nodig hebt

Wij adviseren om regelmatig je autoverzekering te checken, ben je niet onder- of oververzekerd?

Overstappen en schadevrije jaren

Heb je één of meerdere jaren geen schade geclaimd bij je autoverzekeraar? Gefeliciteerd! Voor ieder schadevrij jaar ontvang je namelijk een korting op de premie, welke kan oplopen tot maar liefst 80 procent. Dit heet in de wereld van de autoverzekeringen no claim korting.

Maar wat gebeurt er met jouw opgebouwde no claim korting bij een overstap? Daarop is het antwoord simpel: deze neem je gewoon mee naar een andere verzekeraar. Ook als je een andere auto hebt gekocht of als je eerder in een lease auto hebt gereden blijven je schadevrije jaren gewoon staan. Dus de beste autoverzekeringen vergelijken loont ook als je al no claim korting hebt opgebouwd! Wel wordt door de verzekeraar mogelijk gevraagd om een verklaring van de leasemaatschappij.

Speciale acties en aanbevolen producten

OHRA Clixx leenautoverzekering
Clixx leenautoverzekering

Voorkom conflicten met bekenden na schade met een geleende auto

Dekkingen:

 • Eigen risico
 • Terugval no-claim
 • Reparaties van schade
Allianz Global Assistance Eigen Risico Verzekering Autohuur
Eigen Risico Verzekering Autohuur

Met deze verzekering is het eigen risico bij het huren van een auto gedekt.

Goedkoper dan afkopen bij de verhuurder zelf!

HEMA HEMA Autoverzekering
HEMA Autoverzekering

De WA autoverzekering van HEMA is als beste getest door de Consumentenbond.

UnitedConsumers Autoverzekeringen
Autoverzekeringen

Tot 15% korting op autoverzekeringen van deze verzekeraars:

 • Allianz
 • a.s.r.
 • Avéro Achmea
 • Nationale Nederlanden
 • Bovemij
 • Reaal

Autoverzekeringen vergelijken kan veel besparing opleveren

De premies kun flink verschillen tussen de verzekeraars, regelmatig vergelijken is daarom aan te raden.

Artikelen over autoverzekeringen

autoverzekering voor hoger opgeleiden
Een autoverzekering alleen voor hoger opgeleiden, mag dat?

Bregje 24 februari 2021

Je hebt vast wel eens de reclames van Promovendum gehoord of gezien: de verzekeraar die een autoverzekering exclusief voor hoger opgeleiden aanbiedt. Het beleid van Promovendum roept veel vragen op. Mag dat zomaar, een verzekeraar die klanten selecteert op basis van opleidingsniveau? Is dat geen discriminatie?

autorijden met gladde weg
Autorijden bij gladheid: hoe ben je verzekerd en hoe voorkom je schade?

Bregje 2 februari 2021

Deze week begon op de weg behoorlijk hectisch: code geel en code oranje in verband met het winterse weer. Veel aanrijdingen met de nodige blikschade én persoonlijk letsel. Maar waar ben je nu precies voor verzekerd bij gladheid? En hoe maak je de kans op ongelukken zo klein mogelijk?

verzekering keyless entry systeem
Nieuwe eisen verzekering voor auto's met keyless entry systeem

Eric 12 januari 2021

Sinds 1 januari 2021 stellen verzekeraars nieuwe eisen aan de beveiliging van auto’s met een keyless entry systeem. In Nederland gaat het om zo’n 700.000 onvoldoende beveiligde auto’s. Wat zijn precies de nieuwe eisen en hoe kun je hieraan voldoen?