Mega energie

Mega logo

Klantenservice:

Via de chat op de website.

Mega is één van de jongste energieleveranciers in Nederland en heeft als missie goedkopere energie te leveren zonder in te leveren op kwaliteit en service. Men noemt zichzelf het alternatief voor de multinationals van de energiesector. Het energiebedrijf is bij onze zuiderburen al langer actief en is daar recent verkozen tot meest klantvriendelijke leverancier. Overigens hoef je niet bang te zijn dat je met een buitenlandse klantenservice te maken krijgt, want Mega is gewoon een Nederlands bedrijf, gevestigd in Rotterdam.

De achtergrond van Mega

Energiemaatschappij Mega is in 2013 opgericht in België door twee Belgische ondernemers. Vooral in 2018 groeide het bedrijf sterk door de overname van een aantal kleinere energieleveranciers.

Sinds 2019 is men ook in Frankrijk actief als energieleverancier van goedkope groene energie.

In 2019 kwam het snelgroeiende energiebedrijf in handen van Pieter Schoen, die eerder de Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) had opgericht, en zijn zakenpartner Theo de Rooij. Samen kochten ze bijna 60 procent van de aandelen.

Doel van de twee Nederlandse ondernemers was om Mega ook naar Nederland te brengen. Halverwege 2021 kreeg men hiervoor van de ACM de benodigde leveringsvergunning en eind dat jaar werd gestart met de daadwerkelijke energielevering in Nederland.

Mega is een Nederlands bedrijf

Ondanks dat de roots van Mega in België liggen en men in dat land, alsmede in Frankrijk veel eerder actief was is het energiebedrijf tegenwoordig een Nederlands bedrijf. Het hoofdkantoor is gevestigd in Rotterdam en de Nederlandse markt wordt volledig bediend door lokale medewerkers.

Energieproducten

  • Groene stroom
  • Gas CO2 gecompenseerd

Overige gegevens

Postadres:
Veerhaven 7
3016CJ Rotterdam

Opgericht: 2013
Aantal klanten: +/- 750.000

Mega op Wikipedia

Check alle energieleveranciers op jouw adresVergelijken

Mega opzeggen

Als je overstapt naar een andere energieleverancier dan hoeft je Mega niet zelf op te zeggen. De opzegging wordt dan namelijk geregeld door de nieuwe energieleverancier die ervoor zorgt dat je overstapt op het moment dat de contractperiode bij Mega is afgelopen. Dit voorkomt dat je eventueel een opzegvergoeding moet betalen.
Opzeggen van een energieleverancier doe je eigenlijk alleen als je gaat verhuizen. In dat geval kun je contact opnemen met de klantenservice van Mega.

Ervaringen met Mega? Deel het!

Ben jij klant of klant geweest van deze energieleverancier? Of heb je op een andere manier ervaring met Mega? Door je ervaringen te delen kun je wellicht anderen helpen een overwogen keuze te maken.

Jouw oordeel, positief of misschien minder positief, stellen we zeer op prijs!

Wij vragen je e-mailadres alleen ter controle. Deze wordt niet getoond bij de beoordeling, nooit gedeeld met derden en wij sturen je geen ongevraagde e-mails.

Wij vragen je e-mailadres alleen ter controle. Deze wordt niet getoond bij de beoordeling, nooit gedeeld met derden en wij sturen je geen ongevraagde e-mails.

Dit zeggen anderen over Mega

We bieden deze review mogelijkheid sinds kort, waardoor er op dit moment nog geen beoordelingen zijn voor Mega. Heb jij ervaring met de diensten en producten van Mega? Deel het hier en help anderen bij het maken van een keuze!