Delta vergelijken

Delta

Klantenservice:

0118-225500
Maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 18:00.

DELTA is dé energieleverancier uit Zeeland. Het bedrijf samen met zijn voorgangers al een geschiedenis van zo'n 100 jaar! Je kiest voor DELTA als je zekerheid, gemak, voordelige tarieven én duurzame stroom en gas wilt. Naast energie heeft men ook DELTA Comfort Wijzer, een energie managementsysteem met een eigen slimme thermostaat.

DELTA geschiedenis

DELTA N.V. is in 1991 ontstaan uit een fusie tussen PZEM (Zeeuwsche Elektriciteits Maatschappij) en WMZ (Watermaatschappij Zuidwest-Nederland). Tot 2006 was DELTA zowel energieleverancier als netbeheerder. Toen in 2006 de Wet Onafhankelijk Netbeheer (ook wel Splitsingswet genoemd) werd ingevoerd is het bedrijf gesplitst. De netwerkactiviteiten werden ondergebracht in DELTA Netwerkbedrijf (DNWB), wat in 2009 overgenomen werd door TenneT. Maar deze overname is later teruggedraaid na verschillende rechterlijke procedures aangespannen door DELTA N.V., Essent en Eneco. In 2015 werd de naam van DNWB gewijzigd in Enduris. Dit omdat sinds 2016 volgens nieuwe wetgeving de naam van de netbeheerder niet meer mag lijken op die van een energieleverancier.

Sinds 2002 is DELTA ook internetprovider via het kabelnetwerk van Zeelandnet.

Energieproducten

  • Groene stroom
  • Gas

Overige gegevens

Postadres:
Buitenruststraat 10
4337 EH Middelburg

Opgericht: 1991

Delta op Wikipedia

Check alle energieleveranciers op jouw adresVergelijken

Delta opzeggen

Als je overstapt naar een andere energieleverancier dan hoeft je Delta niet zelf op te zeggen. De opzegging wordt dan namelijk geregeld door de nieuwe energieleverancier die ervoor zorgt dat je overstapt op het moment dat de contractperiode bij Delta is afgelopen. Dit voorkomt dat je eventueel een opzegvergoeding moet betalen.
Opzeggen van een energieleverancier doe je eigenlijk alleen als je gaat verhuizen. In dat geval kun je contact opnemen met de klantenservice van Delta.

Ervaringen met Delta? Deel het!

Ben jij klant of klant geweest van deze energieleverancier? Of heb je op een andere manier ervaring met Delta? Door je ervaringen te delen kun je wellicht anderen helpen een overwogen keuze te maken.

Jouw oordeel, positief of misschien minder positief, stellen we zeer op prijs!

Wij vragen je e-mailadres alleen ter controle. Deze wordt niet getoond bij de beoordeling, nooit gedeeld met derden en wij sturen je geen ongevraagde e-mails.

Wij vragen je e-mailadres alleen ter controle. Deze wordt niet getoond bij de beoordeling, nooit gedeeld met derden en wij sturen je geen ongevraagde e-mails.

Dit zeggen anderen over Delta

Van der Molen

Goed en betrouwbaar bedrijf en behulpzaam als er onverwacht een probleem zou voorvallen

P. Verschuren

Als trotse zeeuw zit ik al sinds jaar en dag bij delta. Volgens mij mis ik dan wel de voordelen die overstappen geeft. Toch maar eens kijken alhoewel ik geen klachten over Delta heb.