Goedkope autoverzekeringen

Veilig en betrouwbaar vergelijken

 • Aanvragen op de website van de verzekeraar zelf.
 • Jouw gegevens worden niet bij ons opgeslagen.

Makkelijk en zonder risico overstappen

 • Je hebt met je autopolis altijd 14 dagen bedenktijd.
 • Je behoudt je no-claim korting voor schadevrije jaren.
Bekijk
direct
jouw
goedkopere
premie
Internetproviders vergelijken
De goedkoopste autoverzekeringen vind je hier

Goedkoop je auto verzekerenVergelijken

De goedkoopste autoverzekeringen

FBTO aanbieding
Autoverzekering

geen eigen risico

€ 16,25 p/mnd *

of per jaar: € 195,00 *

1
Centraal Beheer aanbieding
Autoverzekering

geen eigen risico

€ 16,64 p/mnd *

of per jaar: € 199,68 *

2
Univé aanbieding
Autoverzekering

geen eigen risico

€ 17,94 p/mnd *

of per jaar: € 215,28 *

3
UnitedConsumers aanbieding
Avéro Autoverzekering WA

geen eigen risico

€ 18,00 p/mnd *

of per jaar: € 216,00 *

4
Hoe is deze premie berekend? Wat is een WA verzekering?
Centraal Beheer aanbieding
Autoverzekering

eigen risico: € 150,00

€ 18,61 p/mnd *

of per jaar: € 223,32 *

1
FBTO aanbieding
Autoverzekering

geen eigen risico

€ 18,98 p/mnd *

of per jaar: € 227,76 *

2
UnitedConsumers aanbieding
a.s.r. Autoverzekering Beperkt Casco

eigen risico: € 250,00

€ 20,00 p/mnd *

of per jaar: € 240,00 *

3
Ditzo aanbieding
Autoverzekering

eigen risico: € 150,00

€ 20,63 p/mnd *

of per jaar: € 247,56 *

4
Hoe is deze premie berekend? Wat is een Beperkt Casco verzekering?
UnitedConsumers aanbieding
a.s.r. Autoverzekering Allrisk

eigen risico: € 250,00

€ 27,00 p/mnd *

of per jaar: € 324,00 *

1
Univé aanbieding
Autoverzekering

eigen risico: € 100,00

€ 29,06 p/mnd *

of per jaar: € 348,72 *

2
InShared aanbieding
Autoverzekering Volledig Allrisk

eigen risico: € 135,00

€ 29,43 p/mnd *

of per jaar: € 353,16 *

3
FBTO aanbieding
Autoverzekering

geen eigen risico

€ 30,08 p/mnd *

of per jaar: € 360,96 *

4
Hoe is deze premie berekend? Wat is een All Risk verzekering?

Verzeker je auto niet te duur!

Als eigenaar van een auto ben je verplicht die te verzekeren met minimaal dekking voor Wettelijke Aansprakelijkheid (WA). Gelukkig heb je in Nederland veel verzekeraars die autoverzekeringen aanbieden. Hierdoor is er veel concurrentie tussen autoverzekeraars, waardoor het de moeite loont om te shoppen voor een goedkope autoverzekering. Vooral als je je wat uitgebreider wilt verzekeren, bijvoorbeeld naast WA ook Beperkt Casco of Allrisk, dan worden de verschillen in premies nog groter. Een goedkopere autoverzekering betekent overigens niet dat deze minder goed is. Verzekeraars kunnen deze autopolissen vaak voordelig aanbieden door efficiënter te werken bijvoorbeeld door alles online af te handelen.

Doordat je vaker thuis werkt of door andere redenen rijd je wellicht minder kilometers dan vóór de pandemie. Omdat de premie van de autoverzekering mede is gebaseerd op het aantal kilometers dat je maakt, kan je verzekering wellicht veel goedkoper worden door overstappen of aanpassen!

Bezoekers geven ons gemiddeld een
9.3

Wij zijn lid van:Keurmerk webwinkel vergelijkingssite

Zojuist goedkoop verzekerde auto's

 • 20:16:
  een auto verzekerd bij
  Avéro Achmea
 • 18:59:
  een auto verzekerd bij
  Avéro Achmea
 • 18:31:
  een auto verzekerd bij
  Univé

Gemiddeld € 144 goedkoper!

