Telefoon abonnement vergelijken

Veilig en betrouwbaar vergelijken

 • Aanvragen op de website van de provider zelf.
 • Anoniem: wij bewaren jouw gegevens niet.

Makkelijk en zonder risico overstappen

 • Je hebt altijd 14 dagen bedenktijd.
 • Geen gedoe, de nieuwe provider regelt de overstap.
Vind telefoon
abonnementen
op basis van
jouw voorkeuren
Internetproviders vergelijken
Alle abonnementen voor jouw telefoon

Vergelijk telefoon abonnementenVergelijken

0 GB
0 min

Veelgekozen telefoon abonnementen

Simpel aanbieding
De Beste Deal: 250 MB internet met gratis supersnel 4G tot 75 Mbps + 500 sms'jes en 50 minuten.

250 MB data
50 belminuten
snelheid: 75 MB 4G
netwerk: T-Mobile

€ 2,50 p/mnd

1
Youfone aanbieding
200 min/sms + 500MB+500MB + 4G+

1 GB data
200 belminuten
snelheid: 256 MB 4G
netwerk: KPN

€ 6,00 p/mnd

2
Ben aanbieding
100 minuten / sms + 4000 MB

4 GB data
100 belminuten
snelheid: 14 MB 3G
netwerk: T-Mobile

€ 8,50 p/mnd

3
Tele2 aanbieding
Unlimited Bel/SMS Unlimited Data Tele2 4G Sim Only 2020.2 2 jaar

onbeperkt data
onbeperkt belminuten
snelheid: 225 MB 4G
netwerk: Tele2

€ 25,00 p/mnd

4

Wat is het ideale abonnement voor je telefoon?

In Nederland hebben we veel aanbieders van telefoon abonnementen voor de mobiel. Het loont daarom zeer de moeite om alle abonnementen en aanbiedingen te vergelijken als je op zoek bent naar een nieuw abonnement. Want door de vele aanbieders zijn er ook veel verschillen in tarieven. Zo heb je al een abonnement voor je telefoon vanaf zo’n twee euro per maand, maar er zijn er ook van enkele tientjes per maand. Welke het beste bij jou past? Dat hangt af van je wensen en telefoongebruik. Wij bieden een objectieve vergelijker die op basis van jouw voorkeuren de beste en goedkoopste telefoon abonnementen selecteert!

Een abonnement met of zonder telefoon?

Wij bieden in onze vergelijker abonnementen zowel mét als zonder telefoon aan. Zónder nieuwe mobiele telefoon wordt ook wel sim only genoemd en is een prima keuze als je nog een goed toestel hebt of als je een los toestel wilt aanschaffen. Ben je wel toe aan een nieuw toestel? Selecteer dan in de vergelijker “Abonnementen met telefoon” en wij selecteren de voordeligste opties voor jou. Als je al een specifiek toestel in gedachten hebt dan kun je de resultaten bovendien filteren op die bepaalde telefoon.

Bezoekers geven ons gemiddeld een
9.2

Wij zijn lid vanKeurmerk webwinkel vergelijkingssite

Recent bestelde abonnementen

 • 20:37:
  abonnement besteld bij
  Tele2
 • 20:34:
  abonnement besteld bij
  Simyo
 • 19:36:
  abonnement besteld bij
  Simyo

Bron: geanonimiseerde data van de telefoon providers.

Abonnement verlengen of overstappen?

Heb je momenteel een telefoon abonnement met een looptijd van 1 of 2 jaar en loopt deze binnenkort af? Dan is het waarschijnlijk dat je binnenkort een berichtje van je provider krijgt waarin staat dat je mag verlengen met een link om dat in enkele klikken te regelen. Als je tevreden bent met de provider en het (nieuwe) abonnementstarief, dan is verlengen wellicht een goede keuze.

Maar wij adviseren toch altijd om eerst nog even verder te kijken. Want is het aanbod van jouw provider wel zo voordelig? Omdat je daar toch al klant bent is het aanbod wellicht niet zo scherp als het aanbod dat ze aan nieuwe klanten doen. Als je overstapt naar een telefoon abonnement bij een ander provider, dan kun je wellicht profiteren van een speciale actie voor nieuwe klanten.

