Mobiel abonnement vergelijken

Gebruik de filters voor het vergelijken van mobiele abonnementen op basis van jouw voorkeuren.

Vergelijk mobiele abonnementenVergelijken

Populaire mobiele abonnementen

Lebara aanbieding
1 GB + 150 min

1 GB data
150 belminuten
snelheid: 75 MB 4G
netwerk: KPN

4,00 p/mnd

Extra voordeel:

eerste 6 maanden 2,00
p/mnd

Nu 6 maanden voor € 2,00

Youfone aanbieding
200 min/sms + 3 GB + 5G

3 GB data
200 belminuten
snelheid: 200 MB 5G
netwerk: KPN

6,00 p/mnd

Extra voordeel:

eerste 6 maanden 3,00
p/mnd

Nu 6 maanden voor € 3,00

50+ mobiel aanbieding
2 jaar + Onbeperkt Min/SMS+ 7000MB

7 GB data
onbeperkt belminuten
snelheid: 350 MB 4G
netwerk: Vodafone

7,50 p/mnd

Extra voordeel:

eerste 12 maanden 6,00
p/mnd

Nu 12 maanden voor € 6,00

KPN aanbieding
2024 - Unlimited50 - 150 - 24 - nee

onbeperkt data
150 belminuten
snelheid: 50 MB 5G
netwerk: KPN

26,50 p/mnd

Een abonnement mét of zónder nieuw mobiel toestel kiezen?

Stel, je hebt nog een prima telefoon, waar je heel tevreden over bent. Maar...je wilt wel graag besparen op jouw maandelijkse abonnementskosten. Dan is een abonnement zonder nieuwe smartphone dé oplossing! Hiermee betaal je alleen voor het mobiele abonnement en niet voor een bijbehorende smartphone.

Voordelig en flexibel bellen, sms’en en internetten

Als jij jouw mobiele telefoon alleen maar gebruikt om te bellen en te sms’en is alleen een abonnement voor je mobiel een ideale oplossing. Je krijgt dan een bundel met een scherp tarief en je betaalt geen maandelijkse kosten voor het toestel dat je bij een regulier telefoonabonnement krijgt.

Ook kun je bij zo’n sim only abonnement kiezen voor een contract per maand, waar je bij een mobiel abonnement mét toestel alleen voor contracten van 1 of 2 jaar kunt kiezen.

Maar ook als je wél een abonnement met nieuwe telefoon wilt kun je onze vergelijker gebruiken. Selecteer dan simpelweg de button voor abonnement met telefoon en wij geven jouw de beste aanbiedingen voor mobiele abonnementen inclusief nieuwe iPhone, Samsung of ander merk smartphone.

man mobiel vergelijken

Bezoekers geven ons gemiddeld een
9.3

Wij zijn lid van:Keurmerk webwinkel vergelijkingssite

Recente bestellingen mobiel abonnement

 • 23:29:
  abonnement besteld bij
  Youfone
 • 22:59:
  abonnement besteld bij
  Bliep
 • 22:27:
  abonnement besteld bij
  KPN

Gemiddelde besparing:
€ 107 per jaar!

Bron: geanonimiseerde data van de providers.

Veelgestelde vragen

Vraag en antwoord over het vergelijken mobiele abonnementen.

 • Om je huidige abonnement op te zeggen of te veranderen, neem je contact op met je mobiele provider. Zij kunnen je informeren over de opzegtermijn en eventuele kosten die hieraan verbonden zijn. Als je wilt overstappen naar een andere provider, regelen zij vaak de overstap voor je, inclusief het behouden van je huidige telefoonnummer.

 • Om te bepalen of je genoeg mobiele data hebt in je abonnement, houd je je huidige dataverbruik bij via de instellingen van je telefoon of via een app van je mobiele provider. Hiermee krijg je inzicht in hoeveel data je verbruikt en kun je inschatten of je huidige abonnement voldoende data biedt.

 • Een sim-only abonnement is een abonnement zonder telefoon, waarbij je alleen betaalt voor de belminuten, sms'jes en mobiele data. Bij een abonnement met toestel krijg je naast de simkaart ook een mobiele telefoon, waarvoor je maandelijks een bedrag betaalt. Dit bedrag is meestal afhankelijk van de waarde van de telefoon en de contractduur.