Bron: geanonimiseerde data van de autoverzekeraars.

Veelgestelde vragen

Vragen over goedkopere autoverzekeringen op een rij.

 • Wij kunnen voor verzekeringen geen inhoudelijke vragen beantwoorden of persoonlijk advies geven. Dit conform de richtlijnen van de AFM (Autoriteit Financiële Markten). Voor vragen over een specifieke verzekering verwijzen wij naar de betreffende verzekeraar.

  De vergelijkers op onze website waar wordt gevraagd om persoonlijke gegevens en/of gegevens van het voertuig worden aangeboden door een partner met een AFM-vergunning. De betreffende partner wordt vermeld in het resultatenscherm van de vergelijker.

 • Ja, het aantal schadevrije jaren wordt altijd overgenomen door een nieuwe verzekeraar. Zo behoud je altijd je no-claim korting.

 • De premie voor de autoverzekering is mede afhankelijk van het aantal kilometers dat je per jaar rijdt. Dit wordt dan ook gevraagd bij het afsluiten van een verzekering. Natuurlijk is van tevoren nooit precies het aantal kilometers bekend en daarom werkt men met kilometrages, bijvoorbeeld minder dan 10.000 km, minder dan 20.000 km etc.

  Als je structureel meer kilometers maakt dan dat je bij het afsluiten hebt opgegeven, dan moet je dit aan de verzekeraar melden, zodat deze de premie daarop kan bijstellen. Dit geldt ook als je juist minder kilometers maakt.

  Als je dit niet meldt en je meer kilometers maakt dan opgegeven, dan betaal je dus mogelijk te weinig premie. Bij eventuele schade kan een verzekeraar de te weinig betaalde premie verrekenen met het uit te keren schadebedrag of kan met terugwerkende kracht alsnog de premie in rekening brengen.

 • In Nederland is een autoverzekering met minimaal WA dekking verplicht voor alle auto's die gebruik maken van de openbare weg.

  Als je (tijdelijk) geen gebruik maakt van de openbare weg, dan kun je de auto laten schorsen bij de RDW. Tijdens een schorsing kun je ook de autoverzekering opschorten of opzeggen. Denk eraan dat de auto dan ook niet geparkeerd mag zijn op de openbare weg.

 • De auto moet door jou verzekerd zijn zodra deze op jouw naam is overgeschreven. Je kunt de verzekering van te voren al afsluiten en in laten gaan vanaf de dag dat de auto op jouw naam staat. Je hebt voor het afsluiten van een autoverzekering wel de meldcode nodig die op het kenteken staat. Als je de verzekering van tevoren wilt afsluiten vraag dan deze meldcode alvast op bij de verkoper.

ALLE VRAGEN

Overstappen naar een goedkopere autoverzekering doe je zó

Door overstappen kan je autoverzekering wellicht veel goedkoper worden. Dit zijn de te volgen stappen.

Einddatum

Kijk eerst op de polis van je huidige autoverzekering of je vrij bent om deze op te zeggen. Zo ja, wat is de opzegtermijn en daarmee de eerst mogelijke einddatum?

1
Kiezen

Raadpleeg de vergelijker, vul je kenteken en gegevens in om de voor jouw situatie en auto beste en goedkoopste autoverzekering te vinden.

2
Afsluiten

Keuze gemaakt? Sluit dan online de nieuwe verzekering af en kies als ingangsdatum de eerst mogelijke einddatum van je huidige polis.

3
Opzeggen

Wacht op een bevestiging dat je geaccepteerd bent bij de nieuwe verzekeraar voordat je je oude autopolis opzegt!

4

Verschillende soorten dekkingen

Vrijwel alle autoverzekeraars bieden voor hun autoverzekering drie verschillende dekkingen aan, namelijk: een WA verzekering, een beperkt casco verzekering en een all risk verzekering. Hierbij is de WA verzekering minimaal verplicht en dit is ook de meest goedkope autoverzekering.

De WA verzekering dekt alleen de schade en letsel die door jouw toedoen is ontstaan bij de tegenpartij. Jouw eigen schade wordt in dit geval niet vergoed.

De beperkt casco verzekering dekt in een beperkt aantal gevallen wel jouw eigen schade, maar alleen als die schade is ontstaan door externe factoren. Bijvoorbeeld bij inbraak en diefstal, ruitschade, brandschade, stormschade of bij aanrijding van een wild dier.

