Eneco vergelijken

Klantenservice:

088-8955955
Bereikbaar op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur.

Eneco is één van de grotere energiebedrijven in Nederland. Men levert stroom steeds meer uit duurzame bronnen zoals windenergie en zonne-energie. Daarnaast levert Eneco CO2 gecompenseerd gas. Het motto van het bedrijf is samen met jou werken aan een duurzame toekomst én lagere energierekening.

Eneco geschiedenis

Eneco is opgericht in 1995 en komt voort uit een fusie tussen de lokale energiemaatschappijen van Den Haag, Dordrecht en Rotterdam. Eigenlijk staat de naam Eneco voor ENErgie en COmmunicatie omdat Eneco in de beginjaren ook kabel TV exploiteerde. Deze kabel TV activiteiten werden echter in 2000 verkocht aan UPC, het tegenwoordige Ziggo. In 2000 nam men de energiebedrijven EMH uit Gouda en GZO (Gasdistributie Zeist en Omstreken) over, in 2003 gevolgd door REMU uit Utrecht. Hiermee werd het bedrijf de derde energieleverancier van Nederland.

Vanaf 2008 richt Eneco zicht steeds meer op duurzame energie. Men nam delen over van Evelop waaronder windmolenparken en biomassa activiteiten. Ook nam men voor zonne-energie Ecostream over en Ecofys voor kennis op het gebied van duurzaamheid. Ook had men een jaar eerder al 30% van de aandelen van groene stroom leverancier Greenchoice gekocht.

In 2008 en 2009 werd Eneco door Greenpeace uitgeroepen als meest duurzame energieleverancier in Nederland. In 2011 heeft men met het Wereld Natuur Fonds afspraken gemaakt over maatregelen omtrent de CO2 reductie.

In 2011 werd Oxxio met bijna een half miljoen klanten overgenomen van het Britse Centrica. Oxxio opereert als zelfstandig merk binnen de Eneco groep.

Sinds 2011 is het energiebedrijf ook in België actief op de consumentenmarkt. In 2017 nam men de de Belgische tak van Eni over. Hiermee had men in één klap ruim een miljoen klanten in België.

Energieproducten

  • Groene stroom
  • Grijze stroom
  • Gas
  • Gas CO2 gecompenseerd

Overige gegevens

Postadres:
Eneco Consumenten
Postbus 1014
3000 BA Rotterdam

Opgericht: 1995

Eneco op Wikipedia

Acties van Eneco

Eneco 1 of 3 jaar vast tarief
1 of 3 jaar vast tarief

Groene stroom uit Nederland
&
standaard gas

Extra voordeel:

1 of 3 jaar zeker van vast laag tarief!


ACTIE

Check alle energieleveranciers op jouw adresVergelijken

Eneco opzeggen

Als je overstapt naar een andere energieleverancier dan hoeft je Eneco niet zelf op te zeggen. De opzegging wordt dan namelijk geregeld door de nieuwe energieleverancier die ervoor zorgt dat je overstapt op het moment dat de contractperiode bij Eneco is afgelopen. Dit voorkomt dat je eventueel een opzegvergoeding moet betalen.
Opzeggen van een energieleverancier doe je eigenlijk alleen als je gaat verhuizen. In dat geval kun je contact opnemen met de klantenservice van Eneco.

Ervaringen met Eneco? Deel het!

Ben jij klant of klant geweest van deze energieleverancier? Of heb je op een andere manier ervaring met Eneco? Door je ervaringen te delen kun je wellicht anderen helpen een overwogen keuze te maken.

Jouw oordeel, positief of misschien minder positief, stellen we zeer op prijs!

Wij vragen je e-mailadres alleen ter controle. Deze wordt niet getoond bij de beoordeling, nooit gedeeld met derden en wij sturen je geen ongevraagde e-mails.

Wij vragen je e-mailadres alleen ter controle. Deze wordt niet getoond bij de beoordeling, nooit gedeeld met derden en wij sturen je geen ongevraagde e-mails.

Dit zeggen anderen over Eneco

We bieden deze review mogelijkheid sinds kort, waardoor er op dit moment nog geen beoordelingen zijn voor Eneco. Heb jij ervaring met de diensten en producten van Eneco? Deel het hier en help anderen bij het maken van een keuze!