  Wil je toch een nieuwe telefoon?

  Dan is het vaak voordeliger om deze los aan te schaffen, zonder de combinatie met een abonnement. Kijk voor losse telefoons eens op Telefoon.nl.

 • Een prepaid simkaart is een simkaart waarbij je vooraf betaalt voor belminuten, sms'jes en mobiele data. De voordelen zijn dat je geen vaste maandelijkse kosten hebt, geen contract en je hebt volledige controle over je uitgaven. De nadelen zijn dat de kosten per minuut, sms en MB vaak hoger zijn dan bij een abonnement en dat je tegoed kunt verbruiken waardoor je mogelijk onbereikbaar wordt.

 • Sommige providers bieden zogenaamde 'gezinsabonnementen' of 'shared plans' aan, waarbij meerdere personen samen één abonnement delen. Dit kan voordelig zijn als jullie samen veel data, belminuten en sms'jes verbruiken. De voorwaarden en kosten voor deze abonnementen variëren per provider, dus het is belangrijk om de verschillende opties te vergelijken en te kijken welke het beste bij jullie situatie past.

 • Je kunt je mobiele abonnement vaak gebruiken in het buitenland, maar de voorwaarden en kosten hiervoor variëren per provider en land. Binnen de Europese Unie zijn de roamingkosten afgeschaft, waardoor je je abonnement zonder extra kosten kunt gebruiken. Buiten de EU kunnen er wel extra kosten in rekening worden gebracht. Neem contact op met je provider om te weten wat de voorwaarden zijn voor internationaal gebruik van je abonnement.

ALLE VRAGEN

Overstappen is simpel!

Je blijft bereikbaar op je eigen nummer.

Vergelijken

Vergelijk de abonnementen, maak je keuze en bestel op de website van de provider.

1
Bedenktijd

Je hebt altijd 14 dagen bedenktijd.

2
Opzeggen

Je abonnement bij je huidige provider wordt automatisch opgezegd.

3
Simkaart

Je ontvangt de simkaart van je nieuwe provider.

simkaart
4
Overgestapt!

Op de dag van de overstap plaats je de nieuwe simkaart in je telefoon en klaar! Je kunt bellen en gebeld worden op je eigen nummer.

5

Nummerbehoud

Bij ieder mobiel abonnement kun je gebruikmaken van nummerbehoud. Tijdens het bestelproces geef je aan dat je jouw nummer wilt behouden en je nieuwe provider regelt dat dan met je huidige provider. Zodra het kan wordt je nummer overgezet. Hoelang dit duurt, is afhankelijk van de contractperiode van je huidige abonnement.

Mobiel internetten zoals jij wilt

Mobiel internet is vandaag de dag ondenkbaar. Het is persoonlijk hoeveel internet je nodig hebt. De één heeft genoeg aan een bundel van 200 MB, waar de ander liever een bundel met onbeperkt internet heeft. Gelukkig kun je bij mobiele abonnementen kiezen voor een internetbundel die past bij jouw wensen en gebruik.

Een abonnement zónder nieuw toestel is flexibel: geen lange contracten!

Doordat je geen toestel hoeft af te betalen hoef je bij een mobiel abonnement niet vast te zitten aan lange contracten.

Kies het abonnement dat bij jou past

Of je nu kiest voor een mobiel abonnement met of zonder nieuwe telefoon, het aanbod telefoonabonnementen is enorm. Er zijn zowel grote als kleine aanbieders. Goed om te weten: ze maken allemaal gebruik van de grootste netwerken, dus je hebt vrijwel overal in Nederland goed bereik. Wij hebben daarom een handige vergelijker gemaakt. Je voert jouw wensen in en ziet meteen welke abonnementen daarbij passen, inclusief de voor- en nadelen! Dat is lekker makkelijk en zo heb je jouw nieuwe abonnement voor je mobiel snel geregeld!

Laat je abonnement niet stilzwijgend doorlopen

Er wordt wel vaker gezegd dat slapende klanten de beste klanten van de providers zijn. Wat wordt hier mee bedoeld?

