Delta vergelijken

Klantenservice:

0118-225500
Maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 18:00.

DELTA is dé energieleverancier uit Zeeland. Het bedrijf samen met zijn voorgangers al een geschiedenis van zo'n 100 jaar! Je kiest voor DELTA als je zekerheid, gemak, voordelige tarieven én duurzame stroom en gas wilt. Naast energie heeft men ook DELTA Comfort Wijzer, een energie managementsysteem met een eigen slimme thermostaat.

DELTA geschiedenis

DELTA N.V. is in 1991 ontstaan uit een fusie tussen PZEM (Zeeuwsche Elektriciteits Maatschappij) en WMZ (Watermaatschappij Zuidwest-Nederland). Tot 2006 was DELTA zowel energieleverancier als netbeheerder. Toen in 2006 de Wet Onafhankelijk Netbeheer (ook wel Splitsingswet genoemd) werd ingevoerd is het bedrijf gesplitst. De netwerkactiviteiten werden ondergebracht in DELTA Netwerkbedrijf (DNWB), wat in 2009 overgenomen werd door TenneT. Maar deze overname is later teruggedraaid na verschillende rechterlijke procedures aangespannen door DELTA N.V., Essent en Eneco. In 2015 werd de naam van DNWB gewijzigd in Enduris. Dit omdat sinds 2016 volgens nieuwe wetgeving de naam van de netbeheerder niet meer mag lijken op die van een energieleverancier.

Sinds 2002 is DELTA ook internetprovider via het kabelnetwerk van Zeelandnet.

Energieproducten

  • Groene stroom
  • Gas

Overige gegevens

Postadres:
Buitenruststraat 10
4337 EH Middelburg

Opgericht: 1991

Delta op Wikipedia

Check alle energieleveranciers op jouw adresVergelijken

Heb je zonnepanelen of een dubbele meter? Deze opties kun je op de volgende pagina opgeven.

Delta opzeggen

Als je overstapt naar een andere energieleverancier dan hoeft je Delta niet zelf op te zeggen. De opzegging wordt dan namelijk geregeld door de nieuwe energieleverancier die ervoor zorgt dat je overstapt op het moment dat de contractperiode bij Delta is afgelopen. Dit voorkomt dat je eventueel een opzegvergoeding moet betalen.
Opzeggen van een energieleverancier doe je eigenlijk alleen als je gaat verhuizen. In dat geval kun je contact opnemen met de klantenservice van Delta.