ENRA Verzekeringen

ENRA logo

Klantenservice:

0228 – 520 000
Op werkdagen van 8:30 uur tot 17:30.

ENRA is specialist in het verzekeren van tweewielers zoals fietsen, e-bikes, brommers en scooters. Verzekeringen voor schade aan of diefstal van je tweewieler. Daarnaast biedt ENRA pechhulp voor de fiets in heel Europa en rechtsbijstand. Voor brommers en scooters wordt pechhulp in Nederland geboden. Bovendien krijg je bij iedere ENRA fietsverzekering een gratis lidmaatschap van de fietsersbond.

De achtergrond van ENRA

ENRA Verzekeringen is in 1981 in samenwerking met Noord-Hollandse fietsenmakers opgericht. In die tijd werd diefstal van fietsen een steeds groter probleem en vanuit de vakhandel was er behoefte aan een verzekeringen daarvoor.

De fietsverzekering van ENRA was één van de eerste in Nederland. Het bleek zo’n groot succes dat men besloot ook verzekeringen voor andere objecten in de markt te zetten, zoals onder andere een verzekering voor brillen, duikaccessoires en camera’s. In de loop van de tijd is men zich echter weer volledig op verzekeringen voor tweewielers gaan richten en is daar ook dé specialist in.

Sinds 2008 is ENRA onderdeel van Bovemij, een verzekeringsmaatschappij gelieerd aan brancheorganisatie BOVAG. Inmiddels is de fietsverzekeraar ook in België en Duitsland actief.

Tegenwoordig is de band met de fietsspeciaalzaken nog steeds heel sterk. Veel ENRA verzekeringen worden afgesloten via deze vakhandelaren. Daarnaast kun je de verzekeringen ook online afsluiten op de eigen website of online via een tussenpersoon.

Verzekeringsproducten

Overige gegevens

Postadres:
Postbus 210
1610 AE Grootebroek

Opgericht: 1981

ENRA opzeggen

Als je met een ENRA verzekering wilt overstappen naar een andere verzekeraar, dan wordt de huidige verzekering meestal opgezegd door de nieuwe verzekeraar. Wij raden je dan ook aan om daar gebruik van te maken, op die manier voorkom je namelijk dat je een periode dubbel of juist helemaal niet verzekerd bent. De nieuwe en oude verzekeraar stemmen dan namelijk de overgangsdatum op elkaar af en er wordt automatisch rekening gehouden met eventuele contract- en opzegtermijnen.
Als je een verzekering gewoon wilt beëindigen dan moet je die uiteraard zelf opzeggen. Informeer bij de klantenservice van ENRA of op de website naar de procedure voor opzeggen.

Ervaringen met ENRA? Deel het!

Heb jij een verzekering of verzekering gehad bij ENRA? Of heb je op een andere manier ervaring met deze verzekeraar? Door je ervaringen te delen kun je wellicht anderen helpen een overwogen keuze te maken.

Jouw oordeel, positief of misschien minder positief, stellen we zeer op prijs!

Wij vragen je e-mailadres alleen ter controle. Deze wordt niet getoond bij de beoordeling, nooit gedeeld met derden en wij sturen je geen ongevraagde e-mails.

Wij vragen je e-mailadres alleen ter controle. Deze wordt niet getoond bij de beoordeling, nooit gedeeld met derden en wij sturen je geen ongevraagde e-mails.

Dit zeggen anderen over ENRA

Elly Somers

Telefonisch niet te bereiken chips

cw van der Straaten

Mijn 2e jaar zit er op en ben heel blij met mijn verzekering, dank

Jan rosbergen

Ik was verzekert bij erna en was 2maanden in portugal in die tijd kwam de de rekening van erna dus te laat betaald. Ik heb betaald maar te laat .en verder niets meer gehoord en ook geen verzekerings plaatje gekregen .ik baalde en heb daarom de verzekering opgezegd.nog bedankt voor de service

Carel

Ik heb 2 weken geleden via de mail een informatieve vraag gesteld over het afsluiten van een fietsverzekering. Helaas heb ik tot op heden geen reactie ontvangen ! Voor mij een reden om een fietsverzekering bij een andere maatschappij af te sluiten.

Frank

2 Weken geleden schade gemeld, nu moet er een expert langs komen om dit te beoordelen. Prima, maar zijn besluit gaat drie weken duren. Tot die tijd mag de fiets niet gerepareerd worden. Dus 5 weken zonder fiets. Daar betalen we dan veel geld voor.. Daarnaast zijn ze alleen op werkdagen tussen 8:00 en 13:00 te 'bereiken'. Je staat lang in de wacht en de verbinding wordt continue verbroken.