Scooterverzekering vergelijken

Op basis van jouw gegevens en die van je scooter vergelijken wij de beste scooterverzekeringen.

Vergelijk scooterverzekeringenVergelijken

Populaire verzekeringen voor scooters

InShared
Scooterverzekering

Opties:

 • WA-dekking
 • Allrisk dekking
 • Opzittendenverzekering
 • Pechhulp
1
Centraal Beheer
Scooterverzekering

Opties:

 • WA-dekking
 • Beperkt casco (WA+) dekking
 • Allrisk dekking
 • Opzittendenverzekering
 • Pechhulp
 • Rechtsbijstand verkeer
2
HEMA
Scooterverzekering

Opties:

 • WA-dekking
 • Beperkt casco (WA+) dekking
 • Allrisk dekking
 • Opzittendenverzekering
 • Rechtsbijstand verkeer
3
Alpina
Scooterverzekering

Opties:

 • WA-dekking
 • Beperkt casco (WA+) dekking
 • Allrisk dekking
 • Opzittendenverzekering
 • Rechtsbijstand verkeer
4

Jouw scooter verzekeren voor aansprakelijkheid, schade en diefstal

Omdat een scooter een motorvoertuig is ben je verplicht deze minimaal voor WA (wettelijke aansprakelijkheid) te verzekeren. Met deze WA-dekking is namelijk de schade verzekerd die jij door een onverhoopt ongelukje bij anderen veroorzaakt. Wel zo zeker, want deze kosten kunnen al snel hoog oplopen, vooral als er ook persoonlijk letsel is.

Met WA-dekking is de schade aan jou eigen scooter echter niet verzekerd wanneer de oorzaak aan jouzelf is te wijten. Ook diefstal en vandalisme zijn hiermee niet gedekt. Hiervoor kun je de dekking uitbreiden met een zogenoemde beperkt casco of allrisk dekking. Deze extra dekkingen zijn niet verplicht, maar in veel gevallen wel aan te raden.

Vul het kenteken van je scooter en je eigen gegevens in bovenstaande scooterverzekering vergelijker in en alle opties worden vrijblijvend voor jou vergeleken en op een rij gezet. Hiermee zie je in één oogopslag wat de verschillende scooterverzekeringen per maand kosten en waarvoor je dan precies bent verzekerd. Met enkele muisklikken sluit je de door jou gekozen verzekering vervolgens direct af.

vrouw scooterverzekering vergelijken v3

Bezoekers geven ons gemiddeld een
9.3

Wij zijn lid van:Keurmerk webwinkel vergelijkingssite

Recent verzekerde scooters

 • 14:44:
  een scooter verzekerd bij
  Univé
 • 12:53:
  een scooter verzekerd bij
  Centraal Beheer
 • 11:51:
  een scooter verzekerd bij
  HEMA

Zij bespaarden gemiddeld € 61 per jaar!

Bron: geanonimiseerde data van de scooterverzekeraars.

Veelgestelde vragen

Vraag en antwoord over het verzekeren van een scooter.

 • Ja, als ouder kun je een verzekering voor een brommer afsluiten voor je kind. Je geeft dan je zoon of dochter op als regelmatige bestuurder.

  Het is echter aan te raden om de verzekering op naam van het kind af te sluiten als hij of zij de hoofdgebruiker is. Op deze manier bouwt je kind namelijk direct zelf schadevrije jaren op.

 • Een bromfiets mag niet harder rijden van 45 kilometer per uur, voor een snorfiets is dit 25 kilometer per uur. De voertuigen worden hiervoor technisch begrensd waardoor harder rijden ook niet mogelijk is, deze begrenzing is wettelijk verplicht.

  Bij een opgevoerde bromfiets is deze begrenzing aangepast naar een hogere snelheid of helemaal verwijderd. Dit opvoeren is echter illegaal en je kunt hier dan ook een flinke boete voor krijgen.

  Daarnaast is een opgevoerde bromfiets niet verzekerd! Ook niet als je netjes de verzekeringspremie hebt betaald.

 • Speed pedelecs zijn elektrische fietsen die een hogere maximale snelheid hebben dan een normale elektrische fiets, namelijk tot 45 kilometer per uur. Hierdoor vallen speed pedelecs onder de categorie bromfietsen en moeten deze dan ook verplicht als bromfiets worden verzekerd. Een fietsverzekering voor een e-bike is niet geschikt voor een speed pedelec.

 • Ja, sterker nog, je scooter moet verzekerd worden als bromfiets. Wettelijk gezien is een scooter namelijk een bromfiets. Als je op onze website of ergens anders scooterverzekeringen vergelijkt, dan worden feitelijk brommerverzekeringen vergeleken die het gunstigste zijn voor jouw scooter.

ALLE VRAGEN

Hoe stap je over van scooterverzekering?

Heb je al een scooterverzekering en wil je overstappen? Volg deze stappen.

Controleren

Check of je huidige scooterverzekering per maand of per direct opzegbaar is en noteer in dat geval de datum per wanneer deze kan stoppen.

1
Vergelijken

Bovenaan deze pagina kun je scooterverzekeringen vergelijken. Vul je kenteken en gegevens in en kies de polis welke het beste bij jou past.

2
Aanmelden

Meld je aan bij de nieuwe verzekeraar en geef de datum van stopzetting van je oude verzekering hier op als ingangsdatum voor de nieuwe verzekering.

3
Opzeggen

Wacht op de bevestiging van acceptatie van de nieuwe verzekeraar en zeg pas daarna je oude scooterverzekering op.

4

De verschillende scooterverzekeringen, welke is het beste?

