Telefoon abonnement vergelijken

Vind abonnementen met een nieuwe telefoon op basis van jouw voorkeuren.

Vergelijk telefoon abonnementenVergelijken

Veelgekozen telefoon abonnementen

Lebara aanbieding
1 GB + 150 min

1 GB data
150 belminuten
snelheid: 75 MB 4G
netwerk: KPN

4,00 p/mnd

Extra voordeel:

eerste 6 maanden 2,00
p/mnd

Nu 6 maanden voor € 2,00

Youfone aanbieding
200 min/sms + 3 GB + 5G

3 GB data
200 belminuten
snelheid: 200 MB 5G
netwerk: KPN

6,00 p/mnd

Extra voordeel:

eerste 6 maanden 3,00
p/mnd

Nu 6 maanden voor € 3,00

50+ mobiel aanbieding
2 jaar + Onbeperkt Min/SMS+ 7000MB

7 GB data
onbeperkt belminuten
snelheid: 350 MB 4G
netwerk: Vodafone

7,50 p/mnd

Extra voordeel:

eerste 12 maanden 6,00
p/mnd

Nu 12 maanden voor € 6,00

KPN aanbieding
2024 - Unlimited50 - 150 - 24 - nee

onbeperkt data
150 belminuten
snelheid: 50 MB 5G
netwerk: KPN

26,50 p/mnd

Apple iPhone 14 128GB
Apple iPhone 14 128GB
 • iOS
 • Scherm: 6.1 inch
 • Camera: 12 megapixels
 • Geheugen: 128 MB
 • Draadloos laden
 • Geschikt voor 4G
 • Geschikt voor 5G

Met abonnement vanaf:
€ 33,00 p/mnd

1
Samsung Galaxy A14 64GB
Samsung Galaxy A14 64GB
 • Android
 • Scherm: 6.6 inch
 • Camera: 50 megapixels
 • Geheugen: 64 MB
 • Geschikt voor 4G
 • Geschikt voor 5G

Met abonnement vanaf:
€ 12,00 p/mnd

2
OnePlus Nord CE 3 Lite 128GB
OnePlus Nord CE 3 Lite 128GB
 • Android
 • Scherm: 6.72 inch
 • Camera: 108 megapixels
 • Geheugen: 128 MB
 • Geschikt voor 4G
 • Geschikt voor 5G

Met abonnement vanaf:
€ 14,00 p/mnd

3
Motorola Moto E13 64GB
Motorola Moto E13 64GB
 • Android
 • Scherm: 6.5 inch
 • Camera: 13 megapixels
 • Geheugen: 64 MB
 • Geschikt voor 4G

Met abonnement vanaf:
€ 7,88 p/mnd

4

Wat is het ideale abonnement voor je telefoon?

In Nederland hebben we veel aanbieders van telefoon abonnementen voor de mobiel. Het loont daarom zeer de moeite om alle abonnementen en aanbiedingen te vergelijken als je op zoek bent naar een nieuw abonnement. Want door de vele aanbieders zijn er ook veel verschillen in tarieven. Zo heb je al een abonnement voor je telefoon vanaf zo’n twee euro per maand, maar er zijn er ook van enkele tientjes per maand. Welke het beste bij jou past? Dat hangt af van je wensen en telefoongebruik. Wij bieden een objectieve vergelijker die op basis van jouw voorkeuren de beste en goedkoopste telefoon abonnementen selecteert!

man telefoon abonnement vergelijken

Een abonnement met of zonder telefoon?

Wij bieden in onze vergelijker abonnementen zowel mét als zonder telefoon aan. Zónder nieuwe mobiele telefoon wordt ook wel sim only genoemd en is een prima keuze als je nog een goed toestel hebt of als je een los toestel wilt aanschaffen. Ben je wel toe aan een nieuw toestel? Selecteer dan in de vergelijker “Abonnementen met telefoon” en wij selecteren de voordeligste opties voor jou. Als je al een specifiek toestel in gedachten hebt dan kun je de resultaten bovendien filteren op die bepaalde telefoon.

Bezoekers geven ons gemiddeld een
9.3

Wij zijn lid van:Keurmerk webwinkel vergelijkingssite

Recent bestelde abonnementen

 • 23:29:
  abonnement besteld bij
  Youfone
 • 22:59:
  abonnement besteld bij
  Bliep
 • 22:27:
  abonnement besteld bij
  KPN

Bron: geanonimiseerde data van de telefoon providers.

Abonnement verlengen of overstappen?

