FBTO Verzekeringen

FBTO is inmiddels een grote, landelijke verzekeraar die een groot aanbod aan verzekeringen aanbiedt. Niet altijd is FBTO zo groot geweest: de verzekeraar begon ooit als regionale verzekeraar voor de provincie Friesland. Tegenwoordig is het een landelijke verzekeraar die onder meer zorgverzekeringen, autoverzekeringen, woonhuisverzekeringen en reisverzekeringen aanbiedt.

Friese Boeren en Tuinders Onderlinge

FBTO was eerder een kleinere, regionale verzekeraar die opkwam voor een bijzondere groep binnen de maatschappij. In 1956 zag de Friese Boeren en Tuinders Onderlinge het levenslicht, elf jaar na beëindiging van de Tweede Wereldoorlog.

Het einde van de Tweede Wereldoorlog werd door veel boeren en tuinders ervaren als een economisch onzekere tijd. De naam FBTO is hedendaags nog steeds afgeleid van de Friese Boeren en Tuinders Onderlinge. Toch biedt het inmiddels wel een grote aanbod van verzekeringsproducten aan.

FBTO is ooit begonnen in het hart van Friesland, Leeuwarden. Nog steeds is het hoofdkantoor daar gevestigd. Wel is er zeker wat veranderd in de loop der jaren.

De verzekeraar kwam in 2011 met een nieuwe campagne en een volledig nieuwe huisstijl. Dat komt doordat FBTO een verzekeraar is die met een andere blik naar verzekeringen kijkt. De bedoeling is een zo duidelijk mogelijke polis beschikbaar te stellen, zodat de verzekerde goed op de hoogte is van de dekking.

Ondanks die duidelijkheid, blijft FBTO wel op de achtergrond in het leven van de verzekerde. Als er zich problemen voordoen, dan staat de deskundige klantenservice van deze verzekeraar klaar om de problemen op te lossen. Daarmee moet verzekeren een stuk gemakkelijker worden.

Onderdeel van Achmea

FBTO is onderdeel van Achmea. Onder Achmea vallen nog tal van andere verzekeringsmerken, waaronder Centraal Beheer en Avéro Achmea. Het risico wordt uiteindelijk gedragen door Eureko, een bedrijf waarvan Rabobank 37 procent van de aandelen bezit.

FBTO logo
Bedrijfsnaam: FBTO
Website: www.fbto.nl

Verzekeringsproducten

Klantenservice

Telefoon:
058 234 56 78
maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 21.00 uur
zaterdag van 9.00 tot 16.30 uur.

Postadres:
FBTO
Postbus 318
8901 BC Leeuwarden

FBTO opzeggen

FBTO op Wikipedia

Vergelijk autoverzekeringen van alle verzekeraarsVergelijken

FBTO opzeggen

Als je met een FBTO verzekering wilt overstappen naar een andere verzekeraar, dan wordt de huidige verzekering meestal opgezegd door de nieuwe verzekeraar. Wij raden je dan ook aan om daar gebruik van te maken, op die manier voorkom je namelijk dat je een periode dubbel of juist helemaal niet verzekerd bent. De nieuwe en oude verzekeraar stemmen dan namelijk de overgangsdatum op elkaar af en er wordt automatisch rekening gehouden met eventuele contract- en opzegtermijnen.
Als je een verzekering gewoon wilt beëindigen dan moet je die uiteraard zelf opzeggen. Informeer bij de klantenservice van FBTO of op de website naar de procedure voor opzeggen. Of maak gebruik van de opzegservice via onderstaande link.

Eenvoudig opzeggen via de opzegservice van 123opzeggen