Alpina Verzekeringen

Klantenservice:

088-688 3700
Op werkdagen van 8:00 tot 18:00.

Alpina Verzekeringen biedt een breed scala aan verzekeringen op allerlei gebied. Men heeft meer dan 50 jaar ervaring in de verzekeringswereld en weet daarom als geen ander welke verzekeringen het beste passen bij de klant. Alpina is zelf geen verzekeraar, maar biedt als intermediair de verzekeringsproducten aan van gerenommeerde verzekeraars. Men opereert onafhankelijk en is dus niet gebonden aan bepaalde verzekeraars. Hierdoor kun je er van op aan dat men ook voor jou de best passende verzekering aanbiedt.

De achtergrond van Alpina Verzekeringen

Alpina was tot oktober 2022 bekend als Diks Verzekeringen, maar heeft na de overname door de Alpina Group deze nieuwe naam aangenomen.

In 1970 is Diks opgericht in IJsselstein door naamgever Paul Diks. Het bedrijf begon destijds met het verkopen van glasverzekeringen waarmee het door de bouw van een grote nieuwbouwwijk in IJsselstein snel veel klanten had.

Toen men in 1997 een van de eersten waren die verzekeringen online ging aanbieden nam de groei pas een echte vlucht. Van lokaal assurantiekantoor groeide Alpina door de online mogelijkheden uit tot een landelijke aanbieder van een zeer divers verzekeringspakket.

Sinds 2007 wordt het bedrijf geleid door Ilse en Marc, dochter en zoon van oprichter Paul. Sinds 2018 is men onderdeel van de Voogd & Voogd groep, welke vervolgend fuseerde met de Heibron Groep, waaruit de Alpina Group ontstond.

Alpina heeft een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en is aangesloten bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid).

Alpina blijft groeien

Dat het bedrijf niet stil zit en verder wil groeien door haar positie in de verzekeringsbranche uit te breiden, blijkt wel uit de overnames die Alpina de laatste jaren deed.

In april 2020 werd VerzekerVoordelig overgenomen, een online intermediair die zich op consumenten richtte.

In maart 2021 werd vervolgens Cheapp overgenomen. Deze intermediair was voornamelijk actief voor zakelijke klanten, waarmee Alpina Verzekeringen ook in de zakelijk markt haar positie heeft verstevigd.

Verzekeringsproducten

Overige gegevens

Postadres:
Alpina
Postbus 63
3400 AB IJsselstein

Opgericht: 1970

Alpina opzeggen

Als je met een Alpina verzekering wilt overstappen naar een andere verzekeraar, dan wordt de huidige verzekering meestal opgezegd door de nieuwe verzekeraar. Wij raden je dan ook aan om daar gebruik van te maken, op die manier voorkom je namelijk dat je een periode dubbel of juist helemaal niet verzekerd bent. De nieuwe en oude verzekeraar stemmen dan namelijk de overgangsdatum op elkaar af en er wordt automatisch rekening gehouden met eventuele contract- en opzegtermijnen.
Als je een verzekering gewoon wilt beëindigen dan moet je die uiteraard zelf opzeggen. Informeer bij de klantenservice van Alpina of op de website naar de procedure voor opzeggen.

Ervaringen met Alpina? Deel het!

Heb jij een verzekering of verzekering gehad bij Alpina? Of heb je op een andere manier ervaring met deze verzekeraar? Door je ervaringen te delen kun je wellicht anderen helpen een overwogen keuze te maken.

Jouw oordeel, positief of misschien minder positief, stellen we zeer op prijs!

Wij vragen je e-mailadres alleen ter controle. Deze wordt niet getoond bij de beoordeling, nooit gedeeld met derden en wij sturen je geen ongevraagde e-mails.

Wij vragen je e-mailadres alleen ter controle. Deze wordt niet getoond bij de beoordeling, nooit gedeeld met derden en wij sturen je geen ongevraagde e-mails.

Dit zeggen anderen over Alpina

We bieden deze review mogelijkheid sinds kort, waardoor er op dit moment nog geen beoordelingen zijn voor Alpina. Heb jij ervaring met de diensten en producten van Alpina? Deel het hier en help anderen bij het maken van een keuze!