CZ zorgverzekeringen

CZ logo

Klantenservice:

088-555 77 77
Op werkdagen van 8:00 tot 19:00.

CZ is één van de grootste zorgverzekeraars van Nederland. De missie van CZ is goede, betaalbare zorg mogelijk maken die voor iedereen toegankelijk is. Om dit te kunnen realiseren heeft de verzekeraar geen winstdoelstelling. Bij CZ kun je alles online regelen, zoals het indienen van declaraties, maar je kunt voor persoonlijk contact ook terecht in één van de kantoren.

De geschiedenis van CZ

CZ staat voor Centraal Ziekenfonds en werd in 1930 opgericht in Tilburg. Het is ontstaan vanuit het bisdom van Den Bosch dat vóór 1930 diverse ziekenfondsen onder beheer had. Uit het samenvoegen van deze ziekenfondsen ontstond het Centraal Ziekenfonds. Bij de oprichting had het 7500 leden.

In 2006 werd het nieuwe zorgstelsel van kracht en verdwenen de ziekenfondsen. CZ ging vanaf dat moment verder als zorgverzekeraar. In 2009 nam men de zorgverzekeringen van Delta Lloyd over. Ook de zorgverzekeringen van OHRA dat 10 jaar eerder gefuseerd was met Delta Lloyd werden hierbij overgenomen. OHRA zelf verzorgt voor deze polissen nog wel het klantencontact, maar feitelijk vallen deze zorgpolissen dus onder CZ. Ook Delta Lloyd bleef het klantencontact voor de zorgpolissen verzorgen, maar doordat Delta Lloyd is overgenomen door de NN groep hebben deze polissen hebben sinds 2018 de naam Nationale Nederlanden gekregen.

De zorgverzekeringen van CZ zijn dus ook onder de namen OHRA en Nationale Nederlanden op de markt. Daarnaast heeft CZ ook het sinds 2019 ook het label Just op de markt gebracht, een budget verzekering die vooral jongeren moet aanspreken. Ook is in 2020 het label CZdirect terug, een voordelig alternatief voor het "gewone" CZ.

Het merk CZ heeft door zijn geschiedenis als ziekenfonds zijn klanten voornamelijk in de zuidelijke provincies. Ook de kantoren van CZ bevinden zich allemaal in de zuidelijke helft van Nederland.

Verzekeringsproducten

Overige gegevens

Postadres:
Postbus 5130
5004 EC Tilburg

Opgericht: 1930
Aantal klanten: +/- 3,6 miljoen

CZ op Wikipedia

CZ opzeggen

Een Nederlandse zorgverzekering is verplicht voor iedere inwoner van Nederland of wie in Nederland werkt. Opzeggen van je CZ zorgverzekering kan daarom alleen in speciale gevallen, bijvoorbeeld als je naar het buitenland gaat verhuizen of gaat werken in het buitenland.

Daarnaast kun je ieder kalenderjaar wisselen van zorgverzekering en op dat moment dus kiezen voor een andere zorgverzekeraar. Je kunt een andere verzekeraar kiezen vanaf half november tot en met 31 december. In dat geval hoef je CZ niet zelf op te zeggen, dit doet de nieuwe zorgverzekeraar voor jou.

Als je op 31 december nog geen keuze hebt kunnen maken dan kun je CZ zelf opzeggen en je in januari ook nog aanmelden bij een andere zorgverzekeraar. Dit kan echter alleen als je CZ vóór 1 januari hebt opgezegd.

Opzeggen kan online of via de klantenservice.

Ervaringen met CZ? Deel het!

Heb jij een verzekering of verzekering gehad bij CZ? Of heb je op een andere manier ervaring met deze verzekeraar? Door je ervaringen te delen kun je wellicht anderen helpen een overwogen keuze te maken.

Jouw oordeel, positief of misschien minder positief, stellen we zeer op prijs!

Wij vragen je e-mailadres alleen ter controle. Deze wordt niet getoond bij de beoordeling, nooit gedeeld met derden en wij sturen je geen ongevraagde e-mails.

Wij vragen je e-mailadres alleen ter controle. Deze wordt niet getoond bij de beoordeling, nooit gedeeld met derden en wij sturen je geen ongevraagde e-mails.

Dit zeggen anderen over CZ

Michel Hagenaar

De collectieve korting is nog maar 5%, een halvering ten opzichte van vorige jaar!