Bestelautoverzekering vergelijken

Veilig en betrouwbaar vergelijken

 • Aanvragen op de website van de verzekeraar zelf.
 • Jouw gegevens worden niet bij ons opgeslagen.

Makkelijk en zonder risico overstappen

 • Je hebt altijd 14 dagen bedenktijd.
 • Je behoudt je no-claim korting voor schadevrije jaren.
Bereken
de premie
voor jouw
bedrijfsauto
Bedrijfsautoverzekering vergelijken
verzekering voor bestelbus

Vergelijk bestelautoverzekeringenVergelijken

Een speciale verzekering voor bestelauto’s

Met een bestelauto heb je lekker veel ruimte om goederen te vervoeren. Logisch dus dat deze auto’s veel worden gebruikt door bedrijven. Maar ook voor particulieren is het niet ongewoon om een bestelbusje aan te schaffen.

Voor de verzekering is het echter altijd een bedrijfsauto, dus ook als je particulier bent moet je deze bestelwagens verzekeren middels een aparte bestel- of bedrijfsautoverzekering. Je kunt er geen reguliere verzekering voor personenauto’s voor afsluiten.

Niet alle verzekeraars bieden verzekeringen voor bedrijfsauto’s aan, maar gelukkig zijn er wel een aantal verzekeraars waar je uit kunt kiezen. Door het kenteken van je bestelbus in te vullen checken wij of je auto inderdaad als bedrijfswagen is geregistreerd en tonen je vervolgens de verzekeraars waar je online de premie kunt berekenen en direct een bestelautoverzekering kunt afsluiten.

Bezoekers geven ons gemiddeld een
9.3

Wij zijn lid van:Keurmerk webwinkel vergelijkingssite

Bestelauto's recent verzekerd

 • 18:32:
  een bedrijfsauto verzekerd bij
  FBTO
 • 17:43:
  een bedrijfsauto verzekerd bij
  Univé
 • 14:57:
  een bedrijfsauto verzekerd bij
  Univé

Gemiddelde besparing: € 156 per jaar!

Bron: geanonimiseerde data van de autoverzekeraars.

Veelgestelde vragen

 • Een bestelauto is een auto die is ingericht voor het vervoer van goederen. Deze auto's hebben dan ook altijd veel laadruimte en slechts beperkte ruimte voor passagiers. Bestelauto's zijn er in verschillende uitvoeringen, zo zijn er de busjes, de combo's en de wagens met op laadbak.

  De bestelauto wordt door de RDW altijd geregistreerd als bedrijfsauto.

 • Een grijs kenteken is de benaming voor het kenteken van een bedrijfsauto. De kentekenplaat zelf is gewoon geel, maar vroeger was het kentekenbewijd deel 1 van de auto's grijs, waar dan ook de benaming "grijs kenteken" vandaan komt.

  Op de nummerplaat zelf kun je een zogenoemd grijs kenteken herkennen aan het feit dan één van de lettecombinaties begint met een B of een V.

ALLE VRAGEN

Welke auto’s zijn bestelauto’s?

Bestelauto’s zijn er in diverse verschijningen. Het zijn busjes, combo’s of auto’s met een open laadbak. Ze hebben allemaal gemeen dat er slechts beperkte ruimte is voor passagiers en juist méér ruimte om goederen te vervoeren.

De combo en het busje kunnen overigens ook ingericht zijn als personenauto. In dat geval is de auto gewoon voorzien van stoelen en ramen achterin. Deze voor personen ingerichte auto’s zijn geen bestelauto’s en zijn ook geen bedrijfsauto’s, maar gewoon personenauto’s.

Bestelwagens zijn in eerst instantie bestemd als auto voor bedrijven, daarom zijn ze ook als bedrijfsauto geregistreerd bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Echter kunnen ze ook gewoon door particulieren aangeschaft en op naam gezet worden.

bestelwagens

Bestelwagens in verschillende uitvoeringen.

Fiscale voordelen voor ondernemers

Als je een bestelauto zakelijk gebruikt, dus op naam hebt staan van je onderneming, bijvoorbeeld als zzp’er, dan profiteer je van een aantal fiscale voordelen. Het tarief voor de wegenbelasting is dan namelijk aanzienlijk lager en ook kun je bij de aanschaf vrijstelling krijgen voor en BMP (Belasting Personenauto’s en Motorrijwielen).

Als je met je bedrijf werkzaamheden uitvoert waarvoor je BTW moet berekenen kun je bovendien de BTW aftrekken bij de aankoop van de auto.