Sim only vergelijken

Vind sim only abonnementen op basis van jouw voorkeuren.

Vergelijk sim only abonnementenVergelijken

De meest gekozen sim only abonnementen

Lebara aanbieding
1 GB + 150 min

1 GB data
150 belminuten
snelheid: 75 MB 4G
netwerk: KPN

4,00 p/mnd

Extra voordeel:

eerste 6 maanden 2,00
p/mnd

Nu 6 maanden voor € 2,00

Youfone aanbieding
200 min/sms + 3 GB + 5G

3 GB data
200 belminuten
snelheid: 200 MB 5G
netwerk: KPN

6,00 p/mnd

Extra voordeel:

eerste 6 maanden 3,00
p/mnd

Nu 6 maanden voor € 3,00

50+ mobiel aanbieding
2 jaar + Onbeperkt Min/SMS+ 7000MB

7 GB data
onbeperkt belminuten
snelheid: 350 MB 4G
netwerk: Vodafone

7,50 p/mnd

Extra voordeel:

eerste 12 maanden 6,00
p/mnd

Nu 12 maanden voor € 6,00

KPN aanbieding
2024 - Unlimited50 - 150 - 24 - nee

onbeperkt data
150 belminuten
snelheid: 50 MB 5G
netwerk: KPN

26,50 p/mnd

Kies voor sim only als je mobiel nog prima is

Sim only betekent niets anders dan “alleen de simkaart”. Als je sim only bestelt dan bestel je een simkaart waaraan een mobiel abonnement is gekoppeld of prepaid. Dit is een prima keuze voor als je mobiele toestel nog prima functioneert en je daarom geen behoefte hebt aan een nieuwe telefoon.

Maar ook als je wel een nieuw toestel wilt bestellen, maar niet op afbetaling via een abonnement. Want als je een abonnement neemt met daarbij een nieuwe telefoon, dan krijg je die niet gratis, maar die betaal je dan in termijnen via je abonnement. Dit betekent ook dat je bij duurder toestellen een BKR-registratie krijgt omdat dit wordt gezien als lening.

Sim only is dus een goede keuze als je geen andere telefoon nodig hebt of als je gewoon onafhankelijk van je abonnement een smartphone wilt kopen!

man sim only vergelijken

Bezoekers geven ons gemiddeld een
9.3

Wij zijn lid van:Keurmerk webwinkel vergelijkingssite

Recente sim only bestellingen

 • 23:29:
  sim only besteld bij
  Youfone
 • 22:59:
  sim only besteld bij
  Bliep
 • 22:27:
  sim only besteld bij
  KPN

Gemiddelde besparing: € 107 per jaar!

Bron: geanonimiseerde data van de providers.

Veelgestelde vragen

Regelmatig gestelde vragen over sim only vergelijken.

 • Een sim only abonnement is een mobiele telefoonabonnement waarbij je alleen een simkaart ontvangt, zonder dat er een telefoon bij zit. Je betaalt dus alleen voor de belminuten, sms'jes en mobiele data die je verbruikt. Dit type abonnement is ideaal als je al een telefoon hebt en alleen een abonnement nodig hebt om te bellen, sms'en en internetten.

 • Een sim only abonnement kan aantrekkelijk zijn om verschillende redenen. Ten eerste zijn de maandelijkse kosten vaak lager dan bij een abonnement met een telefoon erbij, omdat je niet hoeft te betalen voor de afbetaling van het toestel. Ten tweede biedt een sim only abonnement meer flexibiliteit, omdat je gemakkelijker kunt overstappen naar een ander abonnement of provider zonder je telefoon te hoeven inleveren. Ten slotte is het een milieubewuste keuze, omdat je je huidige telefoon langer kunt blijven gebruiken.

 • Ja, je kunt je huidige telefoonnummer behouden wanneer je overstapt naar een sim only abonnement. Dit heet nummerbehoud. Tijdens het aanvragen van je nieuwe abonnement geef je aan dat je je huidige nummer wilt behouden, en de nieuwe provider zal dit voor je regelen met je oude provider.

 • Een sim only abonnement is een maandelijks contract waarbij je betaalt voor een vaste hoeveelheid belminuten, sms'jes en data. Bij een prepaid simkaart koop je van tevoren tegoed, dat je vervolgens kunt gebruiken voor bellen, sms'en en internetten. Zodra je tegoed op is, moet je opnieuw opwaarderen. Een sim only abonnement biedt doorgaans meer gebruiksgemak en lagere kosten per minuut, sms of MB, terwijl een prepaid simkaart meer controle geeft over je uitgaven en geen contractuele verplichtingen met zich meebrengt.

