Odido winkel

Odido: de nieuwe naam van T-Mobile en Tele2

Frank 5 september 2023
Leestijd 4 minuten Categorieën: Internet & TV, Mobiel,

Nederland ziet twee prominente telecommerken, T-mobile en Tele2 Mobiel, samensmelten tot één uniform merk: Odido, uit te spreken op z’n Engels als ‘o-díé-do’. T-mobile Nederland, het moederbedrijf van beide merken, onthulde vandaag deze revolutionaire verandering en zal zelf ook verdergaan onder deze nieuwe vlag. De introductie van Odido wordt vergezeld door gloednieuwe abonnementen voor onbeperkt mobiel internet.

Waarom de nieuwe naam Odido?

Het was twee jaar geleden dat de Nederlandse tak van T-mobile een overname zag van twee investeringsmaatschappijen voor een indrukwekkende 5 miljard euro. Deze overname betekende een vertrek voor de voormalige eigenaren, Deutsche Telekom en het Zweedse Tele2.

Tisha van Lammeren, commercieel directeur, geeft aan dat de rebranding niet alleen een naamswijziging is, maar een complete herschikking van de merkidentiteit en bedrijfscultuur. Odido is volgens Van Lammeren een naam zonder specifieke betekenis, maar in het Oud-Grieks betekent het 'ik hoor', wat toch een link is met communicatie. "Het unieke aan Odido is dat het van beide kanten hetzelfde is. Ons logo, met zijn diverse vormen, betekent dat ongeacht hoe verschillend we zijn, we uiteindelijk één zijn", legt Van Lammeren uit bij RTL-Z.

Odido betekent in het Oud-Grieks 'ik hoor'

Maar wat betekent dit voor de klant? Van Lammeren verzekert dat de veranderingen in het voordeel van de consument zullen zijn. Ze merkt op: "Naast voordelige groepsabonnementen, die de concurrentie zullen onderbieden, zetten we in op betere klantenservice. We hebben bijvoorbeeld de bereikbaarheid van onze klantenservice vergroot en onze app-dienstverlening uitgebreid."

In deze video stelt Odido zich voor.

Odido komt met nieuwe abonnementvormen

Eén van de spannendste innovaties is de introductie van vier onbeperkte internetabonnementen, die verschillen in internetsnelheid. Abonnees hebben de keuze uit prijzen die variëren van 20 euro voor 10 Mbit/s tot 49,50 euro voor 1000 Mbit/s. Dit maakt Odido de pionier in Nederland die prijzen baseert op internetsnelheid.

Bij Odido is ongelimiteerde data en telefonie de norm geworden. "We geloven dat iedereen continu verbonden moet zijn zonder de angst voor overschrijding van datalimieten," zegt het bedrijf. Ze introduceren vier variaties van ongelimiteerde abonnementen, waarbij het prijskaartje afhankelijk is van de datasnelheid. Hoewel Odido sterk gelooft dat 'ongelimiteerd' de toekomst is, blijven ze ook pakketten aanbieden met specifieke bel- en datalimieten. De merken Ben en Simpel blijven hun positie behouden in de markt, voornamelijk gericht op kostenefficiëntie. Terwijl Simpel zich focust op de verkoop van simkaarten, biedt Ben voordelige mobiele abonnementen aan met budgetvriendelijke smartphones.

Bij Odido is ongelimiteerde data en telefonie de norm geworden

Een verrassende toevoeging aan het aanbod van Odido is het familieabonnement. Als bijvoorbeeld een moeder kiest voor een 'unlimited' abonnement, waarbij er geen grenzen zijn aan bellen of datagebruik, kunnen tot wel vijf andere gezinsleden profiteren van eenzelfde ongelimiteerd plan voor slechts 20 euro per apparaat. "Het is dus niet zo dat je een databundel deelt; iedereen geniet echt van een onbeperkte ervaring," zegt men bij Odido. Wat het nog interessanter maakt, is dat dit familieabonnement niet exclusief voor familieleden is. Het mag zelfs worden gedeeld met buren, vrienden of wie je maar wilt. Van Lammeren benadrukt dat dit soort abonnementen voor aanzienlijke besparingen kan zorgen binnen een gezin of vriendengroep, hoewel ze niet verwacht dat dit tot een drastische prijzenstrijd in de markt zal leiden.

