Mobiel Abonnement vergelijken

Veilig en betrouwbaar vergelijken

 • Aanvragen op de website van de provider zelf.
 • Anoniem: wij bewaren jouw gegevens niet.

Makkelijk en zonder risico overstappen

 • Je hebt altijd 14 dagen bedenktijd.
 • Geen gedoe, de nieuwe provider regelt de overstap.
Gebruik de
filters
voor jouw
persoonlijke
wensen
Mobiel vergelijken
Sim Only vergelijken, overstappen en besparen

Populaire Sim Only aanbiedingen

Simpel aanbieding
The Most Wanted deal: 250 MB internet met gratis supersnel 4G tot 75 Mbps + 500 sms'jes en 50 minuten.

250 MB data
50 belminuten
snelheid: 75 MB 4G
netwerk: T-Mobile

€ 2,50 p/mnd

1
Ben aanbieding
100 minuten / sms + 1500 MB

1.5 GB data
100 belminuten
snelheid: 14 MB 3G
netwerk: T-Mobile

€ 7,00 p/mnd

2
Youfone aanbieding
50 min/sms + 5GB + 4G+

5 GB data
50 belminuten
snelheid: 256 MB 4G
netwerk: KPN

€ 9,00 p/mnd

Extra voordeel:

Nu tijdelijk administratiekosten voor € 15

3
Tele2 aanbieding
Unlimited Bel/SMS Unlimited Data Tele2 4G Sim Only 2019.4 2 jaar

onbeperkt data
onbeperkt belminuten
snelheid: 225 MB 4G
netwerk: Tele2

€ 25,00 p/mnd

4

Waarom kiezen voor een Sim Only abonnement?

Stel, je hebt nog een prima telefoon, waar je heel tevreden over bent. Maar...je wilt wel graag besparen op jouw maandelijkse abonnementskosten. Dan is een Sim Only abonnement dé oplossing! Hiermee betaal je alleen voor het abonnement en niet voor een bijbehorende smartphone.

Voordelig en flexibel bellen, sms’en en internetten

Als jij jouw mobiele telefoon alleen maar gebruikt om te bellen en te sms’en is een Sim Only abonnement een ideale oplossing. Je krijgt dan een bundel met een scherp tarief en je betaalt geen maandelijkse kosten voor het toestel dat je bij een regulier abonnement krijgt.

Dat is nog niet alles, er zijn nog meer voordelen aan een Sim Only abonnement! Waar je bij een normaal abonnement alleen voor contracten van 1 of 2 jaar kunt kiezen, is bij Sim Only ook een abonnement van 1 maand mogelijk. Dat is bijvoorbeeld handig als je tijdelijk een abonnement nodig hebt of wanneer je een tijdje wilt wachten tot de nieuwste iPhone, Huawei of Samsung uitkomt.

Bezoekers geven ons gemiddeld een
9.2

Wij zijn lid vanKeurmerk webwinkel vergelijkingssite

Recente sim only bestellingen

 • 12:44:
  sim only besteld bij
 • 12:11:
  sim only besteld bij
 • 12:08:
  sim only besteld bij

Gemiddelde besparing:
€ 107 per jaar!

Bron: geanonimiseerde data van de providers.

Veelgestelde vragen

 • Sim Only betekent een mobiel abonnement zonder een nieuwe telefoon. Je ontvangt alleen een nieuwe simkaart van de nieuwe provider. Dit is een prima keuze als je nog een goede telefoon hebt. Bovendien is het tegenwoordig in veel gevallen zo dat je een BKR registratie krijgt als je een abonnement afsluit waarbij je wel een nieuwe telefoon krijgt. Dit wordt volgens de wet namelijk gezien als lening, je betaalt de telefoon namelijk af middels je abonnementskosten.

  Wil je toch een nieuwe telefoon?

  Dan is het vaak voordeliger om deze los aan te schaffen, zonder de combinatie met een abonnement.

  Een andere voordeliger én duurzame optie is een refurbised smartphone, dit zijn gebruikte, maar geheel gereviseerde telefoons. Deze worden helemaal nagekeken en zonodig gerepareerd en worden verkocht mét garantie. Kijk voor betrouwbare refurbished iPhones en Android telefoons eens op de website van Green Mobile.

 • Voor het gebruik van Sim Only moet je smartphone simlockvrij zijn. Je toestel heeft vaak een simlock als je deze samen met een abonnement hebt aangeschaft. Hiermee kan de provider voorkomen dat je het toestel gedurende de contracttermijn van het abonnement gebruikt voor een ander (goedkoper) abonnement bij een andere concurrerende provider. De simlock kun je altijd na één jaar kosteloos laten verwijderen. Hiervoor moet je bij de provider die het toestel heeft geleverd een zogenoemde unlockcode aanvragen. Met deze code kun je je telefoon simlockvrij maken en dus geschikt maken voor Sim Only abonnementen en prepaid van alle providers.

