Pechhulp vergelijken

Wil jij snel weer verder bij autopech? Vergelijk hier de beste pechhulp abonnementen.

Vergelijk pechhulp en wegenwacht®Vergelijken

Sorteer op:
Meer filters:
Inclusief:

Waarom pechhulp vergelijken?

Als je onderweg bent met de auto of motor dan is pech onderweg uiterst vervelend. Of je wilt vertrekken van huis en de auto blijkt niet te starten. In die gevallen is het fijn dat je een beroep kunt doen op een pechhulpdienst met ervaren monteurs die je snel weer op weg helpen.

Nederland kent diverse aanbieders van diensten voor pechhulp. De abonnementen die zij aanbieden verschillen van tarief en de aangeboden service en voorwaarden. Welke pechhulpverzekering het best bij jou past hangt af van je wensen. Wil je bijvoorbeeld ook in je eigen woonplaats geholpen worden bij pech? Of kun je dan prima geeft de lokale garage in dat geval ook snelle en goede service?

Wij zetten hier de verschillende pechhulppakketten op een rij waarbij je zelf kan filteren op basis van je wensen.
Een goede en voorspoedige reis!

man wegenwacht pechhulp vergelijken

Bezoekers geven ons gemiddeld een
9.3

Wij zijn lid van:Keurmerk webwinkel vergelijkingssite

Recent afgesloten abonnementen

 • 01:18:
  een pechhulp abonnement bij
  ANWB
 • 23:20:
  een pechhulp abonnement bij
  ANWB
 • 22:14:
  een pechhulp abonnement bij
  ANWB

Bron: geanonimiseerde data van de pechhulpaanbieders.

Veelgestelde vragen

Vragen die regelmatig bij ons binnenkomen over Wegenwacht en pechhulp vergelijken.

 • Alhoewel dit per aanbieder kan verschillen wordt doorgaans in alle Europese landen hulp verleend. Dit zijn onderstaande landen:

  Albanië, Andorra, België, Bosnië-Herzegovina, Bulgarije, Cyprus (alleen de geografische delen die bestuurd worden door de regering van de Republiek Cyprus), Denemarken (met uitzondering van Groenland), Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk (inclusief Corsica, exclusief overzeese gebieden), Macedonië, Gibraltar, Griekenland, Hongarije, Ierland, Israël, Italië, IJsland, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Monaco, Montenegro, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal (met uitzondering van Madeira en de Azoren), Roemenië, San Marino, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje (met uitzondering van de Canarische eilanden, Ceuta en Melilla), Tsjechië, Turkije (met uitzondering van het niet-Europese gedeelte), Vaticaanstad, Verenigd Koninkrijk en Noord-Ierland, Zweden en Zwitserland.

  Bij Route Mobiel, Allianz Global Assistance en AllSecur Pechhulp on demand wordt er geen hulp verleend op Vlieland en Schiermonnikoog. Bij Roadguard wordt er geen pechhulp verleend op Vlieland en Terschelling.

 • Bij Route Mobiel, Allianz Global Assistance en AllSecur Pechhulp on demand wordt er geen hulp verleend op Vlieland en Schiermonnikoog.

  Bij Roadguard wordt er geen pechhulp verleend op Vlieland en Terschelling.

 • De ANWB Wegenwacht heeft in Nederland zijn eigen pechhulpdienst, met eigen monteurs in dienst en eigen auto's. Daarnaast zijn er ook zelfstandige autobedrijven die voor de Wegenwacht pechhulp uitvoeren en daarvoor ook auto's hebben met de Wegenwacht kleuren en logo's.

  De andere pechhulpverleners werken met een netwerk van zelfstandige pechhulpverleners en garagebedrijven door heel Nederland. Omdat deze bedrijven vaak werken voor meerdere pechhulp aanbiederes rijden zij uit met auto's die voorzien zijn van de eigen naam.

