a.s.r. verzekeringen

asr logo

Klantenservice:

030 257 9111

a.s.r. verzekeringen is een verzekeringsmaatschappij voor alle verzekeringen, zoals de slogan luidt. Men biedt dan ook een breed scala aan schadeverzekeringen op het gebied van wonen, vervoer, recreatie en reizen. De meeste verzekeringen van a.s.r. kunnen alleen afgesloten worden via onafhankelijke adviseurs. Een aantal zijn ook online af te sluiten, maar dan ook via intermediairs zoals bijvoorbeeld UnitedConsumers.

De geschiedenis en achtergrond van a.s.r.

De verzekeraar a.s.r. is onderdeel van de verzekeringsgroep ASR Nederland. Onder deze groep vielen onder andere ook de bekende merken De Amersfoortse, Europeesche Verzekeringen en Ditzo, maar deze labels zijn inmiddels opgegaan in a.s.r. Daarnaast vallen ook Ardenta en Loyalis onder ASR.

De geschiedenis van ASR gaat terug tot 1720, het jaar waarin Stad Rotterdam Verzekeringen werd opgericht. De huidige ASR verzekeringsgroep ontstond in 1997 na een fusie tussen Stad Rotterdam, Europeesche Verzekeringen en De Amersfoortse. De letters a.s.r. staan voor Amersfoortse en Stad Rotterdam.

ASR is één van de grootste verzekeringsbedrijven van Nederland. Naast de schadeverzekeringen die onder meer via label a.s.r. worden aangeboden heeft men ook andere verzekeringsproducten zoals zorgverzekeringen en uitvaartverzekeringen die via diverse dochters worden verkocht. Maar de ASR groep heeft ook labels andere financiële producten zoals pensioenen, beleggings- en spaarproducten.

Verzekeringsproducten

Overige gegevens

Postadres:
Postbus 2072
3500 HB Utrecht

Opgericht: 1997

a.s.r. op Wikipedia

a.s.r. opzeggen

Als je met een a.s.r. verzekering wilt overstappen naar een andere verzekeraar, dan wordt de huidige verzekering meestal opgezegd door de nieuwe verzekeraar. Wij raden je dan ook aan om daar gebruik van te maken, op die manier voorkom je namelijk dat je een periode dubbel of juist helemaal niet verzekerd bent. De nieuwe en oude verzekeraar stemmen dan namelijk de overgangsdatum op elkaar af en er wordt automatisch rekening gehouden met eventuele contract- en opzegtermijnen.
Als je een verzekering gewoon wilt beëindigen dan moet je die uiteraard zelf opzeggen. Informeer bij de klantenservice van a.s.r. of op de website naar de procedure voor opzeggen.

Ervaringen met a.s.r.? Deel het!

Heb jij een verzekering of verzekering gehad bij a.s.r.? Of heb je op een andere manier ervaring met deze verzekeraar? Door je ervaringen te delen kun je wellicht anderen helpen een overwogen keuze te maken.

Jouw oordeel, positief of misschien minder positief, stellen we zeer op prijs!

Wij vragen je e-mailadres alleen ter controle. Deze wordt niet getoond bij de beoordeling, nooit gedeeld met derden en wij sturen je geen ongevraagde e-mails.

Wij vragen je e-mailadres alleen ter controle. Deze wordt niet getoond bij de beoordeling, nooit gedeeld met derden en wij sturen je geen ongevraagde e-mails.

Dit zeggen anderen over a.s.r.

We bieden deze review mogelijkheid sinds kort, waardoor er op dit moment nog geen beoordelingen zijn voor a.s.r.. Heb jij ervaring met de diensten en producten van a.s.r.? Deel het hier en help anderen bij het maken van een keuze!