Sim only vergelijken

Veilig en betrouwbaar vergelijken

 • Aanvragen op de website van de provider zelf.
 • Anoniem: wij bewaren jouw gegevens niet.

Makkelijk en zonder risico overstappen

 • Je hebt altijd 14 dagen bedenktijd.
 • Geen gedoe, de nieuwe provider regelt de overstap.
Vind sim only
abonnementen
op basis van
jouw voorkeuren
Internetproviders vergelijken
sim only abonnement zonder toestel

Vergelijk sim only abonnementenVergelijken

0 GB
0 min

De meest gekozen sim only abonnementen

Simpel aanbieding
De Beste Deal: 250 MB internet met gratis supersnel 4G tot 75 Mbps + 500 sms'jes en 50 minuten.

250 MB data
50 belminuten
snelheid: 75 MB 4G
netwerk: T-Mobile

€ 2,50 p/mnd

1
Hollandsnieuwe aanbieding
Sim Only 1000

1 GB data
1000 belminuten
snelheid: 250 MB 4G
netwerk: Vodafone

€ 7,50 p/mnd

2
Youfone aanbieding
200 min/sms + 2GB+2GB + 4G+

4 GB data
200 belminuten
snelheid: 256 MB 4G
netwerk: KPN

€ 9,00 p/mnd

Extra voordeel:

Nu met gratis dubbele data!

3
Tele2 aanbieding
Sim Only icm Tele2 4G Sim Only 2020.2 en Unlimited Bel /SMS en Unlimited Data

onbeperkt data
onbeperkt belminuten
snelheid: 225 MB 4G
netwerk: Tele2

€ 25,00 p/mnd

4

Kies voor sim only als je mobiel nog prima is

Sim only betekent niets anders dan “alleen de simkaart”. Als je sim only bestelt dan bestel je een simkaart waaraan een mobiel abonnement is gekoppeld of prepaid. Dit is een prima keuze voor als je mobiele toestel nog prima functioneert en je daarom geen behoefte hebt aan een nieuwe telefoon.

Maar ook als je wel een nieuw toestel wilt bestellen, maar niet op afbetaling via een abonnement. Want als je een abonnement neemt met daarbij een nieuwe telefoon, dan krijg je die niet gratis, maar die betaal je dan in termijnen via je abonnement. Dit betekent ook dat je bij duurder toestellen een BKR-registratie krijgt omdat dit wordt gezien als lening.

Sim only is dus een goede keuze als je geen andere telefoon nodig hebt of als je gewoon onafhankelijk van je abonnement een smartphone wilt kopen!

Bezoekers geven ons gemiddeld een
9.3

Wij zijn lid van:Keurmerk webwinkel vergelijkingssite

Recente sim only bestellingen

 • 18:11:
  sim only besteld bij
  Lebara
 • 17:39:
  sim only besteld bij
  Lebara
 • 17:25:
  sim only besteld bij
  Hollandsnieuwe

Gemiddelde besparing: € 107 per jaar!

Bron: geanonimiseerde data van de providers.

Veelgestelde vragen

Regelmatig gestelde vragen over sim only vergelijken.

 • Sim Only betekent een mobiel abonnement zonder een nieuwe telefoon. Je ontvangt alleen een nieuwe simkaart van de nieuwe provider. Dit is een prima keuze als je nog een goede telefoon hebt. Bovendien is het tegenwoordig in veel gevallen zo dat je een BKR registratie krijgt als je een abonnement afsluit waarbij je wel een nieuwe telefoon krijgt. Dit wordt volgens de wet namelijk gezien als lening, je betaalt de telefoon namelijk af middels je abonnementskosten.

  Wil je toch een nieuwe telefoon?

  Dan is het vaak voordeliger om deze los aan te schaffen, zonder de combinatie met een abonnement. Kijk voor losse telefoons eens op Telefoon.nl.

  Een andere voordeliger én duurzame optie is een refurbised smartphone, dit zijn gebruikte, maar geheel gereviseerde telefoons. Deze worden helemaal nagekeken en zonodig gerepareerd en worden verkocht mét garantie. Kijk voor betrouwbare refurbished iPhones en Android telefoons eens op de website van Mobieltekoop.nl.

 • Voor het gebruik van Sim Only moet je smartphone simlockvrij zijn. Je toestel heeft vaak een simlock als je deze samen met een abonnement hebt aangeschaft. Hiermee kan de provider voorkomen dat je het toestel gedurende de contracttermijn van het abonnement gebruikt voor een ander (goedkoper) abonnement bij een andere concurrerende provider. De simlock kun je altijd na één jaar kosteloos laten verwijderen. Hiervoor moet je bij de provider die het toestel heeft geleverd een zogenoemde unlockcode aanvragen. Met deze code kun je je telefoon simlockvrij maken en dus geschikt maken voor Sim Only abonnementen en prepaid van alle providers.

  Als je je smartphone binnen het eerste jaar simlockvrij wilt maken dan kun je de benodigde code tegen betaling aanvragen bij de provider.

 • Ja, dat kan in alle gevallen en heet nummerbehoud. Bij het online afsluiten van een abonnement krijgt je altijd de optie om je huidige nummer mee te nemen. Het is echter wel zo dat hier kosten aan verbonden kunnen zijn. Bij sommige abonnementen is nummerbehoud gratis, bij anderen kan het eenmalig 5 euro tot 25 euro kosten.

