Motorverzekering vergelijken

Op basis van jouw gegevens en die van je motor vergelijken wij de beste motorverzekeringen.

Veilig en betrouwbaar vergelijken

 • Direct aanvragen bij de verzekeraar of tussenpersoon.
 • Jouw gegevens worden niet bij ons opgeslagen.

Makkelijk en zonder risico overstappen

 • Je hebt altijd 14 dagen bedenktijd.
 • Je behoudt je no-claim korting voor schadevrije jaren.
 • Je hebt altijd 14 dagen bedenktijd.
 • Wij delen of bewaren geen gegevens.
verzekering voor motor

Vergelijk motorverzekeringenVergelijken

Veelgekozen verzekeringen voor motors

InShared
Motorverzekering

Opties:

 • WA-dekking
 • Beperkt casco (WA+) dekking
 • Allrisk dekking
 • Opzittendenverzekering
1
Centraal Beheer
Motorverzekering

Opties:

 • WA-dekking
 • Beperkt casco (WA+) dekking
 • Allrisk dekking
 • Opzittendenverzekering
 • Pechhulp
 • Rechtsbijstand verkeer
2
Verzekeruzelf
Motorverzekering

Opties:

 • WA-dekking
 • Beperkt casco (WA+) dekking
 • Allrisk dekking
 • Opzittendenverzekering
 • Pechhulp
 • Rechtsbijstand verkeer
3
FBTO
Motorverzekering

Opties:

 • WA-dekking
 • Beperkt casco (WA+) dekking
 • Allrisk dekking
 • Opzittendenverzekering
 • Pechhulp
 • Rechtsbijstand verkeer
 • Winterstopkorting
4

Zorgeloos toeren met de juiste verzekering voor je motor

Of je nu pleziertochten maakt of dagelijks naar het werk gaat op de motor, een goede motorverzekering heb je sowieso nodig. Dekking voor minimaal WA (wettelijke aansprakelijkheid) is verplicht, maar een uitgebreidere dekking voor schade en diefstal is zeker aan te raden.

Vul in bovenstaande vergelijker voor motorverzekeringen het kenteken van je motor en de overige gevraagde gegevens in en je krijgt direct een overzicht van de polissen die het beste aansluiten op jouw situatie. Daarnaast kun je nog aangeven of je de motor het hele jaar door wilt verzekeren of gebruik wilt maken van een winterstop omdat je alleen in de zomermaanden rijdt.

Als je je keuze hebt gemaakt kun je de gewenste polis direct online afsluiten op de website van de verzekeraar of de tussenpersoon. Na goedkeuring van de verzekeraar, vaak al binnen enkele minuten, kun je vervolgens lekker de weg op!

Bezoekers geven ons gemiddeld een
9.3

Wij zijn lid van:Keurmerk webwinkel vergelijkingssite

Recent verzekerde motors

 • 03:35:
  een motor verzekerd bij
  a.s.r.
 • 02:09:
  een motor verzekerd bij
  OHRA
 • 20:04:
  een motor verzekerd bij
  OHRA

Gemiddelde besparing: € 62 per jaar!

Bron: geanonimiseerde data van de motorverzekeraars.

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over motorverzekeringen vergelijken.

 • Ja, voor het verzekeren van een motor is een rijbewijs niet verplicht. Uiteraard dien je wel een geldig rijbewijs te hebben als je met de motor de openbare weg op gaat. Het verzekeren zonder rijbewijs kan bijvoorbeeld als je een motor hebt gekocht, maar nog bezig bent met rijlessen om je rijbewijs te halen. Overigens moet je wel minimaal 18 jaar oud zijn om de motorverzekering op jouw naam af te sluiten.

 • Bij de meeste verzekeraars kun je de schadevrij jaren die je bij een autoverzekering hebt opgebouwd meenemen naar een motorverzekering. Je kunt de schadevrije jaren echter niet gelijktijdig voor twee verzekeringen gebruiken, dus je autoverzekering moet dan wel zijn beëindigd. Daarbij mag de beëindiging niet langer dan drie jaar geleden zijn, want schadevrije jaren zijn maximaal drie jaar geldig.

  Als je je motor als extra voertuig naast je auto gebruikt en dus de verzekering voor je auto aanhoudt, dan begin je voor de verzekering voor je motor op nul wat betreft de schadevrije jaren.

 • De premie voor de motorverzekering is mede afhankelijk van het aantal kilometers dat je per jaar rijdt. Dit wordt dan ook gevraagd bij het afsluiten van een verzekering. Natuurlijk is van tevoren nooit precies het aantal kilometers bekend en daarom werkt men met kilometrages, bijvoorbeeld minder dan 6.000 km, minder dan 10.000 km etc.

  Als je structureel meer kilometers rijdt met je motor dan dat je bij het afsluiten hebt opgegeven, dan moet je dit aan de verzekeraar melden, zodat deze de premie daarop kan bijstellen. Dit geldt ook als je juist minder kilometers maakt.

  Als je dit niet meldt en je meer kilometers maakt dan opgegeven, dan betaal je dus mogelijk te weinig premie. Bij eventuele schade kan een motorverzekeraar de te weinig betaalde premie verrekenen met het uit te keren schadebedrag of kan met terugwerkende kracht alsnog de premie in rekening brengen.

ALLE VRAGEN

Overstappen van motorverzekering in vier stappen

Controleren

Informeer bij je huidige verzekeraar, of kijk na op de polis, of je nog vastzit aan een contract. Zo niet, vraag of kijk dan wat de eerst mogelijke beëindigingsdatum is.

1
Vergelijken

Vergelijk op basis van je kenteken, postcode en leeftijd de motorverzekeringen en kies de verzekering die het beste bij jouw situatie en budget past.

