RENDO netbeheer

RENDO staat voor Regionaal Nutsbedrijf Drenthe Overijssel. RENDO is regionale netbeheerder en beheert in het gebied Zuid-Drenthe en Noord-Overijssel het gasnetwerk met zo’n 105.000 aansluitingen en in een kleiner gebied het elektriciteitsnetwerk met zo’n 34.000 aansluitingen.

De N.V. RENDO heeft negen gemeenten als aandeelhouder, dit zijn in Drenthe de gemeenten Meppel, Hoogeveen, Coevorden, De Wolden en Westerveld en in Overijssel de gemeenten Steenwijkerland, Staphorst, Hardenberg en Zwartewaterland.

Tot 2006 was RENDO ook energieleverancier. Maar omdat in dat jaar de Wet Onafhankelijk Netbeheer (WON, ook wel splitsingswet genoemd) werd aangenomen was het bedrijf verplicht de divisie netbeheer en energielevering van elkaar te scheiden. De levering van energie werd daarom overgenomen door Electrabel, tegenwoordig bekend als ENGIE.

RENDO Netwerken is onderdeel van de RENDO Groep, waaronder nog andere bedrijven vallen die opereren in de energiesector, zoals een meetbedrijf voor energie grootverbruikers en een bedrijf dat zich richt zich op het versnellen en van de energietransitie.

Ook heeft de groep onder de naam RE-NET een bedrijf dat nauw betrokken is bij glasvezelinitiatieven in beide provincies.

Omdat RENDO een relatief kleine netbeheerder is wordt veel samengewerkt met andere netbeheerders onder de vlag van de branchevereniging van de Nederlandse netbeheerders.

Rendo logo

Website van RENDO

Werkzaam in

Contact gegevens

Telefoon: 0522 - 85 64 00

Bezoekadres:
Setheweg 1
7942LA Meppel

Postadres:
Postbus 18
7940AA Meppel

Bij storingen

Telefoon: 0800-9009

Of raadpleeg Gasenstroomstoringen.nl
voor storingen en werkzaamheden.

Aansluiting aanvragen

Het aanvragen, wijzigen of opheffen van een RENDO aansluiting kun je regelen via Mijnaansluiting.nl.

RENDO op Wikipedia

Werkgebied van RENDO

Het verzorgingsgebied van RENDO bestaat uit een gebied van negen aan elkaar grenzende gemeenten. Deze gemeenten zijn de eerder genoemde aandeelhouders van de N.V. Het elektriciteitsnet beslaat alleen een gedeelte van de gemeente Hoogeveen en Steenwijkerland.

Werkgebied elektriciteit

RENDO werkgebied elektriciteit

Werkgebied gas

RENDO werkgebied gas