  In het buitenland werken de aanbieders van pechhulp samen met pechhulpdiensten in het betreffende land. Dit kunnen netwerken zijn van zelfstandige hulpverleners of een landelijk opererend bedrijf zoals de ANWB Wegenwacht dat in Nederland doet.

  In alle gevallen mag je rekenen op deskundige en servicegerichte monteurs.

 • Van de Nederlandse aanbieders heeft alleen de ANWB abonnementen voor pechhulp buiten Europa onder de naam Wegenwacht Europa Plus.

  Als je langdurig of permanent naar een specifiek land gaat, dan is het wellicht praktischer en goedkoper om in het betreffende land een aanbieder te zoeken.

 • Er is geen verschil. Wegenwacht service is pechhulp, maar dit is een merknaam van de ANWB. Omdat de Wegenwacht de oudste pechhulpdienst van Nederland is, wordt in de volksmond pechhulp ook vaak Wegenwacht genoemd.

Pechhulp bij je autoverzekering

Bij veel autoverzekeringen kun je ook pechhulp afsluiten als extra module. Dit kan soms voordeliger zijn dan een losse pechhulpverzekering bij een andere aanbieder. Deze pechhulpdiensten zijn vaak wel vrij basic. Vervangend vervoer en woonplaatsservice is doorgaans wel inbegrepen, maar bijvoorbeeld een hotelovernachting bij langer durende pech wordt meestal niet aangeboden.

Hieronder zetten we de pechhulpmodules van de verschillende verzekeraars op een rij. Deze diensten zijn dus alleen af te nemen in combinatie met een autoverzekering bij de betreffende verzekeraar.
De getoonde tarieven zijn inclusief de assurantiebelasting.

Autoverzekeraar Pechhulp
alleen NederlandNL NL + EuropaNL EUR alleen EuropaEUR
FBTO aanbieding € 57,48 p/jaar € 78,72 p/jaar € 21,24 p/jaar BEKIJK>
HEMA aanbieding € 60,98 p/jaar € 91,48 p/jaar geen optie BEKIJK>
OHRA aanbieding € 36,36 p/jaar geen optie geen optie BEKIJK>
Univé aanbieding € 56,52 p/jaar € 89,04 p/jaar € 32,64 p/jaar BEKIJK>

disclaimer

Andere opties voor hulp bij pech

Bij een nieuwe auto

Als je auto nog fabrieksgarantie heeft, doorgaans bij auto’s jonger dan drie jaar, dan biedt de dealer meestal ook mobiliteitsgarantie. Dit is ook een vorm van pechhulp. Bij pech kun je hier een beroep op doen, de dealer zorgt dan dat je wordt geholpen door een pechhulpdienst of een garage van het automerk in de buurt van waar je stil staat. Deze service wordt in heel Europa geboden. De dekking en aanvullende service verschilt per automerk.

Na afloop van de garantietermijn bieden sommige dealers de mogelijkheid om deze mobiliteitsgarantie te verlengen. Dit dan tegen betaling van een abonnement of het wordt soms gratis aangeboden zolang je de auto in onderhoud laat bij de dealer.

Via de onafhankelijke garage

Als je auto in onderhoud is bij een garage die is aangesloten bij een keten of franchise netwerk dan kun je daar mogelijk ook pechhulp afsluiten. Zo bieden bijvoorbeeld de labels Vakgarage en Bosch Car Service een pechhulp service aan voor klanten die hun auto bij één van de aangesloten garagebedrijven laten onderhouden. Je kunt je voordelig abonneren op deze diensten als je auto tenminste één keer per jaar in de garage komt. Ook woonplaats en Europa service is hierbij mogelijk.

Pechhulp on demand

Pechhulp on demand, dit is pechhulp op afroep zonder dat je een abonnement hoeft te hebben. Je betaalt dan per pechgeval voor de monteur, de gebruikte onderdelen en eventuele andere diensten zoals slepen.

