mobiel abonnement kind

Tips en mogelijkheden voor een mobiel abonnement voor een kind

Femke 22 september 2022
Leestijd 4 minuten Categorie: Mobiel,

Vrijwel elke ouder krijgt er vroeg of laat mee te maken: je kind wil een eigen telefoon. Hoe ga je daarmee om? Een nieuwe telefoon kopen, of eerst maar een oude die nog ergens in een la lag geven? En kies je voor een telefoon met mobiel abonnement voor je kind of prepaid? Deze en nog veel meer vragen komen op je af, wanneer je kind toe is aan een eigen telefoon. We zetten de mogelijkheden voor de eerste telefoon van jouw kind voor je op een rij.

Mobiel vergelijken

Abonnement of prepaid?

Kinderen begrijpen vaak nog niet wat bellen – en internetten – nu eigenlijk kost. Kies je voor prepaid, dan heb je als voordeel dat wanneer het tegoed op is, het ook écht op is en je kind niet meer kan bellen en internetten. Daar kan je kind van leren, en daarnaast voorkom je hogere kosten.

Kies je voor een abonnement, dan heb je tegenwoordig veel mogelijkheden om het telefoongedrag van je kind te monitoren. Dat kan bijvoorbeeld met een app van de provider, die je zowel op je eigen als op de telefoon van je kind installeert.

Tegenwoordig kun je het telefoongedrag van je kind goed monitoren

Bijvoorbeeld met een app van de provider, die je op je eigen telefoon én die van je kind installeert.

Sim only of een abonnement inclusief een telefoon?

Hoeveel wil je besteden aan een telefoon voor je kind? Koop je een dure smartphone, realiseer je dan dat bij kinderen het risico groot is, dat deze kwijt of beschadigd raakt. Waarschijnlijk heb je nog wel ergens een oude, maar nog goed werkende telefoon liggen. Een wat ouder model telefoon kan vaak nog prima dienst doen als eerste telefoon voor je kind.

Wil je toch liever een nieuwe telefoon voor je kind, maar niet meteen in het duurste segment? Er zijn heel veel mogelijkheden om een abonnement af te sluiten inclusief telefoon. Daar zijn best veel voordelige abonnementen bij, met een niet al te dure telefoon die prima voldoet.

Wel of geen data?

Kies je voor een abonnement met of zonder data? Wat je bijvoorbeeld kunt doen is een abonnement afsluiten zonder internet; je kind kan dan wel thuis via Wifi op internet, maar niet buitenshuis. Dit bespaart kosten en je kind kan wel gewoon bellen en gebeld worden.

Abonnementen voor kinderen en ouders

Lebara aanbieding
1 GB + 150 min

1 GB data
150 belminuten
snelheid: 75 MB 4G
netwerk: KPN

4,00 p/mnd

Extra voordeel:

eerste 6 maanden 2,00
p/mnd

Nu 6 maanden voor € 2,00

Youfone aanbieding
200 min/sms + 3 GB + 5G

3 GB data
200 belminuten
snelheid: 200 MB 5G
netwerk: KPN

6,00 p/mnd

Extra voordeel:

eerste 6 maanden 3,00
p/mnd

Nu 6 maanden voor € 3,00

50+ mobiel aanbieding
2 jaar + Onbeperkt Min/SMS+ 7000MB

7 GB data
onbeperkt belminuten
snelheid: 350 MB 4G
netwerk: Vodafone

7,50 p/mnd

Extra voordeel:

eerste 12 maanden 6,00
p/mnd

Nu 12 maanden voor € 6,00

KPN aanbieding
2024 - Unlimited50 - 150 - 24 - nee

onbeperkt data
150 belminuten
snelheid: 50 MB 5G
netwerk: KPN

26,50 p/mnd

Apple iPhone 14 128GB
Apple iPhone 14 128GB
 • iOS
 • Scherm: 6.1 inch
 • Camera: 12 megapixels
 • Geheugen: 128 MB
 • Draadloos laden
 • Geschikt voor 4G
 • Geschikt voor 5G

Met abonnement vanaf:
€ 33,00 p/mnd

1
Samsung Galaxy A14 64GB
Samsung Galaxy A14 64GB
 • Android
 • Scherm: 6.6 inch
 • Camera: 50 megapixels
 • Geheugen: 64 MB
 • Geschikt voor 4G
 • Geschikt voor 5G

Met abonnement vanaf:
€ 12,00 p/mnd

2
OnePlus Nord CE 3 Lite 128GB
OnePlus Nord CE 3 Lite 128GB
 • Android
 • Scherm: 6.72 inch
 • Camera: 108 megapixels
 • Geheugen: 128 MB
 • Geschikt voor 4G
 • Geschikt voor 5G

Met abonnement vanaf:
€ 14,00 p/mnd

3
Motorola Moto E13 64GB
Motorola Moto E13 64GB
 • Android
 • Scherm: 6.5 inch
 • Camera: 13 megapixels
 • Geheugen: 64 MB
 • Geschikt voor 4G

Met abonnement vanaf:
€ 7,88 p/mnd

4

Hoe kies je het beste mobiele abonnement voor je kind?

