Menzis zorgverzekeringen

Klantenservice:

088-222 40 40
Maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 21.00 uur.

Menzis is één van de grotere zorgverzekeraars in Nederland. De verzekeraar biedt drie verschillende basisverzekeringen aan en daarnaast verschillende aanvullende verzekeringen die zijn afgestemd op bepaalde leeftijdscategorieën. Zo is er bijvoorbeeld een aanvullende polis afgestemd op jongeren. Goede en betaalbare zorg is het uitgangspunt van Menzis.

De achtergrond van Menzis

De geschiedenis van Menzis gaat terug tot ongeveer 1836 toen een groep artsen, tandartsen en apothekers gezamenlijk een ziekenfonds oprichtte. De naam van dit ziekenfonds was Maatschappij van Voorzorg. Doel was om zorg en medische hulp voor iedereen beschikbaar te maken.

De naam Menzis bestaat sinds 2006 en komt voort uit een fusie tussen Amicon, Geové en NVS.

Menzis is richt zich vooral de regio’s in het midden en noord-oosten van Nederland en de regio Den Haag. Dit is historisch zo ontstaan omdat hier ook de ziekenfondsen waaruit Menzis is ontstaan actief waren. Maar ondanks deze regio gerichtheid kan iedereen in Nederland klant worden van de zorgverzekeraar.

Ook Anderzorg, VinkVink en PMA zijn labels van Menzis.

SamenGezond

SamenGezond is een extra service van Menzis waarbij met behulp van een app kan werken aan een gezondere leefstijl. De app is beschikbaar voor iedereen, ook als je geen klant bent bij Menzis. Je kunt door bepaalde doelen te halen punten verdienen die zijn te besteden in de speciale webshop van SamenGezond.

Verzekeringsproducten

Overige gegevens

Postadres:
Postbus 75000
7500 KC Enschede

Opgericht: 2006
Aantal klanten: +/- 2,3 miljoen

Menzis op Wikipedia

Zorgverzekeringen van Menzis

Menzis zorgpolis
Basis Voordelig

budget-naturapolis

basisverzekering
met € 385 eigen risico

140,25 p/mnd

Menzis zorgpolis
Basis

naturapolis

basisverzekering
met € 385 eigen risico

146,75 p/mnd

Menzis zorgpolis
Basis Vrij

restitutiepolis

basisverzekering
met € 385 eigen risico

161,75 p/mnd

Menzis opzeggen

Een Nederlandse zorgverzekering is verplicht voor iedere inwoner van Nederland of wie in Nederland werkt. Opzeggen van je Menzis zorgverzekering kan daarom alleen in speciale gevallen, bijvoorbeeld als je naar het buitenland gaat verhuizen of gaat werken in het buitenland.

Daarnaast kun je ieder kalenderjaar wisselen van zorgverzekering en op dat moment dus kiezen voor een andere zorgverzekeraar. Je kunt een andere verzekeraar kiezen vanaf half november tot en met 31 december. In dat geval hoef je Menzis niet zelf op te zeggen, dit doet de nieuwe zorgverzekeraar voor jou.

Als je op 31 december nog geen keuze hebt kunnen maken dan kun je Menzis zelf opzeggen en je in januari ook nog aanmelden bij een andere zorgverzekeraar. Dit kan echter alleen als je Menzis vóór 1 januari hebt opgezegd.

Opzeggen kan online of via de klantenservice.

Ervaringen met Menzis? Deel het!

Heb jij een verzekering of verzekering gehad bij Menzis? Of heb je op een andere manier ervaring met deze verzekeraar? Door je ervaringen te delen kun je wellicht anderen helpen een overwogen keuze te maken.

Jouw oordeel, positief of misschien minder positief, stellen we zeer op prijs!

Wij vragen je e-mailadres alleen ter controle. Deze wordt niet getoond bij de beoordeling, nooit gedeeld met derden en wij sturen je geen ongevraagde e-mails.

Wij vragen je e-mailadres alleen ter controle. Deze wordt niet getoond bij de beoordeling, nooit gedeeld met derden en wij sturen je geen ongevraagde e-mails.

Dit zeggen anderen over Menzis

We bieden deze review mogelijkheid sinds kort, waardoor er op dit moment nog geen beoordelingen zijn voor Menzis. Heb jij ervaring met de diensten en producten van Menzis? Deel het hier en help anderen bij het maken van een keuze!