Salland zorgverzekeringen

Salland logo

Klantenservice:

0570-68 74 84
Werkdagen van 8:00 tot 19:00 uur.
Zaterdag van 9:00 tot 13:00 uur.

Salland profileert zich als regionale zorgverzekeraar voor de gelijknamige streek in de provincie Overijssel. De verzekeraar is regionaal betrokken door het ondersteunen en sponsoren van initiatieven die aansluiten bij de doelstelling van Salland: gezond en gelukkig leven. Naast zorgverzekeringen biedt de verzekeraar ook reisverzekeringen aan. Ondanks het regionale karakter kan iedereen in Nederland klant worden.

De achtergrond van Salland

Salland zorgverzekeringen is ontstaan uit regionale ziekenfondsen waarvan de oudste, “het Ziekenfonds voor den Arbeidenden Stand” in 1860 werd opgericht.

Salland is onderdeel van Eno waaronder ook het label HollandZorg valt en tot 2023 het label ZorgDirect, deze laatste is opgegaan in Salland.

Persoonlijk contact met Salland

Persoonlijk contact staat bij Salland centraal, daarom heeft de zorgverzekeraar naast het bezoekadres op het hoofdkantoor in Deventer ook wekelijkse spreekuren in een aantal kleinere plaatsen in de regio. Daarnaast kunnen klanten die minder mobiel zijn een huisbezoek aanvragen.

Verzekeringsproducten

Overige gegevens

Postadres:
Munsterstraat 7
7418 EV Deventer

Opgericht: 1860

Salland opzeggen

Een Nederlandse zorgverzekering is verplicht voor iedere inwoner van Nederland of wie in Nederland werkt. Opzeggen van je Salland zorgverzekering kan daarom alleen in speciale gevallen, bijvoorbeeld als je naar het buitenland gaat verhuizen of gaat werken in het buitenland.

Daarnaast kun je ieder kalenderjaar wisselen van zorgverzekering en op dat moment dus kiezen voor een andere zorgverzekeraar. Je kunt een andere verzekeraar kiezen vanaf half november tot en met 31 december. In dat geval hoef je Salland niet zelf op te zeggen, dit doet de nieuwe zorgverzekeraar voor jou.

Als je op 31 december nog geen keuze hebt kunnen maken dan kun je Salland zelf opzeggen en je in januari ook nog aanmelden bij een andere zorgverzekeraar. Dit kan echter alleen als je Salland vóór 1 januari hebt opgezegd.

Opzeggen kan online of via de klantenservice.

Ervaringen met Salland? Deel het!

Heb jij een verzekering of verzekering gehad bij Salland? Of heb je op een andere manier ervaring met deze verzekeraar? Door je ervaringen te delen kun je wellicht anderen helpen een overwogen keuze te maken.

Jouw oordeel, positief of misschien minder positief, stellen we zeer op prijs!

Wij vragen je e-mailadres alleen ter controle. Deze wordt niet getoond bij de beoordeling, nooit gedeeld met derden en wij sturen je geen ongevraagde e-mails.

Wij vragen je e-mailadres alleen ter controle. Deze wordt niet getoond bij de beoordeling, nooit gedeeld met derden en wij sturen je geen ongevraagde e-mails.

Dit zeggen anderen over Salland

We bieden deze review mogelijkheid sinds kort, waardoor er op dit moment nog geen beoordelingen zijn voor Salland. Heb jij ervaring met de diensten en producten van Salland? Deel het hier en help anderen bij het maken van een keuze!