Camperverzekering vergelijken

Veilig en betrouwbaar vergelijken

 • Aanvragen op de website van de verzekeraar zelf.
 • Jouw gegevens worden niet bij ons opgeslagen.

Makkelijk en zonder risico overstappen

 • Je hebt altijd 14 dagen bedenktijd.
 • Jouw no-claim korting geldt ook voor de camper.
Bereken
de premie
voor jouw
kampeerauto
Camperverzekering vergelijken
verzekering voor kampeerauto

Vergelijk camperverzekeringenVergelijken

Zorgeloos op pad met een goede camperverzekering

Campers worden steeds populairder. Een camper geeft je de vrijheid om erop uit te gaan wanneer je wilt. Een weekendje weg in eigen land of net over de grens of een wekenlange Europa doorkruisen, met de camper bepaal je het lekker zelf.

Om onbezorgd te kunnen genieten van je vakantie moet je uiteraard wel zorgen voor een goede camperverzekering. Aangezien het een motorvoertuig is moet de kampeerauto sowieso minimaal WA verzekerd zijn, echter hiermee is alleen schade verzekerd die door jouw schuld ontstaat bij anderen. Schade aan jouw camper is met alleen WA niet verzekerd! Gezien de vaak nog hoge dagwaarde is een uitgebreidere kampeerautoverzekering daarom vrijwel altijd aan te raden.

Veelgestelde vragen

Vragen die regelmatig worden gesteld over camperverzekeringen.

 • Als je een busje hebt omgebouwd als camper en deze is ook bij de RDW geregistreerd als zodanig, dan kan deze normaal gesproken niet als gewone auto worden verzekerd. In dat geval ben je dus ook aangewezen op een camperverzekering.

 • Om de WA verzekering stop te kunnen zetten moet je de camper schorsen bij de RDW. Wat betreft de overige dekkingen is het niet verstandig om deze stop te zetten. In de stalling kan namelijk ook iets gebeuren, denk aan brand of diefstal.

  Hieronder op deze pagina gaan we hier overigens uitgebreider op in.

De camper het hele jaar verzekeren?

Regelmatig wordt de vraag gesteld of het eigenlijk wel nodig is om de camper het hele jaar door te verzekeren. Meestal wordt het voertuig in de wintermaanden namelijk voor een langere tijd gestald. Een WA verzekering blijft echter verplicht zolang een voertuig, dus ook een camper, niet geschorst is bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Door de camper te schorsen vervalt deze plicht en hoef je tevens geen wegenbelasting meer te betalen en wordt de APK keuringsplicht opgeschort.

Aan een schorsing zijn per keer wel kosten verbonden, namelijk € 73,10 voor voertuigen tot 15 jaar oud. Voor oudere auto’s is dit bedrag € 24,10.

Bedenk hierbij wel dat een WA verzekering dan wel niet meer verplicht is, maar het wel verstandig is om de camper wel voor schade zoals brand en diefstal verzekerd te houden! Infomeer bij de verzekeraar naar de mogelijkheden.

Verzekeraars met een verzekering voor campers

Bij een aantal verzekeraars kun je de camperverzekering alleen telefonisch afsluiten. Klik op het logo voor de contactgegevens.

Hoe wordt de premie voor de camperverzekering bepaald?

Het verzekeren van een camper is iets complexer dan een gewone autoverzekering of het verzekeren van een bestelauto. Bij de aanvraag van de verzekering worden daarom meerdere details gevraagd.

Onderstaande zaken bepalen onder andere de premie.

 • Het bouwjaar van de kampeerauto.
 • Het merk en model van de wagen.
 • Fabrieksbouw of zelfbouw.
 • Het aankoopbedrag en huidige dagwaarde.
 • Verhuur of leen je de camper aan derden?

Daarnaast hangt de premie af van het aantal schadevrije jaren welke de regelmatige bestuurder heeft opgebouwd, hierbij tellen die van een gewone auto mee.Houdt bij het afsluiten of aanvragen van een offerte in ieder geval alle gegevens bij de hand, of dit nu online of telefonisch is.