Mobiel abonnement vergelijken

Gebruik de filters voor het vergelijken van mobiele abonnementen op basis van jouw voorkeuren.

Vergelijk mobiele abonnementenVergelijken

Populaire mobiele abonnementen

Lebara aanbieding
500 MB + 150 min en sms

500 MB data
150 belminuten
snelheid: 75 MB 4G
netwerk: KPN

€ 3,50 p/mnd

1
Youfone aanbieding
200 min/sms + 1 GB + 5G

1 GB data
200 belminuten
snelheid: 200 MB 5G
netwerk: KPN

€ 7,00 p/mnd

Extra voordeel:

eerste 12 maanden € 4,50
p/mnd

Nu 12 maanden voor € 4,50

2
50+ mobiel aanbieding
2 jaar + onbeperkt bellen/sms + 5000MB

5 GB data
onbeperkt belminuten
snelheid: 350 MB 4G
netwerk: Vodafone

€ 9,00 p/mnd

Extra voordeel:

eerste 12 maanden € 6,00
p/mnd

Nu 12 maanden voor € 6,00

3
Tele2 aanbieding
Sim Only icm Tele2 Sim Only en Unlimited + 200 Bel/SMS

onbeperkt data
200 belminuten
snelheid: 225 MB 5G
netwerk: Tele2

€ 25,00 p/mnd

4

Een abonnement mét of zónder nieuw mobiel toestel kiezen?

Stel, je hebt nog een prima telefoon, waar je heel tevreden over bent. Maar...je wilt wel graag besparen op jouw maandelijkse abonnementskosten. Dan is een abonnement zonder nieuwe smartphone dé oplossing! Hiermee betaal je alleen voor het mobiele abonnement en niet voor een bijbehorende smartphone.

Voordelig en flexibel bellen, sms’en en internetten

Als jij jouw mobiele telefoon alleen maar gebruikt om te bellen en te sms’en is alleen een abonnement voor je mobiel een ideale oplossing. Je krijgt dan een bundel met een scherp tarief en je betaalt geen maandelijkse kosten voor het toestel dat je bij een regulier telefoonabonnement krijgt.

Ook kun je bij zo’n sim only abonnement kiezen voor een contract per maand, waar je bij een mobiel abonnement mét toestel alleen voor contracten van 1 of 2 jaar kunt kiezen.

Maar ook als je wél een abonnement met nieuwe telefoon wilt kun je onze vergelijker gebruiken. Selecteer dan simpelweg de button voor abonnement met telefoon en wij geven jouw de beste aanbiedingen voor mobiele abonnementen inclusief nieuwe iPhone, Samsung of ander merk smartphone.

man mobiel vergelijken

Bezoekers geven ons gemiddeld een
9.3

Wij zijn lid van:Keurmerk webwinkel vergelijkingssite

Recente bestellingen mobiel abonnement

 • 16:26:
  abonnement besteld bij
  Budget
 • 16:02:
  abonnement besteld bij
  Simpel
 • 15:39:
  abonnement besteld bij
  DELTA

Gemiddelde besparing:
€ 107 per jaar!

Bron: geanonimiseerde data van de providers.

Veelgestelde vragen

Vraag en antwoord over het vergelijken mobiele abonnementen.

 • Sim Only betekent een mobiel abonnement zonder een nieuwe telefoon. Je ontvangt alleen een nieuwe simkaart van de nieuwe provider. Dit is een prima keuze als je nog een goede telefoon hebt. Bovendien is het tegenwoordig in veel gevallen zo dat je een BKR registratie krijgt als je een abonnement afsluit waarbij je wel een nieuwe telefoon krijgt. Dit wordt volgens de wet namelijk gezien als lening, je betaalt de telefoon namelijk af middels je abonnementskosten.

  Wil je toch een nieuwe telefoon?

  Dan is het vaak voordeliger om deze los aan te schaffen, zonder de combinatie met een abonnement. Kijk voor losse telefoons eens op Telefoon.nl.

  Een andere voordeliger én duurzame optie is een refurbised smartphone, dit zijn gebruikte, maar geheel gereviseerde telefoons. Deze worden helemaal nagekeken en zonodig gerepareerd en worden verkocht mét garantie. Kijk voor betrouwbare refurbished iPhones en Android telefoons eens op de website van Mobieltekoop.nl.

