Univé Verzekeringen

Klantenservice:

0592 349 340
Op werkdagen van 08:30 tot 21:00 uur.
Zaterdag van 08:30 tot 17:00 uur​​​​​​.

Univé is een verzekeraar zonder winstoogmerk. Het bedrijf is namelijk opgezet als coöperatieve vereniging waarbij de klanten in principe leden zijn. De winst die gemaakt wordt zie je als klant terug in een winstuitkering of premiekorting. Univé werkt met zelfstandige regionale afdelingen met in totaal ongeveer 110 winkels door heel Nederland.

De geschiedenis van Univé

Univé is ontstaan in 1991 uit fusies van een groot aantal regionale verzekeringscoöperaties, zoals DLG, NOVO en Ziekenfonds Noord-Holland.

Van 2007 tot en met 2011 was Univé onderdeel van UVIT, samen met fusiepartners VGZ, IZA en Trias. UVIT stond voor de eerste letters van deze vier verzekeringsmaatschappijen. Op 31 december 2011 is dit verzekeringsbedrijf gesplitst in de coöperaties VZG UA voor de zorgverzekeringen en Univé UA voor schadeverzekeringen.

De zorgverzekeringen van Univé zijn nog altijd ondergebracht bij VGZ.

Diensten en producten

De verzekeraar biedt diensten en producten aan voor zowel consumenten als zakelijk klanten. Naast een breed scala aan verzekeringen biedt men ook financiële producten aan waaronder hypotheken en levensverzekeringen. In bepaalde regio's biedt Univé ook de eigen makelaarsformule aan, hiervoor werkt men samen met lokale makelaars.

Univé opzeggen

Als je met een Univé verzekering wilt overstappen naar een andere verzekeraar, dan wordt de huidige verzekering meestal opgezegd door de nieuwe verzekeraar. Wij raden je dan ook aan om daar gebruik van te maken, op die manier voorkom je namelijk dat je een periode dubbel of juist helemaal niet verzekerd bent. De nieuwe en oude verzekeraar stemmen dan namelijk de overgangsdatum op elkaar af en er wordt automatisch rekening gehouden met eventuele contract- en opzegtermijnen.
Als je een verzekering gewoon wilt beëindigen dan moet je die uiteraard zelf opzeggen. Informeer bij de klantenservice van Univé of op de website naar de procedure voor opzeggen.

Ervaringen met Univé? Deel het!

Heb jij een verzekering of verzekering gehad bij Univé? Of heb je op een andere manier ervaring met deze verzekeraar? Door je ervaringen te delen kun je wellicht anderen helpen een overwogen keuze te maken.

Jouw oordeel, positief of misschien minder positief, stellen we zeer op prijs!

Wij vragen je e-mailadres alleen ter controle. Deze wordt niet getoond bij de beoordeling, nooit gedeeld met derden en wij sturen je geen ongevraagde e-mails.

Wij vragen je e-mailadres alleen ter controle. Deze wordt niet getoond bij de beoordeling, nooit gedeeld met derden en wij sturen je geen ongevraagde e-mails.

Dit zeggen anderen over Univé

Dirk Verhoeve

heb ook mijn auto verzekerd bij Unive