  Als je je smartphone binnen het eerste jaar simlockvrij wilt maken dan kun je de benodigde code tegen betaling aanvragen bij de provider.

 • Ja, dat kan in alle gevallen en heet nummerbehoud. Bij het online afsluiten van een abonnement krijgt je altijd de optie om je huidige nummer mee te nemen. Het is echter wel zo dat hier kosten aan verbonden kunnen zijn. Bij sommige abonnementen is nummerbehoud gratis, bij anderen kan het eenmalig 5 euro tot 25 euro kosten.

  Als je gebruik wilt maken van nummerbehoud is het belangrijk dat je niet zelf je abonnement opzegt bij je huidige provider! Dit zal de nieuwe provider voor je doen.

 • De G in 3G en 4G staat voor Generatie, dus 3G betekent 3e generatie netwerk en 4G 4e generatie netwerk. 4G is dus een nieuwere techniek waarbij hogere snelheden mogelijk zijn, volgens de belofte zo'n 10 keer sneller dan 3G en daarmee ook sneller dan WiFi verbindingen. In de praktijk is de snelheid echter afhankelijk van je bereik ter plekke.

  De meeste GSM abonnementen leveren tegenwoordig 4G, maar er zijn ook nog goedkopere abonnementen waarbij je alleen de beschikking hebt over 3G. Als je eigenlijk helemaal geen internet op je mobiel nodig hebt of als je het alleen gebruikt voor Whatsapp, e-mail en verder eigenlijk weinig of niks, dan kun je nog prima uit de voeten met 3G. Wil je echter ook video's of TV gaan kijken, of realtime willen gamen op je smartphone, of je smartphone gaan gebruiken als hotspot voor je tablet of laptop (tethering genoemd), dan is 4G ononontbeerlijk.

  In onderstaande video die Consumentenbond bij de introductie van 4G in 2013 maakte wordt uitgelegd wat 4G is en wat je er mee kunt.

  Video: wat is 4G en wat kun je ermee?

  Overigens staan we aan de vooravond van alweer een nieuwe generatie: 5G. Op dit moment wordt hier door de verschillende providers al druk mee getest, de verwachting is dat dit type netwerk vanaf 2020 geleidelijk beschikbaar zal komen voor gebruik.

ALLE VRAGEN

Overstappen is simpel!

Je blijft bereikbaar op je eigen nummer.

Vergelijk, kies en meld aan
1

Vergelijk, kies en meld aan

14 dagen bedenktijd
2

14 dagen bedenktijd

Je huidige contract wordt opgezegd
3

Je huidige contract wordt opgezegd

Je ontvangt de nieuwe simkaart
4

Je ontvangt de nieuwe simkaart

Nieuwe simkaart in je telefoon en... overgestapt!
5

Nieuwe simkaart in je telefoon en... overgestapt!

Nummerbehoud en Sim Only

Net als bij een regulier mobiel abonnement, kun je bij Sim Only ook gebruikmaken van nummerbehoud. Tijdens het bestelproces geef je aan dat je jouw nummer wilt behouden en je nieuwe aanbieder regelt dat met je huidige aanbieder. Zodra het kan zetten ze je nummer over. Hoelang dit duurt, is afhankelijk van je huidige abonnement. Voor je het weet bespaar je heel wat euro’s per jaar met je nieuwe Sim Only abonnement!

Internetten zoals jij wilt

Mobiel internet is tegenwoordig bijna niet meer weg te denken. Het is persoonlijk hoeveel internet je nodig hebt. De één heeft genoeg aan een bundel van 200 MB, waar de ander liever een bundel met onbeperkt internet heeft. Net als bij gewone mobiele abonnementen, kun je bij Sim Only abonnementen ook kiezen voor een internetbundel die aan jouw wensen voldoet.

Sim Only is voordelig én flexibel: geen lange contracten!

Kies het abonnement dat bij jou past

Wanneer je kiest voor een Sim Only abonnement, sta je versteld van het grote aanbod. Er zijn zowel grote als kleine aanbieders. Goed om te weten: ze maken allemaal gebruik van de grootste netwerken, dus je hebt bijna overal in Nederland goed bereik. Wij hebben daarom een handige vergelijker gemaakt. Je voert jouw wensen in en ziet meteen welke abonnementen daarbij passen, inclusief de voor- en nadelen! Dat is lekker makkelijk en zo heb je jouw nieuwe abonnement snel geregeld!