Heb je momenteel een telefoon abonnement met een looptijd van 1 of 2 jaar en loopt deze binnenkort af? Dan is het waarschijnlijk dat je binnenkort een berichtje van je provider krijgt waarin staat dat je mag verlengen met een link om dat in enkele klikken te regelen. Als je tevreden bent met de provider en het (nieuwe) abonnementstarief, dan is verlengen wellicht een goede keuze.

Maar wij adviseren toch altijd om eerst nog even verder te kijken. Want is het aanbod van jouw provider wel zo voordelig? Omdat je daar toch al klant bent is het aanbod wellicht niet zo scherp als het aanbod dat ze aan nieuwe klanten doen. Als je overstapt naar een telefoon abonnement bij een ander provider, dan kun je wellicht profiteren van een speciale actie voor nieuwe klanten.

Raadpleeg daarom altijd even de vergelijker voordat je je huidige abonnement verlengt!

UnitedConsumers

Een andere optie is verlengen bij je huidige provider, maar dan via UnitedConsumers. UnitedConsumers is een consumentencollectief die speciale afspraken maakt met een aantal providers. Hierdoor kun je je abonnement voordeliger verlengen, je ontvangt namelijk een korting op de abonnementsprijs die je niet krijgt als je rechtstreeks bij de provider verlengt!

UnitedConsumers Mobiel abonnement verlengen
Mobiel abonnement verlengen

Verleng je mobiele abonnement via UnitedConsumers
met extra korting!

 • KPN
 • Vodafone
 • T-Mobile
 • Ben
 • Tele2
 • Youfone

Extra voordeel:

Korting tot 84 euro!


AANBEVOLEN

Niets doen kost je geld

Doe je niets als je telefoon abonnement afloopt? Dan wordt loopt abonnement stilzwijgend door en daarmee ben je vrijwel altijd duurder uit of loop je extra opties, MB’s of belminuten mis. Als je abonnement stilzwijgend doorloopt dan gebeurt dat namelijk meestal onder dezelfde voorwaarden, maar wel tegen het reguliere tarief in plaats van het actietarief dat je waarschijnlijk betaalde gedurende de contractperiode van 1 of 2 jaar.

Doorgaans worden telefoon abonnementen steeds geüpgraded met méér MB’s, méér belminuten of sneller internet. Dit geldt dan vaak alleen voor abonnement die nieuw afgesloten worden of worden verlengd. Maar als je niets doet en je abonnement stilzwijgend laat doorlopen profiteer je vaak niet van de upgrades!

Niets doen kost geld als je telefoon abonnement verloopt!

Als je je abonnement stilzwijgend door laat lopen ga je het reguliere tarieg betalen.

Veelgestelde vragen

Vraag en antwoord over abonnementen voor de mobiele telefoon.

 • Een abonnement met telefoon is een contract dat je afsluit met een mobiele provider, waarbij je naast je maandelijkse bundel voor belminuten, sms'jes en mobiel internet, ook een telefoon ontvangt. Dit abonnement heeft meestal een looptijd van 1 of 2 jaar, waarbij de kosten voor de telefoon verspreid worden over de looptijd van het contract. Zo betaal je niet in één keer het volledige bedrag voor de telefoon, maar wordt dit opgenomen in je maandelijkse kosten.

 • Wanneer je abonnement waar een telefoon bij inzit afloopt, heb je verschillende opties. Je kunt ervoor kiezen om je abonnement te verlengen, eventueel met een nieuwe telefoon. Dit is vaak voordelig, omdat je als bestaande klant kortingen kunt krijgen. Daarnaast kun je ervoor kiezen om over te stappen naar een andere provider, of om een sim-only abonnement af te sluiten. Bij een sim-only abonnement betaal je alleen voor je belminuten, sms'jes en mobiel internet, zonder dat hier een telefoon bij zit.

 • Ja, in de meeste gevallen zit je vast aan een abonnement met telefoon voor de volledige contractperiode, die meestal 1 of 2 jaar bedraagt. Als je eerder wilt opzeggen, moet je mogelijk een afkoopsom betalen. Deze afkoopsom bestaat uit de resterende maandelijkse kosten van het abonnement en de nog niet betaalde kosten van de telefoon. Het is daarom verstandig om goed na te denken voordat je een abonnement met telefoon afsluit.

 • Als je telefoon kapot gaat tijdens de looptijd van je abonnement, hangt het van de garantie en de verzekering af wat je opties zijn. Als het defect binnen de garantieperiode valt en niet door eigen toedoen is ontstaan, kun je meestal kosteloos je telefoon laten repareren of vervangen. Als het defect buiten de garantie valt of door eigen toedoen is ontstaan, dan moet je mogelijk zelf de reparatie- of vervangingskosten betalen. Als je een verzekering hebt afgesloten voor je telefoon, kan deze de kosten dekken, afhankelijk van de dekking van je verzekering.

