Goedkope autoverzekeringen

Veilig en betrouwbaar vergelijken

 • Aanvragen op de website van de verzekeraar zelf.
 • Jouw gegevens worden niet bij ons opgeslagen.

Makkelijk en zonder risico overstappen

 • Je hebt altijd 14 dagen bedenktijd.
 • Je behoudt je no-claim korting voor schadevrije jaren.
Bekijk
direct
jouw
goedkopere
premie
Internetproviders vergelijken
De goedkoopste autoverzekeringen vind je hier

Goedkoop auto verzekerenVergelijken

De goedkoopste autoverzekeringen

FBTO aanbieding
Autoverzekering

geen eigen risico

€ 14,65 p/mnd *

of per jaar: € 175,80 *

1
Centraal Beheer aanbieding
Autoverzekering

geen eigen risico

€ 15,08 p/mnd *

of per jaar: € 180,96 *

2
InShared aanbieding
Autoverzekering

geen eigen risico

€ 16,59 p/mnd *

of per jaar: € 199,08 *

3
NowGo aanbieding
Comfort

geen eigen risico

€ 17,06 p/mnd *

of per jaar: € 204,72 *

4
Hoe is deze premie berekend? Wat is een WA verzekering?
FBTO aanbieding
Autoverzekering

geen eigen risico

€ 17,19 p/mnd *

of per jaar: € 206,28 *

1
Centraal Beheer aanbieding
Autoverzekering

eigen risico: € 150,00

€ 17,81 p/mnd *

of per jaar: € 213,72 *

2
InShared aanbieding
Autoverzekering

eigen risico: € 135,00

€ 18,57 p/mnd *

of per jaar: € 222,84 *

3
NowGo aanbieding
Comfort

geen eigen risico

€ 20,27 p/mnd *

of per jaar: € 243,24 *

4
Hoe is deze premie berekend? Wat is een Beperkt Casco verzekering?
InShared aanbieding
Autoverzekering Volledig Allrisk

eigen risico: € 135,00

€ 26,44 p/mnd *

of per jaar: € 317,28 *

1
UnitedConsumers aanbieding
a.s.r. Autoverzekering Allrisk

eigen risico: € 250,00

€ 27,00 p/mnd *

of per jaar: € 324,00 *

2
OHRA aanbieding
Autoverzekering Aanvullend Pakket

eigen risico: € 450,00

€ 28,85 p/mnd *

of per jaar: € 346,20 *

3
Centraal Beheer aanbieding
Autoverzekering

eigen risico: € 150,00

€ 29,32 p/mnd *

of per jaar: € 351,84 *

4
Hoe is deze premie berekend? Wat is een All Risk verzekering?

Verzeker je auto niet te duur!

Als eigenaar van een auto ben je verplicht die te verzekeren met minimaal dekking voor Wettelijke Aansprakelijkheid (WA). Gelukkig heb je in Nederland veel verzekeraars die autoverzekeringen aanbieden. Hierdoor is er veel concurrentie tussen autoverzekeraars, waardoor het de moeite loont om te shoppen voor een goedkope autoverzekering. Vooral als je je wat uitgebreider wilt verzekeren, bijvoorbeeld naast WA ook Beperkt Casco of Allrisk, dan worden de verschillen in premies nog groter. Een goedkopere autoverzekering betekent overigens niet dat deze minder goed is. Verzekeraars kunnen deze autopolissen vaak voordelig aanbieden door efficiënter te werken bijvoorbeeld door alles online af te handelen.

Bezoekers geven ons gemiddeld een
9.2

Wij zijn lid vanKeurmerk webwinkel vergelijkingssite

Zojuist goedkoop verzekerde auto's

 • 09:33:
  een auto verzekerd bij
  Promovendum
 • 08:16:
  een auto verzekerd bij
  Univé
 • 08:05:
  een auto verzekerd bij
  Reaal

Gemiddeld € 144 goedkoper!

Bron: geanonimiseerde data van de autoverzekeraars.

Veelgestelde vragen

Vragen over goedkopere autoverzekeringen op een rij.

 • Wij kunnen voor verzekeringen geen inhoudelijke vragen beantwoorden of persoonlijk advies geven. Dit omdat wij zelf geen AFM vergunning hebben. Deze vergelijker wordt dan ook aangeboden en verzorgd door onze partner Komparu die wel over een AFM vergunning beschikt. Voor vragen en advies verwijzen wij je graag door naar de betreffende verzekeraar.

 • Er is een ruime keuze aan polissen van verschillende verzekeraars. Zie dit overzicht van verzekeraars die wij vergelijken.

 • Ja, het aantal schadevrije jaren wordt altijd overgenomen door een nieuwe verzekeraar. Zo behoud je altijd je no-claim korting.

 • In Nederland is een autoverzekering met minimaal WA dekking verplicht voor alle auto's op de openbare weg.

ALLE VRAGEN

Een goedkope autoverzekering is niet per definitie minder goed

Autoverzekeraars kunnen goedkopere polissen aanbieden door efficiëntere werkwijzen.

Verschillende soorten dekkingen

Vrijwel alle autoverzekeraars bieden voor hun autoverzekering drie verschillende dekkingen aan, namelijk: een WA verzekering, een beperkt casco verzekering en een all risk verzekering. Hierbij is de WA verzekering minimaal verplicht en dit is ook de meest goedkope autoverzekering.