 • Voor het gebruik van Sim Only moet je smartphone simlockvrij zijn. Je toestel heeft vaak een simlock als je deze samen met een abonnement hebt aangeschaft. Hiermee kan de provider voorkomen dat je het toestel gedurende de contracttermijn van het abonnement gebruikt voor een ander (goedkoper) abonnement bij een andere concurrerende provider. De simlock kun je altijd na één jaar kosteloos laten verwijderen. Hiervoor moet je bij de provider die het toestel heeft geleverd een zogenoemde unlockcode aanvragen. Met deze code kun je je telefoon simlockvrij maken en dus geschikt maken voor Sim Only abonnementen en prepaid van alle providers.

  Als je je smartphone binnen het eerste jaar simlockvrij wilt maken dan kun je de benodigde code tegen betaling aanvragen bij de provider.

 • Ja, dat kan in alle gevallen en heet nummerbehoud. Bij het online afsluiten van een abonnement krijgt je altijd de optie om je huidige nummer mee te nemen. De nieuwe provider mag maximaal 10 euro in rekening brengen voor nummerbehoud, maar de meeste providers bieden deze optie gratis aan.

  Als je gebruik wilt maken van nummerbehoud is het belangrijk dat je niet zelf je abonnement opzegt bij je huidige provider! Dit zal de nieuwe provider voor je doen.

 • De G in 3G en 4G staat voor Generatie, dus 3G betekent 3e generatie netwerk en 4G 4e generatie netwerk. 4G is dus een nieuwere techniek waarbij hogere snelheden mogelijk zijn, volgens de belofte zo'n 10 keer sneller dan 3G en daarmee ook sneller dan WiFi verbindingen. In de praktijk is de snelheid echter afhankelijk van je bereik ter plekke.

  De meeste GSM abonnementen leveren tegenwoordig 4G, maar er zijn ook nog goedkopere abonnementen waarbij je alleen de beschikking hebt over 3G. Als je eigenlijk helemaal geen internet op je mobiel nodig hebt of als je het alleen gebruikt voor Whatsapp, e-mail en verder eigenlijk weinig of niks, dan kun je nog prima uit de voeten met 3G. Wil je echter ook video's of TV gaan kijken, of realtime willen gamen op je smartphone, of je smartphone gaan gebruiken als hotspot voor je tablet of laptop (tethering genoemd), dan is 4G onontbeerlijk.

  Overigens staan we aan de vooravond van alweer een nieuwe generatie: 5G. Op dit moment wordt hier door de verschillende providers al druk mee getest, de verwachting is dat dit type netwerk vanaf 2020 geleidelijk beschikbaar zal komen voor gebruik.

ALLE VRAGEN

Overstappen is simpel!

Je blijft bereikbaar op je eigen nummer.

Vergelijken

Vergelijk de abonnementen, maak je keuze en bestel op de website van de provider.

1
Bedenktijd

Je hebt altijd 14 dagen bedenktijd.

2
Opzeggen

Je abonnement bij je huidige provider wordt automatisch opgezegd.

3
Simkaart

Je ontvangt de simkaart van je nieuwe provider.

simkaart
4
Overgestapt!

Op de dag van de overstap plaats je de nieuwe simkaart in je telefoon en klaar! Je kunt bellen en gebeld worden op je eigen nummer.

5

Nummerbehoud

Bij ieder mobiel abonnement kun je gebruikmaken van nummerbehoud. Tijdens het bestelproces geef je aan dat je jouw nummer wilt behouden en je nieuwe provider regelt dat dan met je huidige provider. Zodra het kan wordt je nummer overgezet. Hoelang dit duurt, is afhankelijk van de contractperiode van je huidige abonnement.

Mobiel internetten zoals jij wilt

Mobiel internet is vandaag de dag ondenkbaar. Het is persoonlijk hoeveel internet je nodig hebt. De één heeft genoeg aan een bundel van 200 MB, waar de ander liever een bundel met onbeperkt internet heeft. Gelukkig kun je bij mobiele abonnementen kiezen voor een internetbundel die past bij jouw wensen en gebruik.

Een abonnement zónder nieuw toestel is flexibel: geen lange contracten!

Doordat je geen toestel hoeft af te betalen hoef je bij een mobiel abonnement niet vast te zitten aan lange contracten.

Kies het abonnement dat bij jou past

Of je nu kiest voor een mobiel abonnement met of zonder nieuwe telefoon, het aanbod telefoonabonnementen is enorm. Er zijn zowel grote als kleine aanbieders. Goed om te weten: ze maken allemaal gebruik van de grootste netwerken, dus je hebt vrijwel overal in Nederland goed bereik. Wij hebben daarom een handige vergelijker gemaakt. Je voert jouw wensen in en ziet meteen welke abonnementen daarbij passen, inclusief de voor- en nadelen! Dat is lekker makkelijk en zo heb je jouw nieuwe abonnement voor je mobiel snel geregeld!

