De Friesland zorgverzekeringen

Klantenservice:

058-291 3131
Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur.

De Friesland is een zorgverzekeraar met de wortels in Friesland en daar ook nog altijd gevestigd. Ondanks deze Friese basis is iedereen in heel Nederland welkom als klant. De verzekeraar is er van overtuigd dat investeren in gezondheid noodzakelijk is om de zorg en kwaliteit van leven betaalbaar te houden. Sport en bewegen is daar een belangrijke factor in en daarom is de Friese turner Epke Zonderland hét gezicht van De Friesland.

Online én persoonlijk contact

Bij De Friesland kun je alles zelf online regelen via de app of de website. Maar als je liever persoonlijk contact hebt kun je ook terecht bij één van de servicepunten welke je vindt in Leeuwarden, Drachten, Heerenveen en Sneek. Daarnaast is er een mobiel servicepunt welke wekelijks diverse kleinere plaatsen in Friesland aandoet.

De Friesland: geschiedenis sinds 1815

De basis voor De Friesland werd al in 1815 gelegd, ruim 200 jaar geleden! In dat jaar werd namelijk het onderlinge zieken- en begrafenisfonds Regt door Zee opgericht. In de jaren daarna werden meer Friese ziekenfondsen opgericht die uiteindelijk met elkaar fuseren en waaruit in 1990 zorgverzekeraar De Friesland ontstond.

Sinds 2012 maakt de zorgverzekeraar deel uit van Achmea, samen met onder andere Zilveren Kruis, Interpolis, Pro Life, Avéro en het ook uit Friesland afkomstige FBTO.

Samen gezond en vitaal

Een promotievideo van De Friesland waarin gezond en vitaal leven wordt gestimuleerd.

Verzekeringsproducten

Overige gegevens

Postadres:
Postbus 270
8901 BB Leeuwarden

Opgericht: 1815
Aantal klanten: +/- 570.000

De Friesland op Wikipedia

Zorgverzekeringen van De Friesland

De Friesland zorgpolis
Zelf Bewust Polis

budget-naturapolis

basisverzekering
met € 385 eigen risico

136,95 p/mnd

De Friesland zorgpolis
Alles Verzorgd Polis

naturapolis

basisverzekering
met € 385 eigen risico

147,45 p/mnd

De Friesland opzeggen

Een Nederlandse zorgverzekering is verplicht voor iedere inwoner van Nederland of wie in Nederland werkt. Opzeggen van je De Friesland zorgverzekering kan daarom alleen in speciale gevallen, bijvoorbeeld als je naar het buitenland gaat verhuizen of gaat werken in het buitenland.

Daarnaast kun je ieder kalenderjaar wisselen van zorgverzekering en op dat moment dus kiezen voor een andere zorgverzekeraar. Je kunt een andere verzekeraar kiezen vanaf half november tot en met 31 december. In dat geval hoef je De Friesland niet zelf op te zeggen, dit doet de nieuwe zorgverzekeraar voor jou.

Als je op 31 december nog geen keuze hebt kunnen maken dan kun je De Friesland zelf opzeggen en je in januari ook nog aanmelden bij een andere zorgverzekeraar. Dit kan echter alleen als je De Friesland vóór 1 januari hebt opgezegd.

Opzeggen kan online of via de klantenservice.

Ervaringen met De Friesland? Deel het!

Heb jij een verzekering of verzekering gehad bij De Friesland? Of heb je op een andere manier ervaring met deze verzekeraar? Door je ervaringen te delen kun je wellicht anderen helpen een overwogen keuze te maken.

Jouw oordeel, positief of misschien minder positief, stellen we zeer op prijs!

Wij vragen je e-mailadres alleen ter controle. Deze wordt niet getoond bij de beoordeling, nooit gedeeld met derden en wij sturen je geen ongevraagde e-mails.

Wij vragen je e-mailadres alleen ter controle. Deze wordt niet getoond bij de beoordeling, nooit gedeeld met derden en wij sturen je geen ongevraagde e-mails.

Dit zeggen anderen over De Friesland

We bieden deze review mogelijkheid sinds kort, waardoor er op dit moment nog geen beoordelingen zijn voor De Friesland. Heb jij ervaring met de diensten en producten van De Friesland? Deel het hier en help anderen bij het maken van een keuze!