Eneco vergelijken

Eneco is één van de grotere energiebedrijven in Nederland. Men levert stroom steeds meer uit duurzame bronnen zoals windenergie en zonne-energie. Daarnaast levert Eneco CO2 gecompenseerd gas. Het motto van het bedrijf is samen met jou werken aan een duurzame toekomst én lagere energierekening.

Eneco geschiedenis

Eneco is opgericht in 1995 en komt voort uit een fusie tussen de lokale energiemaatschappijen van Den Haag, Dordrecht en Rotterdam. Eigenlijk staat de naam Eneco voor ENErgie en COmmunicatie omdat Eneco in de beginjaren ook kabel TV exploiteerde. Deze kabel TV activiteiten werden echter in 2000 verkocht aan UPC, het tegenwoordige Ziggo. In 2000 nam men de energiebedrijven EMH uit Gouda en GZO (Gasdistributie Zeist en Omstreken) over, in 2003 gevolgd door REMU uit Utrecht. Hiermee werd het bedrijf de derde energieleverancier van Nederland.

Vanaf 2008 richt Eneco zicht steeds meer op duurzame energie. Men nam delen over van Evelop waaronder windmolenparken en biomassa activiteiten. Ook nam men voor zonne-energie Ecostream over en Ecofys voor kennis op het gebied van duurzaamheid. Ook had men een jaar eerder al 30% van de aandelen van groene stroom leverancier Greenchoice gekocht.

In 2008 en 2009 werd Eneco door Greenpeace uitgeroepen als meest duurzame energieleverancier in Nederland. In 2011 heeft men met het Wereld Natuur Fonds afspraken gemaakt over maatregelen omtrent de CO2 reductie.

In 2011 werd Oxxio met bijna een half miljoen klanten overgenomen van het Britse Centrica. Oxxio opereert als zelfstandig merk binnen de Eneco groep.

Sinds 2011 is het energiebedrijf ook in België actief op de consumentenmarkt. In 2017 nam men de de Belgische tak van Eni over. Hiermee had men in één klap ruim een miljoen klanten in België.

Eneco
Bedrijfsnaam: Eneco
Opgericht: 1995
Website: www.eneco.nl

Energieproducten

  • Groene stroom
  • Grijze stroom
  • Gas
  • Gas CO2 gecompenseerd

Klantenservice

Telefoon:
088-8955955
Bereikbaar op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur.

Postadres:
Eneco Consumenten
Postbus 1014
3000 BA Rotterdam

Eneco opzeggen

Eneco op Wikipedia

Check alle energieleveranciers op jouw adres

Heb je zonnepanelen of een dubbele meter? Deze opties kun je op de volgende pagina opgeven.

Alle aanbiedingen van Eneco

Eneco aanbieding
1 jaar vast

Groene stroom uit Europa
&
Groen gas

Extra voordeel:

€ 110,00
korting / cashback

1
Eneco aanbieding
3 jaar vast

Groene stroom uit Europa
&
Groen gas

Extra voordeel:

€ 200,00
korting / cashback

2

Nieuws over Eneco

Eneco opzeggen

Als je overstapt naar een andere energieleverancier dan hoeft je Eneco niet zelf op te zeggen. De opzegging wordt dan namelijk geregeld door de nieuwe energieleverancier die ervoor zorgt dat je overstapt op het moment dat de contractperiode bij Eneco is afgelopen. Dit voorkomt dat je eventueel een opzegvergoeding moet betalen.
Opzeggen van een energieleverancier doe je eigenlijk alleen als je gaat verhuizen. In dat geval kun je contact opnemen met de klantenservice van Eneco of maak gebruik van de handige opzegservice via onderstaande link.

Eenvoudig opzeggen via de opzegservice van 123opzeggen