Ditzo gaat verder als ASR

Ditzo en Europeesche Verzekeringen gaan verder onder de naam a.s.r.

Eric Update: 18 april 2023
Leestijd 3 minuten Categorie: Verzekering,

Een opvallende verandering in de verzekeringssector: op 17 april 2023 heeft ASR Nederland de merken Ditzo en Europeesche Verzekeringen hernoemd naar a.s.r. Deze strategische beslissing is gericht op het versterken en stroomlijnen van het merk a.s.r. In deze blog verkennen we de achtergrond van deze merken, de redenen voor deze samenvoeging en wat deze verandering betekent voor bestaande klanten van Ditzo en Europeesche Verzekeringen.

Ditzo en Europeesche Verzekeringen: achtergrond en impact op klanten

Sinds de introductie van Ditzo in 2007 als label van a.s.r. heeft het merk zich sterk ontwikkeld en voorziet het nu ruim 700.000 klanten van diverse verzekeringen, waaronder zorg-, auto-, woon- en reisverzekeringen. Europeesche Verzekeringen, dat al meer dan dertig jaar een integraal onderdeel vormt van a.s.r., richt zich voornamelijk op reis- en recreatieverzekeringen. Gelukkig zullen de klanten van zowel Ditzo als Europeesche Verzekeringen weinig merken van de naamsverandering. Hun verzekeringen blijven ongewijzigd, enkel de informatie die zij ontvangen over hun polissen komt voortaan eenvoudigweg uit naam van a.s.r., in plaats van de afzonderlijke merken.

De redenen achter de samenvoeging: één sterk merk, één team

De keuze om Ditzo en Europeesche Verzekeringen samen te voegen onder de vlag van a.s.r. is volgens de verzkereraar een logische beslissing. Als merken van a.s.r. hebben zij al jarenlang intensief samengewerkt als één team, waarbij ze in hetzelfde pand werkzaam zijn en zelfs dezelfde koffie drinken. Voor de klanten betekent deze verandering in wezen niets anders dan een naamsverandering. Het team blijft ongewijzigd, net als de aangeboden verzekeringen en de service die klanten gewend zijn. Door deze samenvoeging versterkt a.s.r. zijn merkidentiteit en zet het bedrijf zichzelf neer als dé betrouwbare verzekeraar waar klanten op kunnen blijven rekenen.

Ook kritische geluiden over het verdwijnen van Ditzo

Er zijn echter ook kritische geluiden over deze beslissing van a.s.r. Zo vraagt Leo van Sister zich in een column op MarketingTribune af of deze zet wel zo gunstig is, vooral omdat Ditzo zich in het verleden heeft bewezen als een succesvol merk bij een jonger publiek dat zich voornamelijk online oriënteert. Het is de vraag of het samenvoegen van de merken de aantrekkingskracht van Ditzo op deze doelgroep zal behouden of dat het mogelijk een negatieve invloed heeft op hun aansluiting bij het merk.

Ditzo was een succesvol merk bij een jonger publiek

De vraag is of a.s.r. deze aantrekkingskracht kan behouden.

Eerder werd De Amersfoortse al omgedoopt tot a.s.r.

De samenvoeging van Ditzo en Europeesche Verzekeringen onder de a.s.r.-vlag is niet de eerste keer dat a.s.r. zijn merken consolideert. In 2021 werd De Amersfoortse, een ander bekend merk binnen de ASR Nederland groep, al omgedoopt tot a.s.r. Deze eerdere samenvoeging had als doel om de krachten te bundelen en de efficiëntie binnen het bedrijf te vergroten. Het voorbeeld van De Amersfoortse illustreert de voortdurende inspanningen van a.s.r. om zijn merkidentiteit te versterken en te optimaliseren. Door verschillende merken onder één paraplu te brengen, kan a.s.r. zich blijven profileren als een betrouwbare en solide verzekeringsmaatschappij in een concurrerende markt.

