Oxxio vergelijken

Oxxio profileert zich als prijsvechter in de energiemarkt. Men levert groene stroom en gas aan particuliere klanten. Als je in het bezit bent van een slimme meter dan kun je met de Oxxio app je verbruik online inzien. Niemand wil teveel betalen voor gaslicht, Oxxio biedt daarom voordelige tarieven.

Geschiedenis

Oxxio betrad in 2000 de Nederlandse energiemarkt. In eerste instantie was men onder verschillende merknamen actief, namelijk: Energiebedrijf.com, Durion en Evolta. Oxxio had de ambitie om naar de beurs te gaan, maar toen het in 2005 werd overgenomen door het Britse centrica was dit van de baan.

In september 2005 startte Oxxio een meetbedrijf en ontwikkelde hierin een officieel meetsysteem. Dit systeem werd later bekend als de slimme meter, op dat moment was Oxxio de enige die daar zo actief mee bezig was. Doel was het verbeteren van de dienstverlening en het leveren van betere producten op het gebied van energie.

In 2007 nam Oxxio, dat zelfstandig opereerde binnen Centrica, de pas opgerichte energieleverancier Go Energy over.

In 2011 werd Oxxio overgenomen door Eneco, nadat de Nederlanse Mededingingsautoriteit (NMA) de overname had goedgekeurd. Op dat moment had Oxxio ruim 400.000 klanten in Nederland. Als gevolg hiervan verhuisde men in 2015 van het eigen kantoorpand in Hilversum naar een plek binnen het kantoorpand van Eneco in Rotterdam. Binnen de Eneco Groep blijft Oxxio echter als zelfstandig bedrijf opereren.

Eind 2018 werd aangekondigd dat men vanaf januari 2019 ook telecomdiensten zal gaan leveren. Deze diensten (internet, TV en vaste telefoon) zijn echter vooralsnog alleen beschikbaar voor klanten die ook energieklant zijn bij Oxxio.

Oxxio
Bedrijfsnaam: Oxxio
Opgericht: 2000
Website: www.oxxio.nl

Oxxio op Wikipedia

Energieproducten

  • Groene stroom
  • Gas

Klantenservice

Telefoon:
088-8955999
Werkdagen van 9:00 tot 16:00.

Postadres:
Oxxio Nederland bv
Postbus 100
3000 AC Rotterdam

Check alle energieleveranciers op jouw adres

Heb je zonnepanelen of een dubbele meter? Deze opties kun je op de volgende pagina opgeven.

Alle aanbiedingen van Oxxio

SupplierEnergyPage aanbieding
1 jaar vast

Groene stroom uit Europa
&
Gas

Extra voordeel:

€ 160,00
korting / cashback

1
SupplierEnergyPage aanbieding
3 jaar vast

Groene stroom uit Europa
&
Gas

Extra voordeel:

€ 160,00
korting / cashback

2

Nieuws over Oxxio