Bij het vergelijken van scooterverzekeringen kun je kiezen uit verschillende soorten verzekeringen. De meeste verzekeraars bieden drie varianten, een aantal twee varianten. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

WA scooterverzekering

WA scooterverzekering

Als je een scooter hebt ben je verplicht om minimaal WA verzekerd te zijn. Dit staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid en hiermee ben je verzekerd voor schade en letsel die je door een ongeval bij anderen toebrengt. De WA scooterverzekering is de goedkoopste van de drie soorten verzekeringen, maar deze dekt dan ook niet jouw eigen schade, vandalisme aan of diefstal van jouw scooter.

Beperkt Casco scooterverzekering

Beperkt Casco scooterverzekering

De Beperkt Casco verzekering wordt ook wel WA+ scooterverzekering genoemd. Naast de WA dekking ben je met deze verzekeringen ook gedekt voor schade door brand of extreme weersinvloeden zoals storm. Daarnaast is ook diefstal en vandalisme verzekerd. Deze Beperkt Casco scooterverzekering is iets duurder dan de WA verzekering, maar je bent dan wel beter verzekerd.

Allrisk scooterverzekering

Allrisk scooterverzekering

Dit is de meest uitgebreide scooterverzekering. Naast alles van WA en Beperkt Casco is bij de Allrisk scooterverzekering ook de schade aan jouw eigen scooter verzekerd na een ongeval. Ook als het een eenzijdig ongeval betreft, bijvoorbeeld een val. Met de Allrisk verzekering loop je dus geen risico, tenzij sprake is van opzet of illegale handelingen.

Met een Allrisk scooterverzekering heb je alle risico's afgedekt

De WA en Beperkt Casco scooterverzekeringen zijn de voordeligste opties.

Scooterverzekeringen vergelijken met aanvullende opties

Naast bovenstaande drie soorten verzekering waartussen je moet kiezen kun je optioneel nog één of meer aanvullende scooterverzekeringen afsluiten. Het verschilt per verzekeraar wat aangeboden wordt, maar dit zijn de meest gangbare opties. In de vergelijker voor scooterverzekeringen zie direct per verzekeraar wat de extra opties zijn.

Opzittendenverzekering

Met de ongevallenverzekering voor opzittenden ben jij en een eventuele passagier op je scooter verzekerd bij ernstig letsel of overlijden als gevolg van een ongeval. Bij blijvende invaliditeit krijg jij en/of je passagier een bedrag uitgekeerd. Bij overlijden krijgen nabestaanden een uitkering.

Rechtsbijstand verkeer

Met de aanvullende verzekering rechtsbijstand verkeer ben je verzekerd voor de juridische kosten als gevolg van een aanrijding of ander conflict in het verkeer. Ook de juridische kosten bij een conflict met de scooterdealer of monteur zijn hierbij gedekt.

Pechhulp scooter

Met pechhulp word je snel weer op weg geholpen als je door pech niet verder kunt rijden. Bij de ene verzekeraar is dit een haal- en brengservice waarbij jij en je scooter naar een gewenste bestemming worden gebracht. Bij andere verzekeraars is dit echt een reparatiedienst, een soort wegenwacht voor de scooter dus. Soms wordt pechhulp overigens ook al standaard inclusief aangeboden bij een scooterverzekering.

Diefstal van je scooter is alleen verzekerd met ART-slot!

Als je je scooter hebt verzekerd voor diefstal, dus met een Beperkt Casco (WA+) of Allrisk scooterverzekering, zorg dan nog wel voor het juiste slot! Om bij diefstal daadwerkelijk een vergoeding te krijgen vereist de verzekeraar namelijk dat je scooter of slot stond met een ART-goedgekeurd slot. De meeste verzekeraars eisen minimaal de gradatie ART-3, maar sommige eisen ART-4. Na onverhoopte diefstal dien je twee sleutels (de normale en de reserve) van het bij de verzekeraar geregistreerde slot te kunnen overhandigen als bewijs dat de scooter inderdaad op slot stond.

scooter op slot tegen diefstal

Wat kost een scooterverzekering?

De kosten voor een scooterverzekering, in verzekeringstermen “de premie” die je moet betalen, is afhankelijk van diverse factoren. Het hangt onder meer af van je leeftijd, schadevrije jaren, het bouwjaar en de aanschafwaarde van de scooter en uiteraard de dekking die je kiest. Daarnaast kan ook de premie verschillen per regio, dus ook je woonplaats is van belang. Verzekeraars stellen namelijk dat de kans op schade en diefstal kan verschillen per regio of stad.

Bij het scooterverzekeringen vergelijken op onze website wordt met al deze factoren rekening gehouden, zodat jij direct de juiste kosten per verzekering ziet.

Artikelen over scooterverzekeringen

gestolen brommer scooter voorkomen
Hoe voorkom je dat je brommer of scooter wordt gestolen? 8 tips!

Bregje 21 mei 2021

Scooters en brommers zijn populair, helaas ook bij het dievengilde. Je hoopt natuurlijk dat het jou nooit overkomt, en gelukkig kun je de kans dat je scooter of brommer wordt gestolen verkleinen. We geven 8 tips!

brommer scooter snorfiets
Wat zijn de verschillen tussen een brommer, scooter en snorfiets?

Bregje 5 mei 2021

Het lijkt wel of er steeds meer verschillende soorten tweewielers op de weg verschijnen. Naast brommers, scooters en bromfietsen zie je bijvoorbeeld steeds meer soorten e-bikes. Wat zijn de verschillen en overeenkomsten tussen al deze tweewielers?