Wat is unlimited data?

Wat is unlimited data?

Unlimited data is een term die door een aantal providers wordt gebruikt voor mobiele abonnementen zonder data limiet, onbeperkt data dus. Data in je mobiele abonnement gebruik je voor internet, zoals surfen, Whatsappen, Skypen, navigeren met Google Maps, Netflix, YouTube etc. Het wordt niet gebruikt om “gewoon” te bellen of voor SMS, hiervoor gebruik je je belminuten of SMS bundel.

Is unlimited data echt onbeperkt?

Nee, meestal hanteert de provider toch een aantal regels om het dataverbruik binnen de perken te houden. Vaak wordt hiervoor een Fair Use Policy gehanteerd, wat inhoudt dat je verbruik niet onredelijk mag zijn. Als je bijvoorbeeld vrijwel elke dag urenlang Netflix via je mobiele dataverbinding (4G) kijkt, dan zal dat dusdanig veel data verbruiken dat de provider dit wellicht als onredelijk gebruik aanmerkt.
Er zijn ook providers die in plaats van een Fair Use Policy bij excessief gebruik de snelheid van het internet verlagen. Je kunt dat gewoon unlimited data blijven gebruiken, maar via een trage verbinding.

Data in het buitenland

Als je een unlimited data abonnement hebt en je gaat naar het buitenland, controleer dan altijd even of je daar ook onbeperkt gebruik hebt. Ondanks dat de roaming tarieven binnen de EU zijn afgeschaft en je in alle landen van de EU zonder meerprijs gebruik moet kunnen maken van je mobiele abonnement, mogen providers voor het dataverbruik in het buitenland wel bepaalde limieten instellen.

Vind jouw ideale abonnementVergelijken

0 GB
0 min