Zilveren Kruis zorgverzekeringen

Zilveren Kruis is de grootste zorgverzekeraar van Nederland. De verzekeraar stelt zichzelf als doel oplossingen te bieden waarmee mensen langer gezond blijven. Maar als er wel zorg nodig is, dan graag in een omgeving waar mensen zich thuis voelen. Als klant van Zilveren Kruis kun je rekenen op ondersteuning voor gezond leven en de beste zorg.

De achtergrond van Zilveren Kruis

Zilveren kruis is in 1949 opgericht in Woerden. Tegenwoordig is de zorgverzekeraar gevestigd in Leiden en maakt deel uit van Achmea.
In 1995 is Zilver Kruis gefuseerd met de Avéro Centraal Beheer Groep (AVCB), uit deze fusie ontstond de Achmea Groep. Naast Zilveren Kruis maken ook de volgende zorgverzekeraars deel uit van Achmea:

Voorheen stond ook Agis in dit in dit rijtje, maar Agis is in 2015 opgegaan in Zilveren Kruis, waardoor Zilveren Kruis de grootste zorgverzekeraar van Nederland werd.

Zelfservice via website en app

Bij Zilveren Kruis kun je vrijwel alles zelf online regelen via de website of app, van wijzigingen doorgeven tot het indienen van declaraties. Vergoedingen worden altijd binnen drie werkdagen uitbetaald.

Zilveren Kruis Ziezo

Ziezo is een label van Zilveren Kruis dat sinds 2015 bestaat. Onder dit label biedt men goedkopere Natura en Budget polissen aan.

Verzekeringsproducten

Overige gegevens

Postadres:
Postbus 444
2300 AK Leiden

Opgericht: 1949
Aantal klanten: +/- 5,5 miljoen

Zilveren Kruis op Wikipedia

Zorgverzekeringen van Zilveren Kruis

Zilveren Kruis zorgpolis
Basis Budget

budget-naturapolis

basisverzekering
met € 385 eigen risico

140,45 p/mnd

Zilveren Kruis zorgpolis
Basis Zeker

naturapolis

basisverzekering
met € 385 eigen risico

147,45 p/mnd

Zilveren Kruis zorgpolis
Basis Exclusief

combinatiepolis

basisverzekering
met € 385 eigen risico

161,75 p/mnd

Zilveren Kruis opzeggen

Een Nederlandse zorgverzekering is verplicht voor iedere inwoner van Nederland of wie in Nederland werkt. Opzeggen van je Zilveren Kruis zorgverzekering kan daarom alleen in speciale gevallen, bijvoorbeeld als je naar het buitenland gaat verhuizen of gaat werken in het buitenland.

Daarnaast kun je ieder kalenderjaar wisselen van zorgverzekering en op dat moment dus kiezen voor een andere zorgverzekeraar. Je kunt een andere verzekeraar kiezen vanaf half november tot en met 31 december. In dat geval hoef je Zilveren Kruis niet zelf op te zeggen, dit doet de nieuwe zorgverzekeraar voor jou.

Als je op 31 december nog geen keuze hebt kunnen maken dan kun je Zilveren Kruis zelf opzeggen en je in januari ook nog aanmelden bij een andere zorgverzekeraar. Dit kan echter alleen als je Zilveren Kruis vóór 1 januari hebt opgezegd.

Opzeggen kan online of via de klantenservice.

Ervaringen met Zilveren Kruis? Deel het!

Heb jij een verzekering of verzekering gehad bij Zilveren Kruis? Of heb je op een andere manier ervaring met deze verzekeraar? Door je ervaringen te delen kun je wellicht anderen helpen een overwogen keuze te maken.

Jouw oordeel, positief of misschien minder positief, stellen we zeer op prijs!

Wij vragen je e-mailadres alleen ter controle. Deze wordt niet getoond bij de beoordeling, nooit gedeeld met derden en wij sturen je geen ongevraagde e-mails.

Wij vragen je e-mailadres alleen ter controle. Deze wordt niet getoond bij de beoordeling, nooit gedeeld met derden en wij sturen je geen ongevraagde e-mails.

Dit zeggen anderen over Zilveren Kruis

We bieden deze review mogelijkheid sinds kort, waardoor er op dit moment nog geen beoordelingen zijn voor Zilveren Kruis. Heb jij ervaring met de diensten en producten van Zilveren Kruis? Deel het hier en help anderen bij het maken van een keuze!