Laat je abonnement niet stilzwijgend doorlopen

Er wordt wel vaker gezegd dat slapende klanten de beste klanten van de providers zijn. Wat wordt hier mee bedoeld?

Meestal sluit je een abonnement af voor een bepaalde periode, bijvoorbeeld 1 of 2 jaar. Als je na afloop van deze periode geen actie onderneemt blijft het abonnement vaak volgens dezelfde voorwaarden en hetzelfde tarief doorlopen. Dit zijn meestal niet meer de meest gunstige voorwaarden en tarieven. Voor de huidige abonnementen zijn de tarieven bijvoorbeeld verlaagd of de bundels krijgen voor hetzelfde tarief meer gigabytes en belminuten. Daarom is het altijd goed om na afloop van de contractperiode een nieuw abonnement of contract te kiezen, ook als je bij dezelfde provider wilt blijven.

Niets doen is dus gunstig voor de mobiele provider maar zeker niet voor jou!

Hoe snel is jouw 4G internet? Doe de test!

Hoe snel is jouw internet via 4G? Krijg je wel de beloofde snelheid? Doe hier de speedtest op je mobiele telefoon op het moment dat je verbonden bent met 4G. Zorg dat je niet tegelijkertijd aan het streamen bent via andere apps.

check je internetsnelheid

Hoeveel belminuten en MB’s heb je nodig?

Het is altijd lastig om voor je zelf in te schatten hoeveel minuten je maandelijks ongeveer belt, laat staan hoeveel data je verbruikt. De beste manier om je gemiddelde verbruik over de afgelopen maanden te bepalen is je laatste facturen raadplegen. Daar staat precies op hoeveel minuten je hebt gebeld en hoeveel MB’s je hebt gebruikt. Rond dit gemiddelde af naar boven en geef dit in de vergelijker op.

Als je tegelijkertijd met je nieuwe mobiele abonnement ook een nieuwe telefoon neemt, dan kan je dataverbruik wellicht wel gaan stijgen. Bijvoorbeeld omdat de nieuwe smartphone luxer is er je er daardoor meer op kan en gaat doen, zoals het streamen van video’s.

In onderstaande tabel een overzicht van het gemiddelde dataverbruik van populaire apps.

App of handeling Gemiddeld dataverbruik
Whatsapp tekstberichten verzenden en ontvangen 1 MB per 500 berichten
Whatsapp foto's verzenden en ontvangen 4 MB per bericht
Navigatie met bijvoorbeeld Google Maps 3 MB per 15 minuten
Online gamen 10 MB per 15 minuten
Facebook, Twitter, Instagram, TikTok etc. 15 MB per 15 minuten
Radio, podcast of muziek luisteren via Spotify, Deezer etc. 30 MB per 15 minuten
Youtube, Netflix, Disney+, NPO Start etc. kijken 100 MB per 15 minuten

Whatsapp kost geen belminuten, maar wel data

Bel je meestal met Whatsapp of Skype? Dat gaat niet van je belminuten af, dus daarvoor heb je geen belbundel nodig. Omdat bellen via deze apps via internet loopt kost het je echter wel MB’s.

Bundelstress voorkomen?

Wil je niet voor onverwachte kosten komen te staan? Dan kun je ook kiezen voor een abonnement met onbeperkt data. Niet alle providers bieden dit aan, maar wel steeds meer. Hieronder vind je de goedkoopste mobiele abonnementen zonder data limiet.

Mobiele abonnementen zonder data limiet

Budget aanbieding
Onbeperkt. Onbeperkt bellen, sms’en én data.

onbeperkt data
onbeperkt belminuten
snelheid: 5 MB 4G
netwerk: KPN

€ 20,00 p/mnd

Extra voordeel:

eerste 6 maanden € 10,00
p/mnd

Nu 6 maanden voor € 10,00

1
Tele2 aanbieding
Sim Only icm Tele2 Sim Only en Unlimited + 200 Bel/SMS

onbeperkt data
200 belminuten
snelheid: 225 MB 5G
netwerk: Tele2

€ 25,00 p/mnd

2
KPN aanbieding
i.c.m. KPN HUSSEL - unlimited - 150 - 24 - nee

onbeperkt data
150 belminuten
snelheid: 225 MB 5G
netwerk: KPN

€ 31,50 p/mnd

3
Vodafone aanbieding
Red Unlimited 2 jaar

onbeperkt data
onbeperkt belminuten
snelheid: 350 MB 5G
netwerk: Vodafone

€ 32,50 p/mnd

4

Voorkom bundelstress met een mobiel unlimited data abonnement

Met een abonnement zonder datalimiet wordt je niet verrast door onverwachte kosten.

