Vespa verzekeren

Vind hier de verzekering voor jouw Vespa scooter.

Vergelijk Vespa verzekeringenVergelijken

Veelgekozen verzekeringen voor een Vespa

InShared
Scooterverzekering

Opties:

 • WA-dekking
 • Allrisk dekking
 • Opzittendenverzekering
 • Pechhulp
1
Centraal Beheer
Scooterverzekering

Opties:

 • WA-dekking
 • Beperkt casco (WA+) dekking
 • Allrisk dekking
 • Opzittendenverzekering
 • Pechhulp
 • Rechtsbijstand verkeer
2
HEMA
Scooterverzekering

Opties:

 • WA-dekking
 • Beperkt casco (WA+) dekking
 • Allrisk dekking
 • Opzittendenverzekering
 • Rechtsbijstand verkeer
3
Alpina
Scooterverzekering

Opties:

 • WA-dekking
 • Beperkt casco (WA+) dekking
 • Allrisk dekking
 • Opzittendenverzekering
 • Rechtsbijstand verkeer
4

Jouw Vespa scooter verdient de beste verzekering

Voor veel mensen is de scooter synoniem aan de Vespa. Het Italiaanse scootermerk is mateloos populair en het typische retro uiterlijk herken je al op afstand. Door deze populariteit is de Vespa echter ook een gewild object voor het dievengilde, een goede verzekering voor diefstal is daarom geen overbodige luxe.

Het is overigens ook verplicht om minimaal een WA Vespa verzekering te hebben vanaf het moment dat deze op jouw naam staat geregistreerd. Met WA, Wettelijke Aansprakelijkheid ben je echter alleen verzekerd voor de schade die door jouw schuld wordt veroorzaakt bij anderen. Speciaal voor de gewilde Vespa is het daarom aan te raden om deze iets uitgebreider te verzekeren.

Alle opties om jouw Vespa te verzekeren zie je overzichtelijk in de vergelijker waar op basis van het kenteken, jouw gegevens en jouw wensen de best passende en goedkoopste verzekeringen worden geselecteerd. Maak hieruit je keuze en sluit het eenvoudig online af, waarna jij vervolgens direct de weg op kunt!

vrouw vespa verzekeren v3

Bezoekers geven ons gemiddeld een
9.3

Wij zijn lid van:Keurmerk webwinkel vergelijkingssite

Nieuw verzekerde Vespa's

 • 15:32:
  een Vespa verzekerd bij
  Univé
 • 14:44:
  een Vespa verzekerd bij
  Univé
 • 12:53:
  een Vespa verzekerd bij
  Centraal Beheer

Gemiddeld € 61 per jaar goedkoper verzekerd!

Bron: geanonimiseerde data van de scooterverzekeraars.

Veelgestelde vragen

De meest gestelden vragen over het verzekeren van Vespa's.

 • Ja, Vespa is feitelijk gewoon een merk. Omdat het merk zo populair is wordt het echter vaak gebruikt als synoniem voor een scooter. Daarnaast maakt Vespa naast scooters ook motors, die je dus moet verzekeren als motor. De vergelijker ziet op basis van jouw kenteken of het een scooter of een motor betreft en laat dan automatisch de juiste verzekering zien.

 • Ja, als ouder kun je een verzekering voor een brommer afsluiten voor je kind. Je geeft dan je zoon of dochter op als regelmatige bestuurder.

  Het is echter aan te raden om de verzekering op naam van het kind af te sluiten als hij of zij de hoofdgebruiker is. Op deze manier bouwt je kind namelijk direct zelf schadevrije jaren op.

 • Een bromfiets mag niet harder rijden van 45 kilometer per uur, voor een snorfiets is dit 25 kilometer per uur. De voertuigen worden hiervoor technisch begrensd waardoor harder rijden ook niet mogelijk is, deze begrenzing is wettelijk verplicht.

  Bij een opgevoerde bromfiets is deze begrenzing aangepast naar een hogere snelheid of helemaal verwijderd. Dit opvoeren is echter illegaal en je kunt hier dan ook een flinke boete voor krijgen.

  Daarnaast is een opgevoerde bromfiets niet verzekerd! Ook niet als je netjes de verzekeringspremie hebt betaald.

 • Speed pedelecs zijn elektrische fietsen die een hogere maximale snelheid hebben dan een normale elektrische fiets, namelijk tot 45 kilometer per uur. Hierdoor vallen speed pedelecs onder de categorie bromfietsen en moeten deze dan ook verplicht als bromfiets worden verzekerd. Een fietsverzekering voor een e-bike is niet geschikt voor een speed pedelec.

 • Ja, sterker nog, je scooter moet verzekerd worden als bromfiets. Wettelijk gezien is een scooter namelijk een bromfiets. Als je op onze website of ergens anders scooterverzekeringen vergelijkt, dan worden feitelijk brommerverzekeringen vergeleken die het gunstigste zijn voor jouw scooter.

ALLE VRAGEN

Vespa's zijn populair, goed verzekeren is daarom het advies

Je kunt je Vespa beter iets uitgebreider verzekeren zodat ook diestal wordt vergoed.

Jouw Vespa WA, Beperkt Casco of Allrisk verzekeren?

Bij het afsluiten van een verzekering moet je kiezen uit verschillende dekkingen. De meeste verzekeraars bieden bovenstaande drie opties, sommige alleen WA en Allrisk.

