Woonverzekering vergelijken

Met een woonverzekering verzeker je de woning zelf en de spullen in je huis. Feitelijk is een woonverzekering een combinatie van de opstalverzekering en de inboedelverzekering. Met de eerste verzeker je de woning zelf en met de tweede verzeker je de spullen in het huis.

Met een woonverzekering worden dan ook het verzekeren van alles wat met wonen te maken heeft bedoeld. Meestal kun je de verzekering nog uitbreiden met een aansprakelijkheidsverzekering.

Omdat woonverzekeringen door een groot aantal verzekeraars worden aangeboden zijn er ook veel verschillen in de kosten en dekkingen. Omdat iedere woning en situatie anders is, is het verstandig om verschillende polissen te vergelijken. Op onze website bieden wij een vergelijker die op basis van jouw woning en gezinssituatie de beste opties op een rij zet.

Op dit moment werken wij nog aan de vergelijker voor woonverzekeringen.
Wil je nu een woonverzekering afsluiten? Bij onderstaande verzekeraars kun je deze online afsluiten.

De samenstelling van je woonverzekering

Welke verzekering je precies nodig hebt binnen je woonverzekering hangt onder meer af van het type woning en of je deze huurt, dan wel de eigenaar bent.

Woonverzekering voor koopwoning

Als je een koopwoning hebt dan het je een woonverzekering bestaande uit een verzekering voor de opstal en de inboedel nodig. Alhoewel deze verzekeringen niet wettelijk verplicht zijn, wordt het wel vaak verplicht door hypotheekverstrekkers.

Woonverzekering voor huurwoning

Bij een woonverzekering voor een huurwoning heb je het opstal deel van de verzekering niet nodig. De woning is namelijk niet jouw eigendom en de verhuurder hier daarom verantwoordelijk voor. Het verzekeren van de inboedel is wel jouw zaak en dan ook aan te raden.

Woonverzekering voor koopappartement

Bij een woonverzekering voor een appartement heb je meestal te maken met een door de VVE afgesloten opstalverzekering, waar je aan bijdraagt via de servicekosten. In dat geval is voor jouzelf het verzekeren van de inboedel voldoende.

Bij een huurwoning volstaat een woonverzekering voor inboedel

Bij een huurwoning is de verhuurder verantwoordelijk voor de opstalverzekering.

Een woonverzekering kun je prima online afsluiten

Verzekeringsadviseurs stellen dat het afsluiten van een woonverzekering maatwerk is en daardoor ingewikkeld is. Het eerste klopt inderdaad, woonverzekeringen zijn voor iedere woning en situatie weer anders, dus het is maatwerk.

Het argument dat het ingewikkeld is, is echter niet waar. De vergelijker op onze website haalt middels de postcode en het huisnummer direct de juiste gegevens van de woning. Samen met de aanvullende vragen over jouw persoonlijke situatie komt daar vervolgens een goede en objectieve vergelijking uit.