 • Ja, er zijn sim only abonnementen beschikbaar met onbeperkte data. Deze abonnementen bieden je de vrijheid om zoveel te internetten als je wilt zonder je zorgen te maken over datalimieten. Houd er echter rekening mee dat 'onbeperkt' soms onderhevig kan zijn aan bepaalde voorwaarden, zoals een fair use policy. Lees daarom altijd de voorwaarden van het abonnement om te weten wat je precies kunt verwachten.

 • eSIM staat voor 'embedded SIM' en is een digitale versie van een simkaart. In plaats van een fysieke simkaart te plaatsen, wordt de eSIM-technologie geïntegreerd in je telefoon. Je kunt een eSIM-profiel downloaden en activeren voor je sim only abonnement, mits je telefoon eSIM-ondersteuning heeft en je provider eSIM-abonnementen aanbiedt. eSIM kan handig zijn bij het wisselen van provider, omdat je geen fysieke simkaart hoeft te wisselen.

  Lees hier meer over eSIM

 • Ja, veel providers bieden de mogelijkheid om je sim only abonnement te upgraden naar een abonnement met een telefoon. Dit kan handig zijn als je toe bent aan een nieuw toestel en je huidige provider tevreden bent. Neem contact op met je provider om de mogelijkheden te bespreken en een passend aanbod te ontvangen.

ALLE VRAGEN

Een sim only abonnement is goedkoper én flexibel

Je zit niet vast aan een contract waarbij je een telefoon moet afbetalen.

Wat is voordeliger? Prepaid of abonnement?

Het antwoord op deze vraag hangt helemaal van je bel- en internetgedrag af. Als je weinig belt en weinig data gebruikt dan kan prepaid een voordelige keuze zijn. Met prepaid zit je niet aan maandelijkse kosten vast, je betaalt alleen voor wat je gebruikt. Echter zijn de tarieven voor bellen en data bij prepaid doorgaans wel veel hoger dan bij een abonnement. Vooral als je regelmatig data gebruikt, voor bijvoorbeeld internet, Whatsapp, het sturen van foto’s etc., dan is een abonnement al snel goedkoper. Abonnementen met een bel- en databundel zijn er tegenwoordig al vanaf een paar euro per maand. Bovendien heb je met een abonnement het gemak dat je niet hoeft op te waarderen en dat je tegoed dus ook niet meer op is nét op het moment dat je dat belangrijke telefoontje moet plegen of een bericht moet sturen.

Je telefoonnummer meenemen bij overstappen

Als je overstapt naar een andere mobiele provider kun je altijd je mobiele nummer meenemen. Dit wordt nummerbehoud genoemd. Het werkt heel eenvoudig: bij de bestelling van je nieuwe abonnement krijg je de vraag of je je huidige nummer wilt meenemen. Als je dit bevestigt dan regelt de nieuwe provider dat het nummer bij je oude provider wordt overgezet naar je nieuwe abonnement. Waarschijnlijk zal de nieuwe provider nog wel vragen om het nummer op de simkaart en/of je klantnummer bij de huidige provider. Nummerbehoud is bij de meeste providers gratis.

Check je mobiele 4G snelheid!

De mobiele providers beweren allemaal dat zij het snelste 4G netwerk hebben. Maar is dat wel zo? Krijg jij de snelheid die je is beloofd? Met deze speedtest meet je jouw internetsnelheid. Sluit voor de test alle apps om zeker te weten dat de snelheid daar niet door beïnvloed wordt.

check je internetsnelheid

Artikelen over mobiele telefonie

nieuwe Odido shop
Odido: de nieuwe naam van T-Mobile en Tele2

Frank 5 september 2023

T-mobile en Tele2 gaan in Nederland voortaan samen verder onder de nieuwe naam 'Odido'. Terwijl bestaande klanten hun huidige service behouden, introduceert Odido vernieuwde abonnementen, met een onderscheidende familieoptie voor onbeperkte data en bellen.

veilig internetten
Veilig internetten: 8 tips waar je op moet letten

Frank 30 november 2022

Het is uitkijken met wat je doet op het internet. Hackers en andere figuren met minder goede bedoelingen gebruiken het internet om vanuit hun luie stoel geld te verdienen. Met voorzorgsmaatregelen treffen, logisch nadenken en op je hoede zijn voorkom je al heel wat narigheid.

kids abonnement
Tips en mogelijkheden voor een mobiel abonnement voor een kind

Femke 22 september 2022

Vrijwel elke ouder krijgt er vroeg of laat mee te maken: je kind wil een eigen telefoon. Hoe ga je daarmee om? Kies je voor een telefoon met mobiel abonnement voor je kind of prepaid? Deze en nog veel meer vragen komen op je af, wanneer je kind toe is aan een eigen telefoon.