Telefoon abonnement vergelijken

Veilig en betrouwbaar vergelijken

 • Aanvragen op de website van de provider zelf.
 • Anoniem: wij bewaren jouw gegevens niet.

Makkelijk en zonder risico overstappen

 • Je hebt altijd 14 dagen bedenktijd.
 • Geen gedoe, de nieuwe provider regelt de overstap.
Vind telefoon
abonnementen
op basis van
jouw voorkeuren
Internetproviders vergelijken
Alle abonnementen voor jouw telefoon

Vergelijk telefoon abonnementenVergelijken

0 GB
0 min

Veelgekozen telefoon abonnementen

Simpel aanbieding
De Beste Deal: 250 MB internet met gratis supersnel 4G tot 75 Mbps + 500 sms'jes en 50 minuten.

250 MB data
50 belminuten
snelheid: 75 MB 4G
netwerk: T-Mobile

€ 2,50 p/mnd

1
Youfone aanbieding
200 min/sms + 500MB+500MB + 4G+

1 GB data
200 belminuten
snelheid: 256 MB 4G
netwerk: KPN

€ 6,00 p/mnd

2
Hollandsnieuwe aanbieding
Sim Only 4000

4 GB data
4000 belminuten
snelheid: 250 MB 4G
netwerk: Vodafone

€ 10,00 p/mnd

Extra voordeel:

Tijdelijk geen aansluitkosten!

3
Tele2 aanbieding
Sim Only icm Tele2 4G Sim Only 2020.2 en Unlimited Bel /SMS en Unlimited Data

onbeperkt data
onbeperkt belminuten
snelheid: 225 MB 4G
netwerk: Tele2

€ 25,00 p/mnd

4

Wat is het ideale abonnement voor je telefoon?

In Nederland hebben we veel aanbieders van telefoon abonnementen voor de mobiel. Het loont daarom zeer de moeite om alle abonnementen en aanbiedingen te vergelijken als je op zoek bent naar een nieuw abonnement. Want door de vele aanbieders zijn er ook veel verschillen in tarieven. Zo heb je al een abonnement voor je telefoon vanaf zo’n twee euro per maand, maar er zijn er ook van enkele tientjes per maand. Welke het beste bij jou past? Dat hangt af van je wensen en telefoongebruik. Wij bieden een objectieve vergelijker die op basis van jouw voorkeuren de beste en goedkoopste telefoon abonnementen selecteert!

Een abonnement met of zonder telefoon?

Wij bieden in onze vergelijker abonnementen zowel mét als zonder telefoon aan. Zónder nieuwe mobiele telefoon wordt ook wel sim only genoemd en is een prima keuze als je nog een goed toestel hebt of als je een los toestel wilt aanschaffen. Ben je wel toe aan een nieuw toestel? Selecteer dan in de vergelijker “Abonnementen met telefoon” en wij selecteren de voordeligste opties voor jou. Als je al een specifiek toestel in gedachten hebt dan kun je de resultaten bovendien filteren op die bepaalde telefoon.

Bezoekers geven ons gemiddeld een
9.3

Wij zijn lid van:Keurmerk webwinkel vergelijkingssite

Recent bestelde abonnementen

 • 05:40:
  abonnement besteld bij
  T-Mobile
 • 04:35:
  abonnement besteld bij
  Tele2
 • 02:59:
  abonnement besteld bij
  Vodafone

Bron: geanonimiseerde data van de telefoon providers.

Abonnement verlengen of overstappen?

Heb je momenteel een telefoon abonnement met een looptijd van 1 of 2 jaar en loopt deze binnenkort af? Dan is het waarschijnlijk dat je binnenkort een berichtje van je provider krijgt waarin staat dat je mag verlengen met een link om dat in enkele klikken te regelen. Als je tevreden bent met de provider en het (nieuwe) abonnementstarief, dan is verlengen wellicht een goede keuze.

