VGZ zorgverzekering

Klantenservice:

0900-8490
Maandag t/m vrijdag: 8.00 tot 20.00 uur.
Zaterdag: 9.00 tot 13.00 uur.

VGZ is één van de grootste zorgverzekeraars van Nederland. Naast de verschillende labels met een eigen naam die onder VGZ vallen, heeft de verzekeraar ook zorgpolissen onder de eigen naam. Voor de basisverzekering heeft men een restitutiepolis (vrije zorgkeuze), een naturapolis (gecontracteerde zorgverleners) en een scherp geprijsde budgetpolis met geselecteerd aantal gecontracteerde zorgverleners. Daarnaast heeft men ook een breed aanbod aanvullende verzekeringen.

De achtergrond van VGZ

VGZ staat voor VolksGezondheidsZorg en is als stichting opgericht in 1948. In de tijd van de ziekenfondsen was VGZ een particuliere ziektekostenverzekeraar. Mensen die boven een bepaalde loongrens zaten mochten zich niet bij een ziekfonds aansluiten en konden zich daarom wenden tot deze particuliere verzekeraars.

In 1991 vond er een fusie plaats tussen VGZ, ziekenfonds BAZ uit Nijmegen en nog vijf andere ziekenfondsen in het zuiden van het land. Hiermee wilde men zich alvast voorbereiden op het afschaffen van de ziekenfondsen, wat uiteindelijk in 2006 gebeurde.

Na 2004 vonden nog een aantal andere fusies plaats, onder andere met IZA (een ziektekostenverzekering voor ambtenaren), Trias en met Univé. Als gevolg van deze fusies veranderde ook de naam een paar keer, namelijk eerst naar VGZ-IZA-TRIAS (VIT) en na de samenvoeging met Univé naar UVIT.

Met ingang van het zorgjaar 2012 werd de verzekeraar gesplitst in een zorgverzekeraar en een schadeverzekeraar. Dit werden de Coöperatie VGZ UA voor de zorgverzekeringen en Univé UA voor de schadeverzekeringen.

Andere zorglabels van VGZ zijn onder meer Bewuzt en UMC Zorgverzekering. Ook zijn de zorgpolissen van Univé, ZEKUR, UnitedConsumers, Promovendum en Besured ondergebracht bij VGZ.

Verzekeringsproducten

Overige gegevens

Postadres:
Coöperatie VGZ
Postbus 445
5600 AK Eindhoven

Opgericht: 1948

VGZ op Wikipedia

Zorgverzekeringen van VGZ

UnitedConsumers zorgpolis
UC Bewuste Keuze

budget-naturapolis

basisverzekering
met € 385 eigen risico

138,95 p/mnd

UnitedConsumers zorgpolis
UC Basis Keuze

naturapolis

basisverzekering
met € 385 eigen risico

139,95 p/mnd

UnitedConsumers zorgpolis
UC Ruime Keuze

naturapolis

basisverzekering
met € 385 eigen risico

146,95 p/mnd

UnitedConsumers zorgpolis
UC Eigen Keuze

combinatiepolis

basisverzekering
met € 385 eigen risico

158,65 p/mnd

VGZ opzeggen

Als je met een VGZ verzekering wilt overstappen naar een andere verzekeraar, dan wordt de huidige verzekering meestal opgezegd door de nieuwe verzekeraar. Wij raden je dan ook aan om daar gebruik van te maken, op die manier voorkom je namelijk dat je een periode dubbel of juist helemaal niet verzekerd bent. De nieuwe en oude verzekeraar stemmen dan namelijk de overgangsdatum op elkaar af en er wordt automatisch rekening gehouden met eventuele contract- en opzegtermijnen.
Als je een verzekering gewoon wilt beëindigen dan moet je die uiteraard zelf opzeggen. Informeer bij de klantenservice van VGZ of op de website naar de procedure voor opzeggen.

Ervaringen met VGZ? Deel het!

Heb jij een verzekering of verzekering gehad bij VGZ? Of heb je op een andere manier ervaring met deze verzekeraar? Door je ervaringen te delen kun je wellicht anderen helpen een overwogen keuze te maken.

Jouw oordeel, positief of misschien minder positief, stellen we zeer op prijs!

Wij vragen je e-mailadres alleen ter controle. Deze wordt niet getoond bij de beoordeling, nooit gedeeld met derden en wij sturen je geen ongevraagde e-mails.

Wij vragen je e-mailadres alleen ter controle. Deze wordt niet getoond bij de beoordeling, nooit gedeeld met derden en wij sturen je geen ongevraagde e-mails.

Dit zeggen anderen over VGZ

We bieden deze review mogelijkheid sinds kort, waardoor er op dit moment nog geen beoordelingen zijn voor VGZ. Heb jij ervaring met de diensten en producten van VGZ? Deel het hier en help anderen bij het maken van een keuze!