Reisverzekering vergelijken

Veilig en betrouwbaar vergelijken

 • Aanvragen op de website van de verzekeraar zelf.
 • Jouw gegevens worden niet bij ons opgeslagen.

Makkelijk en zonder risico verzekeren

 • Je hebt altijd 14 dagen bedenktijd.
 • Jouw reizen direct doorlopend verzekerd.
Bereken
de premie
voor jouw
reisverzekering
Reisverzekering vergelijken
reisverzekering vergelijken

Vergelijk reisverzekeringenVergelijken

Sorteer op:
Meer filters:
Inclusief:

Ontspannen op vakantie met een reisverzekering

Genieten van een onbezorgde vakantie, daar is immers een vakantie voor. Toch zit een ongelukje vaak in een klein hoekje, vooral als je op reis bent. Extra vervelend is het dan als je in een land bent waar de procedures nét even anders zijn of als je hoge onkosten moet maken als gevolg van een ongeval of diefstal. Maar ook thuis of bij achterblijvers kunnen dingen voorvallen waardoor je plotseling terug moet.

In deze gevallen is het wel zo prettig als je kunt terugvallen op de hulpverlening van een reisverzekering. Een reisverzekering vergoed onvoorziene kosten die je moet maken op vakantie, maar biedt ook de helpende hand als onvoorziene zaken geregeld moeten worden.

Bezoekers geven ons gemiddeld een
9.3

Wij zijn lid van:Keurmerk webwinkel vergelijkingssite

Zojuist afgesloten reisverzekeringen

 • 20:12:
  een reisverzekering bij
  Ditzo
 • 18:52:
  een reisverzekering bij
  Ditzo
 • 16:12:
  een reisverzekering bij
  De Internationale

Zij gaan zonder zorgen op vakantie!

Bron: geanonimiseerde data van de reisverzekeraars.

Veelgestelde vragen

Vraag en antwoord over reisverzekeringen.

 • De dekkingen bij kortlopende en doorlopende reisverzekeringen zijn doorgaans hetzelfde. Uiteraard afhankelijk van de opties die je kiest. Een doorlopende reisverzekering kun je in tegenstelling tot een kortlopende vaak ook voor zakenreizen afsluiten.

 • Nee, het reisbureau of de reisorganisatie willen dit natuurlijk wel graag, maar je kunt tot een dag voor vertrek nog een reisverzekering afsluiten. Vind je het makkelijker om het direct bij boeken te doen, prima. Maar wil je toch nog even vergelijken met andere reisverzekeraars, neem gerust de tijd.

  Als je ook een annuleringsverzekering wilt afsluiten, dan geldt wel een termijn van maximaal 7 of 14 dagen na boeken, afhankelijk van de verzekeraar.

ALLE VRAGEN

Kortlopende of doorlopende reisverzekering?

Voor het verzekeren van je vakantie, stedentripjes of andere reizen kun je kiezen uit twee typen reisverzekeringen, namelijk een doorlopende of kortlopende. Het verschil is dat je een kortlopende verzekering afsluit per reis voor de duur van de reis. Bij een doorlopende verzekering ben je het hele jaar door verzekerd voor alle reizen die je maakt, kost of lang. Er geldt hierbij altijd wel een maximum voor aangesloten dagen per reis, vaak standaard 45 of 60 dagen.

Welke moet je kiezen?

Wat de beste keuze tussen beiden typen is, hangt af van hoe lang en hoe vaak je op vakantie gaat. Ook telt hierbij de gezinssamenstelling mee, gezinnen zijn met een doorlopende reisverzekering sneller voordeliger dan een alleenstaande. Gezinnen die per jaar minimaal drie weken op vakantie gaan zijn meestal goedkoper uit met een doorlopende reisverzekering. Bij alleenstaanden is dit ongeveer vier weken.

Met een doorlopende reisverzekering zijn al je reizen verzekerd

Als je per jaar meer dan 3 of 4 weken op vakantie gaat is een doorlopende reisverzekering goedkoper.

Doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering heeft bovendien als voordeel dat je niet steeds bij iedere reis aan een reisverzekering hoeft te denken. Ook als je last-minute besluit weekendje weg te gaan, ben je gewoon verzekerd. Dus ook uit het oogpunt van gemak kun je kiezen voor een doorlopende verzekering.

Kortlopende reisverzekering

Zoals gezegd sluit je een kortlopende reisverzekering per reis af, ingaande op de vertrekdatum, einddatum tot de datum van thuiskomst. Deze reisverzekeringen worden vaak aangeboden door de reisorganisatie of het reisbureau, maar je kunt het ook elders afsluiten. Reisorganisaties of -bureaus doen vaak anders geloven, maar een reisverzekering hoef je niet direct bij het boeken af te sluiten. Dit kun je zelfs nog doen tot een dag voor vertrek. Neem dus rustig de tijd om even te vergelijken!

Als je er ook een annuleringsverzekering bij af wilt sluiten, dan moet je dat wel binnen 7 of 14 dagen na boeken doen.