Maar wij adviseren toch altijd om eerst nog even verder te kijken. Want is het aanbod van jouw provider wel zo voordelig? Omdat je daar toch al klant bent is het aanbod wellicht niet zo scherp als het aanbod dat ze aan nieuwe klanten doen. Als je overstapt naar een telefoon abonnement bij een ander provider, dan kun je wellicht profiteren van een speciale actie voor nieuwe klanten.

Raadpleeg daarom altijd even de vergelijker voordat je je huidige abonnement verlengt!

UnitedConsumers

Een andere optie is verlengen bij je huidige provider, maar dan via UnitedConsumers. UnitedConsumers is een consumentencollectief die speciale afspraken maakt met een aantal providers. Hierdoor kun je je abonnement voordeliger verlengen, je ontvangt namelijk een korting op de abonnementsprijs die je niet krijgt als je rechtstreeks bij de provider verlengt!

UnitedConsumers Mobiel abonnement verlengen
Mobiel abonnement verlengen

Verleng je mobiele abonnement via UnitedConsumers
met extra korting!

 • KPN
 • Vodafone
 • T-Mobile
 • Ben
 • Tele2
 • Youfone

Extra voordeel:

Korting tot 84 euro!

Niets doen kost je geld

Doe je niets als je telefoon abonnement afloopt? Dan wordt loopt abonnement stilzwijgend door en daarmee ben je vrijwel altijd duurder uit of loop je extra opties, MB’s of belminuten mis. Als je abonnement stilzwijgend doorloopt dan gebeurt dat namelijk meestal onder dezelfde voorwaarden, maar wel tegen het reguliere tarief in plaats van het actietarief dat je waarschijnlijk betaalde gedurende de contractperiode van 1 of 2 jaar.

Doorgaans worden telefoon abonnementen steeds geüpgraded met méér MB’s, méér belminuten of sneller internet. Dit geldt dan vaak alleen voor abonnement die nieuw afgesloten worden of worden verlengd. Maar als je niets doet en je abonnement stilzwijgend laat doorlopen profiteer je vaak niet van de upgrades!

Niets doen kost geld als je telefoon abonnement verloopt!

Als je je abonnement stilzwijgend door laat lopen ga je het reguliere tarieg betalen.

Veelgestelde vragen

Vraag en antwoord over abonnementen voor de mobiele telefoon.

 • Sim Only betekent een mobiel abonnement zonder een nieuwe telefoon. Je ontvangt alleen een nieuwe simkaart van de nieuwe provider. Dit is een prima keuze als je nog een goede telefoon hebt. Bovendien is het tegenwoordig in veel gevallen zo dat je een BKR registratie krijgt als je een abonnement afsluit waarbij je wel een nieuwe telefoon krijgt. Dit wordt volgens de wet namelijk gezien als lening, je betaalt de telefoon namelijk af middels je abonnementskosten.

  Wil je toch een nieuwe telefoon?

  Dan is het vaak voordeliger om deze los aan te schaffen, zonder de combinatie met een abonnement. Kijk voor losse telefoons eens op Telefoon.nl.

  Een andere voordeliger én duurzame optie is een refurbised smartphone, dit zijn gebruikte, maar geheel gereviseerde telefoons. Deze worden helemaal nagekeken en zonodig gerepareerd en worden verkocht mét garantie. Kijk voor betrouwbare refurbished iPhones en Android telefoons eens op de website van Mobieltekoop.nl.

 • Voor het gebruik van Sim Only moet je smartphone simlockvrij zijn. Je toestel heeft vaak een simlock als je deze samen met een abonnement hebt aangeschaft. Hiermee kan de provider voorkomen dat je het toestel gedurende de contracttermijn van het abonnement gebruikt voor een ander (goedkoper) abonnement bij een andere concurrerende provider. De simlock kun je altijd na één jaar kosteloos laten verwijderen. Hiervoor moet je bij de provider die het toestel heeft geleverd een zogenoemde unlockcode aanvragen. Met deze code kun je je telefoon simlockvrij maken en dus geschikt maken voor Sim Only abonnementen en prepaid van alle providers.