  Als je gebruik wilt maken van nummerbehoud is het belangrijk dat je niet zelf je abonnement opzegt bij je huidige provider! Dit zal de nieuwe provider voor je doen.

 • De G in 3G en 4G staat voor Generatie, dus 3G betekent 3e generatie netwerk en 4G 4e generatie netwerk. 4G is dus een nieuwere techniek waarbij hogere snelheden mogelijk zijn, volgens de belofte zo'n 10 keer sneller dan 3G en daarmee ook sneller dan WiFi verbindingen. In de praktijk is de snelheid echter afhankelijk van je bereik ter plekke.

  De meeste GSM abonnementen leveren tegenwoordig 4G, maar er zijn ook nog goedkopere abonnementen waarbij je alleen de beschikking hebt over 3G. Als je eigenlijk helemaal geen internet op je mobiel nodig hebt of als je het alleen gebruikt voor Whatsapp, e-mail en verder eigenlijk weinig of niks, dan kun je nog prima uit de voeten met 3G. Wil je echter ook video's of TV gaan kijken, of realtime willen gamen op je smartphone, of je smartphone gaan gebruiken als hotspot voor je tablet of laptop (tethering genoemd), dan is 4G onontbeerlijk.

  Overigens staan we aan de vooravond van alweer een nieuwe generatie: 5G. Op dit moment wordt hier door de verschillende providers al druk mee getest, de verwachting is dat dit type netwerk vanaf 2020 geleidelijk beschikbaar zal komen voor gebruik.

ALLE VRAGEN

Een sim only abonnement is goedkoper én flexibel

Je zit niet vast aan een contract waarbij je een telefoon moet afbetalen.

Wat is voordeliger? Prepaid of abonnement?

Het antwoord op deze vraag hangt helemaal van je bel- en internetgedrag af. Als je weinig belt en weinig data gebruikt dan kan prepaid een voordelige keuze zijn. Met prepaid zit je niet aan maandelijkse kosten vast, je betaalt alleen voor wat je gebruikt. Echter zijn de tarieven voor bellen en data bij prepaid doorgaans wel veel hoger dan bij een abonnement. Vooral als je regelmatig data gebruikt, voor bijvoorbeeld internet, Whatsapp, het sturen van foto’s etc., dan is een abonnement al snel goedkoper. Abonnementen met een bel- en databundel zijn er tegenwoordig al vanaf een paar euro per maand. Bovendien heb je met een abonnement het gemak dat je niet hoeft op te waarderen en dat je tegoed dus ook niet meer op is nét op het moment dat je dat belangrijke telefoontje moet plegen of een bericht moet sturen.

Je telefoonnummer meenemen bij overstappen

Als je overstapt naar een andere mobiele provider kun je altijd je mobiele nummer meenemen. Dit wordt nummerbehoud genoemd. Het werkt heel eenvoudig: bij de bestelling van je nieuwe abonnement krijg je de vraag of je je huidige nummer wilt meenemen. Als dit bevestigd dan regelt de nieuwe provider voor jou het nummerbehoud. Waarschijnlijk zal de nieuwe provider nog wel vragen om het nummer op de simkaart en/of je klantnummer bij de huidige provider. Nummerbehoud is vrijwel altijd gratis.

Check je mobiele 4G snelheid!

De mobiele providers beweren allemaal dat zij het snelste 4G netwerk hebben. Maar is dat wel zo? Krijg jij de snelheid die je is beloofd? Met deze speedtest meet je jouw internetsnelheid. Sluit voor de test alle apps om zeker te weten dat de snelheid daar niet door beïnvloed wordt.

check je internetsnelheid

Artikelen over mobiele telefonie

Simpel overgenomen door T Mobile
Mobiele provider Simpel overgenomen door T-Mobile

Frank 18 oktober 2020

Simpel wordt overgenomen door T-Mobile. Officieel moet de overname nog goedgekeurd worden door de Autoriteit Consument & Markt, maar dat is bij deze overname waarschijnlijk slechts een formaliteit. Het merk Simpel zal vooralsnog gewoon blijven bestaan, alleen de aandeelhouder wijzigt, zo stelt T-Mobile.

besparen op vaste lasten
Besparen op vaste lasten doe je met deze 10 tips

Bregje 24 september 2020

Vaste lasten, iedereen heeft ze en niemand komt er onderuit. Je woonlasten, energielasten, verzekeringen, belastingen en nog veel meer: allemaal kosten voor zaken die we hard nodig hebben. Al valt aan vaste lasten niet te ontkomen, wat je wel kunt doen is ze aanzienlijk verminderen!

vaste telefoon steeds minder gebruikt
Bellen met de vaste telefoon steeds minder gebruikelijk

Eric 13 september 2020

Tot in de eerste jaren van deze eeuw was de vaste telefoon nog ongekend populair. Maar vast bellen is in de loop der jaren steeds duurder geworden. Waar je vroeger toch maar even de vaste telefoon pakte om een wat langer gesprek te voeren, ben je met je tegenwoordig mobiel juist veel goedkoper uit. Toch hebben veel huishoudens nog steeds een vaste lijn.