Raadpleeg daarom altijd even de vergelijker voordat je je huidige abonnement verlengt!

UnitedConsumers

Een andere optie is verlengen bij je huidige provider, maar dan via UnitedConsumers. UnitedConsumers is een consumentencollectief die speciale afspraken maakt met een aantal providers. Hierdoor kun je je abonnement voordeliger verlengen, je ontvangt namelijk een korting op de abonnementsprijs die je niet krijgt als je rechtstreeks bij de provider verlengt!

UnitedConsumers Mobiel abonnement verlengen
Mobiel abonnement verlengen

Verleng je mobiele abonnement via UnitedConsumers
met extra korting!

 • KPN
 • Vodafone
 • T-Mobile
 • Ben
 • Tele2
 • Youfone

Extra voordeel:

Korting tot 84 euro!

Niets doen kost je geld

Doe je niets als je telefoon abonnement afloopt? Dan wordt loopt abonnement stilzwijgend door en daarmee ben je vrijwel altijd duurder uit of loop je extra opties, MB’s of belminuten mis. Als je abonnement stilzwijgend doorloopt dan gebeurt dat namelijk meestal onder dezelfde voorwaarden, maar wel tegen het reguliere tarief in plaats van het actietarief dat je waarschijnlijk betaalde gedurende de contractperiode van 1 of 2 jaar.

Doorgaans worden telefoon abonnementen steeds geüpgraded met méér MB’s, méér belminuten of sneller internet. Dit geldt dan vaak alleen voor abonnement die nieuw afgesloten worden of worden verlengd. Maar als je niets doet en je abonnement stilzwijgend laat doorlopen profiteer je vaak niet van de upgrades!

Niets doen kost geld als je telefoon abonnement verloopt!

Als je je abonnement stilzwijgend door laat lopen ga je het reguliere tarieg betalen.

Veelgestelde vragen

Vraag en antwoord over abonnementen voor de mobiele telefoon.

 • Sim Only betekent een mobiel abonnement zonder een nieuwe telefoon. Je ontvangt alleen een nieuwe simkaart van de nieuwe provider. Dit is een prima keuze als je nog een goede telefoon hebt. Bovendien is het tegenwoordig in veel gevallen zo dat je een BKR registratie krijgt als je een abonnement afsluit waarbij je wel een nieuwe telefoon krijgt. Dit wordt volgens de wet namelijk gezien als lening, je betaalt de telefoon namelijk af middels je abonnementskosten.

  Wil je toch een nieuwe telefoon?

  Dan is het vaak voordeliger om deze los aan te schaffen, zonder de combinatie met een abonnement. Kijk voor losse telefoons eens op Mobiel.nl.

  Een andere voordeliger én duurzame optie is een refurbised smartphone, dit zijn gebruikte, maar geheel gereviseerde telefoons. Deze worden helemaal nagekeken en zonodig gerepareerd en worden verkocht mét garantie. Kijk voor betrouwbare refurbished iPhones en Android telefoons eens op de website van Mobieltekoop.nl.

 • Voor het gebruik van Sim Only moet je smartphone simlockvrij zijn. Je toestel heeft vaak een simlock als je deze samen met een abonnement hebt aangeschaft. Hiermee kan de provider voorkomen dat je het toestel gedurende de contracttermijn van het abonnement gebruikt voor een ander (goedkoper) abonnement bij een andere concurrerende provider. De simlock kun je altijd na één jaar kosteloos laten verwijderen. Hiervoor moet je bij de provider die het toestel heeft geleverd een zogenoemde unlockcode aanvragen. Met deze code kun je je telefoon simlockvrij maken en dus geschikt maken voor Sim Only abonnementen en prepaid van alle providers.

  Als je je smartphone binnen het eerste jaar simlockvrij wilt maken dan kun je de benodigde code tegen betaling aanvragen bij de provider.