  Als je je smartphone binnen het eerste jaar simlockvrij wilt maken dan kun je de benodigde code tegen betaling aanvragen bij de provider.

 • Ja, dat kan in alle gevallen en heet nummerbehoud. Bij het online afsluiten van een abonnement krijgt je altijd de optie om je huidige nummer mee te nemen. Het is echter wel zo dat hier kosten aan verbonden kunnen zijn. Bij sommige abonnementen is nummerbehoud gratis, bij anderen kan het eenmalig 5 euro tot 25 euro kosten.

  Als je gebruik wilt maken van nummerbehoud is het belangrijk dat je niet zelf je abonnement opzegt bij je huidige provider! Dit zal de nieuwe provider voor je doen.

 • De G in 3G en 4G staat voor Generatie, dus 3G betekent 3e generatie netwerk en 4G 4e generatie netwerk. 4G is dus een nieuwere techniek waarbij hogere snelheden mogelijk zijn, volgens de belofte zo'n 10 keer sneller dan 3G en daarmee ook sneller dan WiFi verbindingen. In de praktijk is de snelheid echter afhankelijk van je bereik ter plekke.

  De meeste GSM abonnementen leveren tegenwoordig 4G, maar er zijn ook nog goedkopere abonnementen waarbij je alleen de beschikking hebt over 3G. Als je eigenlijk helemaal geen internet op je mobiel nodig hebt of als je het alleen gebruikt voor Whatsapp, e-mail en verder eigenlijk weinig of niks, dan kun je nog prima uit de voeten met 3G. Wil je echter ook video's of TV gaan kijken, of realtime willen gamen op je smartphone, of je smartphone gaan gebruiken als hotspot voor je tablet of laptop (tethering genoemd), dan is 4G onontbeerlijk.

  Overigens staan we aan de vooravond van alweer een nieuwe generatie: 5G. Op dit moment wordt hier door de verschillende providers al druk mee getest, de verwachting is dat dit type netwerk vanaf 2020 geleidelijk beschikbaar zal komen voor gebruik.

ALLE VRAGEN

Is jouw mobiele internet snel genoeg?

Met 4G heb je als het goed is snel mobiel internet, vaak zelfs sneller dan WiFi! Maar geeft jouw provider je wel de beloofde 4G snelheid? Doe de speedtest!

Sluit wel even alle apps op je telefoon zodat deze niet de snelheid kunnen drukken.

check je internetsnelheid

Nieuws en blogs over mobiele telefonie

besparen op vaste lasten
Besparen op vaste lasten doe je met deze 10 tips

Bregje 24 september 2020

Vaste lasten, iedereen heeft ze en niemand komt er onderuit. Je woonlasten, energielasten, verzekeringen, belastingen en nog veel meer: allemaal kosten voor zaken die we hard nodig hebben. Al valt aan vaste lasten niet te ontkomen, wat je wel kunt doen is ze aanzienlijk verminderen!

vaste telefoon steeds minder gebruikt
Bellen met de vaste telefoon steeds minder gebruikelijk

Eric 13 september 2020

Tot in de eerste jaren van deze eeuw was de vaste telefoon nog ongekend populair. Maar vast bellen is in de loop der jaren steeds duurder geworden. Waar je vroeger toch maar even de vaste telefoon pakte om een wat langer gesprek te voeren, ben je met je tegenwoordig mobiel juist veel goedkoper uit. Toch hebben veel huishoudens nog steeds een vaste lijn.

KPN T Mobile activeren 5G
Na Vodafone staat 5G nu ook aan bij KPN en T-Mobile

Frank 27 juli 2020

Nadat Vodafone sinds april landelijk 5G aanbiedt op zijn mobiele netwerk, hebben KPN en T-Mobile nu ook hun netwerk hiervoor ingeschakeld. Dit is het vervolg op de uitkomst van de recent afgeronde frequentieveiling, waarbij deze drie netwerkproviders allen in de prijzen vielen.