Belgisch Mega Energie naar Nederland

Pieter Schoen brengt het Belgische Mega Energie naar Nederland

Femke 20 juli 2021
Leestijd 3 minuten Categorie: Energie,

Het Belgische energiebedrijf Mega wil met scherpe tarieven ook de Nederlandse energiemarkt gaan veroveren. Mega is al langere tijd in België actief met de slogan “dezelfde energie, gewoon goedkoper”. De energieleverancier heeft inmiddels de leveringsvergunning gekregen van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) en men wil vanaf september daadwerkelijk met de levering van stroom en gas beginnen.

Mega al jaren actief op de Belgische energiemarkt

Mega Energie is in België al langere tijd een gevestigde naam. Het bedrijf werd in 2013 opgericht en heeft in België nu zo’n 650.000 klanten. Deze sterke groei is mede gerealiseerd door een aantal overnames in 2018.

Enkele jaar geleden heeft het bedrijf zijn vleugels al uitgeslagen naar Frankrijk en heeft daar volgens eigen zeggen inmiddels zo’n 750.000 klanten.

Mega Energie

Pieter Schoen is sinds 2019 mede-eigenaar van Mega

Pieter Schoen, bekend van het tv-programma Dragons’ Den, kocht samen met compagnon Theo de Rooij in 2019 een meerderheidsbelang van 59 procent in Mega. Ze betaalden hier ongeveer 10 miljoen euro voor.

Schoen was toen al geen onbekende in de energiewereld. In 2005 richtte hij namelijk samen met Harald Swinkels de Nederlandse Energie Maatschappij op, ook wel bekend als NLE. In 2018 verkochten ze dit energiebedrijf aan de Nuts Groep, ook eigenaar van Budget Energie.

Omdat Schoen na deze verkoop gebonden was aan een concurrentiebeding mocht hij enkele jaren niet meer actief zijn op de Nederlandse energiemarkt. Nu dit concurrentiebeding begin dit jaar is afgelopen is de weg vrij om zijn Belgische energiebedrijf naar Nederland te brengen.

Een nieuwe revolutie met Mega

Met NLE zorgde Pieter Schoen en Harald Swinkels voor een ware revolutie op de energiemarkt. Met scherpe tarieven wist het jonge bedrijf in zeer korte tijd een aanzienlijk marktaandeel te verwerven op de toen pas geliberaliseerde energiemarkt.

Mega wil nu opnieuw een revolutie ontketenen op de Nederlandse energiemarkt, die volgens eigen zeggen een beetje opgeschud moet worden. Dit gaat men doen door groene energie te leveren tegen de scherpste tarieven. Volgens het bedrijf kan men dit doen door middels automatisering uiterst kostenefficiënt te werken.

In België en Frankrijk maakt men dit al jaren waar, zo heeft men in België slechts honderd personeelsleden, waarvan een deel IT’ers. Ook in Nederland zal de organisatie door digitalisering zo klein mogelijk worden gehouden.

NLE zorgde destijds voor een revolutie op de energiemarkt

Nu moet de energiemarkt opnieuw opgeschud worden, aldus Mega Energie.

Mega Nederland doet meer dan alleen energie leveren

De voor Nederland nieuwe energieleverancier gaat naast het leveren van gas en licht klanten ook helpen met energie besparen door middel van isoleren. Dit valt goed samen met het aandeel dat Pieter Schoen eerder dit jaar verwierf in het bedrijf Isolatiespecialist.nl.

Met behulp het specialisme van dit bedrijf wil Mega naast de Nederlandse klanten ook de Belgische en Franse klanten gaan helpen met energie besparen. Het isolatiebedrijf groeide het afgelopen jaar al zeer sterk door het thuiswerken en de daardoor grotere behoefte aan het besparen van energie. Door de combinatie met Mega en daarmee de uitbreiding naar het buitenland zal de omzet naar verwachting snel verder groeien.

Blijf op de hoogte van energienieuws!

Ontvang het laatste energienieuws ook direct in je mailbox. Laat hier je e-mailadres achter en wij houden je op de hoogte.

Wij sturen maximaal 6 keer per jaar onze bespaartips. Wij spammen niet, delen je gegevens nooit met derden en je kunt je op elk moment weer uitschrijven.

Wij sturen maximaal 6 keer per jaar onze bespaartips. Wij spammen niet, delen je gegevens nooit met derden en je kunt je op elk moment weer uitschrijven.

Over de auteur

Femke
Femke Vermeer

Na jarenlang te hebben gewerkt in de energie- en telecombranche is Femke absoluut een expert te noemen. Met veel passie blogt zij hier dan ook over.

Gerelateerde artikelen

bouw mega boiler Diemen
Vattenfall wil duurzame stadsverwarming leveren met een mega-boiler

Eric 7 juni 2021

Vorig jaar schreven we over de twijfels bij Vattenfall over het bouwen van een nieuwe biomassacentrale bij Diemen. De kans dat de biomassacentrale er komt is een stuk kleiner geworden. Vattenfall wil nu namelijk een mega-boiler bouwen.

Anode Energie failliet
Ook Anode Energie failliet door de hoge energieprijzen

Femke 3 december 2021

Opnieuw heeft een Nederlandse energieleverancier faillissement aangevraagd als gevolg van de hoge gasprijzen. Dit keer betreft het Anode Energie. Dit faillissement heeft echter ook verstrekkende gevolgen voor klanten van AGEM, Ampeer, BLIQ, Gezinsenergie, Green Dutch Energy, Hilverstroom en Nedergy.

mobiel vast combivoordeel
Meer consumenten profiteren van combivoordeel vast en mobiel bellen

Frank Update: 11 augustus 2021

Een vast én mobiel abonnement bij dezelfde provider afsluiten is populair. Er zijn in Nederland nu al zo’n drie miljoen consumenten die dit hebben gedaan. Providers bieden hierbij aantrekkelijke kortingen en andere voordelen.

biomassacentrale in Diemen
Twijfels over biomassa: de Vattenfall centrale in Diemen op losse schroeven

Eric 2 juli 2020

In Diemen zou de grootste biomassacentrale van Nederland komen. Energiemaatschappij Vattenfall, de initiatiefnemer voor de bouw van deze centrale, heeft dit echter op de lange baan geschoven. Pas halverwege volgend jaar wil het concern een definitief besluit nemen over de bouw van de biomassacentrale bij Diemen. Het project ligt trouwens niet helemaal stil: voorlopig gaan de voorbereidingen voor de bouw nog wel door.