mobiel abonnement kind

Tips en mogelijkheden voor een mobiel abonnement voor een kind

Femke 22 september 2022
Leestijd 4 minuten Categorie: Mobiel

Vrijwel elke ouder krijgt er vroeg of laat mee te maken: je kind wil een eigen telefoon. Hoe ga je daarmee om? Een nieuwe telefoon kopen, of eerst maar een oude die nog ergens in een la lag geven? En kies je voor een telefoon met mobiel abonnement voor je kind of prepaid? Deze en nog veel meer vragen komen op je af, wanneer je kind toe is aan een eigen telefoon. We zetten de mogelijkheden voor de eerste telefoon van jouw kind voor je op een rij.

Abonnement of prepaid?

Kinderen begrijpen vaak nog niet wat bellen – en internetten – nu eigenlijk kost. Kies je voor prepaid, dan heb je als voordeel dat wanneer het tegoed op is, het ook écht op is en je kind niet meer kan bellen en internetten. Daar kan je kind van leren, en daarnaast voorkom je hogere kosten.

Kies je voor een abonnement, dan heb je tegenwoordig veel mogelijkheden om het telefoongedrag van je kind te monitoren. Dat kan bijvoorbeeld met een app van de provider, die je zowel op je eigen als op de telefoon van je kind installeert.

Tegenwoordig kun je het telefoongedrag van je kind goed monitoren

Bijvoorbeeld met een app van de provider, die je op je eigen telefoon én die van je kind installeert.

Sim only of een abonnement inclusief een telefoon?

Hoeveel wil je besteden aan een telefoon voor je kind? Koop je een dure smartphone, realiseer je dan dat bij kinderen het risico groot is, dat deze kwijt of beschadigd raakt. Waarschijnlijk heb je nog wel ergens een oude, maar nog goed werkende telefoon liggen. Een wat ouder model telefoon kan vaak nog prima dienst doen als eerste telefoon voor je kind.

Wil je toch liever een nieuwe telefoon voor je kind, maar niet meteen in het duurste segment? Er zijn heel veel mogelijkheden om een abonnement af te sluiten inclusief telefoon. Daar zijn best veel voordelige abonnementen bij, met een niet al te dure telefoon die prima voldoet.

Wel of geen data?

Kies je voor een abonnement met of zonder data? Wat je bijvoorbeeld kunt doen is een abonnement afsluiten zonder internet; je kind kan dan wel thuis via Wifi op internet, maar niet buitenshuis. Dit bespaart kosten en je kind kan wel gewoon bellen en gebeld worden.

Abonnementen voor kinderen en ouders

Lebara aanbieding
500 MB + 150 min en sms

500 MB data
150 belminuten
snelheid: 75 MB 4G
netwerk: KPN

€ 3,50 p/mnd

1
Youfone aanbieding
200 min/sms + 1 GB + 5G

1 GB data
200 belminuten
snelheid: 200 MB 5G
netwerk: KPN

€ 7,00 p/mnd

Extra voordeel:

eerste 12 maanden € 4,50
p/mnd

Nu 12 maanden voor € 4,50

2
50+ mobiel aanbieding
2 jaar + onbeperkt bellen/sms + 5000MB

5 GB data
onbeperkt belminuten
snelheid: 350 MB 4G
netwerk: Vodafone

€ 9,00 p/mnd

Extra voordeel:

eerste 12 maanden € 6,00
p/mnd

Nu 12 maanden voor € 6,00

3
Tele2 aanbieding
Sim Only icm Tele2 Sim Only en Unlimited + 200 Bel/SMS

onbeperkt data
200 belminuten
snelheid: 225 MB 5G
netwerk: Tele2

€ 25,00 p/mnd

4
Samsung Galaxy A53 128GB
Samsung Galaxy A53 128GB
 • Android
 • Scherm: 6.5 inch
 • Camera: 64 megapixels
 • Geheugen: 128 MB
 • Geschikt voor 4G
 • Geschikt voor 5G

Met abonnement vanaf:
€ 19,00 p/mnd

1
Apple iPhone 13 128GB
Apple iPhone 13 128GB
 • iOS
 • Scherm: 6.1 inch
 • Camera: 12 megapixels
 • Geheugen: 128 MB
 • Draadloos laden
 • Geschikt voor 4G
 • Geschikt voor 5G

Met abonnement vanaf:
€ 38,00 p/mnd

2
Oppo A16 32GB
Oppo A16 32GB
 • Android
 • Scherm: 6.52 inch
 • Camera: 13 megapixels
 • Geheugen: 32 MB
 • Geschikt voor 4G

Met abonnement vanaf:
€ 13,00 p/mnd

3
Motorola Moto G72 128GB
Motorola Moto G72 128GB
 • Android
 • Scherm: 6.55 inch
 • Camera: 108 megapixels
 • Geheugen: 128 MB
 • Geschikt voor 4G

Met abonnement vanaf:
€ 15,50 p/mnd

4

Hoe kies je het beste mobiele abonnement voor je kind?