De WA, Wettelijk Aansprakelijkheid, is altijd verplicht. Hiermee zijn anderen er namelijk van verzekerd dat de schade wordt vergoed indien jij deze veroorzaakt door een ongeval. Met alleen deze WA is jouw eigen schade echter niet verzekerd! Ook als je Vespa wordt gestolen of vernield keert deze verzekering niet uit.

Als je ook voor je eigen Vespa wat meer zekerheid wilt, dan is een wat uitgebreidere dekking aan te raden. Met Beperkt Casco, ook wel WA plus genoemd, ben je een stuk beter verzekerd. Hiermee is diefstal namelijk wél verzekerd en ook bij schade door overmacht vergoed de verzekering dit. Denk hierbij aan brand of stormschade.

Het meest uitgebreid verzekerd ben je met een Allrisk polis. Zoals de naam doet vermoeden dekt deze polis alle risico’s, wij houden het liever op vrijwel alle risico’s. Je bent met deze keuze in ieder geval ook verzekerd voor vandalisme en voor de schade aan je Vespa die door jouw eigen schuld is ontstaan.

Sommige verzekeraars hanteren bij Beperkt Casco en Allrisk wel een eigen risico of hiervoor kun je vrijwillig kiezen tegen een korting op de verzekeringspremie. Daarnaast is het nog goed om te weten dat je niet verzekerd bent als je Vespa is opgevoerd of als je met alcohol- of drugsgebruik je scooter bestuurt.

Overstappen met je Vespaverzekering

Ook als je Vespa al is verzekerd kun je vaak besparen door over te stappen.

Opzegtermijn?

Kijk als eerste of je weg kan bij je huidige verzekeraar en wat de opzegtermijn in dat geval is.

1
Vergelijken

Gebruik de vergelijker voor scooterverzekeringen om de beste polis voor jouw Vespa te vinden.

2
Afsluiten

Verzekering gevonden? Sluit deze online af en houdt bij de ingangsdatum rekening met de opzegtermijn van je huidige polis.

3
Beëindigen

Nadat je de nieuwe verzekering hebt afgesloten en een acceptatiebevestiging hebt ontvangen kun je je oude Vespa polis opzeggen.

4

De Vespa: meer dan 75 jaar geschiedenis

De Vespa scooter is ontstaan in 1946 en is een product van fabrikant Piaggio, oorspronkelijk een vliegtuigbouwer. Oprichter Enrique Piaggio wilde een innovatief voertuig op de markt brengen welke voor bijna iedereen betaalbaar zou zijn. Door het speciale model, een lage opstap waarbij je voeten naast elkaar tussen het stuur en de zitplaats staan, is de scooter ook door vrijwel iedereen te besturen. Een vriendin van Piaggo vond de scooter op een wesp lijken, waarmee de naam Vespa was geboren. In korte tijd werd de Vespa scooter wereldwijd een succes.

Zie voor meer info ook de officiële Vespa website.

De huidige scootermodellen

De modellen die Piaggio nu op de markt heeft:

 • Vespa Primavera
 • Vespa Sprint
 • Vespa GTS
 • Vespa GTS Super
 • Vespa Sei Giorni
 • Vespa Elettrica
Vespa scooter

Tips voor het vinden van een goedkope Vespa verzekering

 1. Verzeker je Vespa niet overbodig of dubbel

  Bij scooterverzekeringen worden vaak extra opties aangeboden. Vraag je af of je deze echt nodig hebt of dat je hiervoor niet al verzekerd bent via een andere verzekering.

 2. De verzekeringspremie per jaar betalen

  Door de verzekeringspremie niet per maand maar per jaar te betalen krijg je bij veel verzekeraars een korting.

 3. Betaal kleine schade zelf om je no-claim korting te houden

  Voor ieder jaar dat je schadevrij rijdt belonen verzekeraars je met een korting. No-claim korting wordt dit genoemd. Door kleine schades niet bij de verzekering te claimen behoud je je schadevrije jaren.

 4. Verhoog je eigen risico

  Tegenover een hoger eigen risico staat een lagere premie. Bepaal voor jezelf of je bij onverhoopte schade een hoger eigen risico kunt en wilt betalen.

 5. Vergelijk Vespa verzekeringen regelmatig

  Verzekeringspremies worden regelmatig aangepast. Wat nu de goedkoopste scooterverzekering voor je Vespa is, hoeft dat volgend jaar niet meer te zijn. Vergelijk daarom regelmatig, minimaal één keer per jaar de verzekeringen voor Vespa en stap eventueel over.

Onze blogs over Vespa en andere bromscooters

gestolen brommer scooter voorkomen
Hoe voorkom je dat je brommer of scooter wordt gestolen? 8 tips!

Bregje 21 mei 2021

Scooters en brommers zijn populair, helaas ook bij het dievengilde. Je hoopt natuurlijk dat het jou nooit overkomt, en gelukkig kun je de kans dat je scooter of brommer wordt gestolen verkleinen. We geven 8 tips!

brommer scooter snorfiets
Wat zijn de verschillen tussen een brommer, scooter en snorfiets?

Bregje 5 mei 2021

Het lijkt wel of er steeds meer verschillende soorten tweewielers op de weg verschijnen. Naast brommers, scooters en bromfietsen zie je bijvoorbeeld steeds meer soorten e-bikes. Wat zijn de verschillen en overeenkomsten tussen al deze tweewielers?