Greenchoice vergelijken

greenchoice duurzame energie

Klantenservice:

010-4782326
Op werkdagen tussen 8.30 en 17.30 uur.
Op zaterdag tussen 8.30 en 17.00 uur.

Greenchoice is een energiebedrijf dat uitsluitend groene duurzame energie levert aan particuliere en zakelijke klanten. Tevens investeert men in groene stroomprojecten in Nederland. De levering van aardgas wordt door Greenchoice gecompenseerd door het beschermen van bossen en planten van nieuwe bomen. Men steunt ook projecten van o.a. Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten.

Greenchoice geschiedenis

Greenchoice werd in 2001 opgericht en was de eerste Nederlandse energieleverancier die uitsluitend groene stroom leverde. In 2007 kocht energiemaatschappij Eneco 30% aandelen van het bedrijf. Sinds 2008 levert het bedrijf ook gas aan klanten. De CO2 uitstoot van het gas compenseert men door het aanplanten en beschermen van bossen in o.a. Brazilië, Peru en Tanzania.

In 2018 nam Greenchoice energieleverancier Qurrent over, dit was eveneens een energiebedrijf dat uitsluitend duurzame energie leverde.

In 2015 en 2016 werd Greenchoice als beste getest door de Consumentenbond. In 2018 won het bedrijf voor de 6e keer op rij de Gaslicht Award, deze award wordt ieder jaar uitgereikt aan de leverancier die de beste prijs/kwaliteit verhouding biedt.

De Greenchoice bosprojecten.

Energieproducten

  • Groene stroom
  • Gas CO2 gecompenseerd

Overige gegevens

Postadres:
Kruisplein 15
3014DB Rotterdam

Opgericht: 2001

Greenchoice op Wikipedia

Check alle energieleveranciers op jouw adresVergelijken

Greenchoice opzeggen

Als je overstapt naar een andere energieleverancier dan hoeft je Greenchoice niet zelf op te zeggen. De opzegging wordt dan namelijk geregeld door de nieuwe energieleverancier die ervoor zorgt dat je overstapt op het moment dat de contractperiode bij Greenchoice is afgelopen. Dit voorkomt dat je eventueel een opzegvergoeding moet betalen.
Opzeggen van een energieleverancier doe je eigenlijk alleen als je gaat verhuizen. In dat geval kun je contact opnemen met de klantenservice van Greenchoice.

Ervaringen met Greenchoice? Deel het!

Ben jij klant of klant geweest van deze energieleverancier? Of heb je op een andere manier ervaring met Greenchoice? Door je ervaringen te delen kun je wellicht anderen helpen een overwogen keuze te maken.

Jouw oordeel, positief of misschien minder positief, stellen we zeer op prijs!

Wij vragen je e-mailadres alleen ter controle. Deze wordt niet getoond bij de beoordeling, nooit gedeeld met derden en wij sturen je geen ongevraagde e-mails.

Wij vragen je e-mailadres alleen ter controle. Deze wordt niet getoond bij de beoordeling, nooit gedeeld met derden en wij sturen je geen ongevraagde e-mails.

Dit zeggen anderen over Greenchoice

W.M. Simons

Een betrouwbaar bedrijf maar niet wat de aanbiedingen zijn van 1 of 2 jarige kontrakten waarbij variabele kosten in rekening worden gebracht en de aanvraag van een nieuw kontrakt wordt afgewezen.

Patrick

Ik vraag me altijd af of die groene stroom wel echt zo duurzaam wordt opgewekt. Ik lees wel eens dat het vaak slechts compensatie is door in verwegistan een paar boompjes te planten. Ik heb echter wel bewust voor groen gekozen en daardoor Greenchoice. Op dit bedrijf zelf weinig aan te merken. Maar geen 5 sterren omdat ik dus twijfel over de daadwerkelijke duurzaamheid.