Enexis netbeheer

Enexis is één van de grotere netbeheerders van stroom en gas in Nederland en actief in vijf provincies in het noorden, oosten en zuiden van Nederland. Het elektriciteitsnet van Enexis heeft ongeveer 2,8 miljoen aansluitingen en het gasnet 2,3 miljoen. Hiermee is staat de netbeheerder na Liander op de tweede plaats. Het bedrijf heeft ongeveer 4300 medewerkers.

De achtergrond van Enexis

Voorheen was het bedrijf onderdeel van Essent, maar is afgesplitst in het kader van de Wet Onafhankelijk Netbeheer (splitsingswet). Deze wet bepaalt dat een netbeheerder niet ook tegelijkertijd energieleverancier mag zijn, dit zou namelijk eerlijk concurrentie tussen energieleveranciers in de weg zitten.

In 2016 heeft Enexis een aantal netwerken geruild met Liander. Het ging hierbij om de regio’s Urk en Noordoostpolder die van Enexis naar Liander zijn gegaan en regio’s zuidoost-Brabant en Eindhoven die naar Enexis zijn gegaan. Door deze ruil hebben beide netbeheerders een meer aansluitend gebied gekregen.

Onder de Enexis groep vallen ook de bedrijven Enpuls en Fudura. Enpuls is een bedrijf dat zich richt op het stimuleren van duurzame energie en energiebesparing. Fudura biedt diensten aan bedrijven, het geeft onder andere advies over de energievoorziening en het ontwerpt en realiseert energie-infrastructuren.

Enexis logo

Website van Enexis

Werkzaam in

Contact gegevens

Telefoon: 088 - 857 70 00

Bezoekadres:
Magistratenlaan 116
5223MB Den Bosch

Postadres:
Postbus 856
5201AW Den Bosch

Bij storingen

Telefoon: 0800-9009

Of raadpleeg Gasenstroomstoringen.nl
voor storingen en werkzaamheden.

Aansluiting aanvragen

Het aanvragen, wijzigen of opheffen van een Enexis aansluiting kun je regelen via Mijnaansluiting.nl.

Enexis op Wikipedia

Werkgebied van Enexis

Enexis beheert energienetten in de provincies Groningen, Drenthe, Overijssel, Brabant en Limburg.

Werkgebied elektriciteit

Enexis werkgebied elektriciteit

Werkgebied gas

Enexis werkgebied gas