Sluit je een mobiel abonnement af voor je kind, let dan op de volgende zaken.

 • Heb je recht op combinatiekorting? Kies je voor jouw kind een abonnement bij dezelfde provider die je zelf gebruikt, dan krijg je bij de meeste providers combinatiekorting.
 • Wat zijn de kosten buiten de bundel? Let er goed op wat het buiten-bundel beleid is van de provider van je keuze. Brengen ze extra minuten en MB’s direct in rekening? Dat kan aardig oplopen, als je kind bijvoorbeeld een paar uurtjes op YouTube of TikTok doorbrengt. Check niet alleen wat de buiten-bundel kosten zijn, maar ook of je een limiet kunt instellen. Je kind kan dan als de limiet bereikt is, geen gebruik meer van internet maken. Er is nog een mogelijkheid: sommige providers verlagen de snelheid van de internetverbinding als de bundel op is, zonder extra kosten. Video’s kijken is dan haast niet meer te doen, maar je kind kan bijvoorbeeld nog wel WhatsAppen.
 • Verbruik bekijken: de meeste providers sturen een berichtje als de bundel bijna op is, maar die komt op de telefoon van je kind terecht. Het is daarom verstandig voor een abonnement te zorgen waarbij je zelf ook het verbruik in de gaten kunt houden, via de website of de app van de provider.
 • Bundel aanpassen: naarmate je kind ouder wordt, verandert het telefoongedrag. Op de middelbare schoolleeftijd bijvoorbeeld, maken kinderen over het algemeen meer gebruik van hun mobiel. Buiten de bundel bellen en internetten is vaak duur. Daarom is het een goed idee als je voor een abonnement kiest dat je tussentijds kunt aanpassen.
kind leren mobiel te gebruiken

Het is goed om je kind verantwoord met de mobiel te leren omgaan.

Abonnement speciaal voor kinderen

Je zou eigenlijk meer mogelijkheden verwachten, maar alleen KPN biedt een abonnement speciaal voor kinderen: KPN Kids Sim. Het gaat om een 1-jarig sim only abonnement. De kosten zijn 17,50 per maand, en daarvoor krijgt je kind onbeperkt bellen en sms’en en 1 GB dataverkeer.

KPN
KPN Kids Sim: een abonnement speciaal voor kinderen

De Kids Sim van KPN is een mobiel abonnement speciaal gericht op kinderen met o.a. een blokkade voor dure 0900-nummers en inzicht voor ouders.

Vergelijk de prijzen van mobiele abonnementen in onze vergelijker

Of je nu een sim only abonnement of mobiel abonnement met telefoon wil voor je kind, vergelijk het aanbod van alle aanbieders met onze mobiele abonnementen vergelijker. Vergelijk de prijzen en kies het abonnement dat het beste bij jou en je kind past!

Mobiel voor kind vergelijkenVergelijken

Over de auteur

Femke
Femke Vermeer

Na jarenlang te hebben gewerkt in de energie- en telecombranche is Femke absoluut een expert te noemen. Met veel passie blogt zij hier dan ook over.

Tags

 • KPN

Gerelateerde artikelen

fusie t mobile tele2
Fusie tussen T-Mobile en Tele2 gaat door!

Bregje 6 december 2018

T-Mobile en Tele2 kondigden in 2017 aan om samen verder te gaan. Zo staan de twee telecombedrijven sterker tegen KPN en VodafoneZiggo. De laatste twee hebben allebei zowel een vast als een mobiel netwerk, waardoor ze in Nederland dominant zijn. Ze kunnen daardoor voordelige combinatiebundels aanbieden voor mobiele en vaste telefonie en internet.

internet 4G voor op vakantie
Altijd internet: 4G op vakantie!

Frank 11 juli 2020

Veel mensen zijn zo verslaafd aan hun internetverbinding dat ze die ook op vakantie niet kunnen missen. Sommigen weigeren gewoonweg te vertrekken als er geen internet op de camping is. Daar aangekomen valt de internetverbinding op de camping zwaar tegen, zodat de vakantie eigenlijk al met een valse noot begint. Al deze ellende is nu voorbij. Hoe? Dat leggen we uit in dit artikel.

tips voor kopen refurbished telefoon
Waar moet je op letten bij het kopen van een refurbished telefoon?

Frank 9 februari 2021

De verkoop van refurbished telefoons zit in de lift. Een refurbished telefoon is vaak veel goedkoper in de aanschaf dan hetzelfde model splinternieuw. Wanneer je een refurbished telefoon koopt, is het verstandig om niet alleen op de prijs te letten. De kwaliteit is minstens zo belangrijk, en die verschilt nogal eens.

5G netwerk T Mobile
T-Mobile heeft nu een 5G netwerk met landelijke dekking

Frank 30 oktober 2020

Eerder dan de provider zelf had verwacht zegt T-Mobile nu in heel Nederland 5G te bieden. Kanttekening bij deze claim is dat landelijk feitelijk betekent dat 90 procent van de bevolking in een gebied woont waar buitenshuis 5G dekking is.