Engie vergelijken

ENGIE energie is eigenaar van diverse elektriciteitscentrales in Nederland, maar levert daarnaast ook energie aan eindklanten. ENGIE wil een voortouw nemen in de energietransitie naar 100% duurzame stroom. Men wil dit bereiken met innovatieve technische oplossingen. ENGIE is daarom niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu!

De geschiedenis van ENGIE

ENGIE Energie Nederland is de Nederlands tak van het Franse energiebedrijf ENGIE. Het kwam in 2001 op de Nederlandse markt door het Belgische Electrabel die energieproducent EPON overnam. EPON was destijds met de exploitatie van diverse elektriciteitscentrales de grootste producent van elektriciteit in Nederland.
In 2005 werd Electrabel overgenomen door het Belgisch-Franse SUEZ. In 2015 werd de naam van SUEZ gewijzigd in ENGIE.

In 2006 werd de energieleveringstak van RENDO overgenomen. Dit was een energieleverancier én netbeheerder in Drenthe en Overijssel. RENDO opereert in deze provincies nog steeds als onafhankelijk netbeheerder.

ENGIE exploiteert in Nederland de volgende energiecentrales:

 • Eemshaven (Eemscentrale)
 • Bergum
 • Zwolle (IJsselcentrale)
 • Nijmegen (Elektriciteitscentrale Gelderland)
 • Lelystad (Maxima-centrale)
 • Botlek
 • Rotterdam (ENGIE Centrale)

Er werken bij ENGIE Nederland ruim 800 mensen.

Energieproducten

 • Groene stroom
 • Grijze stroom
 • Gas
 • Gas CO2 gecompenseerd

Overige gegevens

Postadres:
ENGIE Nederland Retail B.V.
Postbus 10087
8000GB Zwolle

Opgericht: 2001

ENGIE op Wikipedia

Acties van ENGIE

ENGIE 1 jaar vast tarief
1 jaar vast tarief

Groene stroom uit Nederland
&
CO2 gecompenseerd gas

Extra voordeel:

Nu tijdelijk 100 euro bonus / cashback!


ACTIE

Check alle energieleveranciers op jouw adresVergelijken

ENGIE opzeggen

Als je overstapt naar een andere energieleverancier dan hoeft je ENGIE niet zelf op te zeggen. De opzegging wordt dan namelijk geregeld door de nieuwe energieleverancier die ervoor zorgt dat je overstapt op het moment dat de contractperiode bij ENGIE is afgelopen. Dit voorkomt dat je eventueel een opzegvergoeding moet betalen.
Opzeggen van een energieleverancier doe je eigenlijk alleen als je gaat verhuizen. In dat geval kun je contact opnemen met de klantenservice van ENGIE.

Ervaringen met ENGIE? Deel het!

Ben jij klant of klant geweest van deze energieleverancier? Of heb je op een andere manier ervaring met ENGIE? Door je ervaringen te delen kun je wellicht anderen helpen een overwogen keuze te maken.

Jouw oordeel, positief of misschien minder positief, stellen we zeer op prijs!

Wij vragen je e-mailadres alleen ter controle. Deze wordt niet getoond bij de beoordeling, nooit gedeeld met derden en wij sturen je geen ongevraagde e-mails.

Wij vragen je e-mailadres alleen ter controle. Deze wordt niet getoond bij de beoordeling, nooit gedeeld met derden en wij sturen je geen ongevraagde e-mails.

Dit zeggen anderen over ENGIE

Marijke de Bie

Zojuist aangemeld bij engie voor de 500 euro cashback actie. Als alles goed verloopt krijgen ze de laatste ster erbij :)