Allianz Direct

Klantenservice:

010 - 300 6540
Werkdagen van 08.30 tot 19.30.
Zaterdag van 9:00 tot 17:00.

Allianz Direct is een online verzekeraar die in Nederland auto- en woonverzekering aanbiedt. De toevoeging Direct staat voor het zelf online en efficiënt kunnen afsluiten van een verzekering. Maar wil je toch even iemand persoonlijk spreken, dan kun je Allianz Direct ook gewoon nog bellen.

De achtergrond van Allianz Direct

Allianz Direct maakt deel uit van de Allianz Group, één van de grootste concerns ter wereld op het gebied van verzekering en financiële producten. Het bedrijf is oorspronkelijk Duits en werd opgericht in 1890. Inmiddels is men actief in meer dan 70 landen.

De voorloper van Allianz Direct is Allsecur, een online verzekeraar sinds 2008. Deze verzekeraar viel ook altijd al onder Allianz en in 2019 werd dan ook de nieuwe naam aangenomen welke meer het wereldwijd bekende moederbedrijf benadrukt.

Verzekeringsproducten

Bij Allianz Direct kun je als particulier terecht voor een autoverzekering, opstalverzekering, inboedelverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. Via Allianz Benelux worden echter nog veel meer verzekeringen en financiële producten aangeboden voor zowel particuliere als zakelijke klanten. Deze verzekeringen worden veelal aangeboden via een netwerk van adviseurs.

Daarnaast is in Nederland ook Allianz Global Assistance actief. Deze Allianz maatschappij biedt verzekeringen aan op het gebied van reizen, waaronder ook pechhulp en fietsverzekeringen.

Verzekeringsproducten

Overige gegevens

Postadres:
Postbus 761
3011 AP Rotterdam

Opgericht: 2019

Allianz Direct op Wikipedia

Vergelijk alle autoverzekeringenVergelijken

Vergelijk alle woonverzekeringenVergelijken

Nieuws over Allianz Direct

Allianz Direct opzeggen

Als je met een Allianz Direct verzekering wilt overstappen naar een andere verzekeraar, dan wordt de huidige verzekering meestal opgezegd door de nieuwe verzekeraar. Wij raden je dan ook aan om daar gebruik van te maken, op die manier voorkom je namelijk dat je een periode dubbel of juist helemaal niet verzekerd bent. De nieuwe en oude verzekeraar stemmen dan namelijk de overgangsdatum op elkaar af en er wordt automatisch rekening gehouden met eventuele contract- en opzegtermijnen.
Als je een verzekering gewoon wilt beëindigen dan moet je die uiteraard zelf opzeggen. Informeer bij de klantenservice van Allianz Direct of op de website naar de procedure voor opzeggen.

Ervaringen met Allianz Direct? Deel het!

Heb jij een verzekering of verzekering gehad bij Allianz Direct? Of heb je op een andere manier ervaring met deze verzekeraar? Door je ervaringen te delen kun je wellicht anderen helpen een overwogen keuze te maken.

Jouw oordeel, positief of misschien minder positief, stellen we zeer op prijs!

Wij vragen je e-mailadres alleen ter controle. Deze wordt niet getoond bij de beoordeling, nooit gedeeld met derden en wij sturen je geen ongevraagde e-mails.

Wij vragen je e-mailadres alleen ter controle. Deze wordt niet getoond bij de beoordeling, nooit gedeeld met derden en wij sturen je geen ongevraagde e-mails.

Dit zeggen anderen over Allianz Direct

We bieden deze review mogelijkheid sinds kort, waardoor er op dit moment nog geen beoordelingen zijn voor Allianz Direct. Heb jij ervaring met de diensten en producten van Allianz Direct? Deel het hier en help anderen bij het maken van een keuze!