Meestal sluit je een abonnement af voor een bepaalde periode, bijvoorbeeld 1 of 2 jaar. Als je na afloop van deze periode geen actie onderneemt blijft het abonnement vaak volgens dezelfde voorwaarden en hetzelfde tarief doorlopen. Dit zijn meestal niet meer de meest gunstige voorwaarden en tarieven. Voor de huidige abonnementen zijn de tarieven bijvoorbeeld verlaagd of de bundels krijgen voor hetzelfde tarief meer gigabytes en belminuten. Daarom is het altijd goed om na afloop van de contractperiode een nieuw abonnement of contract te kiezen, ook als je bij dezelfde provider wilt blijven.

Niets doen is dus gunstig voor de mobiele provider maar zeker niet voor jou!

Hoe snel is jouw 4G internet? Doe de test!

Hoe snel is jouw internet via 4G? Krijg je wel de beloofde snelheid? Doe hier de speedtest op je mobiele telefoon op het moment dat je verbonden bent met 4G. Zorg dat je niet tegelijkertijd aan het streamen bent via andere apps.

check je internetsnelheid

Hoeveel belminuten en MB’s heb je nodig?

Het is altijd lastig om voor je zelf in te schatten hoeveel minuten je maandelijks ongeveer belt, laat staan hoeveel data je verbruikt. De beste manier om je gemiddelde verbruik over de afgelopen maanden te bepalen is je laatste facturen raadplegen. Daar staat precies op hoeveel minuten je hebt gebeld en hoeveel MB’s je hebt gebruikt. Rond dit gemiddelde af naar boven en geef dit in de vergelijker op.

Als je tegelijkertijd met je nieuwe mobiele abonnement ook een nieuwe telefoon neemt, dan kan je dataverbruik wellicht wel gaan stijgen. Bijvoorbeeld omdat de nieuwe smartphone luxer is er je er daardoor meer op kan en gaat doen, zoals het streamen van video’s.

In onderstaande tabel een overzicht van het gemiddelde dataverbruik van populaire apps.

App of handeling Gemiddeld dataverbruik
Whatsapp tekstberichten verzenden en ontvangen 1 MB per 500 berichten
Whatsapp foto's verzenden en ontvangen 4 MB per bericht
Navigatie met bijvoorbeeld Google Maps 3 MB per 15 minuten
Online gamen 10 MB per 15 minuten
Facebook, Twitter, Instagram, TikTok etc. 15 MB per 15 minuten
Radio, podcast of muziek luisteren via Spotify, Deezer etc. 30 MB per 15 minuten
Youtube, Netflix, Disney+, NPO Start etc. kijken 100 MB per 15 minuten

Whatsapp kost geen belminuten, maar wel data

Bel je meestal met Whatsapp of Skype? Dat gaat niet van je belminuten af, dus daarvoor heb je geen belbundel nodig. Omdat bellen via deze apps via internet loopt kost het je echter wel MB’s.

Bundelstress voorkomen?

Wil je niet voor onverwachte kosten komen te staan? Dan kun je ook kiezen voor een abonnement met onbeperkt data. Niet alle providers bieden dit aan, maar wel steeds meer. Hieronder vind je de goedkoopste mobiele abonnementen zonder data limiet.

Mobiele abonnementen zonder data limiet

Budget aanbieding
Sim Only met onbeperkt data en onbeperkt minuten bellen en/of sms'en. En dat via het betrouwbare 5G netwerk van KPN.

onbeperkt data
onbeperkt belminuten
snelheid: 5 MB 5G
netwerk: KPN

21,00 p/mnd

Extra voordeel:

eerste 9 maanden 15,00
p/mnd

Nu 9 maanden voor € 15,00

Odido aanbieding
Hello tablet Sim Only icm Hello Data Only en Unlimited Start Data Only

onbeperkt data
geen belminuten
snelheid: 10 MB 5G
netwerk: Odido

25,00 p/mnd

KPN aanbieding
2024 - Unlimited50 - 150 - 24 - nee

onbeperkt data
150 belminuten
snelheid: 50 MB 5G
netwerk: KPN

26,50 p/mnd

Vodafone aanbieding
Red Unlimited 2 jaar

onbeperkt data
onbeperkt belminuten
snelheid: 1000 MB 5g
netwerk: Vodafone

32,50 p/mnd

Voorkom bundelstress met een mobiel unlimited data abonnement

Met een abonnement zonder datalimiet wordt je niet verrast door onverwachte kosten.

