Welkom Energie

Welkom energie was een jong energiebedrijf dat als missie had om een duidelijk en scherp geprijsd energiecontract voor groene energie aan te bieden. De visie was dat iedereen welkom is, daarom besteedde men extra aandacht aan de service en het streven is om dit foutloos doen. Daarbij hoort ook het respectvol behandelen van klanten en medewerkers.

Eind 2021 ging Welkom Energie failliet doordat de gasprijs in korte tijd enorm veel duurder werd. Hier had het energiebedrijf onvoldoende op kunnen anticiperen en daardoor kon het de leveringsverplichtingen niet meer nakomen. De klanten werden ondergebracht bij Eneco.

De achtergrond van Welkom Energie

Welkom Energie werd in 2018 opgericht en in 2019 kreeg men de leveringsvergunningen van de ACM en begon men met het daadwerkelijk leveren van stroom en gas.

De energieleverancier droeg een warm hart toe aan goede doelen en de maatschappij. Dit uitte zich onder andere in het feit dat men maandelijks per klant een klein bedrag schenkt aan goede doelen.

Duurzame energie

Als maatschappelijk betrokken bedrijf was het vanzelfsprekend dat Welkom Energie alleen 100% duurzame energie leverde. Voor stroom betrof dit onder meer windenergie en zonne-energie. Gas leverde men met CO2 compensatie. Dit houdt in dat de CO2 uitstoot door gas gecompenseerd wordt door een project waarmee de uitstoot juist wordt verminderd.

Verschillende energiecontracten

Bij Welkom Energie kon je kiezen uit een contract met vaste tarieven van één jaar of drie jaar. Daarnaast kon je een kiezen voor een variabel tarief, waarbij je niet vast zit aan een bepaalde contractperiode.

Energieproducten

  • Groene stroom
  • Gas CO2 gecompenseerd

Overige gegevens

Postadres:
PJ Oudweg 4
1314 CH Almere

Opgericht: 2018

Check alle energieleveranciers op jouw adresVergelijken

Welkom Energie opzeggen

Als je overstapt naar een andere energieleverancier dan hoeft je Welkom Energie niet zelf op te zeggen. De opzegging wordt dan namelijk geregeld door de nieuwe energieleverancier die ervoor zorgt dat je overstapt op het moment dat de contractperiode bij Welkom Energie is afgelopen. Dit voorkomt dat je eventueel een opzegvergoeding moet betalen.
Opzeggen van een energieleverancier doe je eigenlijk alleen als je gaat verhuizen. In dat geval kun je contact opnemen met de klantenservice van Welkom Energie.

Ervaringen met Welkom Energie? Deel het!

Ben jij klant of klant geweest van deze energieleverancier? Of heb je op een andere manier ervaring met Welkom Energie? Door je ervaringen te delen kun je wellicht anderen helpen een overwogen keuze te maken.

Jouw oordeel, positief of misschien minder positief, stellen we zeer op prijs!

Wij vragen je e-mailadres alleen ter controle. Deze wordt niet getoond bij de beoordeling, nooit gedeeld met derden en wij sturen je geen ongevraagde e-mails.

Wij vragen je e-mailadres alleen ter controle. Deze wordt niet getoond bij de beoordeling, nooit gedeeld met derden en wij sturen je geen ongevraagde e-mails.

Dit zeggen anderen over Welkom Energie

Marijke Hauwert

Een heel persoonlijke benadering met goede tips en de voordeligste voor mij. Ik ben blij met ze.

berno

Ik wilde de (contract) naam wijzigen van mijn vrouw naar mij.De enige wijze dat dit kan is om een nieuw contract aan te vragen. Wat blijkt. de welkoms bonus is een stuk lager! (niet eerlijke kosten worden doorberekend) Na de vraag waarom blijken ze ook scheidings kosten in rekening te brengen wegens contract breuk (nog eens extra kosten)!
Stugge firma!!