Mobiel Abonnement vergelijken

Veilig en betrouwbaar vergelijken

 • Aanvragen op de website van de provider zelf.
 • Jouw gegevens worden niet bij ons opgeslagen.
 • Tarieven en aanbiedingen rechtstreeks van de providers.

Makkelijk en zonder risico overstappen

 • Je hebt altijd 14 dagen bedenktijd.
 • De nieuwe provider zegt jouw huidige contract op.
 • Nummerbehoud voor jouw mobiele nummer.

Top Sim Only deals

Met de filters hieronder kun je de resultaten afstemmen op jouw wensen.

Top aanbiedingen

Gebruik de filters voor jouw wensen.

Sim Only vergelijken, overstappen en besparen

Veelgestelde vragen

 • Sim Only betekent een mobiel abonnement zonder een nieuwe telefoon. Je ontvangt alleen een nieuwe simkaart van de nieuwe provider. Dit is een prima keuze als je nog een goede telefoon hebt. Bovendien is het tegenwoordig in veel gevallen zo dat je een BKR registratie krijgt als je een abonnement afsluit waarbij je wel een nieuwe telefoon krijgt. Dit wordt volgens de wet namelijk gezien als lening, je betaalt de telefoon namelijk af middels je abonnementskosten.

  Wil je toch een nieuwe telefoon?

  Dan is het vaak voordeliger om deze los aan te schaffen, zonder de combinatie met een abonnement. Omdat wij op dit moment nog geen vergelijker hebben voor mobiele telefoons verwijzen we je hiervoor graag door naar Mobiel.nl, bij deze webshop kun je losse toestellen kopen, maar ook in combinatie met een abonnement.

  Een andere voordeliger én duurzame optie is een refurbised smartphone, dit zijn gebruikte, maar geheel gereviseerde telefoons. Deze worden helemaal nagekeken en zonodig gerepareerd en worden verkocht mét garantie. Kijk voor betrouwbare refurbished iPhones en Android telefoons eens op de website van Green Mobile.

 • Ja, dat kan in alle gevallen en heet nummerbehoud. Bij het online afsluiten van een abonnement krijgt je altijd de optie om je huidige nummer mee te nemen. Het is echter wel zo dat hier kosten aan verbonden kunnen zijn. Bij sommige abonnementen is nummerbehoud gratis, bij anderen kan het eenmalig 5 euro tot 25 euro kosten.

  Als je gebruik wilt maken van nummerbehoud is het belangrijk dat je niet zelf je abonnement opzegt bij je huidige provider! Dit zal de nieuwe provider voor je doen.

 • De G in 3G en 4G staat voor Generatie, dus 3G betekent 3e generatie netwerk en 4G 4e generatie netwerk. 4G is dus een nieuwere techniek waarbij hogere snelheden mogelijk zijn, volgens de belofte zo'n 10 keer sneller dan 3G en daarmee ook sneller dan WiFi verbindingen. In de praktijk is de snelheid echter afhankelijk van je bereik ter plekke.

  De meeste GSM abonnementen leveren tegenwoordig 4G, maar er zijn ook nog goedkopere abonnementen waarbij je alleen de beschikking hebt over 3G. Als je eigenlijk helemaal geen internet op je mobiel nodig hebt of als je het alleen gebruikt voor Whatsapp, e-mail en verder eigenlijk weinig of niks, dan kun je nog prima uit de voeten met 3G. Wil je echter ook video's of TV gaan kijken, of realtime willen gamen op je smartphone, of je smartphone gaan gebruiken als hotspot voor je tablet of laptop (tethering genoemd), dan is 4G ononontbeerlijk.

  In onderstaande video die Consumentenbond bij de introductie van 4G in 2013 maakte wordt uitgelegd wat 4G is en wat je er mee kunt.

  Video: wat is 4G en wat kun je ermee?

  Overigens staan we aan de vooravond van alweer een nieuwe generatie: 5G. Op dit moment wordt hier door de verschillende providers al druk mee getest, de verwachting is dat dit type netwerk vanaf 2020 geleidelijk beschikbaar zal komen voor gebruik.

