Unigarant Verzekeringen

Unigarant logo

Klantenservice:

088 299 3882
Op werkdagen van 8:30 tot 18:00.

Unigarant is onderdeel van de ANWB. Hierdoor is de service die je misschien kent van deze organisatie ook terug te vinden in de verzekeringen van Unigarant. De verzekeraar heeft een breed aanbod aan schadeverzekeringen op het gebied van mobiliteit, reizen en wonen. Men werkt samen met verzekeringsadviseurs door het hele land, maar de verzekeringen zijn ook online via de website af te sluiten.

De geschiedenis van Unigarant

De geschiedenis van Unigarant verzekeringen begint in 1894 bij de ANWB. In dat jaar start de algemene Nederlandse wielrijdersbond namelijk met de verkoop van fietsverzekeringen. Aan het begin van de twintigste eeuw kwam daar ook een autoverzekering bij, later gevolgd door verzekeringen op het gebied van reizen.

In 1971 startte de ANWB het label Garant, waarin de verzekering werden ondergebracht. Eigenlijk was dit label een soort tussenpersoon die de ANWB verzekeringen verkocht en schades daarvoor afhandelde.

Een jaar later werd de naam Unigarant aangenomen en vanaf eind jaren ’70 werden er ook verzekeringsproducten in de markt gezet onder het eigen label Unigarant. Deze verzekeringen werden verkocht via tussenpersonen, fietsenwinkels en reisbureaus.

Tegenwoordig werkt Unigarant nog steeds op deze manier. Maar ook het online kanaal speelt nu een steeds belangrijkere rol bij de verzekeraar.

Verzekeringsproducten

Overige gegevens

Postadres:
Postbus 50000
7900 RP Hoogeveen

Opgericht: 1971

Unigarant opzeggen

Als je met een Unigarant verzekering wilt overstappen naar een andere verzekeraar, dan wordt de huidige verzekering meestal opgezegd door de nieuwe verzekeraar. Wij raden je dan ook aan om daar gebruik van te maken, op die manier voorkom je namelijk dat je een periode dubbel of juist helemaal niet verzekerd bent. De nieuwe en oude verzekeraar stemmen dan namelijk de overgangsdatum op elkaar af en er wordt automatisch rekening gehouden met eventuele contract- en opzegtermijnen.
Als je een verzekering gewoon wilt beëindigen dan moet je die uiteraard zelf opzeggen. Informeer bij de klantenservice van Unigarant of op de website naar de procedure voor opzeggen.

Ervaringen met Unigarant? Deel het!

Heb jij een verzekering of verzekering gehad bij Unigarant? Of heb je op een andere manier ervaring met deze verzekeraar? Door je ervaringen te delen kun je wellicht anderen helpen een overwogen keuze te maken.

Jouw oordeel, positief of misschien minder positief, stellen we zeer op prijs!

Wij vragen je e-mailadres alleen ter controle. Deze wordt niet getoond bij de beoordeling, nooit gedeeld met derden en wij sturen je geen ongevraagde e-mails.

Wij vragen je e-mailadres alleen ter controle. Deze wordt niet getoond bij de beoordeling, nooit gedeeld met derden en wij sturen je geen ongevraagde e-mails.

Dit zeggen anderen over Unigarant

We bieden deze review mogelijkheid sinds kort, waardoor er op dit moment nog geen beoordelingen zijn voor Unigarant. Heb jij ervaring met de diensten en producten van Unigarant? Deel het hier en help anderen bij het maken van een keuze!