Het voordeel is dus dat je geen vaste kosten voor een abonnement hebt. Het nadeel is dat je bij onverhoopte pech wel alles zelf moet betalen. Het voordeel van een abonnement is dat je bij pech weet waar je aan toe bent en dat je daarbij ook kunt rekenen op andere diensten die onder de pechhulpverzekering vallen. Denk hierbij aan vervangend vervoer of een hotelovernachting als de pech niet direct verholpen kan worden.

Vind je het niet erg om bij een pechgeval onverwacht hoge kosten kunt hebben en om de eventueel nodige extra diensten zelf te regelen en te betalen? Dan is Pechhulp on demand wellicht een goed optie. Omdat Allianz Direct (voorheen Allsecur) is gestopt met Pechhulp on demand is er op dit moment alleen nog Centraal Beheer die dit onder de naam RoadGuard aanbiedt. Men werkt hiervoor samen met Eurocross Assistance die een internationaal netwerk van pechhulpverleners heeft. Een pechmelding doe je via de app, website of telefonisch. Je kunt in heel Europa van RoadGuard gebruik maken.

Pechhulp op persoon of op kenteken?

De ANWB is die enige aanbieder waar je Wegenwacht abonnement persoonsgebonden is. Bij alle andere aanbieders sluit je de verzekering voor pechhulp af op het kenteken van de auto of motor. Beiden vormen van registratie hebben voor- en nadelen en wat voor jou het beste is hangt van je persoonlijke situatie af. Bij het vergelijken van pechhulp tonen wij per abonnement de registratievorm.

Voordelen persoonsgebonden

Als je regelmatig in verschillende auto’s rijdt of naast de auto ook een motor of camper hebt, dan is het gunstiger om een persoonsgebonden abonnement te hebben. Je hebt dan immers aan één abonnement genoeg. Bij registratie op kenteken zou je voor ieder voertuig een apart abonnement moeten afsluiten als je voor allemaal pechhulp wilt verzekeren. Wel kun je per abonnement per jaar met maximaal twee verschillende kentekens een beroep doen op de Wegenwacht.

Overigens krijgt je partner korting op de Wegenwacht als jij al lid bent. Je eigen kinderen tot 26 jaar kunnen zelfs gratis lid worden als ze van dezelfde auto gebruik maken.

Voordelen op kenteken

Dit is voordeliger wanneer je één auto hebt waarvan meerdere personen gebruik maken. Het maakt dan immers niet uit wie er in de auto rijdt op het moment dat de auto pech heeft. Waar bij de ANWB iedere persoon zelf een abonnement moet hebben, volstaat in dit geval één abonnement voor de auto zelf. Ook als je de auto uitleent aan een bekende heeft die persoon recht op hulp bij pech.

Overigens biedt Route Mobiel 20 euro korting op een abonnement voor een tweede auto.

Wat te doen bij pech onderweg?

Als je onverhoopt met pech lang de weg tot stilstand komt is veiligheid voor jezelf, je passagiers en andere weggebruikers altijd het eerste waar je aan moet denken.
Neem de volgende punten daarbij in acht:

 1. Zet je voertuig op een vellige plek, ze ver mogelijk van de rijbaan af en draai de voorwielen van de rijbaan weggedraaid.
 2. Plaats de gevarendriehoek of zet tenminste je alarmlichten aan.
 3. Ga met je passagiers achter de vangrails staan, blijf niet in de auto zitten.
 4. Bepaal je locatie aan de hand van de kilometerbordjes of gps en bel de alarmcentrale van de pechhulpdienst.
stappen bij pech onderweg

Hulp in je eigen woonplaats

Je auto wil niet starten als je ’s morgens weg wilt rijden of je band blijkt lek te zijn. De meeste pechgevallen zijn voor de deur of vlakbij huis. Vervelend als dan blijkt dat je geen woonplaatsservice als optie hebt afgesloten. Bij sommige pechhulpdiensten is woonplaatsservice standaard inclusief, maar bij anderen is dit een aparte optie.