 • Ja, dat kan in alle gevallen en heet nummerbehoud. Bij het online afsluiten van een abonnement krijgt je altijd de optie om je huidige nummer mee te nemen. Het is echter wel zo dat hier kosten aan verbonden kunnen zijn. Bij sommige abonnementen is nummerbehoud gratis, bij anderen kan het eenmalig 5 euro tot 25 euro kosten.

  Als je gebruik wilt maken van nummerbehoud is het belangrijk dat je niet zelf je abonnement opzegt bij je huidige provider! Dit zal de nieuwe provider voor je doen.

 • De G in 3G en 4G staat voor Generatie, dus 3G betekent 3e generatie netwerk en 4G 4e generatie netwerk. 4G is dus een nieuwere techniek waarbij hogere snelheden mogelijk zijn, volgens de belofte zo'n 10 keer sneller dan 3G en daarmee ook sneller dan WiFi verbindingen. In de praktijk is de snelheid echter afhankelijk van je bereik ter plekke.

  De meeste GSM abonnementen leveren tegenwoordig 4G, maar er zijn ook nog goedkopere abonnementen waarbij je alleen de beschikking hebt over 3G. Als je eigenlijk helemaal geen internet op je mobiel nodig hebt of als je het alleen gebruikt voor Whatsapp, e-mail en verder eigenlijk weinig of niks, dan kun je nog prima uit de voeten met 3G. Wil je echter ook video's of TV gaan kijken, of realtime willen gamen op je smartphone, of je smartphone gaan gebruiken als hotspot voor je tablet of laptop (tethering genoemd), dan is 4G onontbeerlijk.

  Overigens staan we aan de vooravond van alweer een nieuwe generatie: 5G. Op dit moment wordt hier door de verschillende providers al druk mee getest, de verwachting is dat dit type netwerk vanaf 2020 geleidelijk beschikbaar zal komen voor gebruik.

ALLE VRAGEN

Is jouw mobiele internet snel genoeg?

Met 4G heb je als het goed is snel mobiel internet, vaak zelfs sneller dan WiFi! Maar geeft jouw provider je wel de beloofde 4G snelheid? Doe de speedtest!

Sluit wel even alle apps op je telefoon zodat deze niet de snelheid kunnen drukken.

check je internetsnelheid

Nieuws en blogs over mobiele telefonie

een nieuwe telefoon met Swapphone
Een telefoon huren met Swapphone

Bregje 22 mei 2020

Stel, je bent toe aan een nieuwe smartphone, maar je hebt niet het geld liggen voor zo’n grote uitgave. Dan kun je een mobiel abonnement met telefoon afsluiten, maar meestal ga je dan feitelijk een lening aan en krijg je een BKR-registratie. Om dat te voorkomen is het huren van een smartphone met Swapphone ook een prima oplossing. Daar huur je al een smartphone vanaf 7,50 euro per maand. Hoe dat werkt? Daar vertellen we je graag meer over.

smartphone en BKR registratie
Nieuwe mobiele telefoon en BKR-registratie

Bregje 8 mei 2020

Op onze website kun je nu naast Sim Only abonnementen, ook mobiele abonnementen inclusief nieuwe telefoon vergelijken. We willen je daarom graag eerlijk en transparant informeren over BKR-registraties die je soms krijgt bij het afsluiten van een mobiel abonnement met smartphone. In dit blog ontdek je wat een BKR-registratie eigenlijk precies is, welke gevolgen dit voor jou heeft en hoe je een BKR-registratie kunt voorkomen.

geen verplichte concurrentie op kabel
Geen verplichte toegang voor andere providers op de kabel

Frank 28 maart 2020

Tumult in de Nederlandse Telecommarkt. Een recente uitspraak van een Nederlandse rechter heeft de Nederlandse telecommarkt in rep en roer gebracht. In maart 2020 deed een rechter van het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) een opmerkelijke uitspraak. VodafoneZiggo én KPN hoeven hun netwerk niet langer verplicht open te stellen