Dekking en bereik mobiele netwerken

Nederland heeft op dit moment vier landelijke mobiele netwerken. Verschillende providers kunnen gebruik maken van één netwerk. Vooral op het KPN netwerk zijn, naast KPN zelf, nog diverse andere providers actief. Dit worden dan virtuele providers genoemd, omdat ze geen eigen netwerk hebben.

Uit verschillende onderzoeken en tests blijkt dat de kwaliteit van de netwerken tegenwoordig dicht bij elkaar liggen. Met andere woorden, er is niet zoveel verschil, gemiddeld gezien heb je op alle netwerken een goed bereik. Lokaal kunnen er echter wel verschillen zijn. Als jij net op een locatie woont waar het bereik van een bepaald netwerk net wat minder is, dan kan dat best vervelend zijn. Vooral binnenshuis kun je dan een slechte verbinding ervaren.

Hieronder tonen wij een overzicht van de netwerken en welke providers van welk netwerk gebruik maken. Zoek eenvoudig jouw provider, of de provider die je hebt gekozen na het vergelijken van mobiele abonnementen, in het lijstje onder de kaartjes en je weet naar welk netwerk je moet kijken als je de dekking wilt weten.

KPN

Netwerkdekking KPN

Klik op de kaart voor details.

KPN netwerkinfo
Providers
 • Ortel
 • KPN
 • Youfone
 • Simyo
 • Lebara
 • Budget
 • ALDI Talk
 • Jumbo Mobiel
 • AH Mobiel
 • Lycamobile
T-Mobile

Netwerkdekking T-Mobile

Klik op de kaart voor details.

T-Mobile netwerkinfo
Providers
 • Ben
 • T-Mobile
 • Simpel
 • Bliep
 • DELTA
Vodafone

Netwerkdekking Vodafone

Klik op de kaart voor details.

Vodafone netwerkinfo
Providers
 • Vodafone
 • Hollandsnieuwe
 • 50+ mobiel
Tele2

Netwerkdekking Tele2

Klik op de kaart voor details.

Tele2 netwerkinfo
Providers
 • Tele2

Bellen en internetten andere EU landen

Sinds 2017 worden er binnen de EU geen roamingkosten meer gerekend. Dit betekent dat je je bel- en databundel in de hele Europese Unie kunt gebruiken zonder extra kosten. Ook het gebruik buiten de bundel (of als je geen bundel hebt) kost niet meer dan de tarieven die je ook in Nederland betaalt. Let er wel op dat als je niet Nederlands nummer belt wel internationale tarieven gelden. Bel je bijvoorbeeld vanuit Frankrijk naar een Nederlands nummer, dan geldt jouw normale Nederlandse tarief (of bundel), ook als dit nummer zich op dat moment ook in Frankrijk bevindt. Maar bel je naar een Frans nummer, dan geldt het internationale tarief. Bij sommige abonnementen vallen nummers van andere EU landen overigens wél binnen de bundel. Gebeld worden in een ander EU land is altijd gratis.

Recente berichten over mobiel

veilig internetten
Veilig internetten: 8 tips waar je op moet letten

Frank 30 november 2022

Het is uitkijken met wat je doet op het internet. Hackers en andere figuren met minder goede bedoelingen gebruiken het internet om vanuit hun luie stoel geld te verdienen. Met voorzorgsmaatregelen treffen, logisch nadenken en op je hoede zijn voorkom je al heel wat narigheid.

kids abonnement
Tips en mogelijkheden voor een mobiel abonnement voor een kind

Femke 22 september 2022

Vrijwel elke ouder krijgt er vroeg of laat mee te maken: je kind wil een eigen telefoon. Hoe ga je daarmee om? Kies je voor een telefoon met mobiel abonnement voor je kind of prepaid? Deze en nog veel meer vragen komen op je af, wanneer je kind toe is aan een eigen telefoon.

niet loyaal zijn bespaart
Loyaal zijn is vaak goed, maar niet voor je vaste lasten

Bregje 28 september 2021

Loyaliteit wordt vaak gewaardeerd en beloond, maar voor vaste lasten zoals abonnementen, energiecontracten en verzekeringen geldt dat vaak juist niet. Kijk je nooit naar je contracten om, dan betaal je na verloop van tijd juiste het meeste!