Sluit je een mobiel abonnement af voor je kind, let dan op de volgende zaken.

 • Heb je recht op combinatiekorting? Kies je voor jouw kind een abonnement bij dezelfde provider die je zelf gebruikt, dan krijg je bij de meeste providers combinatiekorting.
 • Wat zijn de kosten buiten de bundel? Let er goed op wat het buiten-bundel beleid is van de provider van je keuze. Brengen ze extra minuten en MB’s direct in rekening? Dat kan aardig oplopen, als je kind bijvoorbeeld een paar uurtjes op YouTube of TikTok doorbrengt. Check niet alleen wat de buiten-bundel kosten zijn, maar ook of je een limiet kunt instellen. Je kind kan dan als de limiet bereikt is, geen gebruik meer van internet maken. Er is nog een mogelijkheid: sommige providers verlagen de snelheid van de internetverbinding als de bundel op is, zonder extra kosten. Video’s kijken is dan haast niet meer te doen, maar je kind kan bijvoorbeeld nog wel WhatsAppen.
 • Verbruik bekijken: de meeste providers sturen een berichtje als de bundel bijna op is, maar die komt op de telefoon van je kind terecht. Het is daarom verstandig voor een abonnement te zorgen waarbij je zelf ook het verbruik in de gaten kunt houden, via de website of de app van de provider.
 • Bundel aanpassen: naarmate je kind ouder wordt, verandert het telefoongedrag. Op de middelbare schoolleeftijd bijvoorbeeld, maken kinderen over het algemeen meer gebruik van hun mobiel. Buiten de bundel bellen en internetten is vaak duur. Daarom is het een goed idee als je voor een abonnement kiest dat je tussentijds kunt aanpassen.
kind leren mobiel te gebruiken

Het is goed om je kind verantwoord met de mobiel te leren omgaan.

Abonnement speciaal voor kinderen

Je zou eigenlijk meer mogelijkheden verwachten, maar alleen KPN biedt een abonnement speciaal voor kinderen: KPN Kids Sim. Het gaat om een 1-jarig sim only abonnement. De kosten zijn 17,50 per maand, en daarvoor krijgt je kind onbeperkt bellen en sms’en en 1 GB dataverkeer.

KPN
KPN Kids Sim: een abonnement speciaal voor kinderen

De Kids Sim van KPN is een mobiel abonnement speciaal gericht op kinderen met o.a. een blokkade voor dure 0900-nummers en inzicht voor ouders.

Vergelijk de prijzen van mobiele abonnementen in onze vergelijker

Of je nu een sim only abonnement of mobiel abonnement met telefoon wil voor je kind, vergelijk het aanbod van alle aanbieders met onze mobiele abonnementen vergelijker. Vergelijk de prijzen en kies het abonnement dat het beste bij jou en je kind past!

Mobiel voor kind vergelijkenVergelijken

Over de auteur

Femke
Femke Vermeer

Na jarenlang te hebben gewerkt in de energie- en telecombranche is Femke absoluut een expert te noemen. Met veel passie blogt zij hier dan ook over.

Tags

 • KPN

Gerelateerde artikelen

snel mobiel internet
Advies: verplichte minimale snelheid voor mobiel internet

Eric 16 februari 2019

Door het vastleggen van een verplichte minimale snelheid voor mobiel internet kan Nederland voorop blijven lopen op dit gebied. Dit advies is voortgekomen uit een onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Indien het advies wordt gevolgd kan de gemiddelde snelheid hiermee op meer dan 100 Mbps uitkomen.

geen verplichte concurrentie op kabel
Geen verplichte toegang voor andere providers op de kabel

Frank 28 maart 2020

Tumult in de Nederlandse Telecommarkt. Een recente uitspraak van een Nederlandse rechter heeft de Nederlandse telecommarkt in rep en roer gebracht. In maart 2020 deed een rechter van het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) een opmerkelijke uitspraak. VodafoneZiggo én KPN hoeven hun netwerk niet langer verplicht open te stellen

vaste telefoon steeds minder gebruikt
Bellen met de vaste telefoon steeds minder gebruikelijk

Eric 13 september 2020

Tot in de eerste jaren van deze eeuw was de vaste telefoon nog ongekend populair. Maar vast bellen is in de loop der jaren steeds duurder geworden. Waar je vroeger toch maar even de vaste telefoon pakte om een wat langer gesprek te voeren, ben je met je tegenwoordig mobiel juist veel goedkoper uit. Toch hebben veel huishoudens nog steeds een vaste lijn.

niet loyaal zijn bespaart
Loyaal zijn is vaak goed, maar niet voor je vaste lasten

Bregje Update: 1 april 2023

Loyaliteit wordt vaak gewaardeerd en beloond, maar voor vaste lasten zoals abonnementen, energiecontracten en verzekeringen geldt dat vaak juist niet. Kijk je nooit naar je contracten om, dan betaal je na verloop van tijd juiste het meeste!