ONVZ zorgverzekeringen

Klantenservice:

030-639 62 22
Ma t/m vr: 8.00 – 18.00 uur.

ONVZ is een zorgverzekeraar die restitutiepolissen aanbiedt. Dit betekent dat je bij ONVZ altijd zelf kunt kiezen naar welke arts of andere zorgverlener je gaat. Als de zorg binnen de dekking van het basispakket valt zul je altijd de hoogste vergoeding krijgen, ongeacht of ONVZ een contract met de zorgaanbieder heeft of niet.

De geschiedenis van ONVZ

ONVZ is opgericht in 1933 als Onderlinge Nationale Verzekering tegen Ziekenhuiskosten. In de begintijd bood de verzekering alleen dekking voor verpleging, operaties en ziekenvervoer.

In 2006 nam ONVZ zorgpolissen over van Allianz Nederland, Aegon en Nationale Nederlanden. De zorgverzekeringen van deze merken werden gemigreerd naar een ONVZ zorgpolis. De zorgpolissen die nu als Nationale Nederlanden bekend zijn, zijn voormalige Delta Lloyd polissen die in 2017 door de NN Groep zijn overgenomen.

ONVZ heeft in 2006 ook PNOzorg en VvAA Zorgverzekering overgenomen, maar deze namen zijn altijd blijven bestaan als aparte labels.

In 2020 heeft ONVZ een nieuw label geïntroduceerd: de Jaaah zorgverzekering. Dit is een budgetpolis waarmee je je vanaf het verzekeringsjaar 2021 voordelig kunt verzekeren.

De zorgverzekeraar is gevestigd in Houten en heeft ongeveer 400 medewerkers. Naast het aanbieden van zorgverzekeringen is de doelstelling ook het begeleiden van patiënten bij ziekte en het stimuleren van gezond leven. Voor dit laatste doel heeft ONVZ onder andere het online magazine Gids in gezondheid.

Naast de basisverzekering biedt ONVZ ook diverse aanvullende verzekering aan, waaronder een tandverzekering die gericht is op preventie.

Verzekeringsproducten

Overige gegevens

Postadres:
Postbus 392
3990 GD Houten

Opgericht: 1933
Aantal klanten: +/- 470.000

ONVZ op Wikipedia

Zorgverzekeringen van ONVZ

ONVZ zorgpolis
Bewuste Keuze

naturapolis

basisverzekering
met € 385 eigen risico

142,90 p/mnd

ONVZ zorgpolis
Vrije Keuze

combinatiepolis

basisverzekering
met € 385 eigen risico

151,20 p/mnd

ONVZ opzeggen

Een Nederlandse zorgverzekering is verplicht voor iedere inwoner van Nederland of wie in Nederland werkt. Opzeggen van je ONVZ zorgverzekering kan daarom alleen in speciale gevallen, bijvoorbeeld als je naar het buitenland gaat verhuizen of gaat werken in het buitenland.

Daarnaast kun je ieder kalenderjaar wisselen van zorgverzekering en op dat moment dus kiezen voor een andere zorgverzekeraar. Je kunt een andere verzekeraar kiezen vanaf half november tot en met 31 december. In dat geval hoef je ONVZ niet zelf op te zeggen, dit doet de nieuwe zorgverzekeraar voor jou.

Als je op 31 december nog geen keuze hebt kunnen maken dan kun je ONVZ zelf opzeggen en je in januari ook nog aanmelden bij een andere zorgverzekeraar. Dit kan echter alleen als je ONVZ vóór 1 januari hebt opgezegd.

Opzeggen kan online of via de klantenservice.

Ervaringen met ONVZ? Deel het!

Heb jij een verzekering of verzekering gehad bij ONVZ? Of heb je op een andere manier ervaring met deze verzekeraar? Door je ervaringen te delen kun je wellicht anderen helpen een overwogen keuze te maken.

Jouw oordeel, positief of misschien minder positief, stellen we zeer op prijs!

Wij vragen je e-mailadres alleen ter controle. Deze wordt niet getoond bij de beoordeling, nooit gedeeld met derden en wij sturen je geen ongevraagde e-mails.

Wij vragen je e-mailadres alleen ter controle. Deze wordt niet getoond bij de beoordeling, nooit gedeeld met derden en wij sturen je geen ongevraagde e-mails.

Dit zeggen anderen over ONVZ

We bieden deze review mogelijkheid sinds kort, waardoor er op dit moment nog geen beoordelingen zijn voor ONVZ. Heb jij ervaring met de diensten en producten van ONVZ? Deel het hier en help anderen bij het maken van een keuze!