Recente slimme overstappers

Gemiddelde besparing: € 106 per jaar!

Waarom kiezen voor een Sim Only abonnement?

Stel, je hebt nog een prima telefoon, waar je heel tevreden over bent. Maar...je wilt wel graag besparen op jouw maandelijkse abonnementskosten. Dan is een Sim Only abonnement dé oplossing! Hiermee betaal je alleen voor het abonnement en niet voor een bijbehorende smartphone.

Voordelig en flexibel bellen, sms’en en internetten

Als jij jouw mobiele telefoon alleen maar gebruikt om te bellen en te sms’en is een Sim Only abonnement een ideale oplossing. Je krijgt dan een bundel met een scherp tarief en je betaalt geen maandelijkse kosten voor het toestel dat je bij een regulier abonnement krijgt.

Dat is nog niet alles, er zijn nog meer voordelen aan een Sim Only abonnement! Waar je bij een normaal abonnement alleen voor contracten van 1 of 2 jaar kunt kiezen, is bij Sim Only ook een abonnement van 1 maand mogelijk. Dat is bijvoorbeeld handig als je tijdelijk een abonnement nodig hebt of wanneer je een tijdje wilt wachten tot de nieuwste iPhone, Huawei of Samsung uitkomt.

Overstappen is simpel!

Je blijft bereikbaar op je eigen nummer.

Vergelijk, kies en meld aan
1

Vergelijk, kies en meld aan

14 dagen bedenktijd
2

14 dagen bedenktijd

Je huidige contract wordt opgezegd
3

Je huidige contract wordt opgezegd

Je ontvangt de nieuwe simkaart
4

Je ontvangt de nieuwe simkaart

Nieuwe simkaart in je telefoon en... overgestapt!
5

Nieuwe simkaart in je telefoon en... overgestapt!

Nummerbehoud en Sim Only

Net als bij een regulier mobiel abonnement, kun je bij Sim Only ook gebruikmaken van nummerbehoud. Tijdens het bestelproces geef je aan dat je jouw nummer wilt behouden en je nieuwe aanbieder regelt dat met je huidige aanbieder. Zodra het kan zetten ze je nummer over. Hoelang dit duurt, is afhankelijk van je huidige abonnement. Voor je het weet bespaar je heel wat euro’s per jaar met je nieuwe Sim Only abonnement!

Internetten zoals jij wilt

Mobiel internet is tegenwoordig bijna niet meer weg te denken. Het is persoonlijk hoeveel internet je nodig hebt. De één heeft genoeg aan een bundel van 200 MB, waar de ander liever een bundel met onbeperkt internet heeft. Net als bij gewone mobiele abonnementen, kun je bij Sim Only abonnementen ook kiezen voor een internetbundel die aan jouw wensen voldoet.

Kies het abonnement dat bij jou past

Wanneer je kiest voor een Sim Only abonnement, sta je versteld van het grote aanbod. Er zijn zowel grote als kleine aanbieders. Goed om te weten: ze maken allemaal gebruik van de grootste netwerken, dus je hebt bijna overal in Nederland goed bereik. Wij hebben daarom een handige vergelijker gemaakt. Je voert jouw wensen in en ziet meteen welke abonnementen daarbij passen, inclusief de voor- en nadelen! Dat is lekker makkelijk en zo heb je jouw nieuwe abonnement snel geregeld!

Populaire Sim Only deals

Simpel aanbieding

250 MB data
100 belminuten
snelheid: 75 MB 4G
netwerk: T-Mobile

€ 2,50 p/mnd

Actie!
eerste 6 maanden € 1,00
p/mnd

1
Ben aanbieding

1000 MB data
100 belminuten
snelheid: 14 MB 3G
netwerk: T-Mobile

€ 6,50 p/mnd

2
Youfone aanbieding

4000 MB data
100 belminuten
snelheid: 256 MB 4G
netwerk: KPN

€ 9,00 p/mnd

3
Tele2 aanbieding

onbeperkt data
onbeperkt belminuten
snelheid: 225 MB 4G
netwerk: Tele2

€ 25,00 p/mnd

4