Laat je abonnement niet stilzwijgend doorlopen

Er wordt wel vaker gezegd dat slapende klanten de beste klanten van de providers zijn. Wat wordt hier mee bedoeld?

Meestal sluit je een abonnement af voor een bepaalde periode, bijvoorbeeld 1 of 2 jaar. Als je na afloop van deze periode geen actie onderneemt blijft het abonnement vaak volgens dezelfde voorwaarden en hetzelfde tarief doorlopen. Dit zijn meestal niet meer de meest gunstige voorwaarden en tarieven. Voor de huidige abonnementen zijn de tarieven bijvoorbeeld verlaagd of de bundels krijgen voor hetzelfde tarief meer gigabytes en belminuten. Daarom is het altijd goed om een nieuw abonnement of contract te kiezen, ook als je bij dezelfde provider wilt blijven.

Niets doen is dus gunstig voor de provider maar zeker niet voor jou!

Hoe snel is jouw 4G internet? Doe de test!

Hoe snel is jouw internet via 4G? Krijg je wel de beloofde snelheid? Doe hier de speedtest op je mobiele telefoon op het moment dat je verbonden bent met 4G. Zorg dat je niet tegelijkertijd aan het streamen bent via andere apps.

test je internetsnelheid

Wat is voordeliger? Prepaid of abonnement?

Het antwoord op deze vraag hangt helemaal van je belgedrag af. Als je weinig belt en weinig data gebruikt dan kan prepaid een voordelige keuze zijn. Met prepaid zit je niet aan maandelijkse kosten vast, je betaalt alleen voor wat je gebruikt. Echter zijn de tarieven voor bellen en data bij prepaid doorgaans wel veel hoger dan bij een abonnement. Vooral als je regelmatig data gebruikt, voor bijvoorbeeld internet, Whatsapp, het sturen van foto’s etc., dan is een abonnement al snel goedkoper. Abonnementen met een bel- en databundel zijn er tegenwoordig al vanaf een paar euro per maand. Bovendien heb je met een abonnement het gemak dat je niet hoeft op te waarderen en dat je tegoed dus ook niet meer op is nét op het moment dat je dat belangrijke telefoontje moet plegen of een bericht moet sturen.

Bellen en internetten andere EU landen

Sinds 2017 worden er binnen de EU geen roamingkosten meer gerekend. Dit betekent dat je je bel- en databundel in de hele Europese Unie kunt gebruiken zonder extra kosten. Ook het gebruik buiten de bundel (of als je geen bundel hebt) kost niet meer dan de tarieven die je ook in Nederland betaalt. Let er wel op dat als je niet Nederlands nummer belt wel internationale tarieven gelden. Bel je bijvoorbeeld vanuit Frankrijk naar een Nederlands nummer, dan geldt jouw normale Nederlandse tarief (of bundel), ook als dit nummer zich op dat moment ook in Frankrijk bevindt. Maar bel je naar een Frans nummer, dan geldt het internationale tarief. Bij sommige abonnementen vallen nummers van andere EU landen overigens wél binnen de bundel. Gebeld worden in een ander EU land is altijd gratis.

Recente berichten over mobiel

internetten op je vakantieadres
Bellen en internetten op vakantie

Eric 4 juli 2019

Nu de vakanties weer voor de deur staan is het nuttig om de mogelijkheden en valkuilen van bereikbaar en online zijn op je vakantieadres weer eens op een rij te zetten. Of je nu in Nederland blijft, in Europa of naar een land buiten Europa gaat, het is altijd weer opletten dat je geen torenhoge kosten maakt met je bel- en internetgedrag.

goedkoper bellen naar buitenland
Goedkoper bellen naar landen binnen de Europese Unie

Femke 23 mei 2019

Vanaf heden is bellen naar andere landen binnen de Europese Unie aanzienlijk goedkoper geworden. Dat geldt overigens ook voor het versturen van sms-berichten. Voor maximaal 0,19 eurocent per minuut kan er vanuit Nederland gebeld worden naar een willekeurig EU-land. Ook het versturen van een sms bericht is met maximaal 0,06 eurocent excl. btw aanzienlijk voordeliger geworden.

Telfort sluit winkels
Telfort stopt, wat zijn de alternatieven?

Eric 25 april 2019

Telfort stopt per 1 mei 2019 met het verkopen van abonnementen voor mobiel en thuis (internet, TV en vast bellen). In januari kondigde moederbedrijf KPN al aan te stoppen met diverse onder eigen naam opererende merken, waaronder Telfort. Hiermee voegt men dus nu de daad bij het woord. Het merk Telfort blijft voorlopig nog wel even bestaan, ondanks dat de verkoop van de diensten en producten stopt.