De WA verzekering dekt alleen de schade en letsel die door jouw toedoen is ontstaan bij de tegenpartij. Jouw eigen schade wordt in dit geval niet vergoed.

De beperkt casco verzekering dekt in een beperkt aantal gevallen wel jouw eigen schade, maar alleen als die schade is ontstaan door externe factoren. Bijvoorbeeld bij inbraak en diefstal, ruitschade, brandschade, stormschade of bij aanrijding van een wild dier.

De all risk verzekering dekt zoals de naam al zegt alle risico’s. Dus ook als je zelf een ongeluk veroorzaakt wordt de schade aan jouw eigen auto vergoed.

De meeste autoverzekeringen hanteren wel een eigen risico voor de eigen schade. De hoogte hiervan verschilt per polis en kan in sommige gevallen ook afgekocht worden.

schade goedkope autoverzekering

Ook met een voordelige autoverzekering ben je prima verzekerd.

Aanvullende dekkingen

Bij het kiezen en afsluiten van een autoverzekering kun je ook altijd extra opties meeverzekeren. Dit zijn dan meestal een ongevallen-inzittendenverzekering, schade-inzittendeverzekering, verkeersrechtsbijstandverzekering, pechhulp en een no-claimbeschermer.

Of je deze extra verzekeringen nodig hebt hangt helemaal af van je persoonlijke situatie en wensen. Als je vrijwel altijd alleen in de auto rijdt is een extra verzekering voor inzittenden misschien niet nodig. En als je al een reguliere rechtsbijstandverzekering hebt is daar soms ook al rechtsbijstand voor verkeer bij meeverzekerd.

Het kan interessant zijn om pechhulp bij je autoverzekering af te nemen, dit is vaak goedkoper dan een apart abonnement hiervoor. Echter niet alle autoverzekeraars bieden dit aan en soms is het pakket wat aangeboden wordt vrij beperkt, dan wordt bijvoorbeeld geen hulp in het buitenland geboden. Als je uitgebreid verzekerd wilt zijn voor hulp bij pech dan is het beter om hiervoor een los abonnement af te sluiten naast een goedkopere autoverzekering.

Je auto goedkoper verzekeren via een collectief

Misschien minder bekend dan bijvoorbeeld voor een zorgverzekering, maar ook voor een autoverzekering kun je je aansluiten bij een collectief. Bij een collectief sluit je met een grotere groep mensen gezamenlijk een deal met een autoverzekeraar. Je koopt als groep de autopolis groot in. Omdat de verzekeraar hiermee in één keer een groot aantal klanten binnen kan halen is deze meestal bereid een korting te geven op de polis.

Collectieven voor goedkopere autopolissen zijn er vaak via de werkgever, je kan er dan dus van profiteren zolang je bij het betreffende bedrijf blijft werken. Als je werkgever dit niet biedt of als je hiervoor niet afhankelijk wilt zijn, dan kun je je ook aanmelden bij UnitedConsumers. Hier kun je een polis afsluiten bij een aantal bekende autoverzekeraars tegen een exclusieve korting die kan oplopen tot maar liefst 15 procent. Op jaarbasis kan dat al snel honderd euro of meer schelen op de verzekering voor je auto!

Voor meer informatie zie onderstaande aanbieding.

UnitedConsumers Autoverzekeringen
Autoverzekeringen

Tot 15% korting op autoverzekeringen van deze verzekeraars:

 • Allianz
 • a.s.r.
 • Avéro Achmea
 • Nationale Nederlanden
 • Bovemij
 • Reaal

Recente berichten over verzekeringen

schade auto door werkzaamheden
Autoschade door wegwerkzaamheden of nalatigheid wegbeheerder

Eric 14 mei 2020

Wegwerkzaamheden zijn in beginsel bedoeld om het comfort en de veiligheid van de weggebruikers te behouden of te verbeteren. Onderhoud aan de wegen moet daarom met enige regelmaat gebeuren. Maar vaak wordt tijdens deze werkzaamheden de situatie tijdelijk juist onveiliger of het wegdek juist slechter. Het is daarom niet denkbeeldig dat je juist door wegwerkzaamheden schade onverhoopt oploopt. In sommige gevallen kun je hiervoor de wegbeheerder aansprakelijk stellen.

lagere verzekeringspremie auto door corona
Lagere premie autoverzekering door coronacrisis?

Eric 26 april 2020

Nu het coronavirus ons land voor een groot deel heeft lam gelegd, heeft dat ook gevolgen voor het aantal autoschadegevallen. Veel bedrijven zijn gesloten of het personeel werkt grotendeels thuis.
Gevolg: minder verkeer en minder aanrijdingen dus ook. Steeds meer autobezitters vragen zich daarom af of de premie voor de autoverzekering nu niet omlaag kan.

hulp bij pech in buitenland
Pech in het buitenland wat moet je doen en wie bellen?

Eric 1 oktober 2019

Pech met de auto, motor of camper, daar zit niemand op te wachten en al helemaal niet in het buitenland. Eén ding is zeker: als je met de auto naar het buitenland gaat scheelt een pechhulpverzekering met buitenlandmodule een hoop gedoe en onkosten bij onverhoopte pech.