Vattenfall vergelijken

Klantenservice:

0900-0808
maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 21:00 uur

Vattenfall is één van de grootste energiemaatschappijen in Nederland. Vattenfall levert stroom en gas aan consumenten en bedrijven en maakt hiervoor gebruik van zowel duurzame energiebronnen als fossiele brandstoffen. Om het aandeel groene energie te vergroten wordt veel geïnvesteerd in duurzame energiebronnen zoals zonnepanelen en windmolens.

De geschiedenis van Vattenfall

Nuon is in 1994 ontstaan door een fusie tussen PGEM (Provinciale Gelderse Energie Maatschappij), PEB Friesland (Provinciaal Elektriciteitsbedrijf Friesland), ZGN (Zuid-Gelderse Nutsbedrijven) en VNB (Veluwse Nutsbedrijven). Later in de jaren '90 werd ook ENW (Energie Noord West) overgenomen, dit bedrijf was het provinciale energiebedrijf in Noord-Holland.

In 2000 werd het landelijk opererende installatie- en onderhoudsbedrijf voor verwarmingsketels Feenstra overgenomen. Feenstra heeft bijna 1 miljoen klanten in heel Nederland.

Sinds 2009 is Nuon onderdeel van Vattenfall, één van de grootste Europese energieconcerns en eigendom van de Zweedse staat. In oktober 2018 heeft Vattenfall bekend gemaakt dat de naam Nuon geleidelijk zal verdwijnen. In plaats daarvan zal het bedrijf de naam Vattenfall krijgen. Ook het relatief jonge energiebedrijf Powerpeers maakt deel uit van Vattenfall.

Energieproducten

  • Groene stroom
  • Grijze stroom
  • Gas

Overige gegevens

Postadres:
Vattenfall Klantenservice
Postbus 40021
6803 HA Arnhem

Opgericht: 1994
Aantal klanten: +/- 2,3 miljoen

Vattenfall op Wikipedia

Acties van Vattenfall

Vattenfall Variabel tarief
Variabel tarief

Stroom & Gas
Modelcontract
per maand opzegbaar


ACTIE
Vattenfall 1 of 3 jaar vast tarief
1 of 3 jaar vast tarief

Groene stroom uit Nederland
&
standaard gas

Extra voordeel:

1 of 3 jaar zeker van vast laag tarief!


ACTIE

Check alle energieleveranciers op jouw adresVergelijken

Vattenfall opzeggen

Als je overstapt naar een andere energieleverancier dan hoeft je Vattenfall niet zelf op te zeggen. De opzegging wordt dan namelijk geregeld door de nieuwe energieleverancier die ervoor zorgt dat je overstapt op het moment dat de contractperiode bij Vattenfall is afgelopen. Dit voorkomt dat je eventueel een opzegvergoeding moet betalen.
Opzeggen van een energieleverancier doe je eigenlijk alleen als je gaat verhuizen. In dat geval kun je contact opnemen met de klantenservice van Vattenfall.

Ervaringen met Vattenfall? Deel het!

Ben jij klant of klant geweest van deze energieleverancier? Of heb je op een andere manier ervaring met Vattenfall? Door je ervaringen te delen kun je wellicht anderen helpen een overwogen keuze te maken.

Jouw oordeel, positief of misschien minder positief, stellen we zeer op prijs!

Wij vragen je e-mailadres alleen ter controle. Deze wordt niet getoond bij de beoordeling, nooit gedeeld met derden en wij sturen je geen ongevraagde e-mails.

Wij vragen je e-mailadres alleen ter controle. Deze wordt niet getoond bij de beoordeling, nooit gedeeld met derden en wij sturen je geen ongevraagde e-mails.

Dit zeggen anderen over Vattenfall

Fred

Ik stap ieder jaar over en heb daarbij ook al een paar keer voor Vattenfall gekozen waar ik dan een jaar klant was. Niet echt een trouwe klant dus, maar nooit problemen gehad met dit bedrijf, daarom hierbij een goed woordje voor de mensen van Vattenfall!