2
Afsluiten

Sluit de motorverzekering van je keuze af en geef als ingangsdatum de mogelijke beëindigingsdatum van je oude verzekering op.

3
Opzeggen

Zodra je voor de nieuwe motorverzekering bent geaccepteerd en de verzekeraar heeft dit bevestigd, kun je de oude verzekering opzeggen.

4

Wat zijn de verschillen tussen de dekkingen?

Bij het vergelijken van motorverzekeringen en bij het afsluiten word je gevraagd welke dekking je wenst. Minimaal WA is verplicht, maar je kunt ook een uitgebreidere dekking kiezen. De meeste motorverzekeraars bieden de drie onderstaande varianten.

Disclaimer: De beschrijving van dekkingen op deze pagina zijn globaal, het kan op details afwijken per verzekeraar.

Motorverzekering WA

Motorverzekering WA

De meest voordelige dekking, maar hiermee is alleen de schade aan anderen gedekt bij een incident waaraan jij schuldig bent. Schade aan jouw motor en eigendommen is niet verzekerd.

Motorverzekering Beperkt Casco

Motorverzekering Beperkt Casco

Met deze dekking ben je naast de verplicht WA ook verzekerd voor eigen schade die is ontstaan door overmacht. Denk hierbij aan diefstal, stormschade en brandschade.

Motorverzekering Allrisk

Motorverzekering Allrisk

Met deze dekking ben je naast WA en schade door overmacht ook verzekerd voor jouw eigen schade als deze is ontstaan door jouw toedoen. Ook is vandalisme hierbij verzekerd.

Extra zekerheid met aanvullende motorverzekeringen

Naast de genoemde basisdekkingen heb je bij de meeste verzekeraars de mogelijkheid om aanvullend nog extra zaken mee te verzekeren. Per motorverzekeraar kan het aanbod verschillen maar de aanvullingen hieronder zijn bij vrijwel alle verzekeringen voor de motor extra af te sluiten. Bij het vergelijken van motorverzekeringen tonen wij een overzicht per verzekeraar.

Opzittendenverzekering

Bij een ongeval waarbij je zelf de schuldige bent en waarbij jij of je passagier blijvend letsel aan overhouden keert deze verzekering een vast bedrag uit. Bij overlijden komt een uitkering ten goede aan de nabestaanden.

Indien je niet schuldig bent kun je smartengeld claimen bij de (verzekering van) de tegenpartij. Ook hier biedt een eigen opzittendenverzekering echter voordeel. Een claim bij de tegenpartij kan namelijk een lang juridisch proces worden. Met een opzittendenverzekering krijg jij ook in dit geval snel uitbetaald, waarna de verzekeraar de claim bij de tegenpartij overneemt.

Rechtsbijstand verkeer

De aanvulling op je motorverzekering biedt praktische en financiële hulp bij een juridisch conflict met betrekking tot jouw motor en het verkeer. Denk hierbij aan het verhalen van schade na een ongeval of een claim die bij jou wordt neergelegd. Ook krijg je rechtsbijstand bij geschillen over onderhoud en reparatie van je motor of over de aankoop.

Pechhulp bij je motorverzekering

Vaak kan je ook pechhulp als extra module afnemen bij je motorpolis. Vooral als je regelmatig langere ritten maakt is het fijn als je bij pech snel weer op weg wordt geholpen. Maar ook in de eigen woonplaats of zelf voor de deur kun je soms een beroep doen op een pechhulpverzekering.

Motorverzekeringen vergelijken met winterstop

Veel motorrijders rijden niet tijdens het winterseizoen. De motor blijft dan in de garage of stalling en eigenlijk is het dan zonde om de volledige premie voor de motorverzekering door te blijven betalen. Helemaal uit de verzekering halen is echter lastig, maar ook niet altijd verstandig. Immers kan ook schade ontstaan als de motor “op stal” staat. Denk aan omvallen of brand.

Daarnaast ben je verplicht de motor WA verzekerd te hebben als deze op jouw naam staat. Deze WA-verplichting kun je wel opschorten als je de motor tijdelijk laat schorsen bij de RDW. Voordeel daarvan is dat je voor de schorsingsperiode ook geen wegenbelasting hoeft te betalen.

Een aantal motorverzekeraars hebben een speciale regeling voor de motoverzekering tijdens de winterperiode. Dit wordt dan bijvoorbeeld winterstop of zomertijddekking genoemd. Je krijgt dan korting op de premie, maar je motor blijft dan verzekerd voor schade die tijdens stilstand toch kan ontstaan.

In de vergelijker voor motorverzekeringen kun je in bij aangeven dat je alleen motorverzekeringen wilt vergelijken die een optie voor winterstop aanbieden.

Check ook ons blog over het schorsen van je motor.

Berichten over motorverzekeringen

brommer scooter snorfiets
Wat zijn de verschillen tussen een brommer, scooter en snorfiets?

Bregje 5 mei 2021

Het lijkt wel of er steeds meer verschillende soorten tweewielers op de weg verschijnen. Naast brommers, scooters en bromfietsen zie je bijvoorbeeld steeds meer soorten e-bikes. Wat zijn de verschillen en overeenkomsten tussen al deze tweewielers?

motorverzekering winterstop
Bespaar op je motorverzekering en wegenbelasting door je motor te schorsen

Bregje 15 april 2021

Rijd je nooit in de winter, maar betaal je toch de verzekeringspremie en wegenbelasting voor jouw motor door? Dan kan het voordelig zijn om je motor te schorsen. Maar let op, in sommige gevallen is het voordeel maar klein. We hebben de voor- en nadelen op een rij gezet.