Oxxio vergelijken

Klantenservice:

088-8955999
Werkdagen van 9:00 tot 16:00.

Oxxio profileert zich als prijsvechter in de energiemarkt. Men levert groene stroom en gas aan particuliere klanten. Als je in het bezit bent van een slimme meter dan kun je met de Oxxio app je verbruik online inzien. Niemand wil teveel betalen voor gaslicht, Oxxio biedt daarom voordelige tarieven.

Oxxio geschiedenis

Oxxio betrad in 2000 de Nederlandse energiemarkt. In eerste instantie was men onder verschillende merknamen actief, namelijk: Energiebedrijf.com, Durion en Evolta. Oxxio had de ambitie om naar de beurs te gaan, maar toen het in 2005 werd overgenomen door het Britse Centrica was dit van de baan.

In september 2005 startte Oxxio een meetbedrijf en ontwikkelde hierin een officieel meetsysteem. Dit systeem werd later bekend als de slimme meter, op dat moment was Oxxio de enige die daar zo actief mee bezig was. Doel was het verbeteren van de dienstverlening en het leveren van betere producten op het gebied van energie.

In 2007 nam Oxxio, dat zelfstandig opereerde binnen Centrica, de pas opgerichte energieleverancier Go Energy over.

In 2011 werd Oxxio overgenomen door Eneco, nadat de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMA) de overname had goedgekeurd. Op dat moment had Oxxio ruim 400.000 klanten in Nederland. Als gevolg hiervan verhuisde men in 2015 van het eigen kantoorpand in Hilversum naar een plek binnen het kantoorpand van Eneco in Rotterdam. Binnen de Eneco Groep blijft Oxxio echter als zelfstandig bedrijf opereren.

Eind 2018 werd aangekondigd dat men vanaf januari 2019 ook telecomdiensten zal gaan leveren. Deze diensten (internet, TV en vaste telefoon) zijn echter vooralsnog alleen beschikbaar voor klanten die ook energieklant zijn bij Oxxio.

Energieproducten

  • Groene stroom
  • Gas

Overige gegevens

Postadres:
Oxxio Nederland bv
Postbus 100
3000 AC Rotterdam

Opgericht: 2000

Oxxio op Wikipedia

Check alle energieleveranciers op jouw adresVergelijken

Heb je zonnepanelen of een dubbele meter? Deze opties kun je op de volgende pagina opgeven.

Alle aanbiedingen van Oxxio

Oxxio aanbieding
1 jaar vast

Groene stroom uit Europa
&
Gas

Extra voordeel:

€ 150,00
korting / cashback

1
Oxxio aanbieding
3 jaar vast

Groene stroom uit Europa
&
Gas

Extra voordeel:

€ 150,00
korting / cashback

2

Oxxio opzeggen

Als je overstapt naar een andere energieleverancier dan hoeft je Oxxio niet zelf op te zeggen. De opzegging wordt dan namelijk geregeld door de nieuwe energieleverancier die ervoor zorgt dat je overstapt op het moment dat de contractperiode bij Oxxio is afgelopen. Dit voorkomt dat je eventueel een opzegvergoeding moet betalen.
Opzeggen van een energieleverancier doe je eigenlijk alleen als je gaat verhuizen. In dat geval kun je contact opnemen met de klantenservice van Oxxio.