De Amersfoortse wordt ASR

Verzekeraar De Amersfoortse gaat op in a.s.r. verzekeringen

Eric 28 maart 2021
Leestijd 2 minuten Categorieën: Verzekering, Zorgverzekering,

Na 83 jaar komt er op 19 april 2021 een einde aan verzekeringsmerk De Amersfoortse. A.s.r., sinds 1997 het moederbedrijf van de verzekeraar uit Amersfoort zal vanaf deze datum onder het eigen merk de bestaande klanten bedienen en de verzekeringsproducten voortzetten. De Amersfoortse richtte zich als inkomensverzekeraar vooral op ondernemers, maar voor de zorgverzekering heeft men ook veel particuliere klanten.

Waarom verdwijnt De Amersfoortse?

De Amersfoortse en a.s.r. werken al jaren samen. Buiten het feit dat ze tot dezelfde holding behoren delen ze ook al lange tijd hetzelfde pand en drinken ze, zoals ze zelf op de website zeggen, dezelfde koffie. Feitelijk is De Amersfoortse sinds de overname in 1997 dan ook een merk van a.s.r.

Om het hoofdmerk te versterken en om onder andere marketingkosten de besparen heeft a.s.r. nu besloten om de producten en diensten die onder het label van De Amersfoortse worden aangeboden nu onder het eigen label in de markt te zetten.

De verzekeringen en dienstverlening blijven

Onder a.s.r. blijven bestaande klanten dezelfde producten en diensten houden en ook de service blijft zoals zij die gewend zijn. De medewerkers die nu al binnen a.s.r. voor De Amersfoortse werken blijven gewoon zitten. Hiermee blijft de kennis omtrent de specifieke verzekeringsproducten op het gebied van inkomen en zorg behouden. Daarnaast houden ook de huidige klanten hun vertrouwde contactpersoon.

verzekeringsagent De Amersfoortse

Bij a.s.r. houd je je vertrouwde contactpersoon van De Amersfoortse.

De dingen die wel veranderen na de samenvoeging

Uiteraard veranderen er toch ook een aantal dingen. Doordat een andere naam wordt aangenomen zullen klanten dit merken in de communicatie. De oude naam zal verdwijnen op de polisbladen en andere digitale en schriftelijke communicatie.

Ook de website van De Amersfoortse zal in de loop van april verdwijnen en doorverwijzen naar die van a.s.r. Vanaf dat moment kunnen klanten met dezelfde inloggegevens inloggen via de website van a.s.r.

Dit geldt ook voor zorgverzekerden. Nu log je voor je zorgverzekering in op mijnzorg.amersfoortse.nl, vanaf 19 april is dat mijnzorg.asr.nl. Ook zal de zorgapp in de 2e helft van april worden geüpdatet naar het a.s.r. merk.

De zorgpas van De Amersfoortse

Zit je met je zorgverzekering momenteel bij de Amersfoortse? Dan heb je hiervan ook een zorgpas. Deze pas zal niet vervangen worden door een a.s.r. zorgpas, de huidige blijft namelijk gewoon geldig tot de vervaldatum die op de pas staat vermeld. Bij aanvraag van een nieuwe zorgpas, bijvoorbeeld in verband met verlies of diefstal zal je wel een a.s.r. pas ontvangen. Ook kun je een digitale a.s.r. zorgpas verkrijgen via de app zodra deze is geüpdatet.

Het einde van een lange geschiedenis

Met het verdwijnen van De Amersfoortse komt, na het einde van Reaal afgelopen jaar, wederom een einde aan een gerenommeerd Nederlands verzekeringsmerk. De Amersfoortse is ontstaan in 1938 als zorgverzekeraar Het Wit-Blauwe Kruis. In de jaren ’60 werd de huidige naam aangenomen en ging men zich naast de zorgverzekeringen ook richten op arbeidsongeschiktheidsverzekeringen voor ondernemers.

Blijf op de hoogte!

Ontvang onze updates en aanbiedingen direct in je mailbox.

Wij sturen maximaal 6 keer per jaar onze bespaartips. Wij spammen niet, delen je gegevens nooit met derden en je kunt je op elk moment weer uitschrijven.

Wij sturen maximaal 6 keer per jaar onze bespaartips. Wij spammen niet, delen je gegevens nooit met derden en je kunt je op elk moment weer uitschrijven.

Over de auteur

Eric 2023
Eric Hes

Eric is beheerder van KiesZeker en een aantal andere websites. Hij schrijft regelmatig over diverse onderwerpen die aansluiten bij de diensten op deze website.

Tags

  • De Amersfoortse
  • a.s.r.

Gerelateerde artikelen

zorgpremie 2021 duurder
De zorgpremie gaat in 2021 zeker omhoog, maar hoeveel?

Bregje 26 augustus 2020

Elk jaar rond deze tijd duiken dezelfde vragen op: gaat de zorgpremie per 1 januari stijgen? En zo ja, met hoeveel? Het antwoord op deze vragen wordt dit jaar sterk beïnvloed door een fenomeen waar we nooit eerder mee te maken hebben gehad: het coronavirus. Wat is nu precies de invloed van het coronavirus? In dit artikel zetten we het voor je op een rijtje.

gelijk aantal overstappers zorgverzekeraar
Aantal overstappers zorgverzekering vrijwel gelijk, bij KiesZeker wel veel meer

Bregje 8 januari 2021

Het overstapseizoen voor zorgverzekeringen, vanaf half november tot en met 31 december, is weer achter de rug. Het aantal mensen dat is overgestapt van zorgverzekeraar vrijwel gelijk gebleven. Maar bij KiesZeker zien we wel een sterke groei.

verzekeringen in coronatijd
Besparen op je verzekeringen in coronatijd

Frank 11 juni 2020

In de coronatijd zijn er veel dingen veranderd in de samenleving als geheel. Je geeft op het ene gebied meer uit en op een ander vlak juist weer minder. Zo is het momenteel bijvoorbeeld heel interessant om te kijken naar bepaalde verzekeringen. Want hoe zit het eigenlijk met je autoverzekering, je reisverzekering en je rechtsbijstandsverzekering? En is het nog wel nodig om zo’n hoge zorgverzekering te behouden?

kiezen van zorgverzekering
De juiste zorgverzekering kiezen met deze 7 tips

Bregje 2 oktober 2020

We zitten alweer in het laatste kwartaal van het jaar. De tijd van vallende bladeren, maar ook van nadenken over je zorgverzekering voor volgend jaar. Eind 2019 stapten zo’n 1,1 miljoen Nederlanders over. Denk jij erover na om dit jaar over te stappen? We helpen je graag op weg met het kiezen van je zorgverzekering.