Dekking en bereik mobiele netwerken

Nederland heeft op dit moment vier landelijke mobiele netwerken. Verschillende providers kunnen gebruik maken van één netwerk. Vooral op het KPN netwerk zijn, naast KPN zelf, nog diverse andere providers actief. Dit worden dan virtuele providers genoemd, omdat ze geen eigen netwerk hebben.

Uit verschillende onderzoeken en tests blijkt dat de kwaliteit van de netwerken tegenwoordig dicht bij elkaar liggen. Met andere woorden, er is niet zoveel verschil, gemiddeld gezien heb je op alle netwerken een goed bereik. Lokaal kunnen er echter wel verschillen zijn. Als jij net op een locatie woont waar het bereik van een bepaald netwerk net wat minder is, dan kan dat best vervelend zijn. Vooral binnenshuis kun je dan een slechte verbinding ervaren.

Hieronder tonen wij een overzicht van de netwerken en welke providers van welk netwerk gebruik maken. Zoek eenvoudig jouw provider, of de provider die je hebt gekozen na het vergelijken van mobiele abonnementen, in het lijstje onder de kaartjes en je weet naar welk netwerk je moet kijken als je de dekking wilt weten.

KPN

Netwerkdekking KPN

Klik op de kaart voor details.

KPN netwerkinfo
Providers
 • Ortel
 • KPN
 • Youfone
 • Simyo
 • Lebara
 • Budget
 • Lycamobile
 • ALDI Talk
 • Jumbo Mobiel
 • AH Mobiel
 • Lycamobile
Odido

Netwerkdekking Odido

Klik op de kaart voor details.

Odido netwerkinfo
Providers
 • Ben
 • Odido
 • Simpel
 • Bliep
 • DELTA
Vodafone

Netwerkdekking Vodafone

Klik op de kaart voor details.

Vodafone netwerkinfo
Providers
 • Vodafone
 • Hollandsnieuwe
 • 50+ mobiel
Tele2

Netwerkdekking Tele2

Klik op de kaart voor details.

Tele2 netwerkinfo
Providers
 • Tele2

Bellen en internetten andere EU landen

Sinds 2017 worden er binnen de EU geen roamingkosten meer gerekend. Dit betekent dat je je bel- en databundel in de hele Europese Unie kunt gebruiken zonder extra kosten. Ook het gebruik buiten de bundel (of als je geen bundel hebt) kost niet meer dan de tarieven die je ook in Nederland betaalt. Let er wel op dat als je niet Nederlands nummer belt wel internationale tarieven gelden. Bel je bijvoorbeeld vanuit Frankrijk naar een Nederlands nummer, dan geldt jouw normale Nederlandse tarief (of bundel), ook als dit nummer zich op dat moment ook in Frankrijk bevindt. Maar bel je naar een Frans nummer, dan geldt het internationale tarief. Bij sommige abonnementen vallen nummers van andere EU landen overigens wél binnen de bundel. Gebeld worden in een ander EU land is altijd gratis.

Recente berichten over mobiel

nieuwe Odido shop
Odido: de nieuwe naam van T-Mobile en Tele2

Frank 5 september 2023

T-mobile en Tele2 gaan in Nederland voortaan samen verder onder de nieuwe naam 'Odido'. Terwijl bestaande klanten hun huidige service behouden, introduceert Odido vernieuwde abonnementen, met een onderscheidende familieoptie voor onbeperkte data en bellen.

veilig internetten
Veilig internetten: 8 tips waar je op moet letten

Frank 30 november 2022

Het is uitkijken met wat je doet op het internet. Hackers en andere figuren met minder goede bedoelingen gebruiken het internet om vanuit hun luie stoel geld te verdienen. Met voorzorgsmaatregelen treffen, logisch nadenken en op je hoede zijn voorkom je al heel wat narigheid.

kids abonnement
Tips en mogelijkheden voor een mobiel abonnement voor een kind

Femke 22 september 2022

Vrijwel elke ouder krijgt er vroeg of laat mee te maken: je kind wil een eigen telefoon. Hoe ga je daarmee om? Kies je voor een telefoon met mobiel abonnement voor je kind of prepaid? Deze en nog veel meer vragen komen op je af, wanneer je kind toe is aan een eigen telefoon.