De all risk verzekering dekt zoals de naam al zegt alle risico’s. Dus ook als je zelf een ongeluk veroorzaakt wordt de schade aan jouw eigen auto vergoed.

De meeste autoverzekeringen hanteren wel een eigen risico voor de eigen schade. De hoogte hiervan verschilt per polis en kan in sommige gevallen ook afgekocht worden.

schade goedkope autoverzekering

Ook met een voordelige autoverzekering ben je prima verzekerd.

Aanvullende dekkingen

Bij het kiezen en afsluiten van een autoverzekering kun je ook altijd extra opties meeverzekeren. Dit zijn dan meestal een ongevallen-inzittendenverzekering, schade-inzittendeverzekering, verkeersrechtsbijstandverzekering, pechhulp en een no-claimbeschermer.

Of je deze extra verzekeringen nodig hebt hangt helemaal af van je persoonlijke situatie en wensen. Als je vrijwel altijd alleen in de auto rijdt is een extra verzekering voor inzittenden misschien niet nodig. En als je al een reguliere rechtsbijstandverzekering hebt is daar soms ook al rechtsbijstand voor verkeer bij meeverzekerd.

Het kan interessant zijn om pechhulp bij je autoverzekering af te nemen, dit is vaak goedkoper dan een apart abonnement hiervoor. Echter niet alle autoverzekeraars bieden dit aan en soms is het pakket wat aangeboden wordt vrij beperkt, dan wordt bijvoorbeeld geen hulp in het buitenland geboden. Als je uitgebreid verzekerd wilt zijn voor hulp bij pech dan is het beter om hiervoor een los abonnement af te sluiten naast een goedkopere autoverzekering.

Je auto goedkoper verzekeren via een collectief

Misschien minder bekend dan bijvoorbeeld voor een zorgverzekering, maar ook voor een autoverzekering kun je je aansluiten bij een collectief. Bij een collectief sluit je met een grotere groep mensen gezamenlijk een deal met een autoverzekeraar. Je koopt als groep de beste autopolis groot in. Omdat de verzekeraar hiermee in één keer een groot aantal klanten binnen kan halen is deze meestal bereid een korting te geven op de polis.

Collectieven voor goedkopere autopolissen zijn er vaak via de werkgever, je kan er dan dus van profiteren zolang je bij het betreffende bedrijf blijft werken. Als je werkgever dit niet biedt of als je hiervoor niet afhankelijk wilt zijn, dan kun je je ook aanmelden bij UnitedConsumers. Hier kun je een polis afsluiten bij een aantal bekende autoverzekeraars tegen een exclusieve korting die kan oplopen tot maar liefst 15 procent. Op jaarbasis kan dat al snel honderd euro of meer schelen op de verzekering voor je auto!

Voor meer informatie zie onderstaande aanbieding.

UnitedConsumers Autoverzekeringen
Autoverzekeringen

Altijd minimaal 5% korting op autoverzekeringen van deze verzekeraars:

 • Allianz
 • a.s.r.
 • Avéro Achmea
 • Nationale Nederlanden
 • Bovemij
 • ZERO

Een collectieve autopolis kan voordelig uitpakken

Verzekeren via je werkgever of ander collectief kan een korting tot 15 procent opleveren.

Hoe wordt de premie voor je autoverzekering bepaald?

De premie voor een autopolis wordt mede bepaald door inschatting van het risico door de verzekeraars. Zo kan het zijn dat voor twee exact dezelfde polissen voor precies eenzelfde auto toch verschillende premies gelden. Hieronder een aantal criteria welke naast de auto mede de premie bepalen.

Woonplaats

De kans op schade door bijvoorbeeld een aanrijding of vernieling is in een kleine rustige plattelandsgemeente kleiner dan in een drukke stad. Hierdoor betaal je in rustigere regio’s minder voor je polis dan in drukkere steden en regio’s. Daarom wordt bij het vergelijken van autoverzekeringen ook om de postcode gevraagd, deze is namelijk van invloed op de premie.

Leeftijd van de bestuurder

Verzekeraars stellen dat onervaren bestuurders statistisch gezien meer schade veroorzaken dan automobilisten die al langere tijd een rijbewijs hebben. Dat is de reden dat bij de meeste verzekeraars voor jongere bestuurders een toeslag op de premie geldt. In de meeste gevallen is de leeftijdsgrens hierbij 24 jaar.

