Delta vergelijken

DELTA is dé energieleverancier uit Zeeland. Het bedrijf samen met zijn voorgangers al een geschiedenis van zo'n 100 jaar! Je kiest voor DELTA als je zekerheid, gemak, voordelige tarieven én duurzame stroom en gas wilt. Naast energie heeft men ook DELTA Comfort Wijzer, een energie managementsysteem met een eigen slimme thermostaat.

Check de deals op jouw adres!
Check de deals op jouw adres!
Delta
Bedrijfsnaam: Delta
Opgericht: 1991
Website: www.delta.nl

Delta op Wikipedia

Energieproducten

  • Groene stroom
  • Gas

Energie vergelijken

Waarom adres opgeven?

Geschiedenis Delta

DELTA N.V. is in 1991 ontstaan uit een fusie tussen PZEM (Zeeuwsche Electriciteits Maatschappij) en WMZ (Watermaatschappij Zuidwest-Nederland). Tot 2006 was DELTA zowel energieleverancier als netbeheerder. Toen in 2006 de Wet Onafhankelijk Netbeheer (ook wel Splitsingswet genoemd) werd ingevoerd is het bedrijf gesplitst. De netwerkactiviteiten werden ondergebracht in DELTA Netwerkbedrijf (DNWB), wat in 2009 overgenomen werd door TenneT. Maar deze overname is later teruggedraaid na verschillende rechterlijke procedures aangespannen door DELTA N.V., Essent en Eneco. In 2015 werd de naam van DNWB gewijzigd in Enduris. Dit omdat sinds 2016 volgens nieuwe wetgeving de naam van de netbeheerder niet meer mag lijken op die van een energieleverancier.

Sinds 2002 is DELTA ook internetprovider via het kabelnetwerk van Zeelandnet.

Klantenservice Delta

Telefoon:
0118-225500

Alternatieven voor Delta

Zoek je een alternatief voor je Delta aansluiting? Klik op één van onderstaande aanbieders of raadpleeg de vergelijker.

Delta opzeggen

Wil je je abonnement bij Delta opzeggen? Neem dan contact op met de klantenservice. Zij zullen je informatie geven over de te volgen procedure voor je opzegging.

Nieuws over Delta