FBTO Verzekeringen

FBTO logo

www.fbto.nl

Klantenservice:

058 234 56 78
maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 21.00 uur
zaterdag van 9.00 tot 16.30 uur.

FBTO is inmiddels een grote, landelijke verzekeraar die een groot aanbod aan verzekeringen aanbiedt. Niet altijd is FBTO zo groot geweest: de verzekeraar begon ooit als regionale verzekeraar voor de provincie Friesland. Tegenwoordig is het een landelijke verzekeraar die onder meer zorgverzekeringen, autoverzekeringen, woonhuisverzekeringen en reisverzekeringen aanbiedt.

Friese Boeren en Tuinders Onderlinge

FBTO was eerder een kleinere, regionale verzekeraar die opkwam voor een bijzondere groep binnen de maatschappij. In 1956 zag de Friese Boeren en Tuinders Onderlinge het levenslicht, elf jaar na beëindiging van de Tweede Wereldoorlog.

Het einde van de Tweede Wereldoorlog werd door veel boeren en tuinders ervaren als een economisch onzekere tijd. De naam FBTO is hedendaags nog steeds afgeleid van de Friese Boeren en Tuinders Onderlinge. Toch biedt het inmiddels wel een grote aanbod van verzekeringsproducten aan.

FBTO is ooit begonnen in het hart van Friesland, Leeuwarden. Nog steeds is het hoofdkantoor daar gevestigd. Wel is er zeker wat veranderd in de loop der jaren.

De verzekeraar kwam in 2011 met een nieuwe campagne en een volledig nieuwe huisstijl. Dat komt doordat FBTO een verzekeraar is die met een andere blik naar verzekeringen kijkt. De bedoeling is een zo duidelijk mogelijke polis beschikbaar te stellen, zodat de verzekerde goed op de hoogte is van de dekking.

Ondanks die duidelijkheid, blijft FBTO wel op de achtergrond in het leven van de verzekerde. Als er zich problemen voordoen, dan staat de deskundige klantenservice van deze verzekeraar klaar om de problemen op te lossen. Daarmee moet verzekeren een stuk gemakkelijker worden.

Onderdeel van Achmea

FBTO is onderdeel van Achmea. Onder Achmea vallen nog tal van andere verzekeringsmerken, waaronder Centraal Beheer, Zilveren KruisAvéro Achmea, Pro Life en De Friesland. Het risico wordt uiteindelijk gedragen door Eureko, een bedrijf waarvan Rabobank 37 procent van de aandelen bezit.

Zorgverzekeringen van FBTO

FBTO zorgpolis
Basis

budget-naturapolis

basisverzekering
met € 385 eigen risico

131,95 p/mnd

FBTO zorgpolis
Basis Plus

naturapolis

basisverzekering
met € 385 eigen risico

147,45 p/mnd

FBTO zorgpolis
Basis Vrij

combinatiepolis

basisverzekering
met € 385 eigen risico

153,95 p/mnd

FBTO opzeggen

Als je met een FBTO verzekering wilt overstappen naar een andere verzekeraar, dan wordt de huidige verzekering meestal opgezegd door de nieuwe verzekeraar. Wij raden je dan ook aan om daar gebruik van te maken, op die manier voorkom je namelijk dat je een periode dubbel of juist helemaal niet verzekerd bent. De nieuwe en oude verzekeraar stemmen dan namelijk de overgangsdatum op elkaar af en er wordt automatisch rekening gehouden met eventuele contract- en opzegtermijnen.
Als je een verzekering gewoon wilt beëindigen dan moet je die uiteraard zelf opzeggen. Informeer bij de klantenservice van FBTO of op de website naar de procedure voor opzeggen.

Ervaringen met FBTO? Deel het!

Heb jij een verzekering of verzekering gehad bij FBTO? Of heb je op een andere manier ervaring met deze verzekeraar? Door je ervaringen te delen kun je wellicht anderen helpen een overwogen keuze te maken.

Jouw oordeel, positief of misschien minder positief, stellen we zeer op prijs!

Wij vragen je e-mailadres alleen ter controle. Deze wordt niet getoond bij de beoordeling, nooit gedeeld met derden en wij sturen je geen ongevraagde e-mails.

Wij vragen je e-mailadres alleen ter controle. Deze wordt niet getoond bij de beoordeling, nooit gedeeld met derden en wij sturen je geen ongevraagde e-mails.

Dit zeggen anderen over FBTO

Albert Agterberg

Rechtshulp wordt namens F.B.T.O. verzorgd door de Stichting Achmea Rechtsbijstand (SAR) De jurist in dienst bij deze stichting heeft een opleiding "plakken en knippen" gevolgd. Belangrijke jurisprudentie wordt niet geraadpleegd, laat staan aan de verzekerde gemeld. Vanaf het melden van een geschil, doet de jurist er alles aan om het dossier zo snel mogelijk te sluiten. Het is een drama als een verzekerde de overheid in rechte wil betrekken.

Patricia anoniem

Ik ben een aantal jaar bij fbto zorg verzekerd geweest. Ben daar dit jaar weggegaan omdat ze veel duurder werden dan veel anderen. Nu zit ik bij ditzo. Maar ik was wel altijd tevreden met fbto, snelle afhandeling van declaraties enzo.