Voor huidige klanten verandert alleen de naam in Odido

Voor diegenen die momenteel een actief abonnement hebben bij Tele2 of T-Mobile, blijft alles bij het oude. Hoewel ze een nieuwe naam op hun factuur zullen zien en de provideridentificatie op hun telefoon zal updaten, zullen de diensten zelf ongewijzigd blijven. Wanneer het tijd is om hun abonnement te verlengen, hebben ze de optie om te kiezen uit de vernieuwde abonnementsvarianten van Odido.

Het nieuwe Odido logo

Het nieuwe Odido logo.

Odido is in één klap de grootste provider

Wat de marktdynamiek betreft, betreedt Odido de Nederlandse telecommunicatiearena als een reus. Met bekende submerken als Ben en Simpel bezet Odido een indrukwekkend marktaandeel van 30-35%, waarmee het de grootste speler wordt in een veld met rivalen als Vodafone, Ziggo en KPN.

De transformatie naar Odido was uiterst geheim

T-mobile heeft twee jaar lang achter de schermen gewerkt aan deze grote transformatie, codenaam Project M. In een indrukwekkende tijdsbestek van slechts 48 uur werden de 120 T-mobile winkels omgetoverd tot glanzende Odido-vestigingen.

De geheimhouding rondom deze transformatie was strict. Diep verborgen op een industrieterrein in Apeldoorn, stond een raamloze loods waarin een replica van een Odido-winkel was opgezet, bedoeld voor televisie-interviews en opnames. Opvallend genoeg was de façade van deze winkel eerst voorzien van een tijdelijk merklabel.

Voordat de echte naam werd onthuld, kreeg de media een voorlopig persbericht met het pseudomerk 'Elloh'. Toch werden ze aangespoord om een geheimhoudingsovereenkomst te ondertekenen, waarmee ze zich zouden verbinden aan een boete van 10.000 euro als ze voorafgaand aan de aankondiging details zouden lekken.

Vergelijk Odido abonnementenVergelijken

Over de auteur

Frank Venendaal
Frank Venendaal

Frank is een expert op het gebied van computers, internetverbindingen en telefonie. Als techblogger schrijft hij artikelen voor diverse websites, waaronder ook KiesZeker.

Bronvermelding

Tags

  • T-Mobile
  • Tele2
  • Odido

Gerelateerde artikelen

niet loyaal zijn bespaart
Loyaal zijn is vaak goed, maar niet voor je vaste lasten

Bregje Update: 1 april 2023

Loyaliteit wordt vaak gewaardeerd en beloond, maar voor vaste lasten zoals abonnementen, energiecontracten en verzekeringen geldt dat vaak juist niet. Kijk je nooit naar je contracten om, dan betaal je na verloop van tijd juiste het meeste!

internetten op je vakantieadres
Bereikbaar en online blijven op vakantie onze tips

Eric Update: 21 februari 2023

Nu de vakanties weer voor de deur staan is het nuttig om de mogelijkheden en valkuilen van bereikbaar en online zijn op je vakantieadres weer eens op een rij te zetten. Of je nu in Nederland blijft, in Europa of naar een land buiten Europa gaat, het is altijd weer opletten dat je geen torenhoge kosten maakt met je bel- en internetgedrag.

Budget Mobiel nieuwe naam Robin Mobile
Robin Mobile gaat verder als Budget Mobiel

Bregje 9 januari 2020

Budget Mobiel is de nieuwe naam van Robin Mobile. De provider maakt hiermee deel uit van het Budget label van Nuts Groep. De abonnementen veranderen niet, maar klanten kunnen nu wel profiteren van combikorting.

Ziggo verhoogt internetsnelheid
Hogere internetsnelheid voor Ziggo abonnees

Eric 26 maart 2019

Goed nieuws voor de meeste Ziggo abonnees! De internetprovider en kabelmaatschappij verhoogt namelijk de internetsnelheden voor de consumenten abonnementen in vrijwel het gehele Ziggo gebied. De pakketten Start, Compleet en Max krijgen 25 procent meer download- en uploadsnelheid. Het goedkoopste abonnement gaat daarmee van 40 naar 50 Mbit en het duurste van 400 naar 500 Mbit.