Nationale Nederlanden verzekeringen

Nationale Nederlanden logo

www.nn.nl

Klantenservice:

088 663 06 63
Maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 21.00 uur.
Zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Nationale Nederlanden, ook wel NN genoemd is een financiële dienstverlener. De diensten die men aanbiedt zijn naast verzekeringen onder andere ook hypotheken, leningen, sparen en beleggen. De klanten van Nationale Nederlanden worden via diverse kanalen bediend, naast de service via de eigen websites werkt NN ook samen met banken, onafhankelijke adviseurs en verzekeringsagenten.

De geschiedenis van Nationale Nederlanden

Nationale Nederlanden kent een lange geschiedenis. De oorsprong van het bedrijf ligt in de 19e eeuw. In 1845 werd brandverzekeraar De Nederlanden van 1845 opgericht in Zutphen en in 1863 werd in Rotterdam de Nationale-Levensverzekering-Bank opgericht. Uit een fusie tussen deze twee bedrijven ontstond in 1963 Nationale Nederlanden, alhoewel deze naam pas in 1970 werd aangenomen. De eerste zeven jaar na de fusie bleven beide fusiepartners nog onder hun eigen naam werken.

In 1991 fuseerde het bedrijf met de NMB Postbank Groep. Uit deze fusie ontstond de Internationale Nederlanden Groep, afgekort als het wel bekende ING. Nationale Nederland bleef echter onder zijn eigen naam werken.

Nadat ING tijdens de kredietcrisis van 2008 staatsteun kreeg werd het door de Europese Commissie gedwongen om de bank en het verzekeringsbedrijf te splitsen. Deze splitsing is in 2011 een feit geworden en sindsdien valt Nationale Nederlanden onder de NN Group.

In 2017 heeft de NN Group Delta Lloyd overgenomen. Een aantal verzekeringsproducten van Delta Lloyd, waaronder de zorgverzekeringen hebben inmiddels het label Nationale Nederlanden gekregen.

In 2020 werd VIVAT overgenomen. Hieronder vielen Reaal Schadeverzekeringen, NowGo en Route Mobiel. De verzekeringen van Reaal zullen geleidelijk worden ondergebracht bij Nationale Nederlanden en OHRA. Het label Reaal zal hiermee helemaal verdwijnen. Dit betekende tevens het einde voor Route Mobiel en NowGo. 

Ook OHRA verzekeringen is onderdeel van de NN Group.

Fietsverzekering van Qover-me

Nationale Nederlanden biedt onder het eigen label geen fietsverzekeringen aan. Men is echter wel partner van fietsverzekeraar Qover-me, als je bij deze verzekeringsagent een fietsverzekering afsluit is dit feitelijk een verzekering van Nationale Nederlanden.

Verzekeringsproducten

Overige gegevens

Postadres:
Postbus 93604
2509 AV Den Haag

Opgericht: 1963
Aantal klanten: +/- 5 miljoen

Nationale Nederlanden op Wikipedia

Zorgverzekeringen van Nationale Nederlanden

Nationale Nederlanden zorgpolis
Zorg Voordelig

naturapolis

basisverzekering
met € 385 eigen risico

140,50 p/mnd

Nationale Nederlanden zorgpolis
Zorg Vrij

combinatiepolis

basisverzekering
met € 385 eigen risico

147,00 p/mnd

Nationale Nederlanden opzeggen

Als je met een Nationale Nederlanden verzekering wilt overstappen naar een andere verzekeraar, dan wordt de huidige verzekering meestal opgezegd door de nieuwe verzekeraar. Wij raden je dan ook aan om daar gebruik van te maken, op die manier voorkom je namelijk dat je een periode dubbel of juist helemaal niet verzekerd bent. De nieuwe en oude verzekeraar stemmen dan namelijk de overgangsdatum op elkaar af en er wordt automatisch rekening gehouden met eventuele contract- en opzegtermijnen.
Als je een verzekering gewoon wilt beëindigen dan moet je die uiteraard zelf opzeggen. Informeer bij de klantenservice van Nationale Nederlanden of op de website naar de procedure voor opzeggen.

Ervaringen met Nationale Nederlanden? Deel het!

Heb jij een verzekering of verzekering gehad bij Nationale Nederlanden? Of heb je op een andere manier ervaring met deze verzekeraar? Door je ervaringen te delen kun je wellicht anderen helpen een overwogen keuze te maken.

Jouw oordeel, positief of misschien minder positief, stellen we zeer op prijs!

Wij vragen je e-mailadres alleen ter controle. Deze wordt niet getoond bij de beoordeling, nooit gedeeld met derden en wij sturen je geen ongevraagde e-mails.

Wij vragen je e-mailadres alleen ter controle. Deze wordt niet getoond bij de beoordeling, nooit gedeeld met derden en wij sturen je geen ongevraagde e-mails.

Dit zeggen anderen over Nationale Nederlanden

We bieden deze review mogelijkheid sinds kort, waardoor er op dit moment nog geen beoordelingen zijn voor Nationale Nederlanden. Heb jij ervaring met de diensten en producten van Nationale Nederlanden? Deel het hier en help anderen bij het maken van een keuze!