 • Het belangrijkste verschil tussen een abonnement inclusief telefoon en een sim-only abonnement is dat je bij een abonnement met telefoon een nieuwe telefoon krijgt die je afbetaalt gedurende de looptijd van het contract. Bij een sim-only abonnement ontvang je alleen een simkaart met een bel-, sms- en datategoed, maar geen nieuwe telefoon. Sim-only abonnementen zijn over het algemeen goedkoper dan abonnementen met telefoon, maar je moet zelf zorgen voor een telefoon.

 • Ja, je kunt je huidige nummer behouden als je overstapt naar een ander telefoonabonnement. Dit proces wordt nummerbehoud genoemd. Bij het aanvragen van je nieuwe abonnement geef je aan dat je je huidige nummer wilt behouden. Je nieuwe provider zal dan het nummerbehoud voor je regelen. Het is belangrijk dat je je oude abonnement niet zelf opzegt, omdat dit het proces van nummerbehoud kan verstoren.

ALLE VRAGEN

Is jouw mobiele internet snel genoeg?

Met 4G heb je als het goed is snel mobiel internet, vaak zelfs sneller dan WiFi! Maar geeft jouw provider je wel de beloofde 4G snelheid? Doe de speedtest!

Sluit wel even alle apps op je telefoon zodat deze niet de snelheid kunnen drukken.

check je internetsnelheid

Een telefoonabonnement met toestel en een BKR-registratie

Een telefoonabonnement inclusief een nieuwe telefoon, ook wel een toestelabonnement genoemd, is een populair middel om de nieuwste smartphones in handen te krijgen zonder daarvoor direct een groot bedrag te moeten betalen. Het biedt de mogelijkheid om de kosten van de telefoon uit te spreiden over de looptijd van het contract, meestal 1 of 2 jaar. Naast de kosten van de telefoon, betaal je maandelijks ook voor je belminuten, sms'jes en datagebruik.

Hoewel dit type abonnement aantrekkelijk kan lijken, is het belangrijk om je bewust te zijn van de financiële verplichtingen en potentiële gevolgen die het met zich meebrengt. Sinds 1 mei 2017 wordt een telefoon op afbetaling, waarbij het leenbedrag boven de €250 uitkomt, gezien als een krediet. Dit betekent dat het als een lening wordt geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Deze registratie is bedoeld om overkreditering te voorkomen en consumenten te beschermen tegen schulden.

Een positieve BKR-registratie, wat betekent dat je tot nu toe je betalingsverplichtingen goed bent nagekomen, heeft doorgaans weinig invloed. Echter, als je betalingsachterstanden hebt en deze omgezet worden naar een negatieve BKR-registratie, kan dit gevolgen hebben voor toekomstige krediet- en hypotheekaanvragen. Kredietverstrekkers en banken checken namelijk je BKR-status om te beoordelen of het verantwoord is om een lening of hypotheek aan je te verstrekken.

Het is dus belangrijk om goed na te denken voordat je een telefoonabonnement met een toestel afsluit, zeker als de kosten van de telefoon boven de €250 uitkomen. Overweeg je opties, kijk naar je huidige financiële situatie en maak een weloverwogen beslissing. Het kan soms voordeliger zijn om de telefoon direct te kopen en te kiezen voor een sim-only abonnement, of om te kiezen voor een goedkopere telefoon om zo onder de BKR-grens te blijven.

Lees ook ons blogartikel hierover

Nieuws en blogs over mobiele telefonie

nieuwe Odido shop
Odido: de nieuwe naam van T-Mobile en Tele2

Frank 5 september 2023

T-mobile en Tele2 gaan in Nederland voortaan samen verder onder de nieuwe naam 'Odido'. Terwijl bestaande klanten hun huidige service behouden, introduceert Odido vernieuwde abonnementen, met een onderscheidende familieoptie voor onbeperkte data en bellen.

veilig internetten
Veilig internetten: 8 tips waar je op moet letten

Frank 30 november 2022

Het is uitkijken met wat je doet op het internet. Hackers en andere figuren met minder goede bedoelingen gebruiken het internet om vanuit hun luie stoel geld te verdienen. Met voorzorgsmaatregelen treffen, logisch nadenken en op je hoede zijn voorkom je al heel wat narigheid.

kids abonnement
Tips en mogelijkheden voor een mobiel abonnement voor een kind

Femke 22 september 2022

Vrijwel elke ouder krijgt er vroeg of laat mee te maken: je kind wil een eigen telefoon. Hoe ga je daarmee om? Kies je voor een telefoon met mobiel abonnement voor je kind of prepaid? Deze en nog veel meer vragen komen op je af, wanneer je kind toe is aan een eigen telefoon.