Ook bij senioren is volgens sommige autoverzekeraars de kans op schade groter. Daarom kan er ook voor deze leeftijdscategorie een toeslag gelden.

Schadevrije jaren

Automobilisten die meerdere jaren geen schade hebben geclaimd profiteren van een aanzienlijk goedkopere autoverzekering. Voor ieder jaar zonder schade geven alle autoverzekeraars namelijk een korting op de premie. Dit wordt no claim korting of bonus/malus ladder genoemd. De totale korting kan hiermee oplopen tot maar liefst 80 procent!

Aantal kilometers per jaar

Rijd je jaarlijks relatief weinig kilometers? Dan is logischerwijs ook de kans op schade kleiner en daardoor de autoverzekering goedkoper. Dit is de reden dat bij het vergelijken gevraagd worden om het aantal te rijden kilometers op jaarbasis in te schatten.

Ook je leeftijd, woonplaats en rijgedrag bepaalt de premie

Je leeftijd en woonplaats kan de autoverzekering goedkoper óf juist duurder maken.

Meer tips om je autoverzekering goedkoop te houden

Met onderstaande 5 tips kun je wellicht extra besparen op de premie voor je autoverzekering.

 1. Controleer of je niet dubbel bent verzekerd

  Wellicht heb je al een pechhulp abonnement of een rechtsbijstandverzekering. In dat geval hoef je deze niet nog eens bij je autoverzekering af te sluiten.

 2. Een hoger eigen risico verlaagt de premie

  Schat je de kans op schade klein in, bijvoorbeeld omdat je weinig rijdt? Dan kun je bij veel verzekeraars kiezen voor een hoger eigen risico in ruil voor een goedkopere premie.

 3. Betaal de verzekeringspremie per jaar

  Tegenwoordig betaal je de premie voor je verzekering meestal per maand. Veel autoverzekeraars bieden echter een korting als je voor betaling per jaar kiest.

 4. Overweeg kleine schades niet te claimen

  Iedere schade die je claimt heeft negatieve gevolgen voor je no-claim korting die je krijgt voor het aantal schadevrije jaren. Daarom is het soms voordeliger om kleinere schades zelf te betalen, je premie gaat dan niet omhoog.

 5. Vergelijk regelmatig en kijk kritisch naar de dekking

  Je auto wordt ouder en misschien sluit de verzekering niet meer aan bij de leeftijd van de auto. Vergelijk daarom regelmatig verschillende autoverzekeringen en kijk of de destijds gekozen dekking nog wel nodig is. Door op KiesZeker je kenteken in te vullen krijg je direct een overzicht van de bij jouw auto passende verzekeringspolissen.

Een goedkope autoverzekering is niet per definitie minder goed

Autoverzekeraars kunnen goedkopere polissen aanbieden door efficiëntere werkwijzen.

Recente berichten over verzekeringen

niet loyaal zijn bespaart
Loyaal zijn is vaak goed, maar niet voor je vaste lasten

Bregje 28 september 2021

Loyaliteit wordt vaak gewaardeerd en beloond, maar voor vaste lasten zoals abonnementen, energiecontracten en verzekeringen geldt dat vaak juist niet. Kijk je nooit naar je contracten om, dan betaal je na verloop van tijd juiste het meeste!

motorverzekering winterstop
Bespaar op je motorverzekering en wegenbelasting door je motor te schorsen

Bregje 15 april 2021

Rijd je nooit in de winter, maar betaal je toch de verzekeringspremie en wegenbelasting voor jouw motor door? Dan kan het voordelig zijn om je motor te schorsen. Maar let op, in sommige gevallen is het voordeel maar klein. We hebben de voor- en nadelen op een rij gezet.

verzekeraar De Amersfoortse verder als ASR
Verzekeraar De Amersfoortse gaat op in a.s.r. verzekeringen

Eric 28 maart 2021

Na 83 jaar komt er een einde aan verzekeringsmerk De Amersfoortse. A.s.r., sinds 1997 het moederbedrijf van de verzekeraar uit Amersfoort zal vanaf deze datum onder het eigen merk de bestaande klanten bedienen en de verzekeringsproducten voortzetten.