Als je bij huis of in de direct omgeving kunt rekenen op hulp van een plaatselijks autobedrijf, dan is deze optie voor hulp in de woonplaats misschien ook niet nodig en betaal je er dus ook niet voor als het niet standaard is.

Pech voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen, dat geldt zeker ook voor pech. Want ook al heb je een pechhulpverzekering, panne met de auto, motor of camper blijft uitermate vervelend.

Zorg er daarom voor dat je voertuig regelmatig onderhoud krijgt en ga bij lange ritten goed voorbereid op reis. Het checken van bijvoorbeeld de banden, verlichting, oliepeil en koelvloeistof kun je eenvoudig zelf doen. Maar als je reisbestemming in het buitenland ligt is wellicht een vakantiecheck door de garage een betere optie.

En wist je dat verloren sleutels of buitengesloten zijn in de top 5 staat van meest voorkomende pechgevallen? Geen overbodige luxe als je in dat geval een reservesleutel bij de hand hebt!

Nieuw: pech voorkomen met ANWB Smart Driver. Bij een abonnement op De Wegenwacht kun je nu als extra optie ANWB Smart Driver nemen. Met een connector in je auto en een app op je telefoon worden sluimerende problemen vroegtijdig gesignaleerd. Lees hier meer over Smart Driver.

Top 5 meest voorkomende pechgevallen

 1. Lege accu of startproblemen
  Laat controleren of de accu nog in goede conditie is.
 2. Lekke band
  Controleer bandenprofiel en bandenspanning.
 3. Buitengesloten of sleutel kwijt
  Neem een reservesleutel mee.
 4. Lege tank
  Verkijk je in het buitenland niet op de afstand tussen tankstations.
 5. Verkeerde brandstof getankt
  Weet welke brandstof de huur- of leenauto nodig heeft.

Hulp in het buitenland

Autopech in het buitenland, dat is extra vervelend als je de taal niet spreekt of de regels en procedures niet kent. Juist daarom is een de optie Europa zeer aan te bevelen als je met de auto naar het buitenland gaat.

Met pechhulp in het buitenland wordt je ten eerste geholpen snel weer je reis te kunnen vervolgen. Maar daarnaast zal de alarmcentrale je ook helpen bij taalproblemen en onbekende procedures. Ook zijn de meeste buitenlandpakketten inclusief vervangend vervoer, noodzakelijke hotelovernachtingen en repatriëring van je auto naar Nederland.

Als je slechts eenmalig of weinig met de auto naar het buitenland gaat kun je de optie buitenland ook tijdelijk afsluiten.

Blogartikelen over hulp bij pech

autorijden met gladde weg
Autorijden bij gladheid: hoe ben je verzekerd en hoe voorkom je schade?

Bregje 2 februari 2021

Deze week begon op de weg behoorlijk hectisch: code geel en code oranje in verband met het winterse weer. Veel aanrijdingen met de nodige blikschade én persoonlijk letsel. Maar waar ben je nu precies voor verzekerd bij gladheid? En hoe maak je de kans op ongelukken zo klein mogelijk?

Route Mobiel stopt
Pechhulp van Route Mobiel stopt, wat zijn de alternatieven?

Eric 7 januari 2021

Na zeventien jaar houdt de pechhulpaanbieder Route Mobiel op te bestaan. De reden hiervoor is de overname van Reaal door Nationale Nederlanden die geen pechhulpdienst wil aanbieden. Wat betekent dit voor Route Mobiel klanten en wat zijn de alternatieven?

autopech
De meest voorkomende gevallen van autopech

Eric 24 juli 2020

Je stapt in je auto, start, en rijdt weg: het is zo’n vertrouwde handeling dat je hier meestal niet over nadenkt. Maar wat als op een dag je auto niet wil starten, of je komt onderweg stil te staan? Daar zit je dan, met een machteloos gevoel. Wat nu? Helaas komt autopech vaker voor dan je denkt.