Essent vergelijken

Klantenservice:

0900-1550
Op werkdagen van 8:00 tot 18:00.
Zaterdag van 9:00 tot 13:00.

Essent is één van de grotere en toonaangevende energiebedrijven in Nederland. Men heeft als doelstelling om betrouwbaar, betaalbaar en duurzaam te zijn. Naast stroom en gas levert Essent ook slimme energieoplossingen zoals zonnepanelen, zonneboilers en isolatie. Regelmatig heeft men aantrekkelijke energieaanbiedingen in de vorm van kortingen en cashback acties.

Essent geschiedenis

Essent is ontstaan uit een fusie tussen PNEM/MEGA en EDON in 1999. In 2005 is hier Nutsbedrijven Maastricht bijgekomen en in 2007 nam men Westland Energie Services over, de grootste energieleverancier in de glastuinbouw.

In 2002 introduceerde Essent een prijsvechter onder de merknaam Energiedirect.

In 2009 moest Essent vanwege de splitsingswet haar netwerkactiviteiten afstoten. Deze splitsingswet bepaalt dat een energiebedrijf niet tegelijkertijd energieleverancier én netwerkbeheerder mag zijn. Het netwerkbedrijf van Essent ging daarop zelfstandig verder als Enexis.
Mede hierdoor wilden gemeenten en provincies geen rol meer spelen in Essent als commercieel bedrijf. Hierop werd Essent verkocht aan het Duitse energieconcern RWE.

In oktober 2016 heeft RWE een nieuw bedrijf opgericht: Innogy. Dit is een beursgenoteerd bedrijf waarin ook Essent is ondergebracht. Binnen Innogy is Essent verantwoordelijk voor de retail activiteiten in Nederland en België. De elektriciteitscentrales, waaronder kolencentrales zijn vanaf dat moment eigendom geworden van RWE Generation. Essent heeft dan ook geen eigen (kolen)centrales meer.

In 2019 heeft Essent groene energieleverancier Vandebron overgenomen. Met deze overname kan Essent verder verduurzamen, stelt het bedrijf.

Energieproducten

  • Groene stroom
  • Grijze stroom
  • Gas

Overige gegevens

Postadres:
Essent Retail Energie BV
Willemsplein 4
5211AK 's-Hertogenbosch

Opgericht: 1999

Essent op Wikipedia

Acties van Essent

Essent 1 of 3 jaar vast tarief
1 of 3 jaar vast tarief

Groen stroom
&
standaard gas

Extra voordeel:

Tot 310 euro korting / cashback!


ACTIE

Check alle energieleveranciers op jouw adresVergelijken

Essent opzeggen

Als je overstapt naar een andere energieleverancier dan hoeft je Essent niet zelf op te zeggen. De opzegging wordt dan namelijk geregeld door de nieuwe energieleverancier die ervoor zorgt dat je overstapt op het moment dat de contractperiode bij Essent is afgelopen. Dit voorkomt dat je eventueel een opzegvergoeding moet betalen.
Opzeggen van een energieleverancier doe je eigenlijk alleen als je gaat verhuizen. In dat geval kun je contact opnemen met de klantenservice van Essent.

Ervaringen met Essent? Deel het!

Ben jij klant of klant geweest van deze energieleverancier? Of heb je op een andere manier ervaring met Essent? Door je ervaringen te delen kun je wellicht anderen helpen een overwogen keuze te maken.

Jouw oordeel, positief of misschien minder positief, stellen we zeer op prijs!

Wij vragen je e-mailadres alleen ter controle. Deze wordt niet getoond bij de beoordeling, nooit gedeeld met derden en wij sturen je geen ongevraagde e-mails.

Wij vragen je e-mailadres alleen ter controle. Deze wordt niet getoond bij de beoordeling, nooit gedeeld met derden en wij sturen je geen ongevraagde e-mails.

Dit zeggen anderen over Essent

We bieden deze review mogelijkheid sinds kort, waardoor er op dit moment nog geen beoordelingen zijn voor Essent. Heb jij ervaring met de diensten en producten van Essent? Deel het hier en help anderen bij het maken van een keuze!