Achtergrond van a.s.r.: een rijke geschiedenis en brede dienstverlening

A.s.r. verzekeringen, met de slogan "een verzekeringsmaatschappij voor alle verzekeringen", biedt een uitgebreid aanbod aan verzekeringen op het gebied van leven, wonen, vervoer, recreatie en reizen.

De meeste a.s.r.-verzekeringen kunnen alleen worden afgesloten via onafhankelijke adviseurs, terwijl enkele online afgesloten kunnen worden via intermediairs zoals UnitedConsumers. Met het opnemen van de Ditzo verzekeringen in het aanbod zullen echter meer verzekeringen direct online afgesloten kunnen worden, is de verwachting.

De geschiedenis van a.s.r. gaat terug tot 1720, toen Stad Rotterdam Verzekeringen werd opgericht. De huidige ASR-verzekeringsgroep ontstond in 1997 na een fusie tussen Stad Rotterdam, Europeesche Verzekeringen en De Amersfoortse. De afkorting a.s.r. staat voor Amersfoortse en Stad Rotterdam.

ASR behoort tot de grootste verzekeringsbedrijven van Nederland. Naast de verzekeringen die onder meer via het label a.s.r. worden aangeboden, biedt de via diverse dochterondernemingen en labels ook andere financiële producten, zoals uitvaartverzekeringen, pensioenen, beleggings- en spaarproducten.

Blijf op de hoogte van onze updates

Laat hier je e-mailadres achter en ontvang onze updates direct in je mailbox!

Wij sturen maximaal 6 keer per jaar onze bespaartips. Wij spammen niet, delen je gegevens nooit met derden en je kunt je op elk moment weer uitschrijven.

Wij sturen maximaal 6 keer per jaar onze bespaartips. Wij spammen niet, delen je gegevens nooit met derden en je kunt je op elk moment weer uitschrijven.

Over de auteur

Eric 2023
Eric Hes

Eric is beheerder van KiesZeker en een aantal andere websites. Hij schrijft regelmatig over diverse onderwerpen die aansluiten bij de diensten op deze website.

Tags

  • a.s.r.
  • Ditzo

Gerelateerde artikelen

zorgverzekerd buitenland
Reizen naar het buitenland: ben je verzekerd voor zorg?

Bregje 8 juli 2020

We mogen weer naar het buitenland op vakantie! Een fijn vooruitzicht, na een lange periode waarin we zo veel mogelijk thuisbleven. Maar let op, het coronavirus is zeker nog niet verdwenen. We zetten daarom op een rij waar je wat betreft zorgkosten allemaal aan moet denken voordat je op vakantie naar het buitenland gaat.

verzekeringen in coronatijd
Besparen op je verzekeringen in coronatijd

Frank 11 juni 2020

In de coronatijd zijn er veel dingen veranderd in de samenleving als geheel. Je geeft op het ene gebied meer uit en op een ander vlak juist weer minder. Zo is het momenteel bijvoorbeeld heel interessant om te kijken naar bepaalde verzekeringen. Want hoe zit het eigenlijk met je autoverzekering, je reisverzekering en je rechtsbijstandsverzekering? En is het nog wel nodig om zo’n hoge zorgverzekering te behouden?

verzekeringen pakketkorting
Is pakketkorting bij verzekeringen altijd voordelig?

Bregje 5 december 2023

Misschien heb jij het ook weleens overwogen: veel verzekeraars bieden aantrekkelijke kortingen aan als je meerdere verzekeringen bij hen afsluit. Dat noemen we pakketkorting. Maar is dit altijd de beste keuze? We bespreken de voor- en nadelen van pakketkorting bij verzekeringen, zodat jij een weloverwogen beslissing kunt nemen.

motorverzekering winterstop
Bespaar op je motorverzekering en wegenbelasting door je motor te schorsen

Bregje Update: 1 april 2023

Rijd je nooit in de winter, maar betaal je toch de verzekeringspremie en wegenbelasting voor jouw motor door? Dan kan het voordelig zijn om je motor te schorsen. Maar let op, in sommige gevallen is het voordeel maar